Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 190 всичко

 8 посетители онлайн

Дмитрий Троцкий - Книга 004 част
 

 Книга 004 част
         Дмитрий Троцкий

Целта и смисъла на човешкия живот, или
всички ние сме създадени от звезден прах

 

Практиката показва, че изходът от проблемната ситуация е на същото място като входа, затова е важно да се знае защо изобщо се появяват различните неприятности. В резултат от своите изследвания стигнах до извода, че съществуват само две причини, поради които проблемите се появяват в живота ни:

– Незнаенето на смисъла и целта на своя живот.

– Нарушаването на законите на Вселената.

Нашата Вселена, според научните данни, е на почти 14 милиарда години. Според една от версиите, всичко започнало от Големия взрив – елементите на материята се разпръснали от центъра, възникнали някакви вихри, наречени галактики, в галактиките се появили звездни системи и след това области годни за живот – такива като нашата Слънчева система. Отначало се зародили едноклетъчни форми на живот, след това се преобразували в многоклетъчни, всички се развивали и накрая се появявил човека – като краен за момента продукт на еволюцията. В нашата форма на живот се съдържат и три типа принципи – животински, човешки и божествен.

Целта на човешкия живот е човека да се научи да преживява тези три принципа.

Животното в нас е зона на инстинктите – те са необходими за оцеляването. Благодарение на тях се научаваме да се грижим за тялото си, необходими са за безопасността ни, в резултат овладяваме навиците, които ни позволяват възможно най-хармонично да съществуваме и да действаме в този свят.

След това настъпва момента на социализация – на взаимодействието с другите хора, пробужда се човешкото в нас. Научаваме се да поемаме отговорност за хората, които вървят с нас в живота ни – това са нашите родители, съпруг/съпруга, деца, приятели, колеги и началници, съседи, спътници и т.н. На това ниво трябва да се научим да не поставяме своето „аз» в центъра на Вселената, да  мислим за другите хора. Защо е необходимо духовното или божествено ниво на развитие? В човешки план е невъзможно да се отговори на милиони важни въпроси: „Кой съм аз?“, „Откъде съм?“, „За какво съм роден?“

Веднъж всеки човек – когато вече е изиграл своите социални роли започвайки от детската градина и завършвайки с нивото, когато самият той вече е родител стига до разбирането, че всяка житейска история завършва със смърт. По един или друг начин стигаме до страха: и само за това ли е било създадено всичко? Милиарди години еволюция са ме довели до това, че аз сега ще умра – и това ли е всичко? Задавайки тези въпроси, ние събуждаме в себе си духовното, божественото начало. Целта на човешкия живот е да достигне това ниво.

Само на това ниво идва разбирането, че ние не сме само инстинкти, че ние не сме само социалните роли, които трябва да играем един пред друг през целия си живот, че ние сме нещо повече, пристиснато в скафандъра на тялото. И ето целта на човешкия живот – да познаем кой е Бог, Създателя, да познаем кой е „Аз”. На човешкото ниво на съзнание тези въпроси са безкрайни и неразрешими. Все още ще имаме страха да загубим всичко, включително живота си, здравето си, близките си. Но докато се доближаваме до това духовно, божествено ниво на развитие, страховете ни ще стават по-слаби, ще има все по-малко въпроси

Човешкият живот има не само цел – да премине през тези три етапа на еволюцията, но и смисъл – да почувства и да бъде в момента „тук и сега“. Дълго време аз самият не разбирах това понятие и идея – та нали аз и без друго съм тук и сега, а не някъде там. В тази глава ще обясня понятието „роля“, защото смисълът на живота е именно в това – да играеш своята роля точно сега, в настоящия момент от времето. Например, сега имате ролята на читател, която предполага, че се стараете да се концентрирате максимално върху черните букви на бял фон, така че информацията да се усвоява максимално – само тогава тя ще намери отклик във вас и ще разберете какво конкретно да правите с това.

Когато започна да чета книга, случва ми се да разсъждавам: а как бих направил това аз, какво бих казал. И вече не си читател, а философ. В резултат на това, колкото повече изпадам от ролята на читателя докато чета книгата, толкова повече, при повторен прочит, казвам: „Леле, сякаш я чета за пръв път!“ И наистина е така – защото предишния път сме пропуснали тези думи.

Сега ще ви кажа как да преживявате своите роли и да вървите към целта – в авторската система „Матрьошка“. В следващата глава ще поговорим за законите на Вселената, чието спазване ни гарантира щастлив и хармоничен живот.

