Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 425 всичко

 2 посетители онлайн

Дмитрий Троцкий - Книга 011 част
 

 

Книга част 011

Дмитрий Троцкий

 

Навикът да бъдеш невнимателен

 

Всъщност можем да решим всичките си проблеми точно тук и сега – чрез взаимоотношения с хората, които се намират редом с нас във всеки даден момент. Но трябва да сме много внимателни – да умеем да се концентрираме върху това, което ни се случва в режим реално време. На тренингите и лекциите често наблюдавам как един човек задава въпрос, но дори не може до край да изслуша отговора – той или се опитва да зададе следващия, или мислите му го отнасят далеч-далеч. Втората често срещана ситуация: един участник в обучението задава въпрос, получава подробен отговор, след това вдига ръка втори участник и ... задава точно същия въпрос!

Смята се, че способността за възприемане на всякакви обемисти пакети информация при хората е намаляла поради това, че информацията стана твърде много и мозъкът не успява да я обработва. По мои наблюдения, нашата система за филтрация притежава свръхспособност по отсяването на всичко ненужно във външния свят. Работата е в друго – човек е толкова погълнат от необходимостта да доказва и прави нещо за тези, на които не е върнал дълговете си, че в неговата глава постоянно звучи хор от гласовете на тези хора – мама, татко, брат, сестра, приятели, учители, колеги и вачалник и т.н. и т.н.

Имам отделна лекция, посветена на това как в нашите глави „се настаняват“ такива гласове. Накратко, ние вече говорихме за това, че ако сме неискрени пред човека, се поражда чувство за вина, а то, на свой ред, поражда в нас необходимостта да доказваме нещо на този човек. Колкото повече хора, толкова повече дългове; колкото повече дългове, толкова по-многоброен е хорът, с който общуваме в главата си.

Когато участниците в нашите лекции и тренинги започват да практикуват покаяние, то един от първите ефекти е, че в главата им става тихо. Тогава се появява способността да се концентрират на момента тук и сега, да преживеят живота в неговата цялост.

Щом станете внимателен човек и започнете да виждате тези, които са редом с вас и да чувате какво се опитват да ви кажат ще разберете, че всеки проблем идва при вас вече с готово решение. И така, както и в залите, където се провеждат нашите срещи, изходът обикновено се намира там, където е входа.

Потвърждение на моите думи за внимателността се явява факта, че в отзивите често пишат нещо от сорта на: „Помолих родителите си за прошка, а след това изведнъж осъзнах: „Дима, всичко, което сега се опитваш да предадеш на лекциите, баща ми вече ми е казвал повече от веднъж, но не го слушах!“ Така че ето още един положителен ефект от практиката на покаянието: колкото по-малко дългове имате, толкова повече внимание и способност да живеете живота си на 100% ще имате. Има такова понятие – фрактал, повторение на нещо голямо на части, в малки неща. В моята практика като хиромант съм видял, че всеки проблем, който е бил преди 10–20–30 години или вчера, като в огледална стая се отразява в това, което се случва в момента. Ако разглеждаме хората около нас като огледала, то всеки проблем ще бъде решаем чрез тях в настоящия момент. За това е нужно само от едно –същото това внимание.

Можете да разберете това буквално – тези хора, които седят редом, например в метрото. Но тогава трябва да зададете въпроса: "С какво мога да бъда полезен на тези хора в момента?" или "В какво съм неискрен с тях в момента?" Може би до мен стои бременна жена, а аз се преструвам, че спя, може би упорито не забелязвам, че просто трябва да отстъпя място на някого.

Има и косвена трактовка: днес трябва да проследите максимално своите най-силни комуникации, онези хора, които активно или пасивно влияят на вашия живот. Това може да бъде съпруга, приятел, приятелка, може да бъде учител, дете ... Във всеки случай не съм виждал самотни хора, които да живеят в гората и съвсем с никого да не общуват. Необходимо е да намерим най-устойчивите връзки днес, хората, които оказват влияние върху нашия живот и да преразгледаме своето отношение към тях. Ключът към решаването на проблема, е във въпроса: "Каква роля имам пред този човек?" Аз съм негов приятел, син, приятелка, съпруга ... И честно да отговоря къде лъжа себе си чрез този човек, къде лицемеря, къде съм нечестен.

