Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 821 всичко

 6 посетители онлайн

ГМО - Пърси Шмайзер


ПЪРСИ ШМАЙЗЕР

 

Пърси Шмайзер е канадски производител на рапица, който е съден от химическия и биотехнологичен гигант “Монсанто”. Обвинението е за пренасяне и заразяване на реколтата на Шмейзер от съседни ферми с генетично модифицирана рапица и препарата "Раундъп Реди".

Г-н Шмайзер е на 70 години и е обиколил света, споделяйки своя опит с широк кръг от хора.

Г-н Шмайзер получи наградата"Махатма Ганди"през октомври 2000 г.

 

Занимавам се със земеделие от 53 години и 50 от тях съм прекарал в разработване на естествени сортове рапица. В Западна Канада съм известен като човек, който събира и подобрява семена. От 25 години участвам активно в обществения живот като член на парламента и кмет. През тези години съм участвал във всяка земеделска комисия, която може да си представите. Винаги съм се борил за правата на фермерите и за закони, които биха ги подпомогнали.

Родни Нелсън заедно със своите баща и братя отглежда соя в Северна Дакота. Семейството му е съдено от “Монсанто” с обвинението, че запазват и презасаждат техния патентован продукт "Раундъп", което той отрича.

Произлизам от семейство на дългогодишни арендатори. Винаги сме били честни с хората, които ни отстъпват земята си и затова за нас беше изключително тежко да видим как репутацията ни бива опетнена от нещо, което не сме извършили.

Семейството ми живее в постоянен ужас откакто това започна и вероятно това доведе до сърдечния удар на баща ми преди няколко седмици. Всички ние сме емоционално и физически изтощени. 

Изненадващо пробуждане 

Бих искал да споделя опита на семейството ми, свързан с патентованите генетично модифицирани култури. Съдени сме от корпорацията “Монсанто”, според която сме запазили соеви семена от продукта "Раундъп Реди"от 1998 г. и сме ги засадили отново през 1999 г. Според тях ние продължаваме да го правим, но аз мога да ви уверя, че имаме достатъчно доказателства да ги оборим. Само Бог знае защо “Монсанто” продължава с това....

През лятото на 2000 г. със семейството ми обсъждахме колко неблагодарни са “Монсанто” за помощта, която им оказахме при тяхното разследване през есента на 1999 г. Бяхме шокирани, когато през юли 2000 г. получихме писмо, с което адвокатска кантора от Ню Орлиънс, представяща “Монсанто”, ни обвинява в кражба на техния патент. 

Как можем да се върнем година назад и да представим проби на семена като доказателство срещу обвиненията? Това е тактиката на “Монсанто”, която те прилагат с всеки друг фермер в Щатите, с когото съм говорил.

През 1998 г. без каквото и да е предизвестие “Монсанто” заведе дело срещу мен. Те ме обвиниха в нелегално придобиване на тяхната генетично модифицирана рапица и в нарушаване на патента им. Преди основния процес “Монсанто” оттегли всичките си обвинения за нелегално придобиване на техен продукт, но настояваха, че независимо как е попаднал на моята земя, все пак е нарушение на патента им.

В края на октомври 2001 г., “Монсанто” свали обвиненията срещу семейство Нелсън след постигането на извънсъдебно споразумение.

В процеса срещу нас ние се опитахме да помогнем на “Монсанто”, като им предоставихме всичката необходима информация от годините след 1997, включително данни за данъците ни от 1996 г. насам. Всякакви опити да контактуваме с “Монсанто” бяха отхвърлени под претекст, че това е в разрез с тяхната фирмена политика и техните права. Когато попитахме разследващите случая трети независими лица за резултатите от проучването, ни отговориха, че не могат да ни дадат информация, тъй като са привлечени от “Монсанто” като свидетели – експерти по делото.

Мислим, че сме станали цел на “Монсанто” заради размерите на нашата ферма и желанието на “Монсанто” да сплаши други фермери да не запазват собствените си семена и наистина успяват в това.

