Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 843 всичко

 14 посетители онлайн

От тук от там - Дейв Пелзер и прошкатаИСТОРИЯТА НА ДЕЙВ ПЕЛЗЪР

 

Дейв Пелзър е роден през 1960 година и израства в предградие за средната класа в Сан Франциско. Баща му бил пожарникар, чиято работа понякога го задържала извън дома по цели дни. Майка му била домакиня и алкохоличка, която започнала да малтретира Дейв още когато той бил на четири годинки.

Тя се грижела за останалата част от семейството, но Дейв държала гладен, пребивала го, горяла го и наричала "момчето", или евентуално "то". Майка му го принуждавала да яде фекалиите на брат си, да пие амоняк и държала ръката му над газовата печка. Дейв приел омразата на майка си и повярвал, че е недостоен да бъде обичан.

Никой не спирал майка му. В тяхното домакинство баща му работел, а майка му гледала момчетата. Дейв казва, че баща му бил идеалният пасивен наблюдател. За Дейв оцеляването зависело от това да надхитри майка си.

Училището се превърнало в безопасен рай за Дейв. То представлявало прекъсване на жестокостите на майка му, пък и там можел да си открадне храна от ресторанта на самообслужване и от обедите на съучениците си. Учителите забелязали странното му поведение и доказателствата за физическо малтретиране, но до 1972 г. не били предприети никакви официални действия във връзка с това. Двама от учителите на Дейв от пети клас рискували своите кериери и уведомили властите, спасявайки живота му.

От 12 до 18 годишна възраст Дейв живял в поредица помощни домове. От страх да не остане бездомен когато навърши пълнолетие, Дейв напуска гимназия и работи на две смени в една фабрика. Присъединява се към Въздушните сили. За пръв път в живота си чувства стабилност. Независимо от продължилото с години малтретиране, Дейв чувствал психологическото притегляне от страна на своята майка и копнеел да бъде приет от нея. Той се опитвал да остане настрани от нея, но на два пъти житейските събития ги срещат преди нейната смърт.

Първият път бил на погребението на баща му. Когато майка му се опитала да му удари шамар, той хванал ръката й, за да я спре, и казал: "Бог да ти е на помощ, госпожо Пелзър, защото никой друг няма да го направи. Може да си мислиш лоши неща за мен, но аз съм добър човек. А сега се махай от пътя ми."

Втората среща била след раждането на неговия син, Стивън. Дейв търсел отговори, които само майка му можела да даде. Защо е станало така? Генетично обусловено ли е било? Ако синът ми направи нещо, дали и аз ще го ударя? Но майка му не знаела отговорите. Той си дал сметка, че трябва да се освободи от възмущението и да й прости. Актът на прошката, не на забравата, пречистил душата му и го накарал да се чувства по-благодарен, отколкото преди.

"Синът ми, Стивън, е първият човек, когото някога съм обичал. Той ще завърши гимназия. Ще завърши колеж. Целият свят е пред него. Работата ми винаги е била да го пазя от тези зверства и това е най-голямото ми постижение.”

Сега Дейв използва това, което е научил от своето трагично минало, за да помага на другите. Написал е четири международни бестселъра и неговата последна книга е била номинирана за наградата Пулицър.

 

Учителите на Дейв

Преди тридесет години, учителите избягвали да се намесват при малтретиране на деца. За щастие, бившите учители от пети клас на Дейв - Джойс и Стивън, рискували кариерите си, за да го спасят от този жив ад.

 

Първи признаци за неприятностите

Другите учители били предупредили Стивън, че Дейв има поведенчески проблем и има неприятности в училище. “Знаех, че е умен, но той не полагаше никакви усилия”, казва Стивън.

Един ден, ръцете на Дейв били зачервени, защото майка му ги била топила в амоняк и хлор. Тя често правела това, но този път Дейв бил забравил да си измие ръцете.

“Спомням си, че целия ден го разпитвах какво е станало и накрая извадих ръцете му изпод него”, казва Стивън. “Видях, че ръцете му са силно зачервени – не просто червени, а кърваво червени”.

 

Реакцията на майка му

Когато й изпратил писмо във връзка със спечеленият от Дейв конкурс за име на вестника в училище, Стивън се надявал да я накара да почувства гордост от сина си. Планът му дал обратен резултат.  Детето, наричано “то” си спомня момента, когато тя отворила писмото - Тя се присмя: “… О, господин Зиглър казва, че трябва да се гордея с теб”…. Внезапно гласът й станал ледено студен и тя тикнала пръста си в лицето му и изсъскала: “Искам да ти е ясно едно, малък негоднико. Ти си никой… Мразя те и предпочитам да беше пукнал!”

Джойс казва, че майката на Дейв идвала в училище и се държала по-сладко от пай. “Тя беше добре поддържана и се държеше така, сякаш Дейв си измисля всичко и има нужда от прекалено много внимание. Щяхте да й повярвате, защото беше толкова убедителна. Отне ни доста време, докато през всичко това прозрем истинското положение”.

 

И накрая … свобода

След като Стивън, Джойс и други учители се противопоставили на директора и администрацията, Дейв имал на своя страна силен екип. Един ден в училище при него дошъл полицай, за да го отведе в помощното училище. “Този млад офицер ми каза: Тук съм за да те защитавам и да ти служа. Свободен си. - Помислих, че отивам в затвора и поисках единствено чисти чаршафи и хамбургер”. Полицаят каза: “Не, синко, свободен си!  - Едва тогава разбрах всичко и си дадох сметка, че няма да се връщам при майка си”.