Тази концепция е толкова проста, че за съжаление много рядко се разбира. Колкото по-просто – толкова по-сложно. Затова съществува психологията – науката, която усложнява простотата и търси отговорите в миналото. А езотериката е наука, която търси отговорите във вчерашния ден. Тези две науки сега са много търсени поради простата причина, че малко хора искат да играят своята роля в настоящия период от време.

Всички сме били в такива истории, когато благодарение на вниманието към човека, който се е оказал редом, сме разрешили нещо в своя живот. И така, човека имал някакъв проблем, за който не можел да разкаже на никого; той носел бремето в душата си. Но след това се качил във влака и пред случаен пътник разказал всичко, а той го слушал мълчаливо. И станало чудо – даже може би изцеление от заболяване. Просто човекът се облекчил – както при изповед, осъществено е покаяние. Човекът наистина е бил самия себе си, макар и за секунда, и в този момент най-близък за него е бил непознатия, пред когото той се разкрил така, както пред никого в живота си преди това не се бил откривал.

Ще разкажа такава история. Жена имала астма от 20 години, стигнала до инжекции – инхалаторът вече не помагал. С една своя позната тя отишла в някакъв вид манастир, за да се поклони на мощите. По пътя разкрила душата си на тази своя позната и в този момент настъпило пълно изцеление – оттогава в продължение на много години вече няма астма. Единственият близък човек за нея се оказала приятелката ѝ по поклонение. Но жената свързала изцелението не с приятелката си, а с екскурзията до манастира.

Следващият път, когато била диагностицирана с друга болест, отново отишла в този манастир. Мислела, че като се поклони на мощите, отново ще се случи чудо. Но изцеление не се случило, защото не гроба лекува, а живия човек, неговата откритост. Нужни са уши, които да те изслушат, очи, които да видят твоето страдание и чувства, за да бъдат почувствани тези страдания.

Има прост (и поради това сложен) начин да задържите вниманието в момента тук и сега – да направите нещо за някого. В този момент започвате да мислите не за себе си и за проблемите си, а се концентрирате върху някого. Независимо дали правите нещо за страната, за съседа по стълбищна площадка или за своето семейство, във всеки случай правенето му ви концентрира върху самия процес. Та нали ако не се концентрирате, например, върху забиването на пирона, тогава със 100% сигурност чукът ще сплеска пръста ви. Каквото и да правите, правете го с пълна отдаденост, максимално честно. „Служенето на хората служи на самия Бог“. Но Бог знае кои сме и от какво се нуждаем, къде лъжем и как да ни измъкне оттам, от нашата черна кутия, от кутията на Пандора, как максимално да облагородяваме живота си.

Универсалната система за решаване на проблеми

Двете предишни системи – „Матрьошка“ и законите на Вселената – бяха посветени на глобалното описание на нашия жизнен път, обхващаха го изцяло. Но докато се придвижваме по своя маршрут, ние понякога се сблъскваме с препятствия – болести, конфликти, финансови затруднения, трудности при избора и пр. Това са локалните проблеми, които ни тревожат в момента. За тяхното решаване ви предлагам още една система. Работейки с нея, можете да се научите да виждате причинно-следствените връзки: защо се е случила тази или онази ситуация, с какво свое поведение съм я създал и какво да правя с нея сега.

За начало, малко теория. Всеки наш проблем се създава не от някакви външни обстоятелства, а от нашата реакция на тях. Представете си, че сега в стаята, в която четете тази книга, е влязъл лъв. Какво ще стане? Ще почувствате силен страх. И този страх трябва да ви подтикне да действате – или да бягате, или да атакувате и да се защитавате.

Така работи абсолютно всяко чувство – то се появява само с цел да ни подтикне към някакво действие. Симпатията ни подтиква да се приближим и да се запознаем с човека; неприязъността – да се отдалечим, например, от бездомния в метрото; скръбта – да плачем; чувството на унижение и вдъхновение в работата ни кара да търсим ново място, да се движим напред; от благодарност правим подаръци и т.н. Най-малкото – така е замислено от самата природа. Но имаме още една реакция – да се вцепеним, да си дадем вид, че „това не съм аз, това не става с мен“.

Чувал съм, че това понякога работи само при среща с мечки: трябва да легнете и да се престорите на мъртъв. Във всички останали ситуации именно от този ступор започват нашите проблеми. Вцепенение е, когато вместо да преживеем своите чувства, вместо да ги изразим и с тази енергия да извършим някакво действие, ние мълчим и изглеждаме равнодушни. Или казваме нещо, но съвсем не това, което чувстваме. Сега вътре в нас ще гние и ще се разлага някакво непреживяно чувство, а към него ще се добави чувството за вина за това, че ние не сме тези, които наистина сме и всички по-нататъшни действия ние извършваме от чувство за вина. И сега, използвайки примера на тази система, ще покажа как работи това в живота.

