Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 423 всичко

 3 посетители онлайн

Дмитрий Троцкий - Книга 008 част
 

 

Книга 008 част

Дмитрий Троцкий

 

Матрьошката Родителски дълг

 

Всеки, който се чувства като мъж или жена, който е придобил съответните състояния, получава възможност да премине на следващото ниво нивото на майчинството или бащинството. Подобно на предишното ниво, то не е задължително за човека. Можеш напълно да се реализираш като мъж или като жена без да преживяваш опита на родителството.

 

J

Аз – тяло

 

Мама+

Дългът към обществото/дългът на ученика

Аз – мъж/жена

Аз – майка/баща

 

Някои от вас ще кажат, че са разбрали, че на предишните нива на Матрьошката той все още има дългове, но вече има и деца. Да, физически вие вече можете да сте родители. Говоря за това, че при хармоничен преход на това ниво, без задължения, дори във вас да възникват някакви въпроси, свързани с вашите деца, то едновременно ще се появява и решението им.

Моите на 30 000 консултации показаха, че практически никой не знае какво е да си родител, как да отглеждаш деца, та да се получи от тях нещо стойностно, да се разбере какви чувства трябва да изразяват те. Можете да сте до детето си 24 часа на ден, но ако родителят е останал на нивото от 12-14 години поради това, че самият той не е върнал дълговете си към майка си и баща си, тогава той няма какво да му даде.

Какви могат да бъдат проблемите с децата? Липса на деца, когато наистина искате да ги имате, безплодие или невъзможност за зачеване без очевидни медицински причини. Детето боледува, има проблеми в отношенията с роднините или със съучениците, не можеш да решиш къде да отидеш, проблеми с поведението, зависимости (компютърна, хранитела, наркомания, алкохол) и т.н.

И нито един от тези проблеми не може да бъде решен директно. Решението е вашето искрено „прости“ на едно от предишните нива. Ярко потвърждение на тези думи е общуването ми с баща ми (разказах тази история в увода). Една и половина до две минути от искреността ми към него не само го оставиха жив, но и промениха и  хода на историята на нашето семейство, а също така издигнаха моето благосъстояние на ново ниво. Ако някой ми беше казал това по-рано, не бих повярвал, но сега разбирам – това наистина работи. Защо работи? Ще се постарая да обясня.

Нека си представим, че съм баща и че имам двама сина и съпруга. Двамата ми синове никога не ме наричат татко, никога не изразяват уважението си. Жена ми никога не ми е казвала, че съм истински мъж за нея. Какво да правя? Вече съм пенсиониран, отгледал съм синовете си, построил съм си дом. По принцип: „Какво ми е останало тук? Довиждане! ”Но тук единият ми син казва открито:„ Тате, остани, имам нужда от теб. Толкова си готин, остани с нас още." В този момент някаква вътрешна система, отговаряща за това колко дълго да живее човек, дава ясна заповед: „Все още трябва да останем, защото тук е интересно, има заради кого да живеем“.

За себе си не ни е интересно нищо. За себе си не постигаме цели, за себе си не доказваме нищо. Но ако например в нашия живот се появи любов, тогава веднага се появява вдъхновение: съчиняваме стихове, рисуваме картини и се усъвършенстваме. Ние се развиваме заради някого. Някой заради мама, някой заради съпруга или съпругата си, някой – заради Бога, а някой – за Дулцинея Тобоска. Нуждаем се от стимул, за да продължим да живеем. Защо обикновено се появяват децата? За да рестартират системата на чувстване на своите родители. Обикновено към този момент те вече са много объркани, не са се научили как да живеят според сърцето си, опирайки се на своите чувства. Детето се ражда, а родителят, независимо дали иска това или не, започва да чувства този живот с нова сила, радва се, преживява, изпитва нежност, грижи се. Децата ни учат на откритост, сърдечност, учат ни да обичаме, да търпим.

Ето затова основния синовен и дъщерен дълг, за които говорихме на второто ниво на Матрьошката, не е да философстваме лукаво или да научим родителите си на някакви знания заимствани от книги, религии, пътешествия, а да дари чувствено възприятие.

