Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 391 всичко

 7 посетители онлайн

Дмитрий Троцкий - Книга 007 част
 

Книга 007 част

Дмитрий Троцкий

   Матрьошката «Мъж/жена»

Когато на лекции и обучения ме питат как да разрешат трудни ситуации със съпруга/съпругата си, отговарям на въпроса с въпрос: „Защо се омъжихте (оженихте)?“ Ако моят събеседник отговаря искрено, най-често причините са приблизително в следния ред:

- Трябваше да докажа на майка ми, че и с такъв характер ще се омъжа.

- Всичките ми приятелки са омъжени отдавна, само аз бях неомъжена.

- Възрастта напредваше, имаше вероятност да остана стара мома/стар ерген.

- Тя беше най-красивата, всичките ми приятели ми завиждаха.

- Нямаше къде да живея.

- От страх да не остана сам.

И други подобни причини.

Всъщност съпружеската двойка се създава с единствената цел – „да вървят заедно в необятните пространства на забавлението“. Наистина заедно не е скучно да отидете на едно и също място, да влезете в едно и също състояние – да постигнете Бога в една или друга форма. Бракът, разбира се, има странични ефекти под формата на съвместно придобити недвижими имоти, продължаване на рода и т.н., но основната цел на всяка връзка е развитието.

Ако човек е минал без дългове предишните нива на „Матрьошката“, ако е отдавал и продължава да отдава дълга към тялото си, към „Мама+“ и на социално ниво, то той дори не е нужно да мисли за търсенето на своята сродна душа. Щом човек наистина дорасне до това състояние, когато щастието стане толкова много, че искаш да го споделиш с някого, редом се появява нужния човек. И няма никакви съмнения дали е мое това да се оженя/омъжа, или не. Сърцето моментално ще ви подскаже – по-нататък по този житейски път ще вървим заедно.

Веднага трябва да кажа, че това ниво не е задължително. Семейството е само един от пътищата, по които можеш да преминеш всички етапи от еволюцията на съзнанието в човешко тяло. Можете да изберете и пътя на самотата и чрез практикуването на аскези и молитви да постигнете онези състояния, които дава семейството. Семейството е път, който с нищо не е по-добър или по-лош и не е по-къс от другите пътища.

Така или иначе, на това ниво, в зависимост от пола, на нас ни се появяват роли и определени дългове.

Дългът на жената

В източните училища думата "жена" е синоним на "природа". Има такива явления като буря, вятър, снеговалеж, дъжд, топлина, прохлада – те не са контролируеми. Така е и с женствеността – това са чувства, които не се контролират, те просто възникват в отговор на едно или друго външно събитие.

 

Числата варират, но категорично е доказано, че проводимостта на чувственото възприятие при жените е от 4 до 12 пъти по-висока, отколкото при мъжете. Жената е като оголен нерв, който, може да се каже, абсорбира околната среда, синтезира, трансформира и ражда ново състояние. Там, където жената вижда 400 цвята и нюанса, мъж вижда 5–7. Там, където жената долавя 20 различни аромата, мъжът различава „приятен” или „неприятен”. Системата за чувстване, разпознаване на света при жените е няколко пъти по-активна, отколкото при мъжете. Затова за жената е трудно да задържа своето внимание над едно нещо продължително време – тя е преизпълвана от чувства, тя повече мисли, отколкото чувства.

В никакъв случай не намалявам интелектуалните способности на жените, но именно способността да чувстват е силната страна на жената, на която можете да заложите, жената е тази, която може да обмени именно своите чувства за изпълнение на което и да е от своите желания.

Основното задължение на жената е да се научи да поема отговорност за своите чувства. Нека ви напомня, че всяко чувство е заряд на енергия. Всяка жена има уникалната способност буквално да се насища с тази енергия от околната среда, да я преобразуват и да дава, инвестира – в родители, в съпруг, в деца, в околната среда.

Ако жената има собствено семейство, то тя се старае да почувства какво във всеки момент е нужно на хората, които са до нея и изразява това, което чувства към тях – чрез дума, загриженост, чрез някакво действие. Ако жената все още е несемейна, тя трябва инвестира енергията на своите чувства в пространството, в ежедневните си занимания – да рисува, танцува, пее, просто да мие пода. Жената като че ли облагородява средата за някой потенциален утрешен ден. Инвестира  днес, така че утре да се родят плодове.

Ако жената ходи на работа, това не намалява нейната женственост, главното е тя да не прави това против своите чувства. По време на работа също можете да проявявате себе си и чрез пространството. Можете дори да въведете друго определение на думата „женственост“ – това е способността да се структурира, организира пространството. Всяка жена е преди всичко организатор. Тя може да сложи масата от нищо, да направи всяка стая топла и уютна, да повиши настроението, да снеме умората.

