Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 389 всичко

 5 посетители онлайн

Дмитрий Троцкий - Книга 012 част
 

Книга част 012

Дмитрий Троцкий

 

Покаянието

Трябва да поискате прошка от хората във вашия списък за това, че сте били не този, коxто сте били длъжek да бъдете, да помолите за прошка за своите негативни чувства, а за позитивните – да благодарите. И най-добре да се срещнете лично, а ако не можете да се срещнете, да говорите по телефона или в социалните мрежи. Ако човекът не е сред живите или няма никаква възможност да го намерите, да му напишете писмо и да го изгорите.

 

Тази система подхожда за  решаването на всички проблеми. И сега аз ще ви покажа с различни примери как работи това.

 

1. Отначало илюстрация от моя живот. Пътувах с влак от Санкт-Петербург до Москва и в купето попаднах на съсед, който много силно хъркаше. Просто много силно! И макар че аз не спя много леко, под такъв акомпанимент да заспя никак не ми се отдаваше. Реших да изиграя добрия и вместо да разтърся човека и да му кажа, че хърка, той да се обърне на другата страна, да престане да хърка и проблема да се реши, аз реших да търпя. Търпях, а вътрешно просто кипях: „Да ти се ..!“  В Москва стигнах с херпес на половината устна – така моето тяло крещеше за неизразеното раздразнение. Доколкото да поговоря с този човек аз вече никак не можех, взех лист  хартия и химикалка и написах: „Скъпи мой, миличък, прости ми, моля те, за моето раздразнение, за това, че вътрешно просто кипях, а самият аз в това време бях готов да те разкъсам като кученце постелката си, прости ми за моята неискреност“. И херпесът за няколко часа напълно изчезна.

 

2. А ето и пример от тренинга. На него заедно дойдоха майка и син. Синът Роман имаше инсулиновозависим диабет. Беше на 22 години, диагнозата му бяха поставили преди 6 години. Родителите се бяха развели, когато бил още малък, но именно на тази възраст 16 години, в него се събудило негодувание по повод на това как баща му се отнася с него и майка му, че е останал сам в тристайния апартамент, а те били на квартира под наем и т.н. Заедно с негодуванието възникнала и агресия на физиологическо ниво и това се проявило като повишаване на захарта в кръвта.   По идея, по-нататъшната реакция трябвало да бъде от серията „бий се или бягай“ трябвало да бъде извършено някакво активно действие. Вместо това младият човек просто замрял и макар че захарта в кръвта му буквално закипяла, той бездействал и си давал вид, че всичко това не се отнася до него. Изяснихме, че тогава в него се появило осъждане на майка му като жена за поведението й с мъжете. Майката, която присъстваше при разбора на ситуацията добави, че от това време сина й като че ли не го е имало – физически присъствал, а морално отсъствал. Решаването на проблема станало това, че Рома решително говорил с баща си, помолил го за прошка за осъждането, за неискреността и негативните чувства, изразил благодарност и уважение. С майка му също се състоял подобен разговор.

След известно време Роман се устроил на много добра работа в хотелски комплекс – длъжността създали специално за него, толкова искали да работи при тях. В деня на раждането си (навършвал 22 години), той разговарял със своята баба по телефона – тя живее в друга страна и искала да му изпрати пари за подарък, но Рома отказал с думите: „На мен вече не ми прилича да вземам пари от теб или от мама, сега аз трябва да се грижа за вас.“ След това баба му казала на неговата майка: „Сега аз виждам, че той е пораснал. С мен разговаряше не момче, а мъж!“

3. Още един пример от тренинга. Като проблем Татяна обозначи това, че не може да се определи – дали да напусне текущата си работа, или не. Проблемът се появил, когато дошла нова началничка, с която Таня не развила отношения. Ние направо на тренинга разиграхме няколко варианта на диалозите, които редовно ставали между началничката и подчинената. Също така се оказало, че нашата героиня играе на играта „това не съм аз“, „мен тук ме няма“. Вместо реакции, Таня избира вцепенение. След тренинга Татяна написа на началничката си писмо по електронната поща – тя беше в отпуска, а възможност да се сдържа вече физически нямала – и изказала всичко: от обида, болка и раздразнение, до разкаяние, уважение и благодарност. След изпращането на писмото на Татяна ѝ станало физически по-леко. Началничката ѝ отговорила с удивление и благодарност, че на нея също не ѝ достигала такава искреност, те се уговорили да се срещнат след двете свои отпуски и да поговорят. Остротата на въпроса на Татяна спаднала. Първият страничен ефект станало това, че снели диагнозата „анемия“ на Татяна (показателите били 2-3 пъти под нормата). След това нашата героиня изцяло преразгледала отношението към своята работа – та нали сега над нея вече не висял като дамоклев меч проблема за взаимоотношенията с началничката – и тя останала, сега работи с удоволствие, нещо повече – редовно получава парични бонуси.