Системата включва седем прости стъпки, които просто трябва да вземете и направите.

Ще ви дам подробни разяснения по всеки пункт. И така, вземете химикалка и напишете ...

Моят проблем

Това е толкова проста точка, но при тренинга „Назад в бъдещето“ понякога ни отнема няколко часа, за да формулираме за участниците проблемите, които наистина за тях са актуални.

Много е важно да разберете какво искате, какво наистина ви е нужно да решите.

По време на обучението една жена разказа, че тя и съпругът ѝ взели много голяма ипотека, трудно било да я изплащат и тя формулирала за себе си желанието „искам много пари“. И какво мислите станало – тя получила работа в банка и сега всеки ден вижда много пари, но това не се отразява на ипотечните ѝ плащания. Проблемът ѝ бил друг – трябвало да изплати ипотеката.

Ето, представете си, че съм взел стол, сложил съм го на крака ви и съм седнал отгоре. Така изглежда и се чувства реалния текущ проблем, който може да бъде решен с помощта на тази система.

По-добре е да започнете с нещо просто и наистина много локално. Например херпес, хрема, „не мога да си намеря нова работа“, конфликти с началството, голяма загуба на пари и т.н.

„Имам проблеми с майка ми“ – това също е неправилно поставяне на въпроса. Може да сработи универсалното правило: „Няма човек – няма проблеми“. Сериозен съм. Затова се научете правилно да формулирате проблемите.

Проблемът, който искам да реша:

Кога ми се е появил този проблем?

Тук трябва ясно да си спомните кога ви е възникнал този проблем – конкретна година или месец или дори ден, точната възраст. Ако проблемът е "липсата на пари", спомнете си кога именно сте почувствали този недостиг. Обикновено е най-лесно да си спомните времето, когато става въпрос за здравето, защото има дата или поставяне на диагнозата, или кога сте забелязали симптомите.

Понякога на този етап трябва да се връщате към пункта "постановка на  проблем". Пример от тренинга. Човекът изтъкна като проблем недостига на пари за реализирането на бизнес проект, намерихме точката, когато се е появило усещането, че трябва да се направи този проект, а пари не е имало, върнахме още малко назад и разбрахме, че самото желание да създаде този проект е породено не от сърцето, а от желанието да бъде добър пред родителите си. Затова в резултат проблемът за решаване беше променен.

Понякога проблема може да възниква периодично на определени интервали. Тогава трябва да посочите тези периоди или дори конкретни дати.

Подчертавам, че с помощта на тази система се решават само онези проблеми, които имат определена и конкретна референтна точка. Например винаги е имало пари, но от някакъв момент ги няма – кражби, понижени заплати, фалит. Ако никога не е имало пари, тогава такъв въпрос се решава според Матрьошката, това е ниво на обществото.

Случва се така, че е невъзможно да си спомниш точно кога е започнал проблема, сякаш нещо пречи, замъглява вътрешния взор. Системата работи само на паметта, ако не си спомняте, то за сега е по-добре да отложите решаването на този проблем. Може би е имало нещо болезнено, поради което все още не сте готови да приемете и преживеете.

Кога се е появил този проблем?

Какви хора са оказали влияние на живота ми по това време?

Тук трябва да си спомните всички онези хора, които тогава са били редом с вас и са ви оказвали някакво влияние, били са важни за вас в момента на възникването на проблема и малко преди това. Например, ако това се случва от раждането или от ранното детство, то като минимум редом са били мама и татко (или само мама, например), а също така може да е имало баби и дядовци, брат, сестра. Ако проблемът започва още от училищна възраст, то освен родителите се добавят учителите, съучениците, приятелите.

Важното е, че става дума за онези хора, които като цяло са били близо до вас, а не само участвали активно в създаването на проблемната ситуация. Например, ако като проблем сте посочили, че в бизнеса е намалял потока от клиенти, тогава трябва да си спомните не само за бизнес партньора, служителите, главния счетоводител, но и за своята съпруга и родители. Тоест наистина всички хора, които са се намирали в този период от време във вашето най-близко обкръжение и са оказвали влияние на живота ви. Единствените, които можете да игнорирате, са вашите деца.

В колоната вписваме тези хора.