Делото влезе в съда след две години и половина и “Монсанто” направиха всичко възможно да ни пречупят. Те дори ни принудиха да похарчим пенсионния си фонд, като само разходите по моя адвокат са около $ 200 000. 

Решението на съда след две седмици и половина: 

Независимо как генетично модифицираните семена на “Монсанто” са попаднали на моята земя—дали чрез опрашване или донесени от вятъра, птиците, пчелите, животните, или са паднали от камион или комбайн, аз съм в нарушение на патента на “Монсанто”, дори това да е станало без аз да го искам.

Втората и по-важна част на решението гласи, че всеки вид дърво, растение и семе, чиито гени се съчетават с гени на “Монсанто” против вашето желание, и разруши вашата собственост става автоматично собственост на “Монсанто”.

Помислете за момент какво означава това за фермерите по цял свят. Моята собственост става собственост на “Монсанто”, защото е модифицирана от техен ген против моето желание.

Третият проблем е във факта, че дори да не съм използвал патентования хербицид или глифосит на “Монсанто”- “Монсанто Раундъп Реди", съдът реши, че това е несъществено,след като има такива растения. Това показва силата на патентния закон върху правата на фермерите.

Веднага след това решение ние обжалвахме пред федералния съд на Канада. Тяхното решение се очаква идната пролет. Също така заведохме и насрещен иск срещу “Монсанто” въз основа на факта, че те не могат да контролират разпространението на своя патентован продукт. 

Ако всеки може да патентова форма на живот, до какво би довело това? Какво ще се случи с животните—птици, пчели, насекоми и риби? Колко далеч ще стигнат те?

Ние питаме може ли да се патентова човешко същество? 

Тиранични тактики 

“Монсанто” е тиранин, “Монсанто” е разбойник, който се облагодетелства, намесвайки се безразсъдно в световното хранително производство. Как формулират своя договор “Монсанто”? За мен това е най-порочният и потискащ договор на света. Хората не осъзнават какво се случва в Канада и Щатите - техните права биват отнемани. 

1. Семена на “Монсанто” не могат да бъдат запазвани и презасаждани. 

2. Трябва да се използват патентовани химикали на “Монсанто”. 

3. Трябва да се спазват правилата за поверителност на “Монсанто”. 

4. Трябва да се заплащат 15 ( КАКВО ?) на акър годишна технологична такса на “Монсанто”. 

5.“Монсанто” има право да наблюдава засетите площи за срок от три години при използване на техни семена. 

“Монсанто” кара фермерите да подпишат договор. В този договор се забранява използването на собствени семена. Вие се отказвате от правата си да използвате собствените си семена. Както вече споменах, според федералния закон на Канада вие можете да използвате собствени семена.

Трябва да закупите химикалите от “Монсанто”. Също така подписвате договор за поверителност. И ако използвате ваши семена следващата година и “Монсанто” открият това, то тогава могат да ви глобят, да отнемат реколтата ви или да ви накарат да я унищожите. Те могат да кажат всичко за вас, но вие не можете да кажете нищо за тях.

Трябва да плащате $15 на акър годишна технологична такса. Най-възмутителната част на договора е правото на “Монсанто” да инспектира вашата земя и хамбари за срок от три години, със или без вашето разрешение.

На земеделците по цял свят съм казвал никога да не подписват този договор, никога да не се отказват от правото си да използват собствени семена. Защото, ако го направят, ще станат роби на собствената си земя.

Това е реклама на “Монсанто” от тяхна брошура. Накрая пише: “Ако смятате, че вашият съсед използва “Монсанто Раундъп Реди" без лиценз, издайте го”. И какво се случва, когато от “Монсанто” дойдат в дома на този фермер, заплашват него и семейството му, казвайки, че имат сведения или са чули слух. И те винаги казват - сведения или слух, и ако вие не си признаете, ние ще ви унищожим и ще останете без ферма. 

