Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 739 всичко

 7 посетители онлайн

Дмитрий Троцкий - Въпроси и отговори 08
 

Въпроси и отговори 08: Сключването на брак

Дмитрий Троцкий

 

– От какво зависи сключването на брак?

– За да се омъжиш за първи път, трябва да се разведеш с майка си. Между бебето и майката има пъпна връв – за да се роди детето, нея я отрязват. Подобно на това, за да се омъжиш или ожениш тази пъпна връв трябва да се отреже. Какво означава това?

Когато са ме родили, е била отрязана физическата пъпна връв. Но за да си намеря втора половинка, трябва да се отреже нещо друго. Между детето и майката съществува емоционална връзка. При малките деца емоционалната връзка е обида, раздразнение, любов към майката, благодарност. Но детето пораства – ставам на 14, 15, 16 години и хормоните ми започват да бушуват. Тогава ми се струва, че мама нищо не прави както трябва, че не ме разбира – аз съм вече на 14 и всичко знам,  а тя прави всичко наобратно. Детето започва да се ядосва, да ненавижда, започват да се появяват много силни чувства. Появяват се чувства на страх от това, че всичко може да е по друг начин.  И в този момент всичко, което аз не съм й изказал и тя не ми е изказала, се нарича пъпна връв.

За да сключа брак, трябва да се родя втори път за живот – вече като възрастен. Първият път съм се родил като тяло, което яде, спи и т.н. Вторият път вече се раждам като личност. За всичко в себе си аз трябва да поема отговорност – да си дам сметка какво чувствам вътре в себе си.

В идеалния случай (но това е при светците), там вътре в мен освен благодарност към мама нищо друго не може да има. Това съм го виждал в Индия – там нашият тукашен тренинг не е възможен – там нямат такива проблеми. Там през цялото време се покланят на родителите си – там родителят е Бог и тяхното отношение към него е винаги уважително. Но ние не живеем в Индия.

У нас има много интересни отношения – на 14 години „аз съм умен, а тази глупачка даже компютър не умее да включва, аз знам 3-4 езика, мога да напиша компютърна програма, пробвал съм да пуша и то не само цигари, целувал съм се, а тя изобщо не е виждала живота“. Каква е позицията – гледам на мама отгоре, държа се с нея високомерно. Точно така изглежда позицията на 100 процентната самота – когато аз съм умен, а ти /майката/, си по-глупава от мен. Поради това каквото и да ми каже тя, за мен, според мен, то няма да е каквото трябва.

Тя вижда, че аз съм глупак, който не разбира нищо, който не се е научил да цени даже майка си и започва да повишава тон: „Кога най-после ще се хванеш за работа?“ – аз започвам да чувствам към нея поне негодувание. Тя ме хваща за ухото: „Върви си учи уроците, защото иначе няма никъде да влезеш“. Казвам: „Махни си ръцете!“ – започвам да се ядосвам, понякога – да я ненавиждам. Аз смятам, че съм по-високо от останалите и всичко виждам, а тя е по-ниско от мен, затова в мен се зараждам много недобри чувства към нея.

Да се разведеш с мама означава

1. да слезеш от трона, от пиедестала, на който сам си се поставил, да уточниш коя е тя в твоя живот. Ти си длъжен да видиш, че тя стои много по-високо от теб – това е факт.

И когато паднеш на колене пред нея, дори ако тя вече не е жива, ти ще почувстваш, че е било време, когато много силно си ѝ се ядосвал, но думите „прости ми“ не си казал. Ще почувстваш, че си изпитвал огромна ненавист към нея и ще можеш да я помолиш за прошка. И когато успееш  да помолиш за прошка, ще видиш, че към нея в теб е имало огромна благодарност. Щом почувстваш благодарността, ти вече ще общуваш с нея само от позицията на чувството на благодарност.

Които имат родители, могат да им благодарят: „благодаря ти, мамо, едва сега разбирам колко е хубаво, че мога да ти се обадя, или да те хвана за ръка, или да ти кажа, че ми липсваш, или да те прегърна, или просто да ти кажа: мамо, обичам те“ – не е необходимо нищо повече.

Когато ти свободно започнеш да общуваш, когато лесно можеш да срещнеш погледа ѝ, а не да свеждаш своя поглед, защото се срамуваш от себе си – това се нарича да се разведеш с майка си. Няма значение дали си момче или момиче.

2. а ако вече си бил в брак, за да се ожениш или омъжиш отново, се появява още един човек между мама и теб – твоят бивш партньор. Трябва по същия начин да се разведеш и с него.   С това ви издавам тайната и отговарям за всяка своя дума пред Него.

Какво означава да се разведеш с бившия си партньор? За да се разведеш с мама, трябва да я поставиш над себе си – няма значение, че си на 35 – ти си още дете. Всички ние сме деца. При децата има една задача да ги приближим към статута на Творец. Това е пряката функция на всички деца. Ако те не изпълняват тази функция – започват проблеми от личен характер, от материален характер, от физически характер. Именно това е функцията на всички деца, но това се отнася за родителите им, а ти имаш бивш партньор. Как да се разведеш с него?

