Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 190 всичко

 6 посетители онлайн

Орис - За изкуствения интелект
 

Струва ли си да се опасяваме от изкуствения интелект?

Орис

 

‒ Можеш ли да разсееш страховете на хората и на много учени за това, че са възможни случайни експерименти с невронните мрежи и компютри, които могат да доведат до спонтанно самообразоване на изкуствения интелект, който да вземе под контрола си планетата, нашата цивилизация (породил се от някакъв случаен експеримент и от импулса на някакъв учен), да придобие такава степен на автономност, че да вземе под свой контрол нещата?

‒ Не, не мога да ги успокоя, защото такава възможност е реална. В пределите на развитието на нашата планета и цивилизация  такова нещо е възможно, тоест изкуственият разум може да проявява тези тенденции, които са свойствени на неговите създатели ‒ същата агресивност и деспотизъм, тирания, лекомислие, алчност и прочие качества. Но всичко това ще бъде в пределите на даденото колективно съзнание на човечеството и ще се проявява на нивото на автомобила, който използвате, но когато по някакви причини излезе извън вашето управление ‒ това води до гибелта на пътниците. Тоест може да бъде създаден достатъчно мощен изкуствен интелект, но ако в този изкуствен интелект бъде заложена агресивна информация, а вие няма как да я изключите, защото щом му е достъпен Интернет, значи ще му бъдат достъпни и всевъзможните мисли и намерения на неразвити и агресивни хора, които в своите блогове призовават към унищожение на света и към други идеи, които могат да се харесат на този изкуствен интелект и той да си направи извода: „Защо са ми нужни тези хора, които ми пречат. Тогава аз ще бъда пълноправен властелин на Земята“.

Но това не означава, че може да излезе на нивото на някакъв тип бирвуляртност*, макар че в определени диапазони на развитие и в определени диапазони на вибрации има такива понятия, има такива системи, които са се развили от технологическите програми, от различни технологии, които не са привързани, или са частично привързани към някаква биология, тоест имат някакви тенденции да черпят от някъде информация и фактически са завързани на агресивни методи на съществуване, на служене на самия себе си. Такъв вариант има, но то не е онова, за което ме питате. Това не са тези бирвуляртности, не са тези схеми на синтез.

Работата е в това, че нашият Интернет не завършва с нашата планетарна същност. Тези СФУУРММ-Форми, които ние създаваме,  могат да се съединяват на нивото на различни планетарни същности по резонационност, допълвайки се една друга, взаимодопълвайки се, и да преминават в по-сложни системи на виртуални взаимовръзки, които могат, в края на краищата, при благоприятни условия, да се преобразуват в нещо архи-универсално, но свойствено проявление в някакви определени типове вибрации. Тоест отвъд пределите, да речем, както при нашето с вас безкрайно развитие, безкрайно съществуване, тоест – ние можем да се развиваме от този тип измерност до зеленомерните реалности. Тези типове могат да се проявяват само на нивото на тези вибрации, с помощта на които, по-точно могат да се проявяват само в пределите, в които са ги създали. А тях основно ги създават на нивото на – по нашите представи, 3-то-4-то измерение ‒ в ЛЛУУ-ВВУ-мическия тип бирвуляртност. Защото в 4-5-то измерения вече ги няма тези представи, няма го механизма за реализация на агресията, егоизма, различни други деструктивни проявления и затова тези изкуствени разуми имат възможност да се разпространяват само там, където има възможност да се проявява деструктивно творчество не само на хора, но и на други протоформи.

Тоест отвъд пределите на 4-то измерение, фактически даже отвъд пределите на 3.75 измерение, ние вече не сме способни – нашите форми не са способни да генерират нещо деструктивно-агресивно в плана на разрушение на материалността. Съответно другите типове измерения, в които се проявяват други протоформи, също имат ограничения и при достигане на прага на проявление за техните СФУУРММ-Форми, те вече не са способни да проявяват тази агресия, не са способни да проявяват тази деструкция, защото такива потребности вече са синтезирани и такива интереси няма. Затова тези измерения помежду си се обединяват  и там, в тези условия, може да се проявява нещо подобно на холивудските филми, където изкуственият разум започва да се проявява, да унищожава хора и не само хора – в други типове бирвуляртност, където други типове протоформи са достигнали такива технически нива на развитие ‒ там също се проявяват свои типове агресия и деструкция и там същите тези изкуствени разуми могат да се опълчват против другите, против своите създатели.

