Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 832 всичко

 11 посетители онлайн

Ведически лекции - Успехът в семейния живот

  

Успехът в семейния живот

 

Днес ще поговорим за семейните отношения. Самите отношения произтичат от строежа на финото и грубото тяло. Съгласно Ведите в човека съществува фино тяло. Не можем да допуснем, че кучето може да мяука, защото такъв е строежът на неговото тяло. Но на нас ни е много трудно да разберем, че строежа на финото тяло при мъжа и жената се различават едно от друго. Това неразбиране е много дълбоко – дълбоко невежество. Поради това ние изискваме един от друг повече, отколкото трябва. Или не разбираме какво трябва да изискваме.

Оказва се, че строежът на женското фино тяло  и на мъжкото фино тяло коренно се отличават едно от друго. Мъжът сякаш е един вид живот, а жената – друг. Защо – защото едно и също качество на характера при тях се проявява съвсем различно. В това се заключава голяма тайна . Например мъжът в семейството пие и жената не разбира в какво се състои нейната вина. Тоест - желанието да пие или отсъствието на чувство за щастие карат мъжа да пие? Това желание е пряко свързано с такива качества на характера, които в женското тяло се проявяват различно. Това проявление се нарича сухост – нежелание да отдаваш своята любов. Жената, която има сухост в своето сърце и нежелание да отдава своята любов, получава по карма такъв мъж. Жената много силно страда от това, че нейния мъж пие. Тя не знае, че е получила това по закона  за кармата и че страда само заради собствените си недостатъци. Но това не означава, че този, който й доставя тези страдания, е много добър човек. Не съм казал такова нещо. Просто той изпълнява волята на съдбата, съгласно ведическите знания. Аз не съм си измислил това – така е написано във ведите. Механизмът за достигане на тези страдания става по следния начин: има два типа привързаности между хората:  

Привързаност със знак минус и привързаност със знак плюс. Силната привързаност със знак минус или със знак плюс поражда това, което ще стане причина в следващия си живот тези хора да останат отново заедно. Така ако жената силно ненавижда своя мъж за това, че той пие, в следващия си живот, тъй като тя е привързана към този мъж и постоянно мисли с ненавист към него, привързано, финото тяло на ума е тялото на желанията, в нея се формира желание към това тяло, към което тя е привързана с ненавист. В резултат в следващия си живот тя попада в подобен тип тяло на мъж, който ще пие, а мъжът, който е привързан с ненавист към жена си попада в следващия си живот в жена, която ще страда от това, че нейния мъж пие.  

Трябва да знаете, че има 3 вида карма:

лека карма – кармата на случайните отношения – когато в автобуса сте настъпили някого – тя се поправя за няколко минути.

има и карма със средна тежест – карма на производствените отношения – поправя се за няколко месеца, а

най-тежката карма е кармата на семейните отношения. Затова семейните отношения е най-трудно да се оправят.  Такава карма може да се оправи ако я поправяте година или две – ако се стараете да я измените.

Най-интересното е, че разбивайки отношенията си с човека, който носи страдание вие не приключвате лошата семейна карма.  Страданията ще продължават, но ще се смени източникът на страданията. Така казват ведите. Но ако лошата семейна карма завършва, човекът - без да иска това, съдбата го рзделя с този човек, който трябва да носи страдания, ако самият той не иска да се промени. Така се оказва, че нямаме избор, а трябва да се опитваме да изпълняваме своя дълг пред близките хора разбирайки, че това е твоята карма – няма къде да се денеш от това. Това е много трудно да се разбере – да се повярва също е много трудно, защото боли. Но се налага да го повярваме, защото иначе ще стане по-лошо. За кого е зле да се разделят? – и за двамата.

И така, съществува женска карма – женското тяло съществува за това да се отработва кармата – жената страда повече от мъжа – тя отработва карма. Има страдания, които са такива, че тя изобщо не може да се избави от тях – те сякаш я приковават към стената. Мъжът може да се дене някъде от това, но жената няма къде да се дене. Тя е като притисната до стената – не може да остави децата, докато мъжът може, жената е много привързана към близките си – тя не може да изостави никого. На нея й се налага да страда. Мъжът страда по-малко, но повече деградира. Тоест мъжът натрупва лоша карма, а жената я отработва. Ако мъжът натрупа силно лоша карма, в следващ живот се ражда като жена, за да я отработи. Ако мъжът поиска да се разведе, натрупва лоша карма – възможно е в този си живот той да не страда силно, но в следващия ще страда силно. Жената, която се развежда ще страда веднага – още сега, в този живот – на нея ще й бъде по-тежко след развода, но затова пък ще отработи още сега лошата си карма и възможно е вече да няма лоша карма след това.  

Всичко се свежда до това, че семейният живот е нещо много опасно и човекът, който разбира това, трябва да разбере следното – че трябва да изучава как е правилно да се живее в семейството. Този семинар се състои от 6 лекции – днес е само една от тях. Ако се интересувате сериозно от тази тема трябва да чуете целия този семинар. Знанията за това какво са семейните отношения е най-голямото достояние на  семейството. Как е правилно да построиш своите отношения. Най-важното е да се знае как финото тяло на жената се съпоставя едно с друго. Това съпоставяне дава пълна взаимозависимост и взаимозаменяемост – това означава, че задълженията на мъжа и жената абсолютно не се пресичат.  

Ведите определят задълженията на мъжете и жените . Неотдавна в Америка възникна движението за еманципацията на жените – то твърди, че жените са унижени в живота – не се има предвид, обаче, че те отработват карма. Та според тях жените са унижени, поради което трябва да имат повече права – в какво се изразява тяхната идея за повече права. Изразява се в това, че те трябва повече да се разхождат както мъжете, повече да работят и т.н., тоест те имат права като на мъжете, но какво става в резултат – жената пострада.

Сега например има граждански брак. Какво е това – привидно се дават големи възможности и права – да живееш без да разписваш – много удобно, нали? Но кой страда от такъв брак? Гражданският брак с нищо не задължава и ако се разпадне, жената остава с детето и започва да страда, защото трябва да издържа и себе си и детето, а женското тяло не е предназначено да работи много и да изкарва пари. То е предназначено за съвсем други цели. Така жената изпитва огромни трудности и гражданския брак от тази гледна точка не е постижение на човечеството.  

Такива неща има много – неща, които унищожават правата на жената и я карат да страда още повече. Затова съществуват задължения – когато ги изпълнява, жената - съгласно ведическото знание, получава права. В семейството човек може всичко да измени – всичко лошо, лошите отношения, лошото финансово положение, несъвместимостта, лошото възпитание на децата, болестите, лошата съдба, - всичко това човек може да го измени сам в семейството без да изисква участието на своите близки хора. Защото това е свързано с лошата му карма – ако се опита да изучи как правилно да живее и да работи над разбирането на своите задължения, в резултат от това той достига възможност да измени своя живот без да тормози своите родственици.  

Хората, които не притежават знания как правилно да постъпват, най-често правят точно обратното – опитват се да изменят своите родственици и съгласно ведическите знания самата тази идея и постъпки още повече задълбочават проблемите в семейните отношения, което води до пълна деградация на тези отношения. Тоест, ако постоянно показвам недостатъците на своите близки хора се получава така, че семейният живот ще бъде унищожен. Колко от вас са разбрали това? – по-малко от половината. А колко от вас са го разбрали, но продължават да правят същото? J Ето тези, които вдигнаха сега ръка са много разумни – вдигнаха ръка само 5 човека. Те са разбрали как трябва да се променят семейнтие отношения:

1 стадий- човекът трябва да разбере, че не трябва да обвинява своите близки, а трябва да работи над себе си – при това той разбира всичко, но продължава да обвинява близките си – не може да спре да го прави – това е първия стадий. Това значи, че е тръгнал по правилен път. Тези, които смятат, че тяхното семейство е изключение, тоест – законите могат да бъдат всякакви, но моят случай е изключителен, именно в моя случай близкият ми наистина не е прав, - колко от вас смятат така? Един човек – това е силен и искрен човек – в действителност аз знам, че от присъстващите тук 40% са в такова положение, но се страхуват да вдигнат ръка и да си признаят. Тази позиция е погрешна и води до пълно унищожение на семейството. Няма никакви шансове да го запазите, ако не промените тази позиция.

И така, съгласно ведическото знание основният проблем в семейните отношения е знаенето на своите задължения. Хората, които сами решават какво трябва да прави мъжа и какво – жената, в резултат стават големи проблеми. Кой трябва да направи първото усилие по запазването на семейството? Жената. Оказва се, че мъжът отговаря за външния живот на семейството, за това то да има достатъчно, за отношенията й в обществото, за това как ще живеят децата в семейството, как ще бъдат възпитани, за това как семейството прогресира в духовния живот – за това отговаря мъжа. Жената отговаря за вътрешния живот на семейството и ако жената не разбира това, то тя няма никакви шансове да има щастлив семеен живот, защото в женското тяло съществува едно предимство – умът и чувствата на жената са 6 пъти по-силни от мъжките. Затова жената създава в семейството атмосфера, която действа по всички направления. Например ако жената не уважава мъжа си, него не го уважават на работата му – обкръжаващите го. Защото тя създава психическа атвосфера около него със своите психически енергии. И съществува нещо удивително, което не дава на жената шансове да има щастлив живот – то възниква от самото начало на създаването на семейството, стои в ума на жената и това нещо е чувството „на мен ми се е паднал не най-добрия вариант”. Когато жената мисли така, това чувство е много сложно да се измени, защото жената има стабилна природа, а мъжът – динамическа. Идеята на жената по повод нейния мъж се променя много трудно. Затова жената, която смята „на мен ми се е паднал не най-добрия вариант”, тя предава това състояние на мъжа си и му дава всички основания /вътрешно психически/ да кръшне от нея. Ако жените са разбрали в себе си тази идея, трябва да я победят. Ако успеете да я победите в себе си, ще имате сила да влияете на своя мъж така, че ако той даже иска да направи нещо странично, съдбата няма да му даде такава възможност, няма да му бъдат създадени условия.