Сега има много обучения и курсове, на които жените се учат как да използват своята женственост – как правилно да готвят, какво да казват на съпруга си, как да се държат в конкретна ситуация. Във всички източни училища се смята, че самото понятие „практика”, както и всяка аскеза и дисциплина, е синоним на думата „мъж”. Думите "женска" и "практика" не са съвместими по определение. Жената във всеки момент е в състояние да почувства какво трябва да се направи или не, да каже или да не говори – точно сега.

Ние живеем в епоха, когато хората имат много силно развита логика, ум, рационално мислене и слабо развита способност да чувстват. Затова при мен често идват жени, които сякаш са забравили как да чувстват. Всъщност, те разбира се, чувстват, но са забравили как да разпознават своите състояния и как да действат опирайки се на тях. Единственото, което трябва да се направи за възстановяване на тази връзка, е да се пробва. Вслушвайки се в себе си, да се запита: „Какво чувствам в момента? Какво правя опирайки се на тези чувства?“

Дългът на семейния човек

 

Въпреки че започнах тази глава с описание на заместващите причини, поради които хората сключват брак, всъщност не е толкова важно защо двамата са се събрали в семейство. Главното е – какво ще правят там сега.

На мъжете не им достига увереност в своите сили. Затова се обединяваме в стадо, отиваме заедно да размажем лицето на някого, който е по-силен, участваме в отборни спортове. За жените е характерен тотален, физически страх от самотата, който за нас, мъжете, е непонятен. Двама души създават семейство, за да намерят себе си чрез другия. Мъжът и жената се допълват взаимно, помагат си взаимно да се развиват. Нормално е, ако в началото на една връзка мъжът не е напълно уверен в себе си, а жената изпитва страх от самота. Как си помагаме взаимно да растем? Мъжът е като ракета на старт – умее да си поставя цели и да ги постига. Жената е в състояние да го изпълни с гориво – със своите чувства. Заедно те ще долетят до своята цел.

Задължение на мъжа в семейството е да носи отговорност за жената, която е до него. Той е отговорен за нейното благополучие, за общата посока на движението им. Жената е отговорна за своите чувства, за състоянията, с които изпълва мъжа.

С какво започва съвместният път, развитието? С простата искреност пред партньора. Най-примитивните форми на искреност е да се договаряш, да казваш всичко. Това, което е вътре, трябва да се проявява и навън. Който започне да  развива в себе си такава искреност, той дораства до по-дълбоките форми, започва да познава какво е уважение, какво е истинска грижа, какво е тотална честност, когато думите съвпадат с мислите и действията, когато не противоречат на чувствата. Появява се дълбочината във взаимоотношенията.

 

Постоянно се сблъсквам с това, че жените се стремят да предадат на съпрузите си само „хубаво време“ - да се радват, да благодарят, да се грижат, да са сладки и скромни. Разбира се, ако съпругът ви се държи като мъж, ако отговаря за своите мисли, думи и постъпки, ако вижда някаква крайна цел, то във вас наистина ще има слънчево, ясно време. Но ако съпругът е глупак, във вас ще бушува цунами, торнадо, ще има изригване на вулкан. И това лошо време също е много нужно на мъжа!

Мъжът е като метал. За да може да му се придаде някаква форма, за да може да се променя, развива, да постига своите цели, трябва да бъде разтопен като метала. Ако мъжът ясно вижда и разбира своята цел, ако всеки ден прави нещо, за да я постигне, то той се разтопява от самото движение. Но ако металът е разтопен през цялото време, какво се случва с него? Просто се изпарява. Така и мъжа, който непрекъснато е разтопен от движението към целта си, изгаря. Следователно, той се нуждае от жена до него, която да го „охлажда“: със своите грижи, нежност, радост и благодарност. До такъв мъж жената просто няма да изпитва негативни чувства, ще бъде спокойна.

Но ако мъжът все още не вижда своята цел, ако е замръзнал на едно място, ако изобщо не се развива, как може да се разтопи? Само чрез изразяване от жената на негативните чувства, които наистина се появяват в нея, когато е до такъв мъж – раздразнение, гняв, негодувание, обида, злоба и т.н. Понякога на мъжа му е достатъчно да се разтопи веднъж, за да започне да се движи напред, понякога трябва да се нажежава дълго – различно е. Наистина е важно жената да се съсредоточи не върху своите мисли – как според нея трябва да действа мъжът, а само върху своите чувства и състояния. Така че на мъжа наистина са му много нужни женските състояния. Прочетете историите на велики, известни мъже – зад всеки от тях стои жена.

Това може да не е съпругата, а майката, но със сигурност има жена, която инвестира в него своята вяра, доверие и други чувства. За мъжа няма нищо по-силно от вярата на жена му в него. Това е най-голямата сила. Ако една жена вярва в теб – няма значение дали майката или съпругата – няма нищо по-силно. Даже боговете се спускат от небесата, за да се договорят за нещо с такава жена. Но ако жената ти е сложила кръст, то колкото и да скачаш, в каквито и духовни посоки да се развиваш, това се нарича проклятие. Има благословяваща жена има и проклинаща. Самият Творец чрез нея дава шанс на мъжа и той може да използва този шанс. Можете да видите в житейските истории на известни мъже какви витки е правил техния успех в зависимост от това каква жена е била редом.