4. Светлана се обърна с такъв проблем: вече много години на гърдите имала силна болка, буквално всичко било покрито с пъпки. По време на тренинга внезапно я осенило! Преди много време нейния брат ѝ се присмял за малките ѝ гърди и казал за нея: „Дъска и две зърна“. Девойката почувствала много силна обида и раздразнение към брат си, но премълчала. От тогава на гърдите ѝ се появили пъпки. Към края на тренинга кожата на гърдите ѝ се очистила.

Ще приведа пример с повтарящи се проблеми. Катерина обозначи като проблем травмата на коляното си. Първият път тя получила травма на коляното по време на представление (Катя е танцьорка). Двата пъти травмите били много сериозни и болезнени. Започнахме да разплитаме ситуацията. Оказа се, че Катерина се среща с женен мъж и двата пъти в навечерието на травмата се карали. В началото на нашия разговор Катя каза, че нея всичко напълно я устройва, но след това се оказа, че тя иска нормални отношения и лъже този мъж, че всичко е наред, макар че в действителност съвсем не е добре. Нали помните, в предишната глава говорихме за това, че неуважителното поведение с мъжете задължително води до материални загуби? Преди всяка травма Катя губела пари, веднъж се счупил мобилния ѝ телефон. Доколкото по-малките травматични знаци нашата героиня не забелязвала, тялото по такъв болезнен начин – чрез повтаряща се травма на коленете ѝ показало, че се е объркала. Решението станал откровен разговор с мъжа, разрив на отношенията с него, както и писмо до жената на любовника си – след написването му Катя го изгори, защото в дадения случай то е нужно не за да отвори очите на жена му, а за да може девойката да изрази своя негатив.  

 Както казах, най-просто от всичко по такава система е да разглеждаме различните диагнози. Веднъж на тренинга в инвалидна количка докараха девойка с диагнозата „множествена склероза“, тя вече не можеше нито да стои, нито да седи. Започнахме да общуваме с нея и в процеса се изясни, че приблизително преди половин година тя – доказвайки на майка си, че не е глупачка и че има акъл, се устроила на работа в юридическа кантора. В колектива се оказала единствена девойка сред десет мъже и се опитала да бъде равна на тях: започнала да умничи и да изпъчва своето „аз“. Мъжете такава жена винаги възприемат със смях, затова колегите ѝ започнали да ѝ се подиграват: ясно е как си попаднала на тази престижна длъжност – не благодарение на акъла си, а благодарение на външните си данни и т.н. Тя вътрешно много се обиждала, ядосвала, ненавиждала ги, но не давала вид – външно била мъж на мъжете, най-силната от всички. Само не и вътрешно. Както и всички нас, вътрешно тя е крехка и ранима. Вътрешната борба с тези мъже я довела до развиването на мултипленна склероза. С помощта на своята болест тя моментално обясни на майка си защо не  е стигнала до финалната цел. Сега мъжете се бояли да се пошегуват по нейн адрес – над болните не се шегуват. Първото, което ѝ посочих, е неискреността пред майка ѝ и пред бившия ѝ мъж, на когото тя също постоянно доказвала, че в главата си има не дървени стърготини, а мозък. Тя доказвала, а вътрешно плакала, ядосвала се, ненавиждала. И след като помолила за прошка бившия си мъж затова, че се омъжила за него не по любов, а за да докаже на майка си своята състоятелност и че характера ѝ е чак толкова лош, и от колегите в службата си за това, че ги е ненавиждала, а външно се усмихвала и давала вид, че всичко е наред – всичко се изменило. След два месеца ѝ снели цялата диагноза. Нейното материално положение започнало стремително да се влошава, тя срещнала мъжа на своите мечти и се омъжила за него.