Трябва да разберете в какво се състоят главните задължения в семейството и в какво се заключават второстепенните. Западната философия и психология предлагат такава концепция – че най-главните задължения в семейството са задълженията по повод половите отношения. Тя счита, че половите отношения са главните в семейството и че те формират семейния живот и ако от самото начало не са построени правилно и не се поддържат, то в резултат няма да има семейно щастие. Но хората, които считат, че половитеа отношения са главните, са обречени на неуспех в семейния живот по всички параграфи. Първо – съществуват 7 вида бракове и от тях само 3-4 ще бъдат успешни.

Първият вид бракове, когато хората считат, че главното в сем. отнош. е сексът, в резултат от тази концепция – тя не се променя цял живот, а след това този, който в разума си има такава идея, той започва да си търси съпруг/или съпруга къде? В дискотеките, по вечеринки, барове – за да получи бързо разбиране доколко ще бъде интересен секса с този човек. Намирайки такъв човек, той решава, че трябва срочно да се жени. В резултат този тип съвместимост се намира на нивото на най-ниския център и е свързан с планетата Марс.  Такова семейство е обречено на неуспех от самото начало, защото в мъжа и жената съществува един вид сила отвътре – ако някоя от по-високите планети хармонизира, да речем най-висшата планета Юпитер, след това – Сатурн, после Ммеркурий, после Луната, после Слънцето, след това Венера и едва след нея – Марс. Ако съвместимостта по Марс е преминала успешно, това означава, че по всички останали планети съвместимост няма, защото например съвместимостта по Слънцето означава, че уважението на жената към мъжа не позволява на жената да се държи разпуснато. Тя много се стеснява от него – това означава съвместимост по Слънцето. Съвместимост по Луната означава усещане за голяма умствена близост – дава усещане за дружба, силна дружба – тогава също, поради усещането за дружба, жената не може да се държи разпуснато с този млад човек. Съвместимостта по Меркурий дава усещане за много силна естетическа хармония – жената се стеснява, струва й се, че не е красиво да се държи така с този мъж. Съвместимостта по Сатурн дава чувството, че това е много сериозен човек, много умен и че не бива да се държиш глупаво докато си редом с него. Ако младото момиче в дискотеката е видяло човек, който е съвместим с нея по Сатурн, тя губи желание да танцува пред него – започва да се стеснява, сяда и не може да направи нищо. Значи имат съвместимост по Сатурн. Съвместимостта по Юпитер означава общо желание да се прогресира, да се самоусъвършенстваш. Такава съвместимост дава чувството, че това е човек, с който можеш да достигнеш своите цели в живота – възвишени чувства по отношение към него. Ако има съвместимост по Марс, това означава, че могат да танцуват заедно в дискотеката. Това означава, че скоро ще има весел живот, защото по другите планети съвместимост нямат. Имат само по Марс – тоест животинско отношение.  След това започва секс, после меден месец, след това – захарен месец, след това – солен, след това – кисел, след това – горчив и след това – горчив живот.

Оказва се, че когато хората се срещнат така, те няма какво друго да си кажат – те нямат съвместимост. Разбирането в какво се заключава щастието в семейния живот трябва да се изработва по-рано – преди да се сключи брак. Този, който не разбира какво е щастие си мисли – „трябва по-чест секъ”. Значи трябва да търси близък човек в дискотеката. Щастието е да сте заедно – например да правите заедно гимнастика сутрин. Това е съвместимост по Венера – наслаждаваме се заедно и заедно танцуваме. Съвместимостта по Венера – пак са ниските центрове – вече този край пъпа, тоест – можем да танцуваме заедно, а може и да не танцуваме, а да се занимаваме със секс. Но да разговаряме заедно вече ще е сложно. При съвместимост по слънчевия сплит вече браковете са повече или по-малко устойчиви – в деловите отношения. Стоят по-високо от дискотечните бракове – това са бракове, свързани с успех в бизнеса, със сметки. Този човек ще ми даде пари. Край. Тези бракове са по-устойчиви, партньорите могат да се занимават с общ бизнес, но в действителност живеят само на нивото на сърцето, на нивото на Луната – това означава, че отначало върви дружбата, а след това – всичко останало. те дружат помежду си. Още по-възвишен е бракът, когато те заедно се занимават с творчески дела и доста време не мислят, че ще се оженят, а след това постепенно започват да разбират това. Още по-възвишен е бракът, когато те заедно се занимават със самосъзнание и най-възвишен - когато двамата заедно се занимават с духовни практики – отначало, а след това се женят. Тогава се получава много устойчив брак. Съгласно ведическите знания ако Юпитер е открит – най-висшият център, то останалите центрове също постепенно ще се откриват – с времето. И такъв праг с времето се уточнява. Ако има хармония по Луната, значи ще се открият по-низшите центрове, но по-високите – някак трудно и затова когато хората са били приятели по Луна, те могат да се занимават със самосъзнание - мъжът на едно място, а жената на друго, на заедно живеят добре. Сега всички вие разбрахте, че повечето от вас са се оженили неправилно. Какво да се направи?

Оказва се, че съществува знание, което дава възможност ситуацията да се оправи. Ако човек е способен да изпълнява своите задължения даже, когато няма нищо общо с близкия си човек, в този случай лошата карма се отработва и се появяват общи неща по всички планети – по Сатурн, Меркурий, Марс и т.н. - появява се общ интерес. Нека определим как да се направи съвместимост по Юпитер. Тази съвместимост – първият й етап за жената означава да слуша своя мъж във всичко и никога да не спори с него. Сега веднага ще ми кажете: „Ама това е дискриминация”. Вижте, съгласно ведите жената е тази, която побеждава без бой. Това означава, че тя никога не трябва да казва на своя мъж „не”. И съгласно ведическото знание, само в този случай тя ще се сдобие от него с всичко, което иска.

Ще ви дам пример. Жената иска да си купи рокля. Отива при мъжа си и му казва: „Тъжно ми е”. Той казва: „Защо ти е тъжно?” А тя: „Защото имам много и всякакви желания – нямаме пари, а в главата ми постоянно се въртят желания.” Той казва: „Какви желания ти се въртят в главата?” А тя: „Ами ти знаеш, имам много некрасиви рокли – не ги харесвам и поради това постоянно нервнича. Но аз не ти казвам това, защото искам нова рокля. Казвам ти го, защото поради това настроението ми е лошо. Казвам ти го, за да се мислиш, че настроението ми е лошо понеже не те обичам. Обичам те, но настроението ми не е хубаво”. След това сяда в ъгъла и замислено гледа в стената, изпитвайки страдание. J В такъв случай мъжът ще отиде ли при нея – как смятате? Който мисли, че няма да се приближи, не познава психологията на мъжа и жената. В жената умът е 6 пъти по-силен и ако тя се безпокои за нещо, мъжът ще се върти на кръгове около нея. Защо? Защото той не може да търпи, когато жената се безпокои – при него умът е по слаб и той няма възможност да търпи това. А жената може ли да каже на мъжа „Защо ти днес си в такова лошо настроение?” – Най често не, защото на нея й е все едно. Мъжът обаче, като я види така, казва „Защо днес не си в настроение? Какъв е проблема?”   Той й казва това постоянно – защо – защото него много го безпокои този въпрос. Мъжът не може да търпи, когато жената страда. И така, тя седи в лошо настроение, а той се приближава до нея и й казва „А може би трябва да ти купим нова рокля, а?” Тя казва: „Не. В никакъв случай, защото нямаме пари”. А той: „Абе да му се не видят и парите”. Или й казва „Добре, ще купим следващия път”. Тя казва: „Да, най-добре следващия път.” И продължава да седи пак така. J)) Край. Мъжът, чул тази лекция, като види жената да прави така, ще бъде щастлив. Това означава да постъпваш съгласно своите качества на характера. Жената, която винаги казва на мъжа си „да” и го слуша, завоюва уважение и любов към себе си и се сдобива в семейния живот  с всичко, което иска.

Защо на жената й е трудно да прави това? Защото при всички жени съществува непроработена мъжка карма. Жената, която се намира в мъжко тяло искрено смята, че има право да се кара със своя мъж. Но възгледа, че трябва да се прави така, идва не от женското тяло, защото в женското тяло не бива да се постъпва така. Ако жената постъпва така, тя унищожава цялото си щастие, защото да се караш с мъжа е все едно да се опитваш да се здрависаш с боабаб, или да помолиш боабаба за нещо. Това е безполезно занятие. Мъжката природа  е така устроена, че ако жената започне да му се кара, тя няма никакви шансове да се сдобие с това, което иска. Така е устроена мъжката психика.  Жената е длъжна да знае това.

