Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 442 всичко

 5 посетители онлайн

Орис - Огледалните неврони
 

Огледалните неврони

Орис

 

Ако по време на общуване сдържате своя гняв или негативни емоции към опонента си, кръвното му налягане се повишава, което автоматично формира принудителна неприязън към вас.

В основата на процеса на нашето подсъзнателно „отгатване“ на отношението на нашия събеседник към нас – положително или отрицателно, на неговото настроение, лежи дейността на Творците на уникалните клетки на нашия мозък – огледалните неврони. Именно техните забележителни способности автоматично да отразяват в нашето Самосъзнание характерните особености на поведението и психизмите на другите хора ни позволяват да ги почувстваме така, сякаш самите ние извършваме тези действия или сме в идентична ситуация – затова, когато наблюдаваме двубой между кикбоксьори, и др., съответните ни мускулни групи неволно се напрягат.

Ако на обездвижен болен, например след инсулт, показват филм със съответните движения, които се правят при ходене, той започва да ходи нормално още след няколко дни. Какво предизвика толкова мощен ефект? Това, че в неговия мозък се активират съответстващите огледални двигателни неврони, разпределени в цялата мозъчна кора.

Така наречените „емоционални огледални неврони“, чиито Творци – въз основа само на резултатите от наблюдението на характерната мимика на лицето, ни показват текущото емоционално състояние на събеседника ни, като възбуждат в нашето Самосъзнание идентични на неговите чувства и преживявания.

Тогава защо често се случва да се доверяваме на измамници и да допускаме те да ни заблудят?

 Емоционалните и моторните огледални неврони при всички хора на земята са приблизително еднакво количество. Но! Всеки от нас има различен механизъм за обезпечаване на психоментални реализации както по отношение на волевия потенциал, така и по много други, включително биохимични параметри, в частност – по хормоналния фон. Тези различия внасят множество специфични изменения в работата и функциите на Творците на „личностното“ Самосъзнание.

 

Например, силната воля и способността за концентриране на нещо конкретно може много силно да се противопостави на дейността на емоционалните огледални неврони и да потисне всички техни опити да наложат чуждия тип поведение, който са открили, или да ги принуди да копират нечие психическо състояние.

Нежеланието да повтаряме нещо (да копираме чужди навици, маниери, вкус, възгледи за Живота, варианти за външно реагиране и т.н.), ако нашите Представи не резонират с реализацията на подобно качествено ниво показва, че в своето развитие вече сме близо до онази условна граница, където здравият ни разум ни позволява ефективно да контролираме своите реакции на обстоятелствата и ситуациите, които спонтанно възникват пред нас.

Например, ако всички около вас започнат да правят нещо незаконно, което противоречи на Вашите Представи за самите себе си и за света около вас, то както и Творците на Формите на Самосъзнанието на огледалните неврони да провоцират във вашето „личностно“ Самосъзнание желанието да направите същото, вие ще можете да намерите мотивация и аргументи в полза на здравия Разум да постъпите така, както лично вие самите смятате за необходимо и целесъобразно, а не да се поддавате на провокацията.

Излишната Творческа активност на вентромедиалните Творци (както и тази на орбиталните, фронталните и дорсомедиалните Творци), лесно отзоваващи се на всяка възможност да прекопират нещо от някого (храна, секс, танци), употреба на алкохол, наркотици, кражби, хулиганство и др.) и веднага да го използват за собствени преживявания, трябва да бъде надеждно управлявана и регулирана от устойчивата и разумна дейност на Творците на мозъка.

Мотивациите, генерирани от тези Творци (грижа за собственото здраве, имидж, престиж, авторитет, семейство и деца, морал и религиозност/атеизъм, интелектуално, духовно, материално благополучие и други ценностни категории) могат много силно, ако не напълно, да блокират и игнорират аферентните връзки, идващи от Творците на огледалните неврони.

Тоест, ако решим просто да не забележим нещо от случващото се около нас, ние можем лесно да се концентрираме върху своя вид дейност и да не се поддадем на влиянието на нечии чуждите на нас Интереси и изкушения и да потушим чувствата и емоциите, които се появяват в нас вследствие тяхното въздействие.

Амплификационните виртуални синаптични „мостове”, които резонансно обединяват Фокусните Динамики на дорсомедиалните Творци на „личностното” Самосъзнание с Фокусните Динамики на вентромедиалните и вентралатералните Творци на предфронталната кора, базиращи се на постоянното пребиваване на Творците на дувуйллерртните групи Стерео-Типи в състояние на „квантова заплетеност, позволяват на невро-Творците на огледалните неврони, които структурират настоящия ни мозък, при всеки тип взаимодействие с окръжаващата ни среда, автоматично да влизат в контакт с Творците на огледалните неврони от нашите НУУ-ВВУ-Формо-Типи, които вече не общуват помежду си чрез звукова реч, а активно използват още по-универсални – телепатични – способности, типично за хората от високоразвитите цивилизации.

Творците и Формите на Самосъзнанието на нашите огледални неврони отразяват във Фокусните Динамики на Формо-Творците на нашето „личностно“ Самосъзнание особеностите на поведението и психизмите на беседващия с нас човек – така без допълнителни усилия от наша страна ние чувстваме ставащото с него така, сякаш това става със самите нас.

Ако вашият събеседник ви каже нещо, но самият той не го вярва или знае, че то е лъжа, вие също ще почувствате нещо подобно. Ако в разговора  ви той иска да скрие истинските си намерения от вас, вие ще почувствате, че „нещо не е така“. Когато някой иска да ви надхитри по време на разговор, именно Творците на вашите огледални неврони ви подтикват да бъдете недоверчиви.

Ако докато го снимат човекът е бил зает с някакви специфични проблеми, то вашето настроение няма да се подобри, когато гледате тези негови снимки, докато в отговор на нечия искрена радост Творците на нашите огледални неврони стимулират радостно настроение и в нас самите. При жените броят на емоционалните огледални неврони е по-голям, което обяснява по-голямата им предразположеност към милосърдие, жалост, състрадание, разбиране и съчувствие.

                                                                                                         www.iskri.net/zefira

 


Създадено: 08/10/2019 : 10:00
Обновено : 10/06/2020 : 02:11
Категория : Орис
Страницата е посетена 266 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^