Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 406 всичко

 8 посетители онлайн

Тайните на изцелението - Иисус и Брус Лий 1 от 2
 

Иисус и Брус Лий

част 1 от 2

пастор Къри Блейк

 

Преди Иисус Юдаизмът изисква спазване на Закона и колкото по-добре са ги спазвали в очите на хората, толкова по-високо били в религията. Що се отнася до хората, тези, които можели най-стриктно да спазват закона или поне идеята за него, били религиозни водачи и те израствали и се изкачвали по стълбата на успеха в сферата на религията.

След това се появява Иисус и разбърква всичко това. Вие се ровите в Писанията и мислите, че ако ги запомните, ако можете да цитирате всички стихове, ако сте запаметили всичко и го спазвате точно и не правите и една крачка по-нататък от Съботата, отколкото се предполага да правите, мислите, че всичко между вас и Бога е наред.

А Иисус казва: вие не разбирате - писанията не са предназначени да ви дадат правилата, по които да живеете, а за да ви покажат, че не можете да ги спазвате и имате нужда от Мен - ето същината на онова, което е казал.

Сега слушайте внимателно: Иисус никога не им е казвал да нарушават закона. не им е казвал пренебрегвайте го, не се безпокойте за него, дори не мислете за него. Той е казал: аз не съм дошъл, за да разруша закона, а да го осъществя. Аз ще живея по него, но ще ви покажа как е било предвидено да бъде живян и ако аз живея по него, вие ще мислите, че го разрушавам, защото ще разруша вашите традиции. Аз не нарушавам закона, нарушавам вашите традиции. Аз ще живея по него така, както Бог е имал предвид да се живее, защото имам сърцето и духа на закона в себе си и ще го живея и докато правя товао, вие няма да го познаете, защото сте привикнали към религията, а Иисус не е дошъл да проповядва религията, а да проповядва взаимоотношения. Той не е дал купчини с какво да правим и какво не; всъщност Той е дал повече от това какво трябва да правим отколкото с това, което не трябва да правим. Ето го в резюме: обичай Бога, обичай съседа си, прави им каквото искаш да ти правят на теб. Това е - толкова е просто.

Въпреки това ние продължаваме да се домогваме до ритуалите или до религиозната част от него и си мислим, че ако знаем повече, това ще ни помогне да си оправим отношенията с Бога. Но не става така - понякога колкото повече знаеш, толкова повече това те отдалечава от Бога. Какво имам предвид? Имам предвид това, че колкото повече знаете и колкото по-малко от това, което знаете прилагате, толкова по-далеч сте от Бога. Тоест, че единствената полза ще имате само ако това да знаете повече води до това да прилагате повече съобразно онова, което знаете. Тоест колкото певече от истината научавате, токова повече ще осъзнавате, че тя се свежда до това да обичаш Бога, съседа си като себе си.

Мнозина смятат, че трябва да обичаш само себе си, но всъщност това означава, че ако не можеш да обичаш себе си, значи не можеш да обичаш някой друг. Иисус е казал обичай ближния си както самия себе си. Проблемът е, че повечето християни обичат ближния си както обичат себе си, но тъй като не обичат себе си, не обичат и ближния си. Когато говоря за това да обичаш себе си аз не говоря за егото, нито за това да си нарцистичен - говоря за това да виждате себе си както Бог ви вижда, да не мислите за себе си като за нещо по-високо, отколкото сте, а да се виждате трезво така, както Бог ви вижда. Защото ако видите себе си като същества, които са в Бога и в Христос, вие не само ще можете да обичате себе си, но и ще видите как Бог ви обича, а като видите как Бог ви обича, ще започнете да обичате ближния си както Бог го обича и вече ще го обичате както Бог го обича, а не както вие го обичате. Всичко се свежда до това. Аз цитирах нещо от Писанието и това ще удовлетвори религиозните ви пориви. J

Но вие си давате сметка, че през първите 40-60 години никой не е имал книгата наречена Библия. Апостолите не са проповядвали по Библията а по спомените си и по онова, което им е давал Светия Дух, по това което им е напомнял за казаното от Иисус. Всичко, което са имали, е било вътре в тях. Затова често се казва, че имаме Словото в себе си. Защото, ако пасторите проповядват само по Библията и гледат към камерите и се усмихват надлежно, какво би станало, ако някой просто им вземе Библията по време на проповедта? Колко от пасторите могат да проповядват без Библията? Колко биха могли да я споделят. Иначе казано, колко има в самите тях , което Светия Дух да може да извади навън от тях, за да си го спомнят.