Юпитер означава разум. Когато мъжът иска да си намери разумна жена, трябва да изучава доколко тя е послушна. Ако е послушна, това не значи, че е глупава, както може да изглежда на пръв поглед. Това означава, че тя е много разумна.  Разумът на мъжа означава отговорност. Мъжът със силен Юпитер никога не прави така, че да каже нещо, да обещае нещо и да не го изпълни – за него това е невъзможно. Освен това той се старае да се отнася сериозно дори към най-малките проблеми на своята жена. Той изучава внимателно тези проблеми и се старае да удовлетвори нейните потребности. Но най-главното качество на мъж със силен Юпитер е това, че той е много целеустремен. Някои жени казват: Ще се омъжа за такъв, който обича да прекарва времето си в семейството. В резултат в едно семейство се появяват две жени. Едната в мъжко тяло, другата – в женско. От такъв брак нищо добро не може да стане. Мъжът трябва да има цел в живота. Това означава, че той има силен Юпитер. Такъв мъж може да стане мъдър човек, да дава добри съвети и да помогне на жената да бъде щастлива.Това е съвместимост по Юпитер. Как да се осигури наличието на тази съвместимост? Мъжът трябва да се старае да изучава как трябва да се живее правилно. В наше време тези сили са малко, защото можеш да се захванеш с много работа, да имаш много пари, но това не носи щастие. Мъжът може много да работи, да носи пари, това ще увеличи ли хармонията в семейството? Западните психолози смятат, че да, те смятат, че колкото повече пари носи мъжът, толкова повече го уважава жена му. На практика се оказва, че не е точно така. Определено количество пари мъжът трябва да носи в семейството – колкото е нужно за живот. Останалото време той трябва да отделя на самоосъзнаване. Трябва да развива в себе си добри качества на характера. Ако започне да се преработва и да носи в семейството повече пари, то семейството, жена му, децата му свикват с това количество пари. В резултат исканията им също стават съответни на повечето пари и те не могат да оценят по достойнство неговите прекомерни усилия. Той си идва в къщи и казва: „днес заработих толкова и толкова”. А тя: „Че ти и миналия месец донесе толкова”. Освен това, заработвайки повече пари, според ведите човек не увеличава своето благосъстояние – той просто повишава нишата на живота си – съществуват различни ниши, както съществуват различни етажи. Щом човек започне да заработва повече пари, той отначало иска да прескочи в друга ниша. Това означава по-скъпи мебели – той не купува нищо ново. Купува същите, но по-скъпи вещи. Но човек, който заема по-високи ниши, от тези, които му се полагат, той скоро се поставя в зависимост от тези хора, които не му се полагат. Така трябва да общува с тези хора и търпи провал – търпи пълно поражение, защото психиката му не е приспособена да общува с тези категории хора, с които иска да общува заради парите. Същото става, ако това е заради обществено положение и т.н. Но като човек, който се занимава със самоосъзнаване, той, без да заработва повече пари, се движи съвсем иначе. Той става мъдър човек и в зависимост от увеличаването на неговата мъдрост - сменя сферата на общуване с хората. В началото общува с едни хора, а след това – ставайки по-мъдър, общува вече с други хора. И в съответствие с тази нова сфера на общуване, той след това получава средства за живот. Това става така: човекът, получил повече мъдрост, получава бързо и лесно възможност  да работи там, където трябва да имаш много пари и при това не трябва много да се работи. Има хора, които работят непрекъснато и получават стотинки – има и други, които почти нищо не правят и получават много. Разликата между тези хора е такава,че на тях просто не им достигат качества на характера – вижте семинара „Възпитание на добри качества на характера”. Тези, които работят по-малко, просто имат по-добър характер и това е. Така че защо да работиш излишно – трябва да се работи колкото ти се следва, в това е смисълът. Ако работите по-малко, отколкото се полага, това също носи страдания. но през цялото си свободно време той трябва да работи със самосъзнание. Всички, които сте дошли на тази лекция, вие разбирате това много добре. Но трябва да разберете,че това е необходимост. Ако разбере,  човекът изменя сферата на общуване  - в резултат от тези хора, с които общувате, получавате защита, друг живот, друга съдба. Но това все още не е всичко. Уважението – способността да уважаваш мъжа си, е свързана само с Юпитер. И ако мъжът се занимава със самоосъзнаване, неговата жена не може да не го уважава – няма такава психическа възможност. А ако не го уважава, тя силно ще страда и се чувства не в своята чиния.  Ако мъжът й е за уважение, но тя не може да го уважава – това означава, че проблемът е вътре в нея, а не в него.

И така, основното задължение на мъжа е да се занимава със самоосъзнаване. А основното задължение на жената е да създаде на мъжа си условия за самоосъзнаване. Сега ние с вас отработваме по тази система, за която ви казах от самото начало, че човек може сам, без помощта на близък човек, да постигне успех в семейния живот. Естествено повечето мъже се занимават с деградация, а не със самоосъзнание. Те водят живот, който води до деградация на съзнанието. Жената има стабилна природа, запазвайки способността си да остава силно засегната от всички тези неща. Така е устроена природата, че жената да може – на нея й се дава шанс да създаде щастие в семейството. Ако жената е деградирала, а мъжът – не, то на първо място жената отговаря  за това ще бъде ли щастливо семейството, а мъжът отговаря за това ще се движи ли напред семейството в живота. Затова на жената се дава шанс да бъде щастлива в семейството. Това означава, че тя трябва сама да започне да се занимава със самоосъзнаване, но трябва да прави това без да се противопоставя на своя мъж. Често тя прави това като се противопоставя на мъжа си и така режат клона, на който седят. В резултат на това мъжът деградира още повече и така жената след това се оказва без всякаква защита – финансова, нравствена и т.н. Тя става самотна  и нещастна жена. Жената трябва да се занимава със самоосъзнаване и да прави така,че и мъжът й да смята, че той й дава такава възможност. Тя трябва така да се държи в живота. В резултат на това - ако тя вдъхновява своя мъж да се изменя, - а как жената може да вдъхновяв асвоя мъж да се изменя? Като постоянно му посочва неговите преимущества и пренебрегва неговите недостатъци, то мъжът започва да расте в това, което му посочват. Ако говорите на някого, че е прасе, ще започне да грухти.

Ще ви разкажа един пример: това е експеримент направен от мъдри хора – описан във ведите. Десет мъдреци решили да изследват феномена за влиянието на чуждата мисъл върху съзнанието – върху чуждото разбиране на нещата. Нарочили един свой познат и като уважавани хора започнали да му говорят едно и също при срещите си с него. Но направили така, че освен тях той да не вижда никого другиго. Като срещнал първия, той му казал „Здравей”, а той му казал „Ама ти какво, ти не знаеш ли, че умря и вече си дух? Ти се намираш във финото си тяло и не трябва да поздравяваш, защото плашиш хората.” Първият път той просто се разсмял и казал „Хубава шега”. Когато и втория му казал така и то съвсем сериозно, в него нещо щракнало – на седмия или осмия той напълно повярвал, че е дух и като срещнал деветия, го попитал „Разкажи ми моля те, как е станало така, че не съм разбрал, че съм умрял?” Даже идея нямал, че е жив. И това е станало след като само 9 човека му казали едно и също. Акакво става, ако жената всеки ден говори на мъжа си едно и също и му казва, че е свиня? Защо смята, че той няма да загрухти?

Представете си, че 2 кучета се лаят, а един човек гледа от страни – кое от кучетата е право? И двете лаят – кое е право? Ще кажете „това, което е залаяло второ”, но те и двете лаят еднакво – как може да се разбере кое е залаяло първо и кое – второ? Същото е и когато двама се карат – с какво сте по-добри, ако се карате с мъжа си – с какво сте по-добри от него? Ако човек е по-умен, той няма да се кара. И така, вие виждате, че има определени закономерности в семейните отношения. Ако жената пресилва лошото влияние на мъжа върху себе си, занимава се със самоосъзнаване, тя трупа психически сили, и започва да му показва, че в действителност той  е много добър човек – показва му множество факти – когато той прави глупости, тя пак казва: Ама как така, това не го очаквах от теб – та ти си добър.Ти можеш да се измениш – моля те, хайде, ти можеш!” Много пъти това няма да сработи и ще ви се струва, че тази система не работи, но семейната карма не се отработва за една секунда – когато жената говори така на мъжа си, в неговото съзнание настъпват дълбинни изменения. След това постепенно в него се появява чувство за собствено достойнство, което няма да му даде възможност да пие. Оказва се, че чувството за собствено достойнство – правилното му разбиране, означава желание да живееш не за себе си, желание да носиш щастие на другите. Сега западната философия разбира по друг начин чувството за собствено достойнство. Тя смята, че „аз трябва да смятам себе си за добър”. Но това е лъжливо достойнство, в резултат от което съгласно ведите идва страдание. Именно това достойнство „аз съм добър във всеки случай” заставя човека да одобри себе си „Аз съм по-добър. Дори те да не пият – аз пия, аз съм добър и съм над тях”-. това чувство за собствено достойнство не води до щастие – това е лъжливо его. Истинското его е, когато смятам: „аз съм добър само в случай, че мога да донеса щастие някому”.  В противен случай съм лош. Когато смята така, той е удовлетворен даже ако смята себе си за лош. Трябва да се научите да изработите в себе си истинското его – това е правило, необходимо, за да измените своя семеен живот. Ако човекът смята себе си за добър, значи ще има някой лош и щастие няма. „Аз съм добър, значи някой друг е лош – значи трябва да се карам с този друг, вместо да се променям – защо да се променям – аз и така съм си добър. Ходя на лекции, всичко зная”. Край. Резултатът ще е нулев. Никакви шансове за промяна на своя семеен живот. Човекът трябва да смята, че сам е виновен за своите страдания. В резултат след това той се опитва да вдъхнови близките си хора. Опитва се да забележи в тях хубавото. Това е много трудно да се направи. По-лесно е да кажеш лошото. Да забележиш доброто е много трудно. Когато човекът започне да се опитва да направи това, вижда колко е трудно. Затова започва по-малко да се кара за това, че в него виждат само недостатъците. Той започва да разбира, че е трудно да видиш доброто.   И той се опитва да прави това и в резултат започва да прави стъпки към достигането на съвместимост по Юпитер.

С това трябва да се започне, защото ако започнеш нещо с вяра, с взаимност – това означава способност да слушаш, означава желание да получиш съет, тази съвместимост по Юпитер е най-неевтиното нещо в семейните отношения и даже ако хората са абсолютно далечни един от друг, когато се достигне съвместимост по Юпитер, всичко лошо в техните отношения напълно се унищожава, защото те се опитват внимателно да се слушат един другиго и се опитват да променят себе си. За да се стигне до това ниво на съ знание – то се явява много високо ниво на съзнание в семейните отношения, затова жената трябва – защото жената най-често се намира в лошо семейство, тя трябва да започне да слуша своя мъж, да търпи, но без да се унижава при това. Унижението означава, че тя е съгласн с всичко това. Тя не се съгласява, но не се и опитва да го унижи – тя казва „Разбира се, че не ми е приятно да правиш така, но вярвам, че това ще се промени, защото вярвам, че ти си добър.”