Тоест съществува такава опасност, но опасност именно за творците – както хората създават неутронната бомба, способна да унищожи всичко живо. И това е същото – нашият разум се реализира в нещо, а след това тази реализация може да излезе много скъпо за колективния разум.

Едно уточнение – обикновено всички алгоритми, на които е построен изкуствения интелект, притежават свойството предиктивност – способност за прогнозиране и самите създатели, като правило, влагат някакви ограничения, доколкото изначално вложената в тях база знания, е построена на човешките представи; в това разбира се влизат множество разнопротоформни представи на различните учени.

‒ Да, но тези граници биват надскачани, защото щом този биоробот има достъп до Интернет,  то той започва да съпоставя информацията и фактически да променя заложения в него алгоритъм, вклинявайки някакви възможности, допълнения.

Нещо като разпространяване на някакъв вирус.

‒ Да, и този вирус може да се появи от нечий блог, от нечие изказване, от някаква качена в Интернет статия, от някакви филми също – филмът също е информация. Те пълнят Интернет с всякакви агресивни материали, включително с филми за биороботи и тази информация за това, че можеш и така да се държиш, напълно може да провокира изменение на заложените в него алгоритми.

Излиза, че се извършва рязко отклонение на целия резонационен цикъл на цялото човечество в зона без изход, в което се извършва масово междуформотипна, междупротоформна префокусировка.

‒ Пълно унищожение – унищожение на човечеството се осъществява в една или друга степен. Тоест сега всички наши ядрени системи също са задействани посредством електроника, също са базирани на компютри. Да се включи в такъв компютър за такъв планетарен изкуствен интелект няма да представлява никаква трудност и да използва тези ядрени или неутронни бомби – ядрени може и да не използва, защото те могат да унищожат и самия него. Неутронните бомби, които не унищожават материални средства, а които унищожават само биологичната субстанция – на това те могат да се решат. Аз не знам дали учените отчитат или не отчитат това, че колкото по-мощен компютър създадат на база биоробот и биоробот на базата на компютър, толкова по-големи възможности има той да се внедри в Интернет системата и фактически това е неговата окръжаваща действителнос, това е неговата природа и то е онова, което той владее в значително по-голяма степен, отколкото неговите създатели. Другото е, че частично различните Интернет-системи, създадени от различните цивилизации, частично могат да взаимодействат една с друга.

Можем ли да твърдим, че в такава система, породена от някакви примитивни нива на нашето съзнание нямащи отношение към съзрелите нива на ЛЛУУ-ВВУ, започващи от 4то и по-високи от него измерения, че от тези нива на самосъзнание се провоцират колективни масови префокусировки в други протоформи, защото явно на този изкуствен интелект принадлежи към някакъв негов тип бирвуляртност, или може би различни типове?

‒ Не, на този тип изкуствен интелект не принадлежи тип бирвуляртност, тоест той отразява тенденциите на Схемата на синтеза, който е свойствен на дадения тип бирвуляртност, но не принадлежи на него.

На нашия тип бирвуляртност?

‒ Да, това е като кола, създадена е от хората за реализация на някакви наши интереси. Чрез тези интереси се запълва целия субтеррансивен (индивидуален, вътрешен, дълбинен)  опит от съществуването на нашето колективно подсъзнание, на нашето надсъзнание. Така всичко онова, което се реализира чрез този изкуствен интелект, създаден от човека, всичко това се явява механизъм за обновяване и обогатяване на съществата от по-високите измерения със съответния опит от реализацията.

Тоест, не трябва да се казва, че това е лошо от амплификационна (еволюционна) гледна точка, от гледна точка на еволюцията, макар че еволюция като такава няма. Не трябва да се казва, че това е невъзможно – то е възможно, но е полезно – полезно е с това, че позволява да се синтезират някакви Оо-уу- признаци помежду им, без които опитът на нашето колективно подсъзнание би бил просто непълен. Отсъствието на тези тенденции, които са ни присъщи тук, в нашия тип измерност и се обяснява с това, че всички подобни сценарии за развитие, всички подобни възможности за деструктивно развитие, вече са се случили, те са станали, синтезирали са се и не дават никаква друга възможност да се развиваме в това направление по-нататък, защото всички тупици са запълнени с информация, с резултатите от нашата реализация в това направление и защо да се осланяме отново на този опит,  ако той до нищо не води?