Много добре се вижда как работи системата от примера с алергията и астмата. Знам десетки такива случаи: младият човек страда от астма през цялото си детство и младост. След напускането на вуза напуска своите родители и отива в друг град и астмата (или алергията) преминава. Но щом отиде на гости при родителите си, отново се проявяват симптомите на астмата. Работата е там, че и астмата и алергията са средство против натрупано раздразнение. Когато дразнителят се намира редом – се появяват симптоми, когато дразнителят е на разстояние – симптомите отзвучават. Но окончателно да се изцели може само с помощта на покаянието. 

   Най-сложното в тази система е да повярваш, че всичко е наистина толкова просто и че всички проблеми възникват по един и същи сценарий. Ако определен човек е дразнител, той предизвиква в нас определена реакция – чувства, ако ние своята реакция, своите чувства преживяваме, изразяваме, то с получената енергия се движим напред, еволюираме. Ако премълчаваме и предъвкваме тези чувства, получаваме проблеми.

Защо става така, че алгоритъма е един и същи, а проблемите са различни – различни заболявания, някого го удря по финансите, а някого – по децата му, някого – по отношенията му?

 

Всеки от нас има своя „ахилесова пета“ – нещо в живота, на което ние сме особено зациклени. И когато ставаме неискрени, когато започнем да играем не своите роли, ни удря именно по това, което се явява за нас най-ценно. Ако жената е зациклена на своя мъж, то той й изменя или си отива, ако на децата – те започват да боледувт. Мъжете, зациклени на кариерата и парите, „боледуват“ от бедност, от отсъствие на придвижване по кариерната стълбица.

Но тези проблеми се решават еднакво – чрез покаяние. Трябва да поемете отговорност за своите чувства, за своите роли, да върнете дълговете си.

На нашия сайт alhimik108.com има отделно видео посветено на тази система – то така се и нарича: „Универсална система за решаване на проблеми“. Погледнете го, моля, то ще ви помогне да разберете как да работите с този алгоритъм. И много важно е да разберете, че по време на практиката на покаянието ние отдаваме натрупаните дългове – тоест тези чувства, които сме държали в себе си известно време. Но също така разберете и това, че трябва да играете своите роли постоянно. Затова искам да завърша тази глава с писмото на Светлана Ткачова, което тя изпрати след тренинга, посветен на тази система за решаване на проблемите.

„Бях на тренинга „Назад в бъдещето“ и отнесох рецептата за решаването на въпросите, за когото и преди това бях слушала на лекциите по интернет, но я приложих в действие за пръв път. Ето моите резултати. На тренинга ме болеше гърло. Но аз даже не си спомних за това, там аз бях увлечена от решаването на същите тези 400-килограмови проблеми и разбира се, те там си и останаха, твърде сериозни се оказаха за „чайника“. На другия ден гърлото отново ме заболя. И аз повторих опита от начало до край. Това не беше трудно, болестта беше прясна и не се наложи да се ровя в недрата на паметта си. Бях щастлива да забележа този ефект преди още да завърша процеса. Целия ден в дълбините на себе си ликувах от своята малка победа.

Но какво беше моето удивление, когато вечерта при мен се върна моята болка. Блъсках си главата, за да разбера в какво е моята грешка? Какво не направих както трябва, какво съм забравила? Още веднъж изброявайки грешките често срещащи се на пътя, за които говорихме на тренинга, в нито една аз не намерих себе си. През нощта дойде отговора. Писмата за искане на прошка (а и всякакви писания) не са хапчето снемащо симптома. Това не е едновременна работа, която се извършва с усилие на волята, защото пред моята магарешка морда се е появило морковче под формата на изгодата от решаването на проблема. Това е практика. Аз разбрах, че болката се е върнала при мен, защото моите мисли и моето отношение към Главното действащо лице в моята ситуация беше тръгнало по същите релси. Аз мислех по навик, движейки се по старата ски писта и даже не следях това, просто слушах баналната бръмчаща плоча на вътрешния критик… Тогава извадих написаните в навечерието писма и започнах просто да ги препрочитам. Аз почувствах, че те за мен вече не са изповед, а по-скоро молитва, нагласа, мантра – на кого каквото е по-близко. Това сега е редовна практика и тази патерица ми е нужна, докато не се науча да мисля по новому. След прочитането болката утихна, а сърцето ми се напълни. И това беше моето откритие, моя резултат“.