Това става в свободна страна. И те се измъкват,защото дори и фермер да ги хване на собствената си земя и ги обвини в кражба или незаконно влизане, “Монсанто” отговарят: “Добре, съдете ни, но ако го направите, делото ще се протака и когато приключим с вас, няма да имате ферма”. Това е могъществото на парите.

Следователно можете да си представите какво се случва със социалните връзки в една общност, когато един фермер е навестен от двама инспектори на “Монсанто”. Той ще си помисли: “Кой беше? Съседът или този, или онзи фермер?”. Това води до разпад на доверието между фермерите. В Северна Америка също както тук, в САЩ, фермерите трябва да работят заедно за развитието на страната си. И сега имате една подла компания, която се стреми да разруши социалните връзки в обществото.

Те не спират дотук. Ако не открият фермер в дома му, го изнудват чрез писма. И подчертавам изнудват. В това писмо, изпратено до земеделец, и ние не знаем колко хиляди от тези писма са изпратени, основно се твърди: “Имаме причина да смятаме, че отглеждате генетично модифицирана рапица на “Монсанто” без разрешение. Моля, изпратете ни $28 750 и няма да ви подведем под отговорност".

Това са изнудващи писма. Не само това, те продължават така: "Вие се съгласявате, че “Монсанто” може по собствена преценка да разкрие фактите от това разследване и споразумение. И вие не можете да кажете нищо на никого за това". Пълно нарушение на свободата на словото на фермерите и техните права. 

Още фермери на мушката на корпорацията 

Ние смятаме, че има над 2000 фермери, които “Монсанто” се готви да съди в зависимост от изхода на моето дело. По наши преценки “Монсанто” са разследвали над 40 000 фермери в Северна Америка. Това са възможностите на тяхната полиция. “Монсанто” има 35 бивши служители на канадската елитна полиция, които са наети да разпитват и тормозят фермери.

“Монсанто” няма да спре, докато ние не ги спрем. И това е посланието на тази вечер.

Защо фермери сключиха договор с “Монсанто” да отглеждат генетично модифицирана рапица през 1996 г. , когато това бе разрешено и когато отвъд нашата граница, в САЩ, на “Монсанто” беше позволено да продава на производителите на соя генетично променени соеви семена?

Мисля, че причините бяха следните. Първо, “Монсанто” каза на фермерите, че ще бъде по-хранително и по-продуктивно, но преди всичко ще е с по-малко химикали. В Западна Канада, също както зад границата, ние - фермерите, използваме стотици тонове химикали - инсектициди, пестициди, хербициди, всичко, за което може да се сетите.

Земята ни е замърсена. Водата ни е замърсена. Фермерите сега осъзнават, че убиваме себе си и природата - нашите насекоми, птици и всичко останало. Когато фермерите чуха това, не беше само икономическата причина, но и фактът, че осъзнаха вредата, която причиняват на околната среда. И затова, когато “Монсанто” каза “по-малко химикали”, толкова много фермери ги чуха.

 Но какво стана след четири, пет години? 

Първо, не беше по-хранително. Не беше и по-продуктивно. Когато “Монсанто” рекламираше по-голяма продуктивност, забележете, те не споменаваха нищо за качеството. Качеството спада наполовина. И трето, по-малко химикали - сега земеделците използват от шест до десет пъти повече химикали. 

ГМО: основна информация 

3 проблема, свързани с ГМО: 

·        стопанските права в противовес на патентния закон;

·        здраве и безопасност;

·        вреда върху околната среда 

Има три основни проблема с ГМО. Първото е това, с което се занимавам аз, а именно стопанските права в противовес на патентния закон, или правото на фермерите от цял свят да имат възможност да използват собствени семена. Друг проблем е безопасността на генно-модифицираните храни. Третият проблем е вредата върху околната среда. 