 

Как да си помогнете

Дейв Пелзър е успял да оцелее след чудовищно детство и да превърне своите преживявания в нещо позитивно. Сега той помага на другите да се научат как да преминат отвъд миналата си история и да живеят един по-удовлетворяващ живот. Най-новата му книга, “Помогни си сам” е била номинирана за наградата Пулицър. В нея той пише на тема как да оцелеем и превъзмогневм трудните ситуации.

Дейв определя три области, които са му помогнали да спаси себе си.

- Отървете се от боклука в своя живот;

- Знайте какво искате от живота;

- Възхвалявайте кой сте и това, което имате

----------------- 

Отървете се от боклука в своя живот

 

Прошката представлява окончателен отказ от надеждата, че миналото е можело да бъде по-различно”.

 

Нуждата да освободиш себе си

Вземете решение да направите промяната да освободите себе си. Имайте куража да пречистите себе си от това, което ви задържа и пречи. Оставете да си отиде миналото, което не можете да промените.

“Част от проблема е, че когато имаме проблеми ги натъпкваме в себе си. Всеки ден трябва да ги пречистваме, нещо като когато ни боли корем и си правим промивка – не се оправяме веднага, но се чувстваме достатъчно добре, за да започнем да се движим”, казва Дейв.

 

Оцеляване в негативно обкръжение

Хората притежават способност да различават правилното от погрешното и притежават силно желание да подобрят себе си. Вие самите проектирате собствената си съдба. Посветете се на това да бъдете себе си. Можете да станете продукт на негативното обкръжение, или да се нагодите към него, или да намерите път, за да излезете навън.

 

 

Да се научим да прощаваме

Прошката не става за една нощ, но това е начинът да освободите себе си. Прощаването не означава, че забравяте, но то ви пречиства така, че да можете да се справите с живота си. “Ние пазим зли чувства в сърцата си и с времето (ако не простим), се превръщаме в копие на онова, което някога сме мразили”, казва Дейв.

Той обяснява: “Прошката е да го оставиш да си отиде. То е като да кажеш “Няма да стана като теб.” Сега, благодарение на тестовете ние знаем, че след това можете да спите по-добре, да придобиете по-високи нива на интимност и нива на доверие (когато простите). Когато аз успях да простя на майка си, наистина бях в състояние да пусна повече хора вътре.”

 

Знайте какво искате от живота си

 

Едното нещо

Определете едно нещо в живота си, което искате повече от каквото и да е друго. След това, инвестирайте време и енергия в себе си, за да изпълните тази цел. Ако наистина го искате, можете да го осъществите.

“Като дете, аз знаех, че искам да живея. За съжаление, много хора не знаят какво искат от живота. И аз мисля, че първото нещо, което искаме от живота, е да бъдем щастливи и да се чувстваме защитени. И в същото време, трябва да работим върху своите взаимоотношения, нашата работа и нещата, които са важни за нас.

 

Цената, която плащате

Когато се стигне до осъществяване на мечтите ви, има цена, която трябва да платите. Цената, която Дейв е заплатил, за да остане жив, е била да бъде нападан от своята майка. Посветете всеки ден на своята кауза и ще преодолеете пречките по пътя.

 

Как да помогнете на себе си
          Възхвалявайте това, което сте и това, което имате.

         “Не мисля, че бих променил и един момент от своя живот, защото той би отнел от моята благодарност, от смирението ми. Би отнел моето желание да бъда добър родител и добър самарянин”.

 

Ако всичко свършеше утре

Може да няма утре, затова живейте по най-добрия начин, по който можете, днес. Ценете това, което имате и правите. Не оставяйте своето щастие на съдбата.

Дейв обяснява: “Като дете откраднах парче пай. Това беше единствената храна, която имах в продължение на два дни. И до ден днешен, това е най-важното ядене, което някога съм имал. Ако съм щастлив с пет долара точно сега, ще съм щастлив и после с десет. Ако съм щастлив, когато съм сам, и вие навлезете в живота ми, ще бъда още по-удовлетворен. Мисля, че мнозина от нас искат да изкачат Еверест, за да открият себе си. А всичко се свежда до дребните неща, които ни карат да се чувстваме удовлетворени всеки ден. Като например чувството, което изпитвам всеки път, когато видя сина си.”

 

Какво си казвате, когато говорите на себе си?

Започнете да контролирате това, което си казвате, когато говорите на себе си. Отдайте на себе си уважението и достойнството, което заслужавате. Мислете различно. Съсредоточете се върху това, което искате да извършите в живота, а не върху това, което ви проваля – умът трябва да господства над материята.

 

Създавайки свое собствено обкръжение

Обградете себе си с хора, които ви карат да се чувствате сигурни и в безопасност. Отворете се за тях и изразете своя вътрешен аз. Тази система ще ви послужи за опора и ще ви помогне да станете по-добър човек.

 

 

 

 

 


Създадено: 05/07/2012 : 23:13
Обновено : 10/02/2020 : 21:36
Категория : От тук от там
Страницата е посетена 4228 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^