Основните грешки при извършване на практиката

При всички ли работи предложената методика? Да, но при условие, че те не извършват грешки, които правят получаването на желаните резултати невъзможно.

Ето най-разпространените от тях:

1. Недостиг на вяра в това, че всичко работи. Обикновено се дължи на това, че човекът пропуска някаква важна подробност, в неговите разсъждения се прокрадва грешка и той не изцяло вижда причинно-следствената връзка. Тогава той прави няколко опита  да приложи техниката, не получава резултат и решава, че тя не работи.

В такава ситуация вие трябва още веднъж да преразгледате логиката на своите размишления, да я сверите с това, което е написано в тази книга. Може да напишете на мен или на моята помощничка и ще ви помогнем да разберете. Защото тази техника е проверена на хиляди съдби, провали не е имало.

– Излишна привързаност към своето желание. Случва се да сме толкова концентрирани на това, което искаме да притежаваме (пари, здраве, някакви кариерни достижения, омъжване, секс), че просто не сме способни да забелязваме това, което става край мен. Доколко основата на техниката – способността да чувствате и преживявате това, което с нас става точно сега, в настоящия момент, то това е критична грешка.

Няма нищо лошо в това да имате желания, даже светците имат желание, наистина – само едно: да се слеят с Бога. Но нашите желания ни подтикват към действия. Лошо е, когато можем да мислим само заради това да получим желаното.

Преди аз основно практикувах като хиромант, но след това разбрах как работят алгоритмите на съдбата и как можем да я трансформираме, практически престанах да гледам ръката – защо да го правя, ако е достатъчно човека да измени своето мислене, поведение, навици, за да се измени рисунъка на дланите? Защо да програмираме човека на определен сценарий? Но и досега на моите помощнички често звънят хора, които настояват на това да им видя дланта. На въпроса: „А за вас кое е по-важно – Дима да ви погледне ръката, или да си решите проблема?“ – отговарят: „Разбира се, да си реша проблема, но при условие непременно да ми види ръката!“ Докато самият човек не измести своя фокус на внимание, да му се помогне  е невъзможно.

- Ленивост. „Всичко зная, но няма да правя нищо“. Човекът има всички знания необходими, за да излезе от проблемни ситуации и да започне напълно нов живот, но нищо не прави.

Със съжаление наблюдавам хората, които идват на всички лекции, посещават тренинг след тренинг – защото им харесва атмосферата, защото им е интересно да наблюдават човешките съдби, но нищо не правят, за да изменят собствения си живот. Обикновено мързелът се побеждава само от обстоятелствата с такава сила, че те принуждават човека нещо да предприеме, измени, иначе – играта свършва.

– Аз наричам този пункт с не много приятна дума – глупост. Това не се отнася за нивото на интелектуалното развитие и за ерудицията, то е за това, че човекът е погълнал в себе си толкова различни знания, толкова умни книжки прочел, че вече нищо не е способен да възприеме. Затова новите знания му изглеждат безсмислени, неправилни, нелогични.

Пример за такава „глупост“ често се среща при психолозите, лекарите, учителите – в тях е толкова силна увереността в това, че именно тяхната концепция се явява единствената, абсолютно правилната, че всяка друга не прониква в тяхното съзнание.

Втори пример за „глупост“. Сега често можем да срещнем хора, които се увличат по езотерика и различни „духовни практики“. Две седмици ходил на лекции по адвайт - не  е мое. Тантра също пробвал – нищо, но прочистването на чакрите му харесало повече. При Троцкий също ходил, но той два пъти изругал – това са твърде ниски вибрации за мен“. Такива „практики“ преминават от едно направление към друго, действат повърхностно, в резултат в тях се създава усещането, че те вече всичко знаят, всичко разбират, но в действителност те в нищо не са се задълбочили.

Подобна глупост се лекува само по един начин – с поклонение. Трябва да изберете някое направление и да следвате само него. Или даже да изберете някоя една форма – четене на определени мантри и молитви, някакви телесни техники – и да ги практикувате всеки ден. Тогава след известно време (но не след две седмици и даже не след два месеца) във вас ще се открие ново разбиране и чувстване.