 

Отдадох сърцето си на Иисус когато бях на 9 години. Не знаех как да го следвам. От 9 до 17 знаех, че Бог е в мен, но не знаех как да съм с него редовно. На 17 започнах да изучавам Словото сериозно и да вървя с Бога. Когато бях на 9 бях спасен и същата година започнах да изучавам бойни изкуства. Така израснах и не виждах нищо нередно в това, но в бойните изкуства има неща, които могат да бъдат нередни духовно и много от тях навлизат в духовното. Когато учех бойни изкуства, не се интересувах от техния духовен аспект, но имаше аспекти, в които – ако навлезеш по-дълбоко, нещата могат много да се влошат. Учехме акупунктура, енергийните меридиани и т.н. - учехме как да помогнем на хората, не как да им навредим – ако стане нещо при някой удар, как да им помогнем да се възстановят посредством акупунктурните точки – така че видях духовната страна. Бях много дребен, затова изучавах бойни изкуства – като нещо, което да компенсира това, а не защото смятах, че са нещо страхотно. Само че там се обучаваш бос, а на улицата хората са обути – аз не се интересувах от спортната страна, а от воденето на битка посредством тези техники. Не се интересувах от това да се биеш с някого, когато не се знае кой ще победи, единият бива нокаутиран и т.н. Интересувах се от битка, при която единия си тръгва, а другия бива изнесен. При боя се опитваш да го нокаутираш, а при битката се опитваш да го извадиш извън конфликта – нагласата е различна. Не ме интересуваше спорта и равностойната борба. Исках, ако попадна в такава ситуация, да мога да я преодолея със сигурност – не да започвам битка. Ако ти започнеш битка – получаваш каквото си заслужил; това беше нагласата ми - да направя така, че другият бързо да съжали, че е започнал.

Училищата, в които ходех, учеха на изкуството да се биеш, някои преподаваха това изкуство като спорт. Казваха за боевете неща, за които знаех, че не са верни. Изучих в дълбочина всичко това и моят идол тогава беше Брус Лий – не в това, което е във филмите му, а в това, което прави в бойните изкуства. Иисус е умрял на 33, но не е останал мъртъв. Котато Брус умря на 32, той не беше възкресен. Във философията си за живота той беше силно повлиян от будизма и римския католицизъм, затова никога не ми е оказвал влияние в моите религиозни вярвания. От него исках да взема само неща свързани с бойните изкуства, в която област той беше перфектен. Преди да стане на 30 години той обучи няколко души. Той си изгради собствен стил, в който използваш всяка част от своето тяло, за да победиш - ключът е да победиш. Обучил е към 12 човека. Учил съм при няколко от тях - исках да се науча да побеждавам.

Аз се посветих на Бога и на християнството в търсене на изцеление, когато дъщеря ми почина; когато изучавах изцелението открих същите стереотипи като в бойните изкуства. Започнах да осъзнавам, че тези хора обучаваха на изцеление, не практикуваха, не можеха да направят това, на което учеха, защото то не работеше. Така започнах да отстранявам нещата, които нямаха значение и оставих само онова, което казваше Библията и когато направих това, то започна да работи. И аз започнах да осъзнавам, че онова, което правех, прилагаше основно същите принципи, които познавах от бойните изкуства. Остранявах всичко, което не работеше и изфинвах няколкото неща, които работеха. Защото Библията не е толкова сложна - ние сме я направили сложна.

Сега да преминем от Брус Лий към Иисус, защото това е днешната ни тема.

Иисус умира на 33, възкръсва, но си отива. Оставя 12 ученика, от които хората могат да назоват по име 5-6. Но ако ги питам кои са главните апостоли, ще кажат Петър, Яков и Йоан, а след това - Тома неверний и Юда предателя. 