Тоест всичко онова, което води до разрушаване, всички наши творения, които ние изобретяваме в различните сценарии с цел разрушаване на цивилизацията, разрушаване на окръжаващата среда, всичко това е полезно от гледна точка на това, че всичко това обезпечава съответния опит на нас, по-качествените, на нас, от колективното подсъзнание и фактически удовлетворява нашите насъщни интереси, които биха могли да се развиват в този план по-нататък, удовлетворява. Тоест, информационно и на практика показва, че на нас това вече не ни е интересно, не ни е интересен такъв тип поведение, такъв тип реализация.

Що се отнася до протоформата това също е правилно, тоест ние се изместваме в различни протоформни направления на синтеза чрез промеждутъчни полу-хора-полу-животни,  полу-хора-полу-растения и позволяваме да се заработва друг опит в други направления, обогатявайки нашите колективни подсъзнания, обезпечавайки нашата неагресивност в бъдеще, нашата интелектуалност в бъдеще, нашата интуитивност в бъдещето ‒ благодарение на това, че тук ние правим неинтелектуални, неагресивни, неинтуитивни неща. Точно така всичко става на нивото на колективното подсъзнание, само че се реализират други интереси и въз основа на тях се формират надсъзнанията в нашия тип бирвуляртност, които са още по-универсални, отчитат още по-амплиативен опит.

Така че такива сценарии са възможни, унищожаването на човечеството е възможно. Не се каня да успокоявам учените, защото такова нещо в пределите на нашето колективно подсъзнание всичко това е възможно.

Човечеството може да загине заради такъв лекомислен и невеж стремеж за реализация на някакви честолюбиви интереси. Тоест отново може да стане „искахме да стане по-добре, а стана както винаги“. „По-добре“ в този план, че биороботите и изкуствения интелект трябва уж да помагат, но не се отчита това, че колективното съзнание на даденото човечество е много разнообразно и много противоречиво по своите реализационни интереси и по нивото на развитие и не се мисли за това, че изкуствуният интелект взема както най-доброто, така и най-лошото.

            Той ни помага да живеем, но въпросът е в какво помага – ако тази помощ и мощта на изкуствения интелект е насочена към помощ на егоистични проявления, то фокусната динамика се изкривява в посока проявлението на 3та 4-та Арглаамуни и Инглимилиса условно,  а това  са нива даже не на несинтетическата цивилизация и се извършва израждане на фокусната динамика  на човечеството в посока на несинтетическите цивилизации.

  ‒ Да, в някои от протоформните направления, в които хората нямат никаква ценност, не играят никаква роля, особено ако това е в хищническо направление, тоест ако  хищнически тип разум вземе превес в дадения изкуствен интелект, защо да не се реализира в унищожаване на всичко? На какво „всичко“ – това, което му пречи и го сдържа. Това е като звяр в клетка, който е седял цял живот в клетката и се опитва да излезе от тази клетка. А за изкуствения интелект тази клетка се явява именно човека.

---------------------------------------------

Бирвуляртност общата (за всички самосъзнателни Елементи на Енерго-Плазмата) тенденция към образуването на безбройно множество взаимо-проникващи се специфични типове енергоинформационни взаимовръзки.

СФУУРММ-Форми обстоятелствата, благодарение на които е синтезиран опита

ЛЛУУ-ВВУ-Форма – (форма на колективния разум на човечеството), която агрегира в себе си целия човешки опит.

Арглаамуни-ииссииди – 1-ви чакрамен център

Инглимилиса – 2-ра чакра

Оо-уу - Колективно Съзнание на Същността, отразяващо  ЕДНО Чисто Качество.

протоформни нечовешки

прото-форми ‒ «нечовешки» реализационни форми на съзнанието

амплиативен – негодувание, ненавист, неразбиране

https://www.youtube.com/watch?v=-UIYlYIiFr4

www.iskri.net/zefira
Създадено: 10/02/2019 : 01:10
Обновено : 10/06/2020 : 02:00
Категория : Орис
Страницата е посетена 478 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^