Но да признаете в себе си тази глупост е сложно, защото натрупаните знания създават илюзията „аз всичко зная и мога всичко да разбера“. Буквално два дни преди момента, в който пишех тези редове, имахме тренинг. И една девойка след това писа, че вече две години преди всеки тренинг (тя ходи на различни) в нея започва специфична реакция в тялото: вдига температура, боли я всяка клетчица, всяка костица, но тя преодолява себе си и отива. На тренинга при нея започна силна мигрена, след това имаше чувството, че мозъкът ѝ ей сега ще разкъса черепната кутия отвътре, но тя продължаваше да търпи.

Това е нагледна илюстрация на това как тялото се опитва да съобщи на своя стопанин важна информация и как ние не го чуваме. Моля ви, обръщайте внимание на своето тяло – то винаги първо ще ви подскаже, ако не вървите накъдето трябва.                                                 
                                                                             
Епилог

Много се надявам, че инструментите, които дадох в тази книга, ще ви помогнат да си построите много щастлив живот, в която няма да има страхове, нужда, болести и самота.

В действителност, цялата книга можете да сведете само до няколко предложения. Най-главното е да поемете отговорност за това, което става с вас, да не търсите виновни. Второто – да повярвате, че и появата на проблеми, и успеха, зависят само от едно – от нашата реакция на постъпките и думите на окръжаващите ни хора. Да, така се е получило, че на определени ситуации ние реагираме негативно – обиждаме се, дразним се, можем да започнем даже да ненавиждаме, да тъгуваме и да сме опечалени. И в това няма нищо страшно –тези чувства са създадени от Бога, както и благодарността, вдъхновението, предвкусването, екстаза и любовта. Трябва да се научим да преживяваме и изразяваме тези чувства, своето състояние – с две думи, да станем искрен човек. Да, обществото и възпитанието ни казват, че трябва да бъдем „прилични“, да не обиждаме другите, да не засягаме техните чувства. Но в резултат, надявайки своите маски, ние приличаме на хора в скафандри – кой е там в този скафандър не можеш да разбереш. Аз призовавам да снемем скафандрите на неискреността, измислените образи, да не се страхуваме да покажем себе си истинските, защото само от този момент започва истинския живот.

Постоянно виждам как хората започват да практикуват и веднага получават някакви резултати – това аз наричам аванс. Вие, може би, нещо правите не съвсем правилно, но Творецът поощрява самото намерение, движението в посоката на искреността и откритостта. А след това сякаш замира – правиш-правиш, а резултат няма. Това е нещо като проверка на здравината, проверка на твърдостта на вашето намерение да живееш по новому. И ако вие не отстъпвате, то тогава виждате истински резултати и сериозни намерения. Главното е – да практикуваш, постоянно да правиш и да вярваш, че резултат ще има.

От своя личен опит мога да ви кажа, че някои неща се получават практически моментално, а за други отиват няколко години. И главното е да помните, че изход има от всяка ситуация! Главното е вашата готовност да го намериш.

От сърце ви желая щастие и позитивни трансформации!

И една голяма молба – не се стеснявайте да се обръщате за помощ към нас. На нашия сайт alhimik108.com ще намерите координати и препратки към нашите групи в в социалните мрежи, където общуват тези, които вече практикуват и получават резултати.

 

Приложение

Таблица с „Чувствата“

гняв

страх

тъга

бяс

ужас

горчивина

ярост

отчаяние

мъка

ненавист

уплаха

скръб

истерия

вцепенение

ленивост

яд

подозрение

жалост

раздразнение

тревога

отчужденост

презрение

слисаност

отчаяние

негодувание

безпокойство

безпомощност

обида

боязън

душевна болка

завист

унижение

безнадеждност

уязвеност

смущение

отчужденост

досада

обърканост

разочарование

отвращение

вина

потрес

 

срам

 

неприязън

съмнение

съжаление

възмущение

свенливост

скука

 

опасение

безизходност

 

смущение

печал

 

сломеност

угнетеност

 

подведеност

 

 

надменност

 

 

зашеметеност

 

 

 

                                                                                                                                 www.iskri.net/zefira


Създадено: 22/02/2020 : 18:42
Обновено : 10/06/2020 : 02:18
Категория : Дмитрий Троцкий
Страницата е посетена 171 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^