Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 502 всичко

 9 посетители онлайн

Орис - Смисълът на Живота 2
 

 

Смисълът на живота

е съзнателното участие в творческия процес

Орис

 

Същността на Живота не е да постигнеш резултат, а да участваш осъзнато в самия творчески процес. Ще напиша книга, а какво ще се случи с нея по-нататък – вече не ме интересува, защото съм изпитал удовлетворение при нейното създаване. Радостта от създаването на книгата съм изпитал още когато съм разбрал, когато съм намерил доказателства, че съм скочил от едно ниво на Съзнанието на друго – по-високо. Този вътрешен растеж е истински, реален!

Щом започнете да се привързвате към резултата забравяйки, че целият смисъл на съществуването се крие в самия процес на Сътворяването, веднага губите всичко. Когато започнете да се стремите да постигнете някакви резултати, способности, никога няма да ги постигнете, само защото целта ви е да постигнете резултати, а не самия процес.

Важно е да се научите да получавате удоволствие и радост от самия Живот, от самия процес на живота – да се радвате на всякакви събития, които ви се случват, защото благодарение на това ще можете в своето Съзнание да Творите използвайки различни слоеве на Енерго-Плазмата: ментални, астрални, позитивни, негативни, всичко това да съединявате, разединявате. Това ще ви позволи да изучавате Живота във всякакви комбинации. Именно в това се заключава същността на съществуването! Животът не е резултат. Животът е живот заради самия процес на Живота!

А резултатът от един период е това, което наричаме смърт. Така във всичко – щом се замислите за някакъв резултат, ще стигнете до момента на смъртта, до момента на Нищото. Дори в самата смърт основното е Животът, който започва заедно със смъртта без нито миг на преход. Нямаме дори миг, за да започнем да чувстваме себе си отново живеещи в следващия, нов Свят – да възприемаме и себе си, и новия разкрил се пред нас Свят в ново качество и да изпитаме удоволствие от новия процес. Това е безкраен процес. Това е Вечна радост!

Животът става удоволствие, когато започнете да разбирате, че смисълът не е в резултата, не е в това да достигнеш до някакво положение, да познаеш властта и прочие (при все, че и в това също трябва да познаваш себе си). Не забравяйте, че именно всяко от тези преживявания е Смисъла на Живота, а не онова, което ще последва след него.

Предоставили са ви възможност да познаете себе си в някакво преживяване – достигнали сте върха на славата, властта и изведнъж се е случило събитие, което е разрушило всички ваши планове. И ако наистина сте разбрали за какво говоря, ще изпитате наслаждение от това и ще се възхищавате, че сте могли да познаете себе си в тези преживявания, защото това е Интересно!

Да, материалното положение може да се влоши, а може и да не се влоши - просто трябва да се отнасяте към това като към поредния период на наслаждение. Наслаждавали сте се на власт, пари, слава, секс ... а е настъпил момент и ситуация, в която да можете да се наслаждавате на нещо друго. Да получаваш удоволствие от живота без власт, без слава, без пари, без секс, без това, което вече си познал.

Всеки се пита какъв е смисъла на живота? Смисълът на живота е в самия Живот. Ние непрекъснато тичаме след нещо, забравяйки, че смисълът на Живота е в самия Живот, във всичките му перипетии, в цялото му разнообразие, във всичките му ситуации и обстоятелства, без значение какво се случва. Каквото и да се случи е Благодат!

Първата ни реакция на ситуацията идва от онези СФУУРММ-Форми (представи, ментално-чувствени клишета), които вече са установени в нашето Самосъзнание. Ако залея седящия тук човек с гореща вода, първата му реакция ще бъде отрицателна - не може да бъде положителна, защото той е в уравновесено състояние на Мисъл-формите на тези Същности, които в момента са стабилизирани в него, с помощта на които той възприема настоящия момент на съществуването по този начин. И когато се случи нещо неприятно – покривът пропадне или стане земетресение – първата му реакция ще бъде изблик на страх или гняв.

Но ако дълбоко разберете смисъла на Живота, смисъла на съществуването като ежемигновен процес на наслаждение, то след първата реакция веднага ще преминете към позитивен режим на съществуване и ще оставите всичко да върви както върви – ако процесът вече е стигнал до вас. Вие вече от всеобщия механизъм сте въвлечени в този процес и той вече съществува. Можете ли да го изключите или не, ще се изясни след това, но вас вече ви Има в него.