Може да поплаче, да удря с юмруци по пода – няма значение – това зависи от чувствата, но важното е резултата. Когато жената постъпва така, съзнанието на мъжа бавно се променя – така след 8-9 месеца ще започне постепенно да изтрезнява. Започва да се променя възприятието му към света – започва да разбира, че той не е прав, че жена му е по-добра от него и започва да се проявява неговата съвест. Постепенно той се променя към добро. Не казвам това теоретически – имам много примери, когато хората са променяли своето семейства напълно. Един човек, който не се опитва да промени другия, действайки правилно, съгласно ведите, напълно променя семейните отношения. И другия даже не разбира кому е задължен за тази пълна промяна на неговия живот. Той даже не се и досеща кой е направил всичко това

И така, мъжът също може да се измени по отношение на жената – може да разбере какво е достигане на хармония по Юпитер в неговия случай. Той трябва да стане много сериозен и отговорен човек, трябва много сериозно и отговорно да се интересува от всички проблеми на своята жена. Той трябва да не обръща внимание на нейните оскърбления, а ако тя го оскърбява, той не трябва да има близки отношения с нея – той трябва да си изпълнява задълженията пред нея, но без да се умилква и да се опитва да се унижава пред нея, ако тя го оскърбява. Той трябвада се държи много уверено – тази негова увереност му дава стремеж към самоосъзнаване. Това му дава сили. Жената има избор. Тя привлича мъжете, но за кого ще се омъжи – за този, който тича след нея, или за този, който се държи много строго и сериозно? Кого ще уважава повече тя – първия или втория? Разбира се втория. Това означава, че по този начин жената винаги проверява така мъжа – тя се опитва да разклати неговите чувства, а когато това стане, казва „абе той е някак слабичък”. J Мъжът трябва да знае това – то е свързано с психологията на жената и той трябва да е много сериозен и твърд вътре в себе си. Той не трябва да е евтин и слаб. Трябва да се държи сериозно и отговорно, но без при това да пренебрегва жената – трябва да изпълнява всичките си  задължения. Но той не трябва да е евтин – така жената по естествен начин започва да уважава такъв мъж и започва да го слуша. Така възниква хармония по Юпитер. Тя дава възможност за хармония във всички отношения.

Съвместимост по качествата на характера – да я разгледаме накратко

Безстрашието като качество на характера е мъжко качество. Ако жената се чувства безстрашна, ще й се падне мъж, който от всичко се бои. Това значи, че и двамата не са отработили кармата си в това отношение и това и на двамата ще носи страдания. Тя ще мисли: „Аз съм толкова безстрашна, от нищо не се боя, мога във всяка жизнена ситуация да остана спокойна, а ми се натресе тоя, дето се разтреперва по всякакъв повод.” Тя мисли, че той й се е паднал по несправедливост, но това не е така. Държейки се безстрашно, така тя се обрича на такива отношения с мъжа си. Своето безстрашие тя трябва да предаде на мъжа си. Когато той трепери, тя трябва да му казва „Ти си ми безстрашен – та аз съм жена!” Когато тя му говори така, той после той става безстрашен, а жената се бои от всичко. Какво дава това на семейството? Дава му спокойствие. Ако жената не се бои от всичко, а мъжът се бои от всичко, какво дава това на семейството? – Безпокойство. Как се изразява това – защо възниква безпокойство? Защото мъжът постоянно тормози своята жена – ще я заставя да се подчини като че ли на неговото вътрешно състояние, а тя ще му казва „как мога да ти се подчинявам, ако ти ме тормозиш, а аз – не?”. Веднага възниква конфликт. Относно стремежа към самоосъзнаваме аз казах, че жената трябва да поставя себе си на второ място и тогава всичко ще бъде нормално. Ако тя се противопоставя на мъжа, семейството ще деградира в този аспект.

Друго качество на характера: способност да се извършват пожертвувания. Това е женско качество на характера и затова жената трябва да дава пожертвувания, а не мъжа. Идва някой да проси – жената отваря и вика на мъжа си : „Ей, ела изнеси хляб”. Ако жената е алчна, мъжът ще бъде ли алчен? При кого има повече алчност? – при жената. Чувствата при жената са 6 пъти по-силни, значи и алчността й е 6 пъти по-силна. Ако не ми вярвате, отидете в универмага и проверете дали там има повече женски вещи или мъжки? Защо да се произвеждат повече женски вещи, ако алчността при мъжете е по-голяма? J Четири пети от промишлеността работи за женската потребност – само една пета – за мъжете. Имам предвид потребителската промишленост. Това означава, че жената трябва да преодолява в себе си алчността и да дава пожертвувания. Мъжът ще бъде съгласен в този случай. Ако мъжът дава пожертвуванията, това още не означава, че жената ще бъде съгласна. Ако един в семейството не е съгласен, това ще бъде пожертвувание в страст и от него няма да има никаква полза. То няма да донесе на семейството щастие. Но мъжът трябва да вдъхновява своята жена да извършва пожертвувания – в това се заключава неговото задължение.

Самоконтролът е повече мъжко качество. Мъжът трябва да се занимава със самоконтрол. Ако мъжът контролира своите чувства, жената се чувства много спокойна в семейството – иначе тя постоянно се безпокои. Ако мъжът казва на жена си: „Успокой се, в края на краищата!”, това означава, че той не разбира кой пръв трябва да се успокои и не изпълнява своите задължения.

Съществува следното: жертвоприношение. То е различно от пожертвуванието. Жертвоприношение означава определени ритуални действия, свързани с достигането на успех в живота – например молитвата. Жената е по-склонна към това, както мъжете са по-склонни да отдадат всичко и да го изнесат от къщи. Но задължението на мъжа се явява извършването на жертвоприношение и това да въвлича своята жена в него. При все това, ако в семейството жената се моли, а мъжът не, това  означава, че жената не трябва силно да се гордее с това, защото то може да доведе до силен дисонанс. Мъжът може да забранява на жена си да се моли – ако тя не счита, че той й дава благо, че й дава такава възможност, значи тя със своята молитва достига това, че той сам започва да изучава как правилно да прави това. Ако жената е независима от мъжа, тя няма да получи щастие, защото задължението на мъжа е да осигури успех на семейството. Да речем, че мъжът обича да готви в кухнята. Това е хубаво, но задължението да готви в кухнята е на жената. При мъжа чувствата са 6 пъти по-груби и ако жената не ръководи този процес – мъжът може да готви, няма проблеми, но жената трябва да ръководи процеса – да му каже: какво да приготви за децата, какво – за приятелите им, какво за себе си и т.н. При мъжа чувствата са по груби – той на кърмачето е способен да нареже цвеклото на четири части, понеже не разбира, че трябва да го реже на по-малки. Супата ще бъде нарязана много едно, салатата – на петици, и т.н. Тоест, ще има големи проблеми. Мъжът не разбира това. Той казва „на мен ми харесва такава салата и супа на големи парчета”. А на жената те просто не влизат в устата. J Дори ако мъжът е пофесионален готвач, чувствата му са по-груби и няма да се справи толкова добре. Ако не вярвате, проверете: питайте жената какво е яла вчера на обяд и тя ще ви каже. Питайте мъжа какво е ял на обяд и той ще ви каже: „Ами какво съм ял – обяд!” J Толкова. Други подробности той не помни. „А какъв беше този обяд?” – „Ами нормален!”.  Такава е мъжката психика. Мъжът може да готви, но жената трябва да ръководи процеса. Мъжът може да пере, но жената трябва да ръководи процеса. Мъжът може да мие пода, но жената трябва да ръководи процеса. Мъжът ще измие пода – около столовете, J около дивана, защото той не може да прави това фино и внимателно. Жената, ако види някаква прашинка, може да си развали настроението и не може да не я махне, а ако мъжът я забележи, ще я остави там и това няма да бъде проблем за него.

Кой трябва да извършва аскези? Това е мъжко задължение. Жената, която става рано и прави утринна гимнастика там раз, два, три, да се занимава с гладуване, без да се посъветва с мъжа си - какво става без участието на мъжа? Как да участва мъжа? – тя трябва поне да го попита: Може ли да правя утринна гимнастика? J А когато прави гимнастиката, трябва да се съветва с него – „правилно ли я правя, или не?” J Ако тя не направи това и започне сама, без да го пита, това е мъжко задължение и той непрекъснато ще й слага прът в колелата, ще издевателства над нея, докато тя гладува, докато прави гимнастика, докато става рано сутринта, ще й пречи да живее. Тя трябва да влезе в подчинено положение – извършване на аскези по отношение на мъжа. В резултат ще се сдобие с успех в това отношение. Ако мъжът се занимава с аскези, семейството ще получи от това психическа сила. Ако жената се занимава с аскези, семейството не получава психическа сила. Психическа сила получава само жената. В резултат- от тази психическа сила няма да има полза. Тя ще се почувства по-силна от своя мъж и това ще доведе само до скандали.

Простотата е женско качество – задължението да се отличаваш с простота е женско задължение. Как можете да направите така, че мъжът ви никога да не ви лъже? Каква е тайната? Тайната е, че едно от задълженията на жената е да открива своя ум пред мъжа. Да му казва всичко, за кого, къде, кога и защо си е помислила. Ако тя прави това, а то е естествено свойство на жената,  защото тя не може да държи вътре в себе си всичко, защото й е трудно, понеже чувствата й са силни, така тя се отваря и й става по-леко. Та когато жената прави така, мъжът не може нищо да скрие от нея, защото се намира в зависимост от това качество на характера й. Задължение на жената е да бъде обикновена – даже ако не е такава, тя трябва да се държи така. Иначе няма да има никакви шансове да бъде щастлива в семейството. Ако в жената няма простота, това поражда недоверие в семейството. Те не се доверяват един на друг, не могат да се доверяват един на друг и кой страда в резултат? Ами жената. На мъжа му е все едно. Идва, сяда на дивана да гледа телевизия – толкова. След това ляга да спи. Жената се безпокои при отсъствие на доверие – безпокойството й е силно, тя изпитва страдание. На мъжа му е все едно. А ако не му е все едно, това означава, че той има някакви проблеми, значи не е зает с нищо, мотае се.