С течение на времето децата стават възрастни и ако не са се научили да живеят според сърцето си, да бъдат искрени, тогава родителите им няма да дочакат появата на  внуци, за да преживеят отново това чувствено рестартиране.

В моята практика има история, която много добре илюстрира колко важна е ролята на детето – да рестартира системата на чувстване в родителя. Жената е решила да действа според "матрьошката"; трябвало е да каже майка си за всички свои натрупани негативни чувства и благодарност. Нейната майка имала старческа деменция, била прикована към леглото, от няколко години не познавала никого. Жената отишла при нея, паднала на колене пред нейното легло и наистина се разкаяла за всичко, което носела в себе си в продължение на много, много години. След това майката изведнъж станала от леглото, отишла сама до тоалетната, после се върнала в стаята и започнала да говори с дъщеря си – напълно разумно!

Как да възпитаваме детето? Само чрез своя пример. Ако му говорите за някакви общочовешки ценности, за това как правилно да постъпва, за това колко е важно да не лъже и да бъде искрено, а самите вие правите обратното, вашето дете нищо няма да запомни и няма да усвои нищо от казаното, то напълно ще прекопира вашето поведение.

Ако казвате, че алкохолът е зло, а самите вие завършвате всяка вечер с бутилка бира, тогава синът ви впоследствие също ще пие бира. Ако се отнасяте неуважително към своите родители, ако не им изразявате своите чувства, вие няма да можете да убедите своето дете да се държи с вас различно.

Детето, неговото поведение и особено неговото здраве, са показател за това доколко искрени сте в отношенията с другите хора, особено с втория му родител. Ако то е абсолютно здраво, значи сте си на мястото. Ако има постоянни настинки, алергии, заболявания на храносмилателната система, травми и какво ли още не, значи някъде не сте искрени в отношенията си, особено със съпруга или съпругата си (или с бившия съпруг или съпруга). Вие лъжете преди всичко себе си. Това е повод за размисъл над вашите отношения: къде сте неискрени, къде мамите себе си и своя партньор.

На нашата лекция идва една двойка, която е била омъжена и има общ син. Въпреки че са разведени, те все още не можеха да решат дали искат да бъдат заедно или разделени, постоянно променяха мнението си. При сина им започна алергия, особено изразена през пролетта, когато започва цъфтежа. Когато една пролет той бил хоспитализиран поради силен пристъп, майката седяла до леглото му, а техният петгодишен син казал: „Ти и татко просто трябва да си купите пръстени и да се ожените, тогава всичко ще е наред.“ Почти година по-късно нашите герои наистина взеха решение и решиха, че са готови да отидат заедно до края, определиха дата за сватба и този път решиха да направят всичко не като първия път, а „като възрастни“ – с пръстени и с макар и скромно тържество. Дойде пролетта, алергията на сина им така и не започна.

Много въпроси ми задават за вродените заболявания при децата. Както и защо съществува такава несправедливост. Справедливо е. Децата идват като помощници на своите родители, а ако в родителите са натрупали много дългове на всички нива на матрьошката, тогава децата им помагат да понесат това бреме – включително и като боледуват.

Може да се каже и по друг начин. Когато двама души – мъж и жена, създават семейство, след известно време те образуват една имунна система за двама. Ако нещо се случи с единия, то задължително се отразява на втория съпруг. Но ако в семейството се появи дете, тогава имунната система вече се споделя от трима (четирима и т.н.). Ако възникнат проблеми в семейните отношения, неискреност, то преди всичко страда най-слабото звено, детето.

На нашия сайт сме публикували отзив на млада майка. От раждането си нейния син практически не я  оставял да спи: през нощта спял буквално по 15 минути, след това е плачел 45 минути, отново заспивал за 15 минути и така цялата нощ. Година и половина от раждането на бебето нито то, нито майка му били спали непрекъснато повече от няколко часа. Майката преминала със сина си всички възможни изследвания и анализи, детето било абсолютно здраво. Междувременно тя бавно започвала да полудява от постоянното безсъние.