 

Авторовата система "Матрьошка, или какво да правя в понеделник?"

 

Животът ни прилича на компютърна игра, в която е необходимо да преминем през няколко нива и така да осъзнаем целта на човешкия живот – да еволюираме от животинския стадий до човешкия и след това – до духовния. На всяко ниво всеки от нас има определени роли и от това доколко добре ги играем зависи нашето щастие и отсъствието или – обратно – присъствието на проблеми. Ролята винаги влече след себе си определена отговорност, някакъв дълг.

Само преживявайки пълноценно всяка роля, отдавайки своите дългове, ние се научаваме да бъдем в момента „тук и сега“, изпълваме живота си със смисъл, чувстваме се щастливи и преминаваме през най-благоприятния от подготвените за нас варианти на съдбата.

Искам да ви запозная с нивата, които са включени в играта, наречена „Живот“ и с ролите, които се появяват с прехода към всяко ново ниво. Ще ви разкажа как нивата са взаимосвързани, защо никой проблем не може да бъде решен на същото ниво, където е бил формиран и какво да правите с него. Аз нарекох това понятие „Матрьошка“, защото именно от примера на матрьошката виждаме как постепенно израстваме, как се разширява нашето съзнание, как се появяват все нови роли и нови нива на отговорност.

„Матрьошката” дава ясна визия за целия път – от момента на раждането до момента на преход към нова за нас реалност. Ще видите как сте се озовали там, където сте сега и какво да направите, за да започнете да променяте тази ситуация още сега.

Второто име на системата се роди по време на нашите тренинги: „Трансформация на съдбата“. Обикновено се провеждат в два поредни дни – събота и неделя и в тях се опитвам да накарам участниците в обучението ясно да разберат какво може да се направи, за да се трансформира живота им още от понеделник сутринта.

Матрьошката "Дълг към тялото"

И така, кога се появява най-първата роля и първия дълг? На около 16-та седмица от бременността жена усеща тласък от бебето, което е в нейната утроба. На Изток се смята, че именно в този момент душата влиза в тялото. На всяка тренировка питам жените майки какво се е променило в чувствата им след първото помръдване на детето и обикновено получавам отговор: „Всичко!“ Ако преди това е имало усещане за просто напълнялото им тяло, за измененото самочувствие, сега се появява напълно ново чувство, възприятие.

От момента на първото помръдване тялото на детето се развива като някакъв биофизичен скафандър, който след това ще ни служи през целия ни живот. Душата влиза в тялото, започва да го изучава, пробва, включва се към централната нервна система, опитва се да движи крайниците, така че жената в този момент чувства трепване и помръдване.

Именно тялото е онова, което позволява на душата да преживее този уникален опит, който е достъпен само в нашия материален свят – опита на чувстването, сетивното преживяване. Тялото може да се сравни с кола, с която душата отива към своята цел. Каквато и да е тази цел – закупуване на апартамент или просветление, без тяло не можем да постигнем нищо в този материален свят.

Процесът на интеграция на душата и тялото продължава и след като сме се родили. Изглежда, че бебетата и малките деца все още продължават да изучават своето тяло – постоянно го проверяват на здравина, постепенно се научават да координират своите действия и да овладяват речевия си апарат. Но дори и вече да могат да говорят, децата често не асоциират себе си със своето тяло. Детето може да насочи пръст към себе си и да каже: „Не аз си нацапах гащите, а Дима“. Но близките му непрекъснато ще повтарят на детето: „Дима – това си ти“ (което е еквивалентно на „тялото – това си ти“) и в някакъв момент се извършва пълно отъждествяване, започваме да осъзнаваме себе си като тяло. И чрез тялото започваме да опознаваме света: при настинка –- боли гърлото, когато е студено – мръзнем, когато искаме да ядем – чувстваме глада като неприятни усещания в стомаха, когато мама ни прегръща – изпитваме благодарност и ответна нежност.

Първият ни дълг, който се появява в момента, когато душата навлезе в тялото, е дълга към тялото, необходимостта да се грижим за него. Тялото е проводник на всички енергии, които съществуват на планетата Земя. Ако го поддържаме в добра форма, имаме възможността да живеем пълноценно този живот, да го чувстваме в цялото му многообразие. Какви са дълговете ни към тялото? Необходимо е да го мием, разхождаме, снабдяваме с физическа активност, да го обличаме удобно и според времето, навреме да го храним със здравословни храни, да не използваме вредни вещества, да не вкарваме никакви боклуци в него. И този дълг не може да бъде напълно погасен – можем само да го изплащаме докато сме в това тяло, през целия си живот.