Важните хора в моя живот в този период от време:

Какво съм чувствал към тези хора?

Вземаме получения списък с хора, вземаме вече познатата ви таблица с чувствата [дадена в края на книгата Б.пр.] и изписваме срещу всяко име чувствата, които сте имали към този човек по времето на възникването на проблема или малко преди това и какви чувства изпитвате сега към него.

Как съм изразявал тези чувства с думите от таблицата?

Не напразно този пункт има такава конкретна формулировка. «Как си изразявала своята обида? – надувах се и мълчах». «Как ти изразяваше своя гняв? – Пращах го по дяволите». Ето такива варианти не работят. Това е изразяване не на чувства, а на емоции. Ако аз пия чай, преживявам неговия вкус – това са чувства, а когато след известно време отида до тоалетната, ето какво е излязло от мен – това са емоциите. Емоциите са като пръските от чувствата, парите, но не самите чувства.

Може някои чувства наистина да сте изразявали, но по-голямата част, уверен съм, никак не сте изразявали.

Затова, ако някои чувства сте изразявали с конкретни думи от таблицата, докато ги преглеждаме, отбелязваме ги. Срещу останалите така и пишем: никак.

Кой трябваше да бъда аз за този човек?

Тук ние се върнахме към моята любима тема за ролите, които трябва да играем. Хайде да ги разгледаме направо с примера. Мъжът е означил като проблем хемороида, появил му се преди 8 години. Основните действащи лица са жена му и любовницата му.

Да погледнем схемата. Има точка сега, някаква точка в миналото, в която се е появил проблема, или вие не сте я осъзнали като проблем. Но причината, поради която този проблем се е появил, се намира по-рано. Трябва да погледнете времето до появата на проблема и честно да попитате: какви роли съм играл по отношение на главните действащи лица в своята история?

Мъжът от приведения пример не е бил за своята жена мъж: той е бил квартирант, който е идвал, за да хапне, поспи, да се преоблече, плащал е за това с пари, които е давал за воденето на домакинството и за някакви нейни нужди. Той не ѝ е изразявал благодарност, не е изразявал своите чувства. След това при него се появила любовница и буквално след месец се появил хемороида. Мъжът се държал безотговорно по отношение на своята жена, не е бил за нея мъж.

След това в течение на 8 години (!) мъжът никак не можел да се определи: от семейството да си отиде не му се искало, към жена си имал чувства, но и любовницата си не оставял, а тя настоявала той да се разведе. Хемороидът с всяка година приемал все по-заплашителни форми, вече имал операция. Това беше на тренинга «Трансформация на съдбата», на който мъжът дойде заедно с жена си. През нощта на първия ден и разглеждането на тази ситуация те с жена си поговорили и вече на сутринта хемороида го нямало. След тренинга той писа, че край – заболяването си отишло окончателно.

Още веднъж ще повторя, честно си отговорете на въпроса: кой трябваше да бъда аз и кой в действителност бях за тези хора? За мама и татко трябваше да бъда син, а бях учител, психолог или просто неблагодарна твар. За брат си трябваше да бъда брат – по-големия да почитам и уважавам, младия – да поддържам и помагам. За учителя – ученик, за приятеля – поддръжка и опора.

Веднъж на тренинга, когато разказвах за тази система, една девойка стана и каза: «А каква трябваше да бъде моята роля към любовницата на моя съквартирант?» Залата легна от смях.

Има роли, чието проиграване ни дава собственото ни здраве и здравето на децата ни, пари, увереност в себе си, достигане на своята цел, социални блага – само успех. Има псевдороли – такива като любовница, съжител или граждански мъж – такива роли само вземат: време, семейно щастие, квартира, създават парични дългове, болести, страхове. Може да се каже, че псевдоролите вземат отговора на въпроса: „Кой съм аз в действителност, какво да правя, накъде отивам?“, отвеждат в задънена улица.

Ако сте разбрали, че в някаква ситуация сте се оказали с псевдороли, трябва да си дадете време за 100% определеност, за да промените своята роля. Например, в статута «моето момиче» и «моят млад човек» може да се чувствате комфортно половин – до година и половина, а след това неизбежно се поставя въпроса: имаме ли бъдеще, какво ни обединява? Трябва да се определите.

                                                                                                               www.iskri.net/zefiraСъздадено: 20/02/2020 : 22:21
Обновено : 10/06/2020 : 02:17
Категория : Дмитрий Троцкий
Страницата е посетена 148 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^