Насилието – мъжко качество. Сражават се мъжете, милиционерите са мъже. Мъжете извършват насилието. Задължение на мъжете е да се държат строго. „Иди при майка си да те накаже” J Това е несериозно. Мъжът трябва да извършва насилие – това е негово задължение. Затова, ако жената не знае, че в семейството трябва да наказва бащата, тя не трябва да наказва своите деца, иначе децата ще израснат просто като рецидивисти, ще бъдат много жестоки. Да наказва трябва бащата. Това е негова функция. Жената трябва да се занимава с ненасилие – това означава, че не бива да се отнася строго с никого в семейството. Тя трябва да насочва стрелките на това към мъжа. Но мъжът трябва да прави това, а не да се отнася двойствено. Трябва да е строг. В това се заключава задължението му.

Правдивостта е задължение и на мъжа и на жената. Никой не трябва да лъже и те и двамата трябва да следят за това доколко силна правдивост се култивира в семейството. На правдивостта най-силно влияе – правдивостта се унищожава от измяната. Запомнете: погледът на жената и думата на мъжа е едно и също. Това означава, че е достатъчно жената до погледне някого с любов и лъжата незабавно влиза в отношенията между мъжа и жената. Това означава, че те вече няма да имат щастие, защото щастието означава хармония. Хармония означава хармония на всички псхически центрове, на които е възможно. Хармонията и правдата е едно и също.  Не може да има хармония без правда. Що за хармония би било това? Правдивостта означава хармония. Мъжът, който говори с жена насаме, извършва същото. Погледът на мъжа е нула. където и да гледа той, това няма никакво значение. Но ако жената гледа нанякъде – това вече има значение. Тя се е усмихнала на някого – значи след нея ще тръгнат. А ако мъжът се усмихне на някого, това не означава, че веднага след него ще тръгнат. J Но ако мъжът е започнал да разговаря с някого – това вече е сериозно. Ще възникнат проблеми. Това обаче не означава, че мъжът трябва да гледа където му падне. Той трябва също да контролира своите чувства. В това се заключава неговото задължение.

Гневливостта мъжко или женско задължение е? И на двамата. Как се проявява гневът в женското тяло? Като обида. Когато се обижда, жената не подозира, че се гневи. Когато мъжът се гневи, той не подозира, че извършва насилие. На него му се струва, че трябва да установи справедливост. Само че справедливост не се установява с помощта на гняв. Тя тряабва да се установи с помощта на строгост. Строгостта винаги се съчетава с доброта, а гневът никога не се съчетава с добротата. Само когато човек е строг и се отнася към близкия си с добро, само тогава той може да се сдобие от него с нещо, защото добротата поражда отговорност. Отговорност ражда само добротата. Ако няма доброта към близкия ти човек, значи отговорност от негова страна към теб също няма да има. Когато се обижда на свой близък, жената също губи добротата си. Обидата при жената е каквото е гневът за мъжа. Така жената може да стигне до там, че той да започне да я бие. Защо мъжът бие жена си? Защото тя силно му се обижда. Обидчивостта означава гняв. Мъжът, който се гневи трябва да знае, че неговата жена се обижда и че неговият гняв към нея и нейната обида са едно и също. Затова той трябва да престане, да укротява своя гняв и постепенно жената ще престане да се обижда.

Отречение – това е мъжко качество на характера независимо, че еманципираните жени смятат, че е женско. Ако жената не разбира това, семейният й живот ще свърши с неуспех. Мъжът трябва да бъде отречен от суетата – той трябва да настрои вътрешния си взор към най-главното в семейните отношения. Той трябва да разбере, че трябва да заработва, иначе децата ще ходят без панталони. Той трябва да мисли как семейството да има средства за живот, но това не е главното. Още по-главното е мъжът да устреми своя взор към това как семейството може да се очисти. Какво е очистване на семейството? Оказва се, че когато психическата енергия на семейството се издига нагоре, интересите на семейството стават по-възвишени, тогава хармонията по всички центрове на семейството е просто обезпечена. В резултат от това семейното щастие ще съществува просто от само себе си. В това няма никакво съмнение. Ако мъжът свежда всичките си интереси само до заработването на пари, в резултат хармонията по-високо от слънчевия сплит няма да се издигне. Затова него трябва да го безпокои въпроса как семейството се развива духовно. А жената трябва да му дава такава възможност. Ако той чете молитви или се занимава с някаква духовна практика, тя не трябва да го дърпа и да му вика „хайде, бързо отивай да пържиш картофите”. Тя трябва да разбере, че ако той не се занимава с това, няма кой да се занимава. При жената способността да се съсредоточава  и концентрира е значително по-слаба. И мъжът носи отговорност за семейния живот. Ако жената не постига успех в самосъзнанието, тя влияе с това само на себе си, а ако мъжът не постига успех в самосъзнанието, той носи отговорност и за своите деца и за своята жена за това. Разбирате ли, мъжът ще страда и за това, че не е достигнал успех и за това, че не са достигнали успех жена му и  децата, докато жената отговаря само за себе си.

Но ако жената не може да запази семейството и прави така,че мъжът си отива от нея, тогава тя отговоря не само за себе си, но и за своя мъж и деца. В резултат ще страдат всички. А силата, способността да задържи семейството се намира в ръцете на жената – Бог е дал на жената такава сила. Тя може да задържи мъжа край себе си, ако поиска истински това. Относно това желание тя трябва да знае как да направи това – трябва да изпълнява своите женски задължения, а не мъжките задължения. Тогава тя получава сила да задържи мъжа редом със себе си и да бъде щастлива.

Умиротворението – то изначално е присъщо на жената и е нейно задължение. Жената е свързана с планетата Луна – това означава спокойствие. Луната означава спокойствие; красотата на жената зависи от нивото на нейното умиротворение – ако е умиротворена, тя е красива.  Висшата красота на жената означава умиротворение. Низшата красота е свързана с Венера – способността й да стрелка с очи и т.н. Това е свързано с Венера. съвместимостта по Венера не дава продължително щастие,  а съвместимост по Луната дава продължително щастие, затова мъжът трябва да обръща внимание на тихата красота на жената, а не на активната й красота. Способността да направи семейството спокойно се намира в обсега на задълженията на жената. Затова, ако тя чувства там безпокойство, ако не и се иска да се прибере в къщи, това означава, че тя не изпълнява своите задължения. Тя трябва да направи спокойствие в семейството, да се грижи всичко да е спокойно. Това означава храна, чистота, добро отношение между членовете на семейството – това е нейно задължение. Ако тя прави това, значи мъжът се прибира в къщи и му е хубаво, той е спокоен, цари умиротворение. За тази цел трябва да се отделя по-малко внимание на външната дейност на жената. Тя трябва да си намери работа на намален работен ден и да отделя повече време на семейството си. Тогава тя ще постигне това, че и пари ще получава достатъчно и мъжът й ще поучава достатъчно пари и тя не губи никакви финанси. Защо? Сега ще ви обясня.

Жената, която се задълбочава във външна дейност и заради това оставя дома си, какво става в резултат – къде е силата на жената – в къщи. Тя вече не може да работи нормално, защото в дома й е бардак, децата растат непонятно какви – така тя не може да работи нормално и да прогресира в работата си. Мъжът й пък се прибира в къщи – къде си почива той? Също в къщи. Той набира сила на работата, но къде си почива? В къщи. Къде си почива жената? На работа. J А набира сила в къщи. Тя чувства сила в къщи. А на работа й е по-лесно. На мъжа на работа му трябва отговорност, там работи много, но в къщи няма какво да прави – там той си почива. Жената му казва: „трябва да се измие пода”. А той „Добре.” Седи на дивана и гледа телевизия. За мъжа има друга сфера в живота – трудно му е да се съсредоточи върху това, че трябва да се измие пода. Може и да иска, но му е трудно. Затова трябва да знаете и разбирате тези неща. Жената, която отделя голямо внимание на дома си, така дава възможност на всички – на мъжа – да си почива и да отдава повече сили, докато работи – така ще напредне в работата си и семейството ще има повече средства. Жената, която има мир в дома на работата си за малък промеждутък от време може да допринесе много полза. Защото кое е най-главното, което се изисква от жената – качества на характера – също както и от мъжа. Добрата секретарка за 4 часа на работа може да донесе повече полза, отколкото лошата – за 8 – тази, която на всички крещи и тича. С какво е свързано умиротворението – с усмивка на лицето, със спокоен поглед, Но това е невъзможно, ако в дома има безпокойство. Усмивката тогава ще е гумена, а очите – замъглени. Жената трябва да прекарва по-малко време на работа. Всички жени, които смятат обратното – са обречени. Започва се с безпокойство на семейния живот и се завършва с развод. Децата израстват нещастни. Можете да проверите.

Отсъствие на критицизъм – това е качество на двамата, но за отсъствието на критицизъм в семейството отговаря мъжът. Жената може ли да не критикува? Може, но много трудно. На жената й е тежко да не обсъжда качествата на характера на другите хора. Това е критика – обсъждане на човека. Мъжът може да прави това или да не го прави – трябва да се старае да е извън това. Но той трябва да изслушва жена си. Тя му казва: „Тези са лоши, онези са лоши и т.н.”, а той й казва „Е, добре, успокой се, всичко е наред.” Толкова – в това се заключават неговите задължения. Той не придава на думите й твърде голямо значение – какво говори тя по повид на някого. Защото самата тя също не придава на това голямо значение. J Днес го казва, утре си променя мнението. Мъжът обаче запазва своето мнение задълго. Мъжът не трябва да изпада в критицизъм – това унищожава семейния живот. Ако мъжът започва да критикува някого, на жената й става противно. Тя не може да гледа такъв мъж и изглежда, че той е много низък човек. Когато жената критикува, всичко е нормално. Така и трябва да бъде.