Веднъж тя започнала да мисли и сякаш да говори със сина си: „Бебчо, защо толкова много не ме обичаш, защо не ме оставяш да спя?“ И тогава разбрала, че е родила син не защото била готова да стане майка, не защото искала дете, а само, за да угоди на мъжа си, да бъде добра съпруга за него. Осъзнавайки това, тя моментално паднала на колене пред леглото, където лежал нейния син и започнала да го моли със сълзи на очи за прошка. След това тя, изтощена, заспала. Събудила се от ужас от факта, че детето не я буди, но то спокойно спяло заедно с нея. Оттогава то спи напълно нормално. Оказало се достатъчно искреното осъзнаване на своето лицемерие, за да промени изцяло ситуацията.

В нашата практика има случаи, когато се снемат много сериозни диагнози на деца, ако родителите започнат да заменят своето лицемерие с искреност.

Веднъж проведох такъв експеримент. Бях с приятели в Индия, на много от тях децата останаха в Русия. Ако в отношенията между родителите нещо се променяше към по-добро – без значение кой беше инициатора – съпругът или съпругата, то при децата, които бяха на няколко хиляди километра, нещо също се променяше към по-добро. Но ако между съпрузите възникнеше конфликт, децата също са имаха някакви неприятности – хрема, двойка в училище, или нещо друго.

Ако имате деца и те боледуват, моля ви, първо погледнете отношенията си със своя съпруг или съпруга. Ако сте сигурни, че имате хармонични отношения със съпруга/съпругата си, погледнете по-ниските нива по нашата "Матрьошка" – източникът е някъде там. Но никога не търсете причина на повърхността: "Алергична е към котешките косми", "Той има гастрит, защото обича да яде в Макдоналдс." Не! Алергията и гастритът на вашето дете са следствие от вашата неискреност, защото вие живеете не според сърцето си, не според душата си, а се правите на "добър". И затова сега вашето дете трябва да е болно, за да преоткриете потока от чувства.

Какво трябва да се направи за това? Все същото – бъдете тези, които ви е създала майката природа. Ако си син или дъщеря, уважавай, почитай и благодари на родителите си. Ако си приятел – бъди приятел, а не предател. Ако нещо не ви удовлетворява, не бъдете страхливец, не се бойте от своите страхове – озвучавайте ги. Ако си съпруг, съпруга – обичай, уважавай, подкрепяй своята половинка, изразявай своята благодарност. И тогава на децата ви няма да се налага да се разболяват.

Отделно искам да насоча вниманието на майките как можете да търсите причината за проблемите на своите деца: болестите и безпътието на дъщеря ви (проблемите в поведението, неуредеността на живота) говорят предимно за вашата неизиграна роля пред някоя от близките ви жени, най-вероятно пред вашата майка или пред жената, която е изпълнявала нейните функции; болестите и лекомислието на вашия син са резултат от вашето неискрено и неуважително отношение към неговия баща.

Една наша слушателка я беше подтикната от болестта на дъщеря си да посети обучението – тя, вече тийнейджърка, имаше дефект в сърдечната преграда, в буквалния смисъл на думата – дупка. Лекарите настояваха за операция на открито сърце, която е не само изключително травматична за организма, но и изисква дълъг рехабилитационен период, налага много ограничения за живота на детето в бъдеще.

На тренинга жената разбра колко неизразени чувства има в нея към нейния бивш съпруг, към майка си и към себе си. Докато тя осъзнаваше своите чувства, изразяваше и преразглеждаше своето отношение към различни ситуации, обстоятелствата се стекли така, че я запознали с  хирурга, който единствен се беше съгласил да извърши операцията по минимално инвазивен начин (без да отваря гръдния кош), Операцията премина по най-благоприятния сценарий, както и възстановяването след нея.

Когато обсъждаме това ниво на лекциите и обученията, обикновено звучи въпроса: „Това означава ли, че ако моите родители не знаят нищо за Матрьошката и не правят нищо от това, значи съм обречен(а) на неуспех в живота и на болести?“ Не. Матрьошката предоставя всички необходими инструменти, за да можете да поемете отговорност за своя живот и да измените сценария. Друго нещо е, ако имате деца, тогава знаете как можете да им помогнете да станат по-здрави и успешни.