Макар дългът към тялото да е най-простият, понякога все пак се случва да не го връщаме – не даваме на организма достатъчно физическа активност, храним се лошо, работим твърде много и не почиваме, използваме различни токсични вещества. В този случай решаването на всичките ви проблеми трябва да започне от това ниво – да се върнете на нивото на тялото и да му отдадете дължимото.

Една от основните тайни как да поддържате тялото си здраво – сега, разбира се, няма да открия Америка – е режимът. Режим на хранене, режим на заспиване. В интернет можете да намерите куп различни оздравителни технологии, но всички те ще се сведат до една проста дума – режим.

Това е най-лесният и достъпен начин да платите възможно най-ефективно дълга си към тялото си, а в замяна на това то ще се превърне в инструмент за постигане на всичките ви цели.

Много важен момент. Тялото е най-добрият ни приятел и първи съветник. Ако се е случило дори леко неразположение, ако се е появила болест, значи някъде сте тръгнали по грешен път, някъде сте били неискрени, някъде сте подвели друг човек или самия себе си. Както най-незначителните, така и най-сериозните заболявания (онкология, диабет, сърдечно-съдови), са виковете на нашето тяло за това къде грешим. Научавайки се да чувате своето тяло, вие ще можете да се ориентирате по него както по компас: там  ли отивам?

В ситуации, в които категорично не знаете как да разплетете възникналата ситуация, препоръчвам да се върнете на това ниво и да видите как по-добре можете да се погрижите за своето тяло. Може би повече де се разхождате, да преразгледате диетата си, да се заемете с йога, да престанете да правите секс с нелюбими хора, да спрете пушенето. Просто започнете поне да приклякате сутрин.

Пространството, в което живеем, работим, също става част от нашето физическо тяло. Затова вашият апартамент, къща, работно място, трябва да се поддържат чисти и подредени. Напоследък се появиха много книги, които описват как с помощта на компетентно почистване да почистите и живота си – и това наистина работи! Съществуват древни науки за хармонизирането на пространството – Фън Шуй (Китай) и Васту (Индия). Всичко това наистина помага да се постави в ред не само пространството, но и мислите, чувствата, да се намери някакъв ориентир за движение напред.

Един мъж дойде на лекцията с въпроса как да помогне на жена си да намери работа по свой вкус – тя все не успяваше. На същата лекция едно момиче зададе въпрос за кариера и аз я попитах: „Значи мислите за кариера, а какво се случва в къщата ви? Подредени ли са ви чорапите, измити ли са подовете ви?” И мъжът ме чу. Той разбра, че макар постоянно да мърмори на жена си, когато види някъде безпорядък, самият той изобщо не участва в домакинството.

Той започна да изучава този въпрос, дори четеше форуми за жени в интернет и в крайна сметка се спря на една от японските системи за поддържане на ред в къщата. Той вдъхнови и жена си да подреди напълно всички неща и да промени системата за съхранение, в резултат само от ненужни дрехи изхвърлиха 35 килограма!

Той започна да изучава този въпрос, дори четеше форуми за жени в интернет и в крайна сметка се спря на една от японските системи за поддържане на ред в къщата. Той вдъхнови и жена си да подреди напълно всички неща и да промени системата за съхранение, в резултат само от ненужни дрехи изхвърлиха 35 килограма! Оказа се също така, че те не се нуждаят от стената, в която преди това се съхранявали различните боклуци и още няколко от мебелите. И тогава изведнъж съпругата разбрала, че иска да се занимава с основното си занимание, което преди било нейно хоби – маникюр и мехенди (индийска живопис с къна). С парите от продажбата на ненужните мебели закупили нейното оборудване, платили курсове за обучение и организирали в свободното пространство работно място за приемане на клиенти у дома им. И оттогава всичко работи – потокът от клиенти непрекъснато расте, жена му се чувства реализирана, при това може да се занимава със сина им у дома.

Понастоящем ние с вас можем да наблюдаваме интересно явление – появиха се много хора, които сякаш засядат на това ниво – на нивото на тялото и не могат да продължат напред. Те през цялото време влагат всичките си сили в развитието и усъвършенстването на тялото си, постоянно парадират с него, гордеят се и се хвалят с него. Като човек, купил хубава кола, който постоянно се занимава с тунинг, слага по-мощен двигател, грижи се за нея, но не ходи никъде с нея. Тялото е необходимо не за да се хвалиш с него, а за да се придвижиш към целта си с негова помощ.