 

Когато жената не знае как да изразява своите чувства (често в началото тя изразява не чувства, а някакви свои претенции, представи за това как трябва да се държи нейният съпруг), това не е страшно. Няма такъв критерий, по който можете незабавно да проследите дали действието идва от ума, или от сърцето. По-добре е да действате – дори да направите някаква грешка, тя след това ще се превърне в опит и в стъпало за нов старт. Няма универсална система, по която човек би могъл да различи чувствата на жената от нейния мисловен процес. Но всякакви взаимоотношения подразбират комуникация, в процеса на която нещо се ражда, осъществява се прогрес. Главното е да не вдигате ръце, поне някак да проявите това, което е вътре.

 

Ще дам пример как промяната в мисленето и поведението на един човек влияе на цялото семейство. На тренинга дойде жена с много проблеми: децата болни, тя – с алергия и наднормено тегло, с мъж-алкохолик и вечна липса на пари. На обучението тя разбра, осъзна, че всичките 12 години от семейния им живот се е опитвала да бъде добра, достойна, идеална. Колкото повече се преструваше и се правеше на добра, толкова повече всички боледуваха, толкова повече нейният съпруг пиеше. Щом разбра каква е причината, за какво беше мълчала без да го казва, без да обръща внимание на това, без даже да намеква какво не ѝ харесва, алергията ѝ мина. След тренинга децата оздравяха, а тя без усилия отслабна с 12 кг.

 

Но най-интересното е друго. Нейният мъж, който не беше на тренингае и не знаеше за какво говорим, реши в същия този ден да приключи с алкохола. Жената се връща в къщи, а нейният съпруг я посреща с думите: „Взех решение - спирам да пия“. Щом жената реши, че вече ще бъде самата себе си и няма да играе чужди роли, съпругът й спря да пие.

 

* * *

Искам да подчертая, че самият факт, че вече сте женен или омъжена не означава, че сте дораснали до четвъртата „матрьошка“ и сте станали зряла жена или мъж. Това са определени състояния и отговорност, до които трябва да дорастете - чрез абсолютна искреност в ролята на дете на своите родители, в ролята на приятел, ученик, колега, бизнес партньор и т.н. Невъзможно е да се „напомпа“ тази способност във фитнес залата, или на тренинга. Това може само да се усети, когато всичките ви предишни дългове пред себе си, пред родителите, пред обществото, са разрешени.

Ако имате самота на това ниво - на ниво отношения между мъж и жена, а отношенията, които сте имали преди - не ви удовлетворяват, трябва да си спомните принципа на „матрьошките“ и да погледнете предишното ниво. Запитайте се: дали сте на своето място под слънцето, дали имате добра работа, заплата, отношения с партньори и приятели. И ако тук всичко е на 100% както трябва, тогава продължете и се запитайте: доколко съм искрен със своите роднини – със сестра си, с майка си, с баща си, с брат си, с баба си? И ви уверявам, че някъде имате празнота за запълване.

Дори ако вече имате втора половинка, но отношенията ви с нея не са хармонични – конфликти, измени, недоразбиране – това също подсказва, че има неотдаден дълг на едно от нивата по-долу. И без значение на какви тренинги ходите, каквито и езотерични знания да получавате, ако имате празнина на някое от нивата, тогава няма да напреднете и да станете по-щастлив.

Когато говоря за дълга на мъжа и жената във взаимоотношенията им, почти всички слушат не за това в какво се заключава техния дълг, а за дълга на своята половинка. И след това довеждат на нашите занятия своя партньор, или му дават да чете лекнията ни: „Ето, слушай как трябва да се държиш“. Искам веднага да ви кажа, че това е път към нищото.

В самото начало писах, че трансформацията на съдбата започва в момента, в който спрем да търсим виновни и поемем отговорност – отговорност за това, което аз лично чувствам, мисля, правя. Мога да ви зарадвам – ако поемете отговорност за своя дълг, то това неизбежно ще се отрази на отношенията като цяло.

Спомнете си какво се случва, когато хвърлите във водата камък: първо плискане, а после от това място се образуват кръгове по водата – все по-широки и по-широки. По същия начин, когато един човек започне да променя нещо в живота си, след известно време ефектът повлиява и на хората, които го окръжават – първо на най-близките, а след това на онези, които са малко по-далеч. Ето защо не трябва веднага да разказвате на своето семейство и приятели за новите знания (а в следващата глава ще говорим защо не трябва да се прави това), по-добре да го практикувате самите вие и да наблюдавате как влияе и на другите. А ако те попитат: „Защо си толкова щастлив? Какво правиш за целта? “, тогава вече можете и да им споделите.

                                                                                                                                                       www.iskri.net/zefiraСъздадено: 03/02/2020 : 15:07
Обновено : 10/06/2020 : 02:16
Категория : Дмитрий Троцкий
Страницата е посетена 165 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^