ГМО: Неконтролируеми 

В Бисмарк, стлицата на щата Северна Дакота, миналата пролет законодател попита представител на “Монсанто” при какво ниво на наличие на генно-модифицирани растения се приема, че има нарушение на патент. Беше ни казано, че ако фермер представи поле като засято с не генно-модифицирана соя и “Монсанто” открият дори едно растение с различни характеристики, то това се смята за нарушение на патент, независимо дали фермерът е използвал традиционни химикали.

Мога да ви уверя, че е невъзможно за фермер в САЩ да купи соеви семена от голям доставчик, които вече да не са заразени с генно-модифицирани организми на “Монсанто”.

Чисти семена рапица не съществуват. Всички са с примеси. Също така няма никакво въздържание. И затова сега рапицата се е превърнала в супер плевел. 

Какво е супер плевел? 

Ако един фермер купи генно-модифицирана рапица от една компания, друг фермер купи рапица от друга компания и трети фермер купи рапица от “Монсанто”, гените на тези три култури сега са едно условно растение. И това го прави супер плевел, защото ви трябват три химикала, за да унищожите едно растение. За четири или пет години това растение се е разпространило из цяла Западна Канада, в полета, където никога не е имало рапица. Сега то е в ниви с пшеница, ечемик, овес, лен, то е навсякъде.

“Монсанто” казват: “Не се притеснявайте, сега ние ще измислим нов супер химикал”. Но аз ви гарантирам, че до края на 2001 г. , след приключването на тестовете ще имаме пет различни гена в едно растение. 

Безопасни ли са ГМО? 

Относно безопасността на тези продукти..... ние отглеждаме растения, които са генно-модифицирани да убиват всякакви насекоми или червеи, опитващи се да ги ядат. Пестицидът е в цялото растение, включително и в зърната, които ние ядем.

Ако нашето ДНК е същото като на тези малки насекоми, които са убивани, то не знам за вас, но аз откровено се плаша да ям тези растения. В света няма публикуван нито един научен доклад, твърдящ, че генно-модифицираните храни са безопасни.

Когато тези неща се появиха на пазара за пръв път, като фермер си помислих, че за нас ще бъде по-лесно и предполагах, че ще е безопасно. Но това, което научих е, че само защото правителството ни го одобрява и компаниите го предлагат, не означава задължително, че е безопасно. Погледнато в миналото.....казваха ни, че ПЦБ са безопасни. ДДТ, казваха те, е безопасно. Една стара реклама, която правителството пускаше, показваше деца ядящи на пикник, обгърнати от ДДТ мъгла, и то защото химическите компании уверяваха правителството и хората, че тези неща са безопасни.

Списъкът продължава с други подобни продукти. Сега, след години, ние знаем, че тези продукти са много опасни. Те са вероятно причината нашата страна да има най-високия процент на раково болни в света.

Сега ни казват, че генно-модифицираните култури са безопасни...... Не го вярвам. Канадската агенция по храните, отдел на Канадското министерство на земеделието, и АгКанада са получавали дарения от “Монсанто”, за да провеждат изследвания в Западна Канада. Оказа се, че същите тези хора, след като са получили дарения от “Монсанто”, са издали разрешение на “Монсанто” да продава генно-модифицирана рапица на фермери. Значи, от една страна те получават дарения, а от друга издават разрешително.

Канадската агенция по храните, която е смятана за една от най-надеждните и сигурни служби в Канада относно безопасността на храните, се съгласи по време на моя процес, че не е направила никакви тестове на генно- модифицирани храни. Използвали са само данни на “Монсанто”. 

Парите говорят, правителството слуша 

Отговорът на “Монсанто” е: “Монсанто не трябва да гарантира безопасността на генно-инженерната храна. Наш интерес е да продаваме колкото може повече. Гарантирането на безопасността е работа на агенцията по храните и лекарствата”. Това казва Фил Ейнджъл, говорител на “Монсанто”. 