Състрадание. Това е женско качество на характера. Жената трябва да възпитава в себе си състрадание. Ако тя не прави това, мъжът никога няма да бъде състрадателен. В какво се заключава състраданието на жената спрямо мъжа й? В това, че тя му прощава неговите недостатъци. Така тя може да развие в него добри качества на характера. При кого се развиват по-бързо качествата на характера? При мъжа, но само в случай, че има стимул. Ако тя изпитва състрадание към него и счита, че той има право на недостатъци, тогава той започва да израства и бързо изменя своя характер, а след това той ще помага на жената да измени своя характер. Външно кой може да изглежда с по-добър характер – жената. Тя отива на раблота и проявява идеален характер. „Здравейте, здравейте” Жените говорят идеално с всички в службата си. И след като цял ден стои такава добричка, вечер като се прибере в къщи и като отвързана от веригата.  J Но ако в къщи си като отвързана от верига, значи такава си в същност. Мъжът и на работа и в къщи се държи горе долу еднакво. Е, опитва се някак да се хареса, но това много рядко се получава. Мъжът може дълбоко да измени своя характер внезапно и след това да помага и на жена си да измени своя характер. Външно изглежда, че жената по-бързо изменя своя характер, но това е само външно. Но жената й е много трудно да промени себе си, защото има стабилна природа.

Свободата от алчност е задължение на жената.

Добротата е задължение на жената. Ако майката е добра и децата са добри. Ако бащата е добър децата няма да бъдат добри, а разглезени. Бащата трябва да бъде строг. Добротата му е вътрешна – той я скрива. Той също е добър, но скрива добротата си. В резултат децата знаят, че има наказания. знаейки това те никога няма да постъпват лошо.

Смиреността – женско качество на характера. Но когато мъжът става смирен и при това отговорен, това означава,че той е достигнал големи успехи в достигането на мъдрост. Мъжът, който е смирен, е мъдър човек. Жената е смирена  поначало – това е в нейната природа. Съществува такова правило – когато мъжът и жената само се срещат природата прави така, че всички добри качества на характера при тях се проявяват веднага, а след това ще гаснат. Мъжът става отговорен, ходи сериозен като крал, строг, дава си делови вид, а жената е една такава послушна, през цялото време готви, старае се, чисти, акуратна е, деликатна е и добра, затова трябва да се смята, че така и трябва да бъде. Природата показва кой кой трябва да бъде. Когато като че ли половата енергия сякаш закрива разума, мъжът и жената започват да се държат така, както следва. От подсъзнанието им изплува как правилно да се държат и започват да го правят. След това, когато този брачен период премине, всичко си отива на мястото. Затова Ведите казват: „Ако мъжът и жената искат да се оженят добре, те не трябва да се гледат един друг, не трябва да гледат как се държат по отношение един към друг, а трябва да гледат как се държи този човек в живота – как се държи със своите познати, на работа, в къщи. И от това трябва да се правят изводи. Защото по отношение към другия естествено поведението ще бъде идеално. Това го е измислила природата.

Решимостта е мъжко качество на характера. Мъжът трябва да си изработва решимост, иначе в семейството няма да има щастие. Ако жената изработи в себе си решимост, това няма да й донесе щастие. Тя смята, че е способна да направи това и да му каже „не съм закована за теб. Разкарай се”. Резултатът е плачевен. Той ще събере решителност – по принцип на решителната жена се дава нерешителен мъж, но той ще събере последните си сили и ще се махне. Тогава тя ще бъде ли щастлива? Когато се жени за втори път, на жената и така й е трудно да получи щастие, но тя вече е свикнала с този човек и на нея й е трудно да се промени – женската природа се мени много бавно. Ако тя свикне с някого й е много трудно да промени всичко в живота си. За мъжа е лесно да смени всичко – той след два месеца вече е забравил кой е бил преди това, каква жена, какви деца е имал. J Затова трябва да разберете всичко това.

Способност да молиш за прошка – женско качество на характера. Жената винаги първа в семейството трябва да иска прошка  - даже ако не е виновна. Трябва непрекъснато да ходи при мъжа си и да му казва „Прости ми” - даже ако той е виновен.  С какво ще се сдобие в този случай? Ще се сдобие с това, че мъжът сам ще иска прошка, но втори. J Но трябва всичко да се постави на мястото му.

Непоколебимостта на характера е мъжко кочество на характера. Мъжът трябва да има непоколебим характер, докато жената не трябва да се кичи със своята непоколебимост на характера. Тя трябва да показва слабост на характера. В това се заключава нейното задължение – даже да е сто пъти по-непоколебима по характер от мъжа, тя не трябва да показва това външно, защото това ще доведе до разваляне на семейството. А мъжът и да не е непоколебим, трябва да се държи така, иначе няма да има щастие в семейството.

Външната чистота е женско качество. Жената обича чистотата и реда. В това се заключава нейното задължение. Тя не трябва да мисли, че мъжът трябва да отговаря за чистотата в дома, че той трябва да отговаря за чистотата, мебелите – тя трябва да отговаря. Тя може да привлича мъжа към това, но да отговаря за това е нейно задължение.

Отсъствието на завист – мъжко качество. Мъжът трябва д асе учи да не завижда.

Скромността е женско качество на характера, при това вродено. Означава чистотата на жената. Как да се определи дали жената е чиста или не? Жената съхранява своята чистота, мъжът трупа – трупа своята сила и чистота на характера.

Към 25 години той започва да разбира, че това е главното в живота и започва да се опитва да прави това. Жената губи чистота – на нея й е много трудно да я запази. Ако жената запазва чистотата, значи на нея всичко в живота й се отдава лесно. Ако я загуби, на нея след това й  е много трудно да живее. Затова родителите трябва да пазят своите деца, своите дъщери, за да не може никой да опетни тяхната чистота, за да не придобива лоши качества на характера.Ако жената започне да пуши, да я отучиш е много трудно, ако започне да пие също е трудно да се отучи, същото се отнася и ако тя започне да се занимава с разврат. Мъжът някак започва това и го захвърля значително по-бързо. Затова бащата трябва да защитава дъщерята, за да не се разхожда тя никъде, за да може тя да бъде възпитавана в дома, а не на улицата. Иначе тя няма никакви шансове да запази своята чистота.  

Въпроси и отговори 

Благодаря ви за хубавия въпрос: Какво да правим, ако ролите в семейството практически напълно са се разменили? С какво да започнем?

Това е много важен въпрос. Има цяла лекция посветена на този въпрос, която се нарича „Отношение в семейството в нашата епоха”. В нашата епоха на деградация става следното: Жената, без да е отработила своята карма в женскто тяло, в следващия си живот  се ражда  в мъжко тяло с женски жерти на характера. Мъжът, който не е отработил своята карма в мъжко тяло, в следващия си живот се ражда в женско тяло с мъжки качества на характера. Какво става в резултат на това? Ами срещат се – в семейния живот ще се съвместят. Те нямат други качества на характера по отношение един към друг – само същите тези качества. Както и да считат, че са прави в семейството, все едно те всъщност имат противоположни качества на характера и въз основа на тях възникват конфликти. Как да бъдат решени тези противоположности? Когато възниква спор, това означава,че съществува преобръщане в семейството.  Мъжът иска да изпълнява женските задължения, а жената – мъжки. Да се разбере това е много сложно, но когато семейството разбере - спорът свършва. Мъжът не трябва да заставя жената да прави това, което тя не е задължена да прави. Той може да ругае на тема „защо не носиш повече пари”, но полза от това няма – това не е задължение на жената. По същия начин жената може да се кара: „Защо не готвиш в кухнята”, „защо не ми правиш обяд, аз се връщам късно от работа” – но това не е задължение на мъжа. Защо възниква чувство за несправедливост – кой най-добре разбира задълженията на жената? – Мъжът. Защо? Защото той в семейното щастие вижда изпълнението от жената на нейните задължения. В това се заключава илюзията.

За какво мисли мъжът, когато се  жени – мисли, че ще се сдобие с такова хубаво момиче, което ще го слуша и ще се грижи за него, ще му готви, ще му помага във всичко в живота. Това означава, че по своята природа мъжът добре знае в какво се заключават задълженията на жената. Обръщайки внимание на това как жената изпълнява своите задължения той погребва своя семеен живот. Затова мъжът трябва да изучава в какво се заключават неговите задължения, а не тези на неговата жена, които той добре знае.

Когато чета лекция за задълженията на мъжа, в резултат всички жени си записват J и постоянно казват „аз ти казвах, аз ти казвах” J – това и така е ясно, жената и така знае задълженията на мъжа, защото е очаквала от мъжа изпълнение на неговите задължения.

Когато чета лекция за задълженията на жените, мъжете стоят като крале и се подсмиват и казват  „да, това е правилно, това е правилно” – но то и така е ясно, че ти знаеш нейните задължения. Важното е обаче да знаеш своите задължения – а не тези на жената. Затова щастието в семейния живот е възможно само ако жената започне да изучава своите задължения и стои на позицията на истинното его, а не на лъжливото – лъжливото его означава да знаеш чуждите задължения. А мъжът трябва да изучава своите  задължения и също да застане на позицията на истинното его – това ще му помогне да реши споровете в семейството.

Ако има спор, значи членовете на семейството не знаят кой какви и чии задължения изпълнява. Мъжът, който не изпълнява своите задължения – по този повод жената трябва ли да спори с него или не? Не. Това няма да му помогне да изпълни своите задължения. Ако жената не изпълнява своите задължения мъжът също не трябва да спори. Това няма да промени ситуацията. Споровете в семейството означават пълно поражение. Ако в семейството се карат, значи нямат никакви шансове да живеят заедно. Ако не разберат, че не са прави. Всеки трябва да знае кой трябва да отстъпи в спора. И така, да започнеш да изпълняваш своите задължения, ако в семейните отношения всичко се е преобърнало – не трябва да променяте нищо, защото финото тяло не се променя бързо. Нека мъжът готви, а жената да прави пари, но кой трябва да вдъхновява жената как да постъпва правилно в службата си? Жената трябва да слуша своя мъж и да се съветва с него как правилно да постъпва в службата си, а жената трябва да ръководи това, което става в кухнята. Тогава в това семейство ще възникне щастие независимо от това, че при тях качествата на характера са напълно преобърнати.

 

На мен са ми известни много положителни резултати от раздялата между мъжа и жената и съединяването им с други хора – по женска инициатива. Какво ще кажете?

