Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 739 всичко

 5 посетители онлайн

Дмитрий Троцкий - Книга 003 част
 

Част 003

 

Представете си, че сте взели заем от банка и не го връщате. Или крадете по малко по време на работа. Какво постоянно ще чувствате? Ще чувствате вина и страх, че ще ви разобличат и накажат. По същия начин всеки от нас е длъжник на банката, наречена „живот“. Ние получаваме от своите близки от най-ранното си детство грижи и внимание, получаваме материални блага, в нас постоянно се създават все нови и нови чувства и състояния, генерира се нова енергия, която ние или никъде не инвестираме (бездействаме), или инвестираме в постигането на своите егоистични цели, не правим нищо за другите – от гледна точка на законите на Вселената, това също е бездействие, безделие.

Колкото по-голям е невърнатия дълг, толкова по-голямо е чувството ни за вина. Появява се чувството, че аз съм лош човек. Но никой не иска да се чувства като лош човек, трябва да си докажа, че съм добър човек. И ние започваме да доказваме – постъпваме в престижен университет, започваме модерна високоплатена работа, отслабваме или изграждаме нещо за себе си, избираме си партньор в живота не по сърце, а „такъв, че мама да го одобрява“ и т.н.

Колкото по-голямо е чувството ни за вина, толкова повече енергия се отделя за погасяване на този дълг, но най-често ние изразходваме тази енергия не за погасяване на дълговете си, а за постигането на желания, които ще ми помогнат да докажа, че съм добър. И винаги има указатели, знаци, които подсказват, че нашето желание е от ума, от чувството за вина, а не от сърцето.

С моя добра позната се беше случило следното: срещала се с мъж дълго време, било очевидно, че нещата вървят към сватба. Младият мъж се уговорил с нейната сестра на сватбата си тя да хвърли букета на булката към нея, а след това той да ѝ направи предложение и пр. Моята позната ми разказва, че когато букетът летял към нея тя изпитала такъв ужас и отвращение, т.е. че почти ѝ прилошало. За нея това било сигнал, че трябва да преразгледа своето решение да обедини съдбата си с този мъж и буквално седмица по-късно те се разделили. Защо?

Защото момичето честно си признало пред себе си, че желанието да се омъжи е било продиктувано само от чувство за вина пред родителите му. Тя се чувствала много раздразнена от постоянните въпроси за това кога ще уреди личния си живот и ще се омъжи, кога ще се появят внуци, но се страхувала да каже това на родителите си.

Вместо искрено да говори за чувствата си, тя намерила първия подходящ мъж и започнала да изгражда връзка с него, само за да докаже, че е добра дъщеря, която оправдава очакванията на родителите си и ги радва. Вече след като се разделила с мъжа си, момичето задала на родителите си честния въпрос: „Ще ме обичате ли, ако никога не се оженя и не ви родя внуци?“ Родителите били шокирани от този въпрос и отговорили, че главното за тях е щастието на дъщеря им, а как конкретно ще изглежда то, не е толкова важно.

Ще дам още един пример с една участничка в нашите обучения. През последните няколко години тя участвала активно в доброволческата работа – ходела в домове за сираци, участвала в програмата за адаптация в обществото на деца от сиропиталища след дипломирането им. И почти всичките ѝ разговори били само за това – какво и как прави, къде е ходила, какви прекрасни тийнейджъри и пр. След тренинга тя видяла в себе си огромно количество неискреност пред майка си – и обида, и омраза, и неизразена благодарност – много, много неща. След няколко разговора с майка си, желанието да посвещава цялото си време на пътувания до домове за сираци изчезна. Момичето осъзна, че доброволческата работа се е появила в нейния живот само, за да покаже на майка си колко е добра. Изминало още известно време и в нашата героиня се родила идеята за напълно нов проект за помощ на завършилите от домове за сираци.

Не ви призовавам да се откажете от желанията си. Няма нищо лошо в самите желания. Предлагам да опитате нов принцип за тяхното изпълнение – да не тичате след желанието си като магаре, пред чийто нос са окачили морков, а още сега, в момента, да се огледате и да откриете къде можете да инвестирате своята енергия, внимание, сили не само в своя полза, но и в полза на тези, които са редом с вас. Тогава ще трупате енергоресурс, ще ставате все по-платежоспособни, всичките ви желания ще се изпълняват.