Родителите често се питат: „Добра майка ли съм/добър баща ли съм?“ Няма инструкции как да бъдем добър родител. Можете да бъдете искрен родител или объркан родител, но вие сте единственият възможен родител за вашето дете.

Матрьошката "Аз съм човек или служене на човечеството"

 

След като всеки човек дорасне до осъзнаването, до преживяването, че той не е просто съпруг/съпруга, син/дъщеря, приятел, колега, началник и родител, а че е човек. Частичка от огромното цяло, наречено „човечество“. Това е много високо ниво, на което се размиват границите между половете, държавите и религиите.

J

Аз – тяло

 

Мама+

Дългът към обществото/дългът на ученика

Аз – мъж/жена

Аз – баща/майка

Аз – човек

На това ниво разбираш, че е невъзможно да бъдеш щастлив, ако до теб има нещастни хора, потопени в своите проблеми, невъзможно е да бъдеш щастлив в страна, в която има война. Започвате да виждате абсолютната зависимост на своето лично щастие от щастието на хората, които ви заобикалят и инвестирате своята сила и енергия в повишаване на общото ниво на щастие.

Трудно е логично да разбереш как работи това, но колкото повече енергия изразходваш за нещо, което носи полза на другите хора, толкова по-малко стават проблемите, толкова по-щастлив си. Това може само да се провери.

Ако изведнъж не разбирате какви са вашите роли, с какво да започнете да трансформирате своята съдба още сега, ако все още не можете да се справите с чувствата си към мама, татко, съпруг/съпруга, или не можете да преодолеете своите страхове и обида, за да изразите искрено това, което е вътре, то аз имам добри новини за вас: можете да започнете не с първата " Матрьошка", а с шестата. Да започнете да правите нещо полезно за хората.

На обучението в Санкт Петербург имаше жена с цял набор от трудни въпроси – от дълг от няколко милиона долара до майка, която беше тежко болна. Тя все още не разбираше какво да прави с мама, татко, с бившите си партньори, с бизнес партньорите си, но чу, че е част от цялостната система на „човечеството“ и че всеки, който седи до нея – това е също тя, само че изглежда по-различно.

Оставахме до късно и една жена изведнъж се приготви да се прибере трябваше да пътува далеч, до Кронщад. Жената, за която разказвам отначало помисли, че се намира на отсрещната страна на нейния дом, отклонението беше почти 100 км, но ръката й практически сама се вдигна и тя предложи своята помощ – да закара свой колега от тренинга. Това беше първата стъпка по пътя към решаването на проблемите.

В близост до нейната къща се намира онкологичен център, тя отишла там, попитала как може да помогне, купила новогодишни подаръци – било през декември. В магазините се стараела да помогне на възрастните – купувала им нещо, помагала им да го отнесат. Веднъж качила пътем замръзващ мъж, закарала го в дома си, затоплила го, нахранила го и му дала пари. И в някакъв момент тя разбра, че със своите бизнес партньори тя играе ролята на съдия, учител, само не и на партньор. Тя се покая пред тях. И след това нейният дълг започна да се отписва на части. Последната част – 45 милиона, бяха отписали точно преди следващата ни среща с нея.

Какво може да се направи за човечеството?

 

Има два основни вида такава полезна дейност, тя се нарича още служене – пасивно и активно служене.

Активното обслужване е доброволчество, благотворителност, строителство на храмове, но е и способност да поемете отговорност за своите лоши мисли, чувства и постъпки. Като минимум това е непричиняване на зло на друг човек: ако не можеш да направиш добро, поне не прави лошо. Можете да миете подовете на своя вход, да пометете зоната пред входа. Можете да започнете просто с това да хвърлите боклука не на земята, а в кошчето, да не отговорите с агресия на агресията в транспорта, да отстъпите място за някого, да задържите вратата, да се усмихнете.

Пасивното служене са молитви, мантри, медитации за някого или за цялото човечество.