Желая ви успех. Ако смятате, че тази философия ще ви доведе до успех, действайте. Времето ще покаже кой от нас е прав. Случва се така: ствува ви се, че успехът е дошъл. Да видим какво ще стане по-нататък. Малкият успех още не означава голям успех. Животът показва къде има успех. Аз се ръководя от своите принципи /имам предвид от позицията на Ведите/. Разбира се, жената може да намери щастие като се раздели със своя мъж. Но от една страна това означава, че не се знае какво ще стане по-нататък, а от друга означава, че е възможно тя вече да е отработила своята лоша карма, но този развод е бил по инициатива на жената. Разбирате ли, ако инициативата за развод е на жената, тя се омъжва и получава добър мъж. След това ражда син, който към 14 годишна възраст започва така да им къса нервите, че живот за тях няма да има. Защо? Защото той има две половини – има баща, с който той не живее, има и майка. Кармата на бащата не се отработва от неговите деца, отработва се кармата на майката. След това момчето става на 14 години и излиза от зависимостта на семейството, но живее със своите родители, но така ще им къса нервите, че ще се чудят откъде им е дошло. Резултатът от такова разбиране /както в зададения въпрос/ ще бъде такъв. Мога да ви дам стотици подобни примери – как кармата  е дошла при такива хора, които са си помислили, че може толкова лесно да се отърват от своята лоша карма. Тя ще ви догони там, където няма даже да ви хрумне, че е възможно. Затова е естествено да има случаи, когато хората се разделят и могат да сключат щастлив брак. това означава, че задълженията пред предишния брак все още не са изгубени – те си остават, особено при мъжа. Мъжът, който си намира щастливо семейство, ако не изпълнява задълженията си пред своето минало семейство,  няма да има щастие нито в този семеен живот, нито в следващия. Той трябва да продължава да изпълнява своите задължения, да дава пари за обучението на децата, които са останали там и т.н. Трябва да се грижи за миналата си жена  и да й даде възможност да живее спокойно. Това е много важен момент. Жената също има отговорности към миналото си семейство, но тази отговорност вече се заключава в това, че ако се е омъжила за друг, тя не трябва да тормози този мъж, който е имала преди.  Трябва да го остави на мира. Разбирате ли, тя си е намерила друга защита – край. Трябва да има претенции към този друг човек.

Ако съпругът умре е възможно да се сключи следващ брак, но жената трябва да знае, че: ако силно е обичала своя бивш мъж и е сключила брак с друг, не трябва да разчита, че в следващия си живот ще може да сключи брак отново с този човек. Край. Тази възможност при нея е унищожена. Същото се отнася и за мъжа.  

Защо много хора, мечтаейки да създадат семейство, все пак остават самотни.  Защо не им върви?  

Това е карма. Слуечва се така,че жената не може да се омъжи намирайки се в женско тяло, а мъжът не може да се ожени. Това означава много тежка карма от минал живот. Това означава,че той в предишния си живот е захвърлил своята жена на произвола на съдбата. Това означава,че в женско тяло в следващия си живот няма да може да се ожени. А жената, която не може да се омъжи - това означава, че намирайки се в мъжко тяло, е извършила жестока постъпка по отношение на близък човек в миналия си живот, с което поражда лоша карма в следващия си живот. Кармата е много жестоко нещо. Трябва да отговаряме за това, което правим. А ако живея и възпитавам детето сама как мога да бъда спокойна? Едновременно да заработвам пари и да се грижа за детето. Такава жена трябва да намери общество или човек – най-често свещеник или наставник, който просто да бъде авторитета в нейното семейство. Така спокойствието й в живота ще бъде гарантирано. Жената трябва да получи защита – тя трябва да намери хора, които да я защитават. Това значи, че трябва да води там детето си и да му казва: „виж как трябва правилно да се държиш. Тези лели и чичковци ще ти покажат”. Така тя е защитена – това е много важен въпрос. Жените, които не искат да имат такава защита, не са способни да възпитат своите деца. Те не могат успешно да наказват сами своите деца. Колкото и жената да крещи на своя син, той няма да възприема това сериозно, защото момчето няма да възприема сериозно майка си. Затова, ако мъжът е останал сам, да речем ако възпитава дъщеря, то той трябва да й даде пример как правилно да се държи посредством някаква жена – в този случай той може да наеме жена, но само ако тя е достатъчно сериозен човек, или да й показва примери някак от странични източници.  

 Какво да се прави, ако не може да се създаде ново семейство? Сега има много разводи. Какво да правя?

Не прави нищо. Трябва да възпитаваш добри качества на характера – ако жената си изработва добри качества на характера, а не е отработила семейната си карма, това означава, че тя иска семейство, семеен живот. Тя се устремява към това, за да развие женските качества на характера. Как жената трябва да изпълнява своите задължения? Тя трябва да знае, че трябва да развива в себе си тези качества на характера – щом ги развие, веднага ще й се появи мъж, в същата секунда, защото мъжът чувства коя жена е по-добра, независимо дали е била омъжена или не. Ако тя направи от себе си добър човек, ще избира между 30 души, които ще се строят пред нея. Ако не е успяла да си намери човек, ако той е женен, значи край – какво може да се направи?

Ако вече са се развели мъжът и жената имат отношения покрай децата. При това те живеят конкурирайки се. Могат ли пак да съединят семейството си? Разбира се, че могат. Как да се направи това мога да обясня. Ако жената /или мъжът/ иска да възстанови семейството си, тя трябва да започне да желае щастие на този човек, с който се е разделила. След няколко месеца първият признак на това, че може да се съедини с този човек е този, че който желае щастие на близкия си човек започва да чувства, че започва да вижда в него добрите качества на характера и престава да вижда лошите. Това означава,че този човек започва да променя своето отношение. След това продължава да желае щастие отново и отново, и ако жената желае щастие на всички и на мъжа си много искрено – независимо, че го ненавижда или че му е обидена, постепенно правейки това какво става? Те променят отношенията си даже ако това го прави само единия човек. Край.

После животът ще се сложи така, че не трябва много силно да настоявате или да се домогвате - просто при среща се изяснява, че можете да живеете заедно. Това става от само себе си. Няма нужда да правиш нищо. Отначало трябва да работите много вътрешно, а после – мъничко външно. И толкова. Резултатът ще бъде сто процентов. Да се повярва това е много трудно. За да повярвате, трябва да се учите да желаете щастие.

Как да се предпази жената от нежелателна бременност? J Обърнете се към сексопатолог. 

Нямам желание да създам семейство или да имам отношения с жени или мъже. Трябва ли да се безпокоя?

Ако сте мъж J, мъжът има право да не създаде семейство, а да се посвети на самоусъвършенстване. И може да се сдобие с успех в това. Жената трябва да си изработва качества на характера, за да създаде семейство, защото отречението на жената най-често завършва печално. Жената трябва да се стреми да създаде семейство – ако не се е получило, тя не трябва силно да се безпокои, защото животът й дава най-добрия вариант във всеки случай. Ако тя е създала семейство, но не е готова за него, тя ще страда силно в резултат от това.  Жената трябва да се стреми да се омъжи, а мъжът, който не иска да се жени, може да се посвети на самоосъзнаване. Но ако мъжът не иска да се жени и не се посвети на самоосъзнаване, ще деградира напълно в този си живот, тъй като той не поема отговорност нито за себе си, нито за жена, нито за деца. Ако мъжът е безотговорен, неговият разум деградира и се топи като сняг. Жената може да възпита в себе си добри качества на характера и да отработи своята лоша карма само в семейството, защото когато жената е сама, тя живее спокойно, няма никакви проблеми, прави малко това, малко онова и в живота й е спокойно – разходи се дотук, разходи се дотам – няма проблеми. Но жената няма да може да отработи своята лоша карма и да измени себе си и семейството си, защото тя няма стимули в живота, за да измени себе си. За жената стимул се явява силната пивързаност. Отношенията с децата и отношенията с мъжа. Жената, която има тези привързаности чувства, че  е толкова тежко да се живее. Жената, която няма, тя губи това чувство и деградира по същия начин. Затова жената задължително трябва да си създаде семейство. Мъжът може да не създава семейство, но тогава трябва да се посвети на духовен живот или да отдаде своя живот на хората – трябва да направи много за хората.  

Баща ми се кара с роднините си и изисква от мен същото. Какво да правя?

Трябва да започнете да изпълнявате своите задължения пред баща си и силно да го уважавате. Когато това уважение достигне много висока степен, той ще започне да уважава вас и ще започне да изисква от вас това – ще се стеснява, ще му се струва, че тоа не е хубаво даже ако е пълен деградант – това няма значение.  

Защо след смъртта на близък човек възниква чувство на вина независимо от продължителните грижи полагани за него?

Ние винаги оставаме задължени пред своите родственици даже и да сме направили много за тях. Това означава, че когато си отива близък човек, съществува /според ведите/ церемония „Шрадха” – има я във всички култури на религиозните светове. Предназначена е за отработване на лошата карма. Често хората при заминаването на близък човек бъркат чувството на вина със загубата. Загуба никаква няма, защото вашето фино тяло продължава да общува с този човек. Някои хора мислят, че страдат, тъй като са разделени от близкия човек. Не. Страданията, които възникват – те възникват поради това, че вече нямате възможност да изпълните своя дълг – това е чувството за вина. Който е разбрал това е на прав път. Хората мислят, че няма чувство за вина, а просто животът е постъпил несправедливо с тях. Но всъщност когато човек разбира, че има чувство на вина, тогава при него всичко е на своите места. Какво трябва да прави той? Трябва да готви храна с молитва към Бога в тази вяра, в кояато се намира. След това – да освещава тази храна в тази вяра. Да застане пред снимката на своя близък човек – може да вземе част от храната след освещаването й, но тази, която е поставена през снимката, трябва да я даде на животните – да нахрани животните. В никакъв случай не трябва сам да я яде – това е много голямо оскърбление. И така, той дава тази храна на животните и прави така, докато чувството за вина не премине. То ще се топи като сняг. Ще видите, че се топи, защото като прави така осветена храна, този човек носи полза на своя близък човек, защото той се намира във финото си тяло и още не е получил друго тяло или току-що е получил и се намира в утробата на майка си и не може да измени никак своя живот – намира се в пълна зависимост от съдбата. И близкият човек, който много силно е свързан с него, може през това време да му даде психическа подкрепа посредством осветената храна. Тази връзка чрез снимката ще достига незабавно до него. И той ще получи такава поддръжка.  