Най-често избираме друг начин: когато нашите желания надвишават нашите възможности, но при това не желаем да растем, да се променяме и да се откажем от това, което искаме, ние настояваме на своето. Тогава Вселената си прави с нас жестока шега: трябва да вземем ресурси отнякъде, за да изпълним желанията си и често се оказва, че това са нашите близки хора, тяхното здраве и дори живота им.

Мои приятели от Беларус отидоха при един Учител, който беше смятан за магьосник изпълняващ желанията. Майката на това семейство беше чела много книги, гледала достатъчно лекции за просветлението и – без да разбира нищо за това явление (че тялото трябва да е подготвено, че са необходими определени практики и т.н.), тя искаше да „излезе от матрицата“, да види всичко такова, каквото е в действителност. И тя поискала от този Учител просветление. Той я попитал три пъти: „Ти разбираш ли за какво молиш?“ 

На което тя егоистично казала: „Дай ми, дай“, като капризно момиче. Скоро след като пристигнала в Беларус нейния съпруг починал. Два месеца по-късно нейния синът катастрофирал. Скоро била диагностицирана с рак на мозъка, парализа на почти цялото тяло и тогава тя започнала да се моли: „Вземи си просветлението, не това исках!“ Но програмата вече била задействана, тя починала. Къде е тя сега, какво вижда – аз, уви, не знам.

Имало и друга такава жена, която също четяла книги за върховните владици, различни същества и казала: „Искам моето сърце да види светлина.“ Нейното желание се сбъднало по много интересен начин – тя претърпяла операция на открито сърце. В истинския смисъл на думата нейното сърце видяло светлина.

 Има една по-прозаична история. Момичето живеело в апартамент с родителите си в центъра на Москва. По образование тя била маркетинг специалист, през цялото време търсела идеална работа, нищо не ѝ подхождало. Нейната майка редовно ѝ казвала, че е крайно време да си намери някаква работа и т.н. Градусът на напрежение между тях непрекъснато нараствал, те често и много се карали. Момичето директно казвало, че не разбира защо поради егоизма на майка си тя трябва да ходи на работа, което не я устройва, продължавала да живее при родителите си и за тяхна сметка. Желанието ѝ било майка ѝ да спре да ѝ „пили“, но така, че да не се налага да се отдалечава от родителите си. Желанието ѝ било толкова силно, че в крайна сметка се сбъднало: на нейната майка неочаквано поставили много сериозна диагноза (онкология) и "се стопила" буквално за няколко месеца. Желанието ѝ се сбъднало.

Мъдрите казват: "Страхувайте се от своите желания, защото могат да се сбъднат", защото тези неконтролирани желания, в които "аз искам" превишава "аз мога" водят до това, че или ние самите, или близките ни хора попадат в много лоши ситуации.

Сега стана модерно да се изпълняват желанията с помощта на специални техники – табло за желания, визуализации, афирмации. Всички те работят като часовник, на 100%. Само че на 999 от 1000 души, които практикуват такъв подход, ще им бъде взето много повече, отколкото им се даде. Всичко ще се сбъдне, но както в една шега: „Искате ли бързо да се отървете от 20 излишни килограма? Носете си трион! Ще ви отрежем крака!”

Защо става така? Творецът е като любяща майка. Ако тригодишно дете поиска да си играе с кибрит, мъдрата майка няма да му го даде. Но понякога децата толкова капризничат, че майката в даден момент не че губи бдителност, но за да си затвори детето устата, прави отстъпки, дава му тези кибритени клечки. Отговорността за изпълнено желание винаги лежи на самия човек.

Следователно, ако човек иска да си поиграе с кибрит, като преди това се е залял с бензин или седи в сеното, то това рано или късно ще доведе до много тъжни последици.

Повярвайте ми, за всеки от нас е подготвен най-благоприятния, най-щастлив вариант на съдбата, но за да го постигнете, трябва от принципа „Аз искам, аз-на мен-моят“ да преминете към принципа „какво мога да направя за ...“.

Какво мога да направя сега за своето тяло, за родителите, за съпругата / съпруга и децата, за колегите, за приятелите, за страната, за цялото човечество? И в замяна ще получим всичко, от което се нуждаем за щастие и за реализиране на своето предназначение – апартаменти, коли, пари, щастлив личен живот, щастливи и здрави деца, пътешествия и пр. Само че за получаването на всички тези блага няма да ви се налага да правите нищо специално.