– Може би да започнем да го уважаваме?

– Не можеш да го уважаваш, ако е бил алкохолик или ако ти е избил два зъба. Как ще го уважаваш, ако те е биел, ако ти е изневерявал, или не те е обичал? Да се разведеш с него можеш само посредством искреност. Какво е искреност? Трябва ясно и точно да се запитате – поради какви чувства се омъжих за този човек? Може да ти е било скучно, да не си имала къде да живееш, а-а, понеже си обичала друг, така ли? – е, девойките имат своя логика, убедил съм се в това. И така, значи нямайки към него чувства, ти си се омъжила поради неискреност.

Какво чувство трябва да има жената, която се омъжва?  Едно чувство е решаващо – не любовта. Любов е, когато сме живели 40 години и всеки ден взаимно се изпълваме един друг – всеки ден аз й казвам, че тя за мен е богиня, тя ми отговаря със същото, а аз израствам. И след около 40 години такъв живот ние едва-едва ще сме докоснали тази любов. Допреди това ще имаме общи цели, обща симпатия, ще се харесваме, ще имаме общи идеи, ще имаме секс, сходен вкус и така ще дораснем до това състояние, което се нарича „обичам“.

Ако някой каже „сключих брак по любов“, аз се смея. Това звучи като детето, което казва: „мамо, много те обичам, и сладолед обичам, и топката обичам, и мултипликационните филмчета обичам“. Тоест за него „обичам“ е „това, което ми е приятно“.

Затова, когато им е приятно, много хора казват „обичам“, а любовта е нещо, което трябва да се заслужи. Тя далеч не е евтина стока, тя трябва да се заработва всеки ден и на вас ви се дава като много ценен подарък, но след години. Като ябълките, които започват да раждат на 5та-7-та година. Глупакът я отсича преди това, защото тя не дава плодове. А първите плодове на любовта възникват много години по-късно – това е любов. Затова при сключването на брак любовта не е основното и най-важното чувство, нито това са уважението и респекта, макар да се доближават, доверието, нито „заради деца“, нито „за да си устроя живота“, или „защото ми е скучно сама“, или за да се грижиш за него – за него се е грижила и майка му, нито, за да си легализираш секса.

Защо жената се омъжва – каква  е основната нейна цел? Опитайте се да се досетите. Не се страхувайте да допуснете грешки – затова се раждате, за да учите от тях.

Всичко в този свят съществува, за да узнаете кои сте вие – жената се омъжва само за да може мъжът ѝ да я отведе до Бога. Жената стига до Бога чрез мъжа. Тя трябва ясно да разбира своята роля – мъжът е този, който търси пътя към Бога, жената го съпровожда. Ако той не иска да търси Бога, жената започва да търси сама, мъжът става за нея ненужен, той отпада както опашката на гущера. Това е както в танците – мъжът винаги е с крачка напред, а ти трябва да следваш всяко негово движение. Ако той не го прави, а трябва ти да го теглиш насам-натам, на теб няма да ти бъде интересно с него. Жената се омъжва, за да легализира своя път към Бога – не говоря за религията. Затова мъжът трябва да разбира защо си взема жена, защото е отговорен за нея.

А при мъжете? Жената, омъжвайки се, започва да се напълва – тя е удивителен енергоресурс – като бензин, а мъжът е като ракета. Ракетата без бензин и бензина без ракета не могат, затова двете начала се обединяват в едно и колкото повече жената гори, а единственото чувство, което трябва да я води, е „искам ли, имам ли му доверие, за да го следвам по пътя към Бога?“. Ако му нямате доверие, няма да има и уважение. Затова посредством секса до Бога няма да стигнеш, само с общи идеи – също, с това да плачете заедно също няма да стигнеш далеч – най-важното е дали си имате доверие. Ако мъжът има доверие към жена си, той започва бързо да расте, жената – също – успоредно с него.

Всички ние живеем в социума, затова разглеждам двете роли. Ти си се омъжила без напълно да се доверяваш на този човек. За да се разведеш с него, трябва да поемеш отговорност за своята неискреност – да поемеш отговорност за своята безотговорност. Безотговорност в какво – за своите чувства. Чувствата към мъжа, които е трябвало да ги има, а не ги е имало – готовността да го следваш, позицията „първо ти, след това – аз (жената)“.  Тези чувства в теб не ги е имало. И колкото по-малко такива чувства е имало, толкова повече в теб ще има други чувства – добри, недобри. Това се нарича „да се омъжиш“. Да се разведеш не е да си свалиш брачната халка. Да се разведеш е да си дадеш подробна сметка за всички свои чувства. В дадения случай ти какво трябва да направиш? Къде е този човек – хайде да отидем при него или по-добре – да му се обадим по телефона.

– Не, не, не.

– Това „не, не, не“ – този страх означава, че ти нещо скриваш.  Обикновено се скрива измяна, неискреност,

– Не исках той да разбере, че така съм се омъжила за него – може да е мислел, че съм го обичала. Струва ми се, че ще съжалява, че е станало така.