Основният въпрос, който трябва да си задавате е: „С какво съм полезен на хората?“ Можете дори да вършите работата си както от гледна точка на егоизма, така и от позицията на служене. Спомняте ли си чичо Стьопа? В днешно време много хора получават работа в полицията, защото виждат това като някаква полза и чичо Стьопа отиде да работи не за заплата, а за да бъде полезен на обществото, за да помага на другите.

Един лекар прави пари от пациентите, друг искрено им помага да се излекуват. Един консултант в магазина работи заради парите, друг се опитва да чуе всеки клиент, да избере това, от което клиента се нуждае. Абсолютно всяко занятие може да се превърне в служение, ако се извърши с намерението да бъдеш полезен, като си вършиш добре работата.

Веднъж в Индия попаднах на среща с един светец заедно с жена от Русия. Тя работеше в колекторска агенция и беше много притеснена, че това е негативна работа, от която хората страдат. Тя попита светеца дали трябва да напусне. Той отговори: „Защо? Наистина ли мислите, че има някаква работа, която не е за хората и не е за Бога? “

Тогава тази жена каза, че в този момент разбрала, че помага на хората да се научат да връщат дългове те си, да изпълняват своите задължения, да бъдат отговорни. И тя реши да не се отказва. След връщането си от Индия ѝ беше изплатен бонус беше достатъчен, за да купи едностаен апартамент и да го ремонтира.

Огромен брой хора ми пишат, че искат да помагат на други хора. Единствената помощ за разбирането им е такъв особен свят, в който всички ще танцуват на своя мелодия и ще правят това, което казват. От телевизионните екрани и в интернет казват, че да помагаш на хората означава да изцеляваш, да предсказваш съдбата, да изричаш хубави думи. А как да бъдеш Човек никой не те учи. Всъщност, ако искате да помогнете, хвърлете боклука в кошчето, а не под краката си, отстъпете някому място в метрото, отворете вратата, пресечете на зелена светлина. Но това не е интересно, непопулярно, защото не привлича вниманието.

Интересно е да привлека вниманието поради факта, че Аз съм особен, не като всички останали. Но обслужването на човечеството, напротив, предполага осъзнаването: аз съм същият като всички хора около мен, твоята болка е моя болка, твоята радост е и моя радост.

Още веднъж искам да подчертая, че Матрьошката работи в две посоки: можете да започнете от първо ниво, от нивото на тялото, след това отидете на второ, трето и по-нататък, или можете – особено ако не разбирате какво да правите в момента, да започнете с шесто ниво, да откриете, че можете да правите полезни неща за други хора и това също ще работи.

Матрьошката Освобождение 

Освобождението, мокша, нирвана, царството на Бога, съзнанието на Христос, съзнанието на Буда, просветлението това е изход от всички дългове, изход от матрицата на материалното съществуване. Целта на човешкия живот е да започне от нивото на тялото и да достигне етапа на освобождението. Някой казва, че е тяло; някой казва, че е син или дъщеря; някой – че е писател, инженер, оператор; някой ще каже, че е съпруг или съпруга; някой ще каже, че не знае кой е, но че просто прави това, което прави; а някой ще отговори, че е син Божий и това вече е много висок стадий на еволюцията.

J

Аз – тяло

 

Мама+

Дългът към обществото/дългът на ученика

Аз – мъж/жена

Аз – баща/майка

Просветление/христосъзнание/нирвана/мокша/освобождение

 

Хората, които стигат до този стадий са единични случаи, не посещават обучения и не четат книги, така че няма да се спираме подробно на тази матрьошка.

Всички религии казват, че съществуват такива състояния. Но самите състояния не се описват, тъй като човешкият език не е пригоден за описване на Бога. Този, който познава самия Бог, става Бог. Но Бог може да бъде постигнат само като станеш човек.

                                                                                                                     www.iskri.net/zefiraСъздадено: 08/02/2020 : 01:55
Обновено : 10/06/2020 : 02:16
Категория : Дмитрий Троцкий
Страницата е посетена 186 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^