За някои читатели тази глава ще стане ключ към трансформирането на тяхната съдба. Основното е да преместите фокуса на вниманието си от „аз искам“ към „какво мога да направя за...“ и да се научите да разпознавате своите чувства, да действате като се опирате на тях, да бъдете искрен човек.

В руския език има стотици, ако не и хиляди думи за обозначаване на чувствата. Но опитайте се веднага да назовете поне 20 от тях! Малцина могат да го назоват веднага повече от десет. Ние живеем в общество, в което е прието да бъдем „добри“. "Момичетата не се държат така." "Ти си мъж, какво ревеш." Научихме се да маскираме своята болка, обида, гняв. Западната психология ни учи да се усмихваме така, че да се виждат всичките ни зъби и именно това – вечният позитив, се асоциира с „аз съм добър“. А в това време вътре всичко кипи, разрушава се, изгаря. Но никой не чува това.

Нека ви напомня, че всяко чувство е заряд на енергия. Ако потискаме в себе си чувство, ако не го изживяваме, то енергията се изхабява напразно и в живота ни се появяват някакви проблеми. Ако преживеем чувство, ние получаваме енергия за извършените действия. Чувстваш глад – приготви си храна, нахрани се, чувстваш страх – избягай, чувстваш постоянно раздразнение към родителите си – заработи пари, наеми си отделен апартамент, премести се.

Опирайки се на чувствата си, разпознавайки дори и най-малките им оттенъци, можете да построите своя жизнен маршрут с минимално количество препятствия и страдания. 

Искреният човек, ако е обиден, ще каже: „Съжалявам, но съм обиден, не искам да говоря с вас сега!“ Но „приличните момичета“ и тези, които знаят точно как може и как не трябва да се държат, се сдържат и затова страдат.

Станахме прилични. При-видни лицемерни, преструващи се. Слагаме си маска ето това съм аз, а онова, което в действителност чувстваме, поставяме на заден план. С възрастта ставаме безчувствени, дебелокожи, нашите желания угасват и остава само едно желание да умрем възможно най-скоро, защото сме се уморили да боледуваме, уморени сме от дългове, кредити, конфликти с близките ни хора. Объркали сме се.

Но има добри новини! Мога ли да не боледувам? Можеш! Мога ли да имам редовно точно толкова пари, колкото ми трябват? Можеш! Какво е необходимо за това? Ако сега наистина осъзнаете тази дума искреност, то можете да не четете по-нататък. Просто трябва искрено да изразявате своите чувства и да действате опирайки се на тях.

Ако си приятел, тогава изразявай към своя приятел приятелстки чувства хвали го, подкрепяй го, казвай му колко се гордееш с него, подарявай му чувство на увереност в себе си. Ако си съпруг, грижи за своята втора половинка. Чувствата са единствената валута, действаща във Вселената. Можете да обменяте своите  чувства за карати на диаманти, за барели с нефт, за недвижими имоти. Но има едно „но”! Трябва да се научите и да изразявате тези чувства.

Искаш ли да бъдеш богат? Инвестирай! Искаш ли да си щастлив в личния си живот? Инвестирай! Искаш ли да си здрав? Инвестирай! Инвестирай своите  чувства. Всичко това не може да се купи за никакви пари.

Ако вашите желания не се изпълняват, това показва само едно: дори и да имате много знания, дори и да се занимавате с духовни практики, това не е почувствано на нивото на душата и не е преживяно. Случва се така, че макар да практикуваме йога, да се молим, да пеем мантри – нищо не се случва. Отговорът е прост: живейте както ви диктува сърцето, а не ума, тогава целият ви живот ще се измени.

Ако все още не сте разбрали какво да направите, така че всички съществуващи проблеми да се решат и да не се появяват нови, тогава е дошло времето да поговорим за това как се формират те.

 

                                                                                                                                                       www.iskri.net/zefira

                                                                                                                                                          


Създадено: 06/12/2019 : 06:18
Обновено : 10/06/2020 : 02:13
Категория : Дмитрий Троцкий
Страницата е посетена 218 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^