Трябва да се научите да възприемате себе си като АЗ-СЪМ в тези обстоятелства на Битието. Това е главното, което може да послужи като спасителен пояс при катаклизми и всякакви бедствия. Това е сламката, която може да ви извади от нивата на страха, от нискотворческото състояние. 

Това е състоянието, когато човек може да получи най-висш Опит от Самопознанието. В резултат виждате, че всичко наоколо се руши, а изведнъж осъзнавате себе си спокоен. След това, когато всичко е приключило, си спомняте своето състояние и във вас възниква чувство на благоговение. Та нали преди това сте си мислели, че трябва да се страхувате от всичко това, а се оказва, че няма нужда да се страхувате. Така се държат хората, които имат опит с клинична смърт. Когато си спомнят себе си чрез осъзнаването на този опит, те си мислят: „Боже мой, та как можеш да се страхуваш от тази красота?“ Ето в какво е смисъла!

Важно е да не се привързвате към резултатите, а да осъзнавате кой сте сега. Да хващате самия себе си всеки миг - в проявите на света край вас, в проекциите на мислите и чувствата на другите хора съсредоточени в точката на вашето съзнание, т.е. съсредоточени на вас. Например, ви казват: „Мразя те“, а вие се забавлявате [тоест, да се стараеш да заемаш позицията на Наблюдател, а не на участник, да се дистанцираш, да не се оставяш да бъдеш въвлечен в драмата на случващото се, да осъзнаеш, че този, с когото се случва драмата, не си ти; Б.пр.]

Вие сте не просто способни – вие можете и трябва, ако се стремите да се развивате, да намерите някаква искрица в случващото се. Трябва да се опитате така да си го обясните, че във вас да възникне чувство на радост и удоволствие. В това се заключава осъзнатостта!

И когато започнете да извършвате всяко свое движение осъзнато и започнете да влагате във всяко движение най-висшата идея за Себе си като за неразделна част от Цялото Творение, тогава всяко движение е последвано от осъзната дума, изразяваща Същността на Вас, а зад тази дума улавяте най-високите Мисъл-Чувства. След това преминавате към най-високите Идеи и вече именно от тези Идеи се придвижвате по-дълбоко към осъзнаването на себе си като съвкупност от много Същности, т.е. като съвкупност от множеството свои личностни Интерпретации на съответните нива на Самосъзнанието. И чрез тях, тоест ставайки ту една, ту друга от тези Същности, вие започвате да получаване по-обширни знания за себе си. И вече разбирате, че не сте само това, което виждате в огледалото.

Аз вече не съм само този Сергей Цвельов, който виждам в огледалото, а заедно с моите вътрешни съставляващи, моите други личностни интерпретации ГРЕЙЛИ ВИН, ЛУА АНДИС, АЛДЖЕЛЛИС – всичкото това съм Аз. И хоризонтът се отваря, а нашата Звездна система се намира някъде на самия му край, където вече за мен има друг смисъл и друга цел. За мен, защото всичко, което наблюдавам, съм Аз, защото всичко, което ме заобикаля, съм го създал Аз. Но всичко, което заобикаля ГРЕЙЛИ ВИН, го е създал той – така, както всичко, което заобикаля мен тук, го създавам аз със своите мисли, твърдения и позиции. А това, което заобикаля ЛУА АНДИС – е сътворено от него. Това, което заобикаля АЛДЖЕЛЛИС – е неговото творение. И така, ставайки всеки от тях, аз се разширявам до нивото на галактическото Самосъзнание. По същия начин и всеки от вас е Твореца на всички нива на своето Самосъзнание.

Еволюционната „стълба“, която сега ви описах накратко с примера за моето Самосъзнание, ви позволява едновременно да се спуснете до най-ниските и да се издигнете до най-високите тайни на Битието.

                                                                                                          www.iskri.net/zefiraСъздадено: 14/09/2019 : 01:20
Обновено : 10/06/2020 : 02:09
Категория : Орис
Страницата е посетена 296 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^