И така, ако съпоставите бойните изкуства и християнството с оглед тяхното развитие, ще установите, че учудващо си пасват.

Христос е обучил 12 апостоли, от които трима са нещо като вътрешния кръг. Брус е обучил 12 човека, от които двама са особено важни. При Иисус това са Павел и Петър. Имаме две части на християнството - католицизма, на който набляга Петър и реформацията или протестантсвото - протестиращите, които следват основно Павел. Ние не казваме че следваме предимно Павел, но след като той е написал 2/3 от Библията и Новия завет, ние приемаме неговите думи повече, отколкото тези на Петър. Защото помним какво направи Петър - той беше хитър и смени името си, отказа се от Христос три пъти, а това не е християнско.

Вижте разликата между Петър и Павел дори сред хората, които са техни последователи. Петър, освен вече споменатото, се опита да предотврати разпъването на Иисус, така че той има огромно чувство за вина - тези, които следват Петър, са известни с вината. Павел има също толкова основание, за да чувства вина, но какво му даде Христос - откровение за това какво е милост. На кого му трябваше милост повече, отколкото на Павел? Може би на Петър, или пък не? И така, Павел трябваше да разбере милостта, той каза: „всичко от миналото остава зад мен, то беше отмито от кръвта“.

И така, имате Католицизма, известен с ритуалите, не с личната връзка. Питайте католик имаш ли лична връзка с Иисус или с Отеца - ще ви погледне като че ли сте луди. Те дори не четат Библията. Те оставят пастора да я чете и да им я разкаже - самите те не я четат. Не се опитвам да принизявам католицизма, просто се стремя да изясня нещата, за да няма сиви зони.

Говорим за милост, но повечето хора не живеят в милост, а  във вина и понякога се опитват да използват милостта, за да се отърват от вината, но не си дават сметка за новото раждане, затова не се освобождават от нея. Тя е още там, а те при все това се опитват да използват милостта, като казват, че тя вече няма значение, след което установяват, че си е отишла и не могат да се върнат към нея.

Как се свързва това с бойните изкуства? 

Брус беше само на 32 и много неща не беше видял, но беше перфектен в това, което правеше. Но последователите му взеха главно неговите принципи.

Като християни ние правим горе-долу същото. Ние се обръщаме към Библията, която е написана за хората от 1ви век и не пасва стриктно на нас сега, затова ние трябва да вземем принципите, на които учи и да ги приложим. Когато преди се е кажело: „отиди и проповядвай Евангелието“, се е предполагало да се обуеш и да тръгнеш да проповядваш пеша или с лодка. Сега можеш да го правиш и като се качиш на самолет, или като включиш компютъра и говориш на света. Сега можеш да достигнеш света от своята дневна, без да напускаш дома си, технически погледнато.

В бойните изкуства има разлика между начина, по който се бият сега и преди години. Донякъде е смешно, защото аз никога не съм се бил с човек на улицата и няма логика да се тренираш така. Брус не ходеше от училище на училище да усвоява отделни неща - така е и с нас сега: няма нужда да ходиш от църква на църква, защото тогава не си отдаден. В бойните изкуства ако отидеш от едно училище в друго те смятат за предател, особено ако преподават различен стил - веднага влизаш в черния списък. Същото е и с църквите.

Когато тренирах бойни изкуства, не исках традициите на старейшините - това, което прави Божието Слово неефективно. И задавах въпроси - защо правим това - защото така е казано. А върши ли работа - не, но въпреки това го правим. Там намерихме нещата, които действат и вместо 10-тина, преподавахме един начин на реакция на нападение, който пасваше на всякакъв тип атака и бяхме и по-добри и по-бързи. По-добре да знаеш три неща много добре, отколкото 100 - само по име или криво-ляво. Затова се фокусирахме така, че да завършим всяка битка за 3-5 секунди и след това усъвършенствахме своето ниво на майсторство - така стигахме до същината възможно най-бързо.

Иисус проповядва взаимоотношения. Той казва: „не е важно как си миеш ръцете, или тези ритуали, които изпълнявате - Аз съм тук, за да ви покажа, че причината за Закона е да ви покаже, че сте се объркали и аз съм тук, за да ви окажа тази помощ, която ви е нужна. Затова се възползвайте от това, което ви давам и аз ще ви покажа как да живеете, за да не се замърсявате отново, за да можете да живеете по този начин. Той учи на взаимоотношения с Отеца.