– Именно това означава да скриваш своята неискреност. Спомни си високомерната позиция „Аз съм умен, а ти си глупак, затова сега мисля вместо теб“. Затова сега ти мислиш вместо него – какво ще си помисли, ако му кажеш… – именно така изглежда егоизма. Егоистът не може да бъде в съпружеска двойка, защото той винаги се държи като сам. Ето, да речем, че аз съм ти – Искам ти прошка, че не съм се омъжила за теб по любов. Обичала съм друг и заради това сега те моля за прошка - кажи, как би му го казала сега.

– „Прости ми моля те, че се омъжих за теб без любов.“

– Първото, което почувствах беше, че ме заболя. Заболя ме и видях само един човек – себе си и своята неискреност (пред някого – пред мама, или пред баща ми, или пред брат ми, или пред бизнес партньора ми, или пред началника, или пред подчинените – само благодарение на болката аз започнах да изпитвам чувства.  Само благодарение на болката станах жив). Ти казваш: „Аз не искам да му причиня болка“. Но тогава аз цял живот ще спя, ще бъда неудачник цял живот, измамник, лицемер, лъжец. Ти си се омъжила за мен, за да се научиш и за да научиш и мен. Когато започнеш да мислиш от мое име ти смяташ, че може да ми причиниш болка като ми кажеш истината. Но аз цял живот съм знаел, че ти не си се омъжила за мен по любов. Душата ми е крещяла, че това е така, но аз не съм можел да направя нищо – ние сме били заедно заради нещо. И когато сега ми казваш – „ти беше прав“, в мен сработва инстинкта за разпознаването на лъжата и истината. И този инстинкт е един и същи към бащата, към майката, към всички. Ти сега се криеш, а аз се чувствам глупак, не разбирам какво съм направил не както трябва. Ти си ми дадена в моя живот, за да ме разбудиш.      

Виждала си как човек припада.  Какво ще направиш, ако нямаш нищо под ръка – ще го побутнеш, но това не работи. Какво правиш – трябва да му причиниш болка, за да го разбудиш – тогава той чрез болката идва на себе си и се чуди какво е станало. Когато сърцето спре, какво правят – използват дефибрилатор и му причиняват огромна болка, използват хиляди волтове, но благодарение на това той идва в съзнание и започва отново да живее. Ти си моят дефибрилатор – не имитатор. Никога не гадай вместо другия човек какво ще почувства той – позитив или негатив. Поемаш отговорност за негатива и казваш: „Прости ми“. Чувстваш благодарност, поемаш отговорност за тази благодарност, казваш: „Прости ми, че не съм изразявала тази благодарност“. Именно заради това си ми била нужна.

Запомни – мъжът е човек, който върви към Бога. А ти със своята искреност ми даваш живот. Жената е човека, когото мъжът води към Бога.

Разбира се, тя може да върви към Бога и направо – тогава мъж не й е нужен. И двата пътя са добри, но за да се изпълни твоето желание да сте двама, а не един, аз ви разказвам правилата на играта. Те са много прости : поемаш отговорност за това, което е вътре в теб, не мислиш, а чувствашсамо това – нищо повече не трябва да правиш.

Да резюмираме: за да се омъжиш, първо трябва да се разведеш с майка си като я поставиш над себе си. А който е бил в брак – трябва да се разведе с бившите си брачни партньори, като за целта ги постави над себе си. Как – като ги помоли за прошка за цялата си безотговорност спрямо съответния партньор. Нужно е само да си честен.

Запомнете: на някакъв етап, вие вярвате в звездите, в линиите на ръката, в нумерологията и вие със сигурност ще видите в тях пълно потвърждение, но това работи само за малките. Човекът може да е на 50-60, а вътре да е като дете, но не открит като дете, а развит колкото дете. При него работят всички системи – хиромантия, астрология, нумерология, но колкото по-зряла става личността, тя пораства. А какво е поемането на отговорност – поемаме отговорност за своите мисли, думи, постъпки, чувства.

Аз ти предлагам да играеш в играта като зрял човек, защото зрелият човек може всичко – може да е богат, щастлив, може да познае какво е любов, може да намери Бога, може да играе на каквото иска, докато детето ще играе само с войничета. Детето даже със секс не може да се заеме – в смисъл – легално. J

Затова ти трябва да се определиш – изобщо бракът и семейството е създадено, за да не ти е скучно да вървиш към Бога. Да вървиш към Него сам е скучно.

Само че някои по своята природа са самотници и смятат, че където са двама, е шумно. Те казват: само аз и Бог. Затова при тях всичко е наред, но такива са единици. Повечето вървят по този път чрез семейство.

Затова ти честно си прецени – ако избера пътя на семейството, трябва да се разведа с мама. Да си сваля и кожата пред нея и да се разкрия напълно. Ако съм имала бивши – да се разведа с тях. И щом станете чисти, вие ще сте заслужили втора половинка и ето, тя ви се дава.

www.iskri.net/zefira

 

 


Създадено: 20/11/2019 : 03:29
Обновено : 10/06/2020 : 02:12
Категория : Дмитрий Троцкий
Страницата е посетена 237 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^