Интернет страница на Пърси Шмайсер: www.percyschmeiser.com 

Правителствените агенции всъщност са в играта заедно с “Монсанто”, взимайки дарения от тях и издавайки им разрешителни. И аз съм сигурен, че същото нещо се случва в САЩ.

В писмо до нашия министър на правосъдието, Джон Ашкрофт, аз помолих за помощ в очертаващата се огромна криза за фермерите. Неговият отговор беше, че не се намесват в частни съдебни дела. Оттогава научих, че г-н Джон Ашкрофт е възложил дело на Върховния съд на САЩ за подобно нарушение на патент, което ще започне през Октомври тази година. Той накара Върховния съд да подкрепи новите патенти за растения, за да се предпазят корпорациите, притежаващи тези патенти. Също така научих, че г-н Ашкрофт е получил най-голямото дарение от Монсанто, измежду 2000 политици, за неговата несполучлива кампания да бъде преизбран за Сената. Тази новина беше като шамар в лицето. Това кара човек да си зададе въпроса, дали цялото наше правителство е готово да се продаде на този, който дава най-много. 

ГМО на каква цена? 

Много пъти са ме питали дали съм твърдо против ГМО. Това е труден въпрос. Мисля, че всички искаме да следваме новите технологии. Но ГМО, на каква цена, питам аз?

Ако форма на живот е пусната в природата, която разрушава чужда собственост, то тогава това е нередно, казвам аз. Ако не е безопасно за ядене или за нашата природа, то аз казвам, че това е грешка. И тогава ние трябва да въведем предпазни мерки и да не бързаме. Това е, което трябва да направим с проблема ГМО. Но докато това стане, аз казвам НЕ на на ГМО. 

Не се изисква маркировка 

Тук в Тексас, имаме поговорка, Пърси, в която се казва, че ако копаеш и се озовеш в дупка, то първото нещо, което трябва да направиш е да спреш да копаеш. Но корпорациите и техните марионетки в правителството продължават да казват: “трябва да копаем още по-надълбоко”. Ако 3,5 милиона тона пестициди годишно не вредят достатъчно на храната, природата и на нас, то нека прибавим и генното инженерство към тази каша. Нека се намесим в самото ДНК на нашата храна чрез трансгенни мутации. И после те казват: “Имаме идея. Нека също да подлъжем клиентите като забраним маркировката”.

Известният молекулярен биолог, Джон Фейгън е казал: “без маркировка на ГМО продукти, ще бъде изключително трудно за учените да проследят източника на нови заболявания причинени от генно модифицирани храни”. 

Генно претопяване? 

Д-р Ървин Чаргоф е изтъкнат биохимик. Той често е посочван като бащата на молекулярната биология. Той казва, че смята генното инжинерство за “молекулярен Аушвиц” и предупреждава, че “технологияата на генното инжинерство е дори по-голяма заплаха за света от ядрените технологии. Това е едно необратимо нападение над биосферата, което е до такава степен нечувано и немислимо за предишните поколения, че аз се надявам моето поколение да не е виновно за това." 

Овладяване 

Този проблем е и основен проблем на демокрацията. Той задава същия въпрос, който хора стрмейки се към демокрация са задавали. “Кой, по дяволите, управлява? Шепа алчни глави на корпорации, или ние хората?". Всичко се свежда до този въпрос. Кой ще взима решенията в общество, което се предполага, че се самоуправлява?

Мери Хелън Лийз е известен пламенен оратор. През 70-те и 80-те години на XIX в., когато жените не са имали правото дори да гласуват, Мери Хелън Лийз е държала политически речи, в които се е противопоставяла на монополистите, изместващи фермерите от земите им. Тя е казала на производителите на царевица: “Време е да правим по-малко царевица и повече врява”.

 

Мисля, че ние трябва да направим същото.
Създадено: 08/07/2012 : 16:17
Обновено : 10/02/2020 : 21:38
Категория : ГМО
Страницата е посетена 4221 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^