В църквите днес се говори за тези взаимоотношения, казват ти: „Трябва да познаваш Бога“ - влагат някакво напрежение - ако не се напрягаш, значи не познаваш Бога, не се опитваш достатъчно усърдно. Така олтара започва да прилича на единствената врата, през която можеш да се измъкнеш от Титаник! Всеки се напъва и напряга и се опитва да се промъкне през нея, но никой не преминава. Хората се борят - нямат мир, нямат надежда. Всяка неделя правят нещо, напрягат се, за да направят Бога щастлив, защото те са направили това, или онова.  Аз обаче искам да знам всичко - всички подробности, да стигна до същината, за да мога да оставя настрани ненужното. Да разбера това дали работи, дали е истинско. Ако в него има някаква истина, но не работи - искам да го отстраня. Искам да получа само това, което ми е нужно. Това правим ние в JGLM. Когато хората ни споменават, говорят за изцеление. Няма лошо в това, защото и Иисус са го знаели предимно с това, което е правел - с изцеляването. Но хората не казват: „О, те познават Бога, имат взаимоотношения с Бога!“ Причината да сме толкова ефективни в изцеляването е, че ние знаем кои сме в Христос, знаем за връзката си с Него и ние знаем, че това, което правим, го правим поради благодатта на Бога, а не защото ние сме съвършени.  Ние не го правим поради това, че сме съвършени - ние не сме съвършени - само Иисус е съвършен. А като непрекъснато се напрягате да бъдете съвършен, може да свършите направо в друга религия. Именно това прави религията, обаче - непрекъснато се старае да ви направи съвършен и само те знаят истинските изисквания, на които трябва да отговаряш, за да бъдеш съвършен! Така те карат да се връщаш при тях отново и отново, защото следващата седмица ти казват още малко от това как да станеш съвършен.

Всъщност същността на християнството е просто да познаваш Бога. Същината на Новия завет е, че в този ден всеки човек няма да казва на своя брат „познай Бога“, защото в този ден всички ще го познават.

Когато идвате в църквата ни аз приемам, че сте родени отново. Може да не трябва да го приемам за даденост, но аз приемам, че сте родени отново и съм научил, че ако третираш хората като родени отново, даже да не са, се свършва с това, че накрая биват родени отново. Защо? Защото им харесва как се отнасят с тях и виждат истината и искат още от нея, искат да навлязат навътре в нея и да я разберат. Затова аз не проповядвам на посетителите, на неспасените, така да се каже. Аз проповядвам на вярващите и ако не сте вярващ, очаквам да чуете благата вест и да пожелаете да се присъедините. А ако го направите, ще се радваме да ви обучим и да наберете скорост, така да се каже, Но същината на това е много проста - виждам тези хора, които се борят и се напрягат, но когато говориш на Иисус, трябва да слушаш какво е казал Той, а Той е казал: „Ако си уморен, изтощен - ела при Мен и аз ще отнема този товар от теб и ще ти дам моя, който е лек и лесен, а аз не виждам християни с леки товари - виждам християни, които продължават да претендират, че са протестанти, но живеят като католици. Бог да благослови католиците, аз ги обичам,но да ви кажа досега от това, което виждам в Писанието, не виждам как човек може честно да бъде добър католик, което означава да вярва във всичко, което католическата църква казва, и да бъде християнин. Защото има един посредник между човека и Бога - Иисус Христос.

Всички религии са еднакви - Иисус е казал: „търси и ще намериш“. Не е казал „търси истината и ще я намериш“, а „търси и ще намериш“. Ако си католик, мормон и т.н., ти търсиш - не търсиш истината. И каквото търсиш - това намираш. Ключът е да търсиш истината, а не да търсиш онова, което искаш да превърнеш в истина.

www.iskri.net/zefiraСъздадено: 31/01/2020 : 02:23
Обновено : 10/06/2020 : 02:15
Категория : Тайните на изцелението
Страницата е посетена 168 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^