На човека не му е нужно да носи бронежилетка за защита, когато си е в къщи, където няма никого. На него му трябва бронежилетка когато стрелят. В това се заключава разбирането на защитата. Когато излезе без бронежилетка той разбира какво е защита. Точно така е и с човека, който разбира, че при помощ в опасна минута се отработва повече карма, отколкото просто в обикновена ситуация. Такъв човек постига успех. Затова той просто готви осветена храна и „храни” фотографията. Резултатът от подобно просто привидно незначително действие ще бъде огромен. Ще видите как ще се измени вашия живот. Затова, че човек нещо не е донаправил по отношение на близкия си човек може да развали цялата си съдба. Даже и от рак може да заболее поради това и да умре преждевременно – това също е възможно. Затова тази церемония е много важна. Препоръчва се всички да я правят.   

Според статистиката жените са повече от мъжете. Как да се направят всички щастливи? Ислямът разрешава многоженството.

Най-вероятно това го е писал мъж - обикновено такива бележки не ги пишат жени.  Съгласно ведическата култура мъжът може да има две жени. Ведите обаче казват – през последните 5 000 години със своите психически сили мъжът не може да направи така, че две жени да бъдат щастливи редом с него, затова многоженството не се поощрява от ведите за нашия период и за епохата, в която живеем ние. Това е свързано с факта, че мъжът не може да донесе щастие на две жени едновременно – на него не му стигат психически сили за това. Имало е време, когато мъжът е имал няколко жени. Най-често, когато имало няколко жени около мъжа, това му е давало възможност да има огромна психическа сила. В този случай, ако той дава щастие на всички тези жени в равна степен – това е било възможно, но сега мозъците ни са по съвсем друг начин настроени и той даже не си представя, че това е възможно и справедливо. Мога да ви докажа това – то е много просто. Ако пред жената има избор – да бъде втора жена при царя и да живее в щастие и разкош, или да живе е като първа жена на беден рибар,  който няма нищо и постоянно е пиян, какво ще избере тя? Разумната жена ще избере да бъде втора жена при царя. Но на много от нас тази психология не им е понятна. Но да бъдеш втора жена при рибаря е пълна шизофрения. J  

Как жената да се занимава с бизнес - няма време за личен живот? Къде може да се запознае с някого? J Всички са вече женени.

Добър въпрос. Човек може да се запознае с някого там, където работи. Идеята не е в това къде да се запознае, а дали има психическа сила да притегли към себе си човек . Тази психическа сила е свързана с кармата. Човекът мисли, че няма къде да се запознае. Всъщност ако дойде кармата да се ожени, ще се запознае в някой друг град, или ще се напие и ще отлети. J Тоест, няма никакви шансове да не се запознаете с някого, ако е дошло времето да се запознаете и няма никакъвм шанс да се запознаете, ако това време не е дошло. Затова човекът трябва да изработва всички добри качества на характера си, но ако човек иска да си намери добра жена, той трябва да я търси там, където цари силата на благостта, а тя цари там, в тези общества, където се занимават с духовни практики. Именно там трябва да си търси жена, защото на тези места лоши хора не ходят. Там хората се занимават със самоосъзнаване. Това означава, че жената, която се занимава със самоосъзнаване, дава щастие във всеки случай съгласно ведите. Ако си търсиш жена в банята или на дискотека,  неуспехът ти е гарантиран – с редки изключения.

Ако жената изпитва чувство за вина пред детето си – ако майката е направила аборт, какво да прави?

Може мислено да освещава храна на този плод и да я слага на масата – просто мислено да прави това. Резултатът ще бъде същия. Ще се извърши очистване на кармата след аборта.  

Не мога да го забравя и да започна свой личен живот. Той е вече женен. Какво да правя? Това ме безпокои.    

Хубав въпрос. Благодаря ви. Трябва да забравите, ако искате да създадете здраво семейство. В противен случай, оставайте верни на този човек и в следващия си живот ще го получите за съпруг вече с добра карма и ще живеете щастливо, но в следващия си живот. Ако обаче искате да имате семеен живот в този си живот, трябва да го забравите, защото не трябва да се пазарите над чуждото парче. Жената, която не може да забрави своя бивш мъж, слага прът в колелото на своята настояща жена и така създава много лоша карма. Щом го е оставила и не е поискала да живее с него, защо сега да се опитва да прави нещо? Това е много опасна ситуация. Ако човек не иска да забрави и едновременно с това не иска да бъде сам. Ако не искаш да забравиш, бъди сама. Няма проблеми. Всичко ще бъде наред. Ако искаш да не бъдеш сама, значи трябва да забравиш. Тук е необходима решителност, в противен случай ще има страдание.

Имате ли семейство?

Да, Жена ми е добра.

Вие говорите за лоша карма – за добър мъж, за лош мъж. А ако мъж няма? Що за карма е това? J

Това е лоша карма. Жената трябва да се стреми да има мъж. Ако няма никаква възможност за това, значи трябва да вземе дете, за да го възпитава. Ако не иска мъж и не иска дете, трябва да посвети живота си на самоосъзнаване, но не трябва да разчита, че животът й ще бъде лек и щастлив.  

Ако мъжът е болен от шизофрения трябва ли да се запази семейството или не?

Различно. Има различни ситуации. Не може да се даде съвет само по такава бележка. Тряабва да се разгледа ситуацията. Въпросът е много сложен – изобщо семейните отношения са най-сложните. Жената сама трябва да вземе решение.  

Какво трябва да се направи, за да може мъжът да намери работа?   

Добър въпрос. Вече отговорих на лекцията. Какво трябва да направи жената, за да може мъжът й да си намери работа? Да стане послушна и да започне да уважава своя мъж. В резултат обществото постепенно ще започне да го уважава, той ще стане уважаван човек и естествено ще си намери работа. Вие не го уважавате и затова той няма работа. Ако го уважавате – ще има работа. Ама как да го уважава жената – на нея й е трудно – ами именно в това е целия проблем. Това се нарича карма.  

Ако на семейството му пречат външните вълнения – радители, баби и т.н. ?

Това не са външни – това са вътрешни вълнения. Ако смятате, че те са виновни, значи грешите. Съгласно ведическата култура, жената трябва да уважава родителите на мъжа повече от своите родители. Тогава няма да има никакви вълнения. Какво искат родителите от жената? Искат уважение – повече нищо не им трябва. Родителите на мъжа – също. Затова трябва предварително да им отдадете цялото си уважение, но за родителите на жената е много трудно да уважават мъжа, защото те ревнуват неговата жена – това е естествено. Точно както родителите на мъжа ревнуват своя син от жената. Това също е естествено. Но когато синът казва на родителите на жена си „мамо и татко, аз ви слушам и ще правя всичко както искате. Край. Те го смятат даже за по-добър от своята дъщеря.” Същото важи и за жената – ако тя направи същото спрямо неговите родители, те могат да я обичат даже повече, отколкото обичат своя син. Знаете ли защо? Защото своя син те и така обичат – това чувство те вече са развили. А сега сякаш им се е появила нова дъщеря. Знаете какво ново чувство се появява – неимоверно силно. Те даже я обичат повече от своя син, защото това е съвсем ново чувство. Ако обаче слабото сърце или користта пречи да се направи това, ако тя казва „Не, няма да ги уважавам, те са лоши! Край!” Значи ще има проблеми. Няма никакви шансове за промени.  И те ще нарастват, докато не стане неприятно да се живее в такава атмосфера.  

Могат ли родителите на мъжа или жената да развалят целия ви живот?   

Могат. В това няма никакво съмнение. Те имат пълно право на това. Ако към тях няма правилно отношение, значи в това семейство ще има страдания. И това не е външна, а вътрешна причина за проблема. Трябва да знаете как да се държите. Ако семейството не иска да уважава родителите, значи щастие в него няма да има. То няма

да е защитено от проблеми. В това е корена на много неща, например ако дядовците не ги уважават в семейството, тоест ако мъжът и жената не уважават своите бащи, това означава, че в службата им ще има проблеми. Значи към това семейство няма да има уважение в обществото. Ако в семейството не уважават майките, значи тази двойка няма да има вътрешен мир, защото няма да има защита от Луната – Луната дава умиротворение – женското начало. Затова уважението към по-възрастните е най-главното правило на семейния живот. Ако към тях няма уважение знайте, че скоро ще имате проблеми. Те са неизбежни. Те ще възникнат чрез децата,чрез внуците и т.н. Защото бабите и дядовците могат някак да търпят когато самите те са отстранени, но когато децата се появат и на тях не им се дава достъп до тези деца – когато не им дават възможност за общуване, когато като че ли ги пренебрегват по отношение на децата, тогава започват проблемите. Бабите и дядовците това вече няма да го изтърпят. Защото единственото им щастие са внуците. Те няма да могат да понесат това, че ги отстраняват от внуците им. Те ще изпитват горчиви страдания и ще разкажат играта на своите деца. Така тази карма идва съвсем неочаквано.  

Ако мъжът е влюбчив, възможно ли е това качество да се предаде от бащата на сина и трябва ли да се търпи? 

Да, трябва да се търпи и да се стараете да направите така, че това да не става. Ако жената не уважава своя мъж, значи той ще й изменя. Ако започнете да го уважавате, той няма да ви изменя. Може ли да се предаде? Ако сте се научили да уважавате своя мъж до 14 години, значи със сина ти ще стане същото.   

Сега да пожелаем на всички щастие. Онези, които трябва да се прибират бързо, нека бързичко да излязат, а останалите, на които ни е нужно щастие, да започнем да желаем на всички щастие! J    

 

www.torsunov.ru

 


Създадено: 16/09/2011 : 09:55
Обновено : 10/02/2020 : 20:34
Категория : Ведически лекции
Страницата е посетена 7360 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^