Ще обясня защо се случва така. Нека въведем две понятия: физиологична възраст или възрастта по паспорт, тоест фактическата възраст на тялото и възраст на индивида – зрялост или, обратно, незрялост психологическа, емоционална, духовна.

Когато гледам ръцете на онези, които вече са на 90 години, виждам, че когато действителната им възраст е била 12-14 години, възрастта на личността им вече е била 20-25 години. Ако погледнете ръцете на хора, родени през 1950-1960 г. – нашите майки и бащи, тогава там външната и вътрешната възраст са съответствали приблизително една на друга.

Сред родените през 70-те години вече има изоставане: на 28–30 години възрастта на тяхната личност съответства на 18–20 години. При тези, които са родени през 90-те и по-късно, наблюдавам тотален инфантилизъм: гледаш човек на 30 години, но всъщност той е на 12-14! И увлеченията му са като на 12-13 годишен тийнейджър. Само „аз-аз-аз“ и „тялото-тялото-тялото“. В юношеска възраст всички са заети с акнето, бицепсите, с това гърдите им растат ли, или не. По принцип всички се интересуват, как изглеждат. И тогава каква е разликата дали носиш модни дънки или си на модна диета?

По едно време си купих дънки с цената на мотопед. Можех да не ги пера с месеци, никога не знаеш – ами ако се разкъсват при пране. Спомням си, че веднъж някой влезе с маратонки на Adidas, толкова много хора се стичаха да ги гледат! Всъщност ние и сега сме малки деца, които се показват един пред друг и безкрайно публикуват снимки в Instagram: кой е по-готин. Това е тийнейджърско нещо: имам по-големи устни, по-дълги мигли, скъпа кола, а жена ми е модел.

Оказва се, че в обществото на възрастните всъщност почти всички са тийнейджъри, за които няма нищо по-важно от собственото им „аз“. В крайна сметка, каква е разликата между тийнейджърските хобита и тези на зрелия човек? Тийнейджърите са фиксирани само върху себе си, върху удовлетворяването на някои от своите амбиции. При зрелия човек цялата дейност е насочена към външния свят, за да внесе нещо по-добро навън. Грижата не е за своето тяло, а за цялото човечество.

Ако сте на 20 години и сте съсредоточени върху това как изглежда тялото ви и какъв е размера на устните ви, тогава това все още е в нормалните граници, но ако сте на 50 и играете на „танкове“ или се оперирате и подобрявате безкрайно, тогава това вече е проблем.

Има определени етапи във формирането на личността: фиксирането върху себе си е характерно за юношеството и трябва да следва съзряване.

С какво се асоциира юношеството? Със страх. Това е страха от бъдещето, страха за личния живот, страха за успеха и богатството в обществото, къде да живеем, къде да отидем изобщо. Тийнейджърът живее в страх – и това е критерий. Нивото на инфантилност на личността се измерва с така наречените „линии на страха“. Точно както онко-маркерите показват предразположението към онкологията, така и линиите на страха показват колко е незрял човека.

Абсолютната зрялост се характеризира с един показател – отсъствието на страх от смъртта. Когато започва да отстъпва последния страх – страха от смъртта, това е заключителния етап на еволюцията, по принцип, това е синоним на думата „духовност“.

Защо се получи така? Защо живеем в общество на „възрастни тийнейджъри“? Причината е много високото ниво на технологичен прогрес, на загриженост от страна на обществото. Не е необходимо да оцелявате, болните не умират, слабаците не ги изхвърлят. Не е нужно дори да ходите в магазина – продуктите могат да бъдат поръчвани директно от вкъщи. За да запознаете с някого, достатъчно е да се регистрирате в сайт за запознанства и да изберете за себе си един ил друг 12-годишен, дори ако той по паспорт вече е на 56. Преди ставаш, отиваш до телевизора, превключваш канала с клещите, сядаш обратно – и ще помислиш 10 пъти дали е необходимо отново да превключиш канала, а сега с дистанционното управление прескачаш по стотици канали.

Какво трябва да се направи, за да се измъкнеш от юношеството и да станеш по-зрял човек? Да поемеш отговорност, но не само за своето тяло, а и за всички останали свои роли.

И сега преминаваме, към може би най-важното ниво.

                                                                                                                           www.iskri.net/zefira


Създадено: 02/01/2020 : 01:01
Обновено : 10/06/2020 : 02:13
Категория : Дмитрий Троцкий
Страницата е посетена 189 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^