Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 695 всичко

 3 посетители онлайн

В защита на потребителите - Причина за смъртта: фиброзата
 


ПРИЧИНА ЗА СМЪРТТА: ФИБРОЗАТА


СМЪРТ ПОРАДИ ФИБРОЗА

 

Колко от вас осъзнават, че съединителната тъкан, образувана при белезите, е причина №1 за смърт в Америка?

Медицинската общност използва думата "фиброза". Белезите са отговорни за всякакъв брой синдроми на хронична болка. Влиза доктор Томас Уин. Той изследва връзката между възпалението и фиброзата и търси нещо, което може да премахне белега без да засегне нормалната тъкан.

Според Томас Уин, "въпреки че фиброгенезата [генезисът или "зараждането" на фиброзата] все повече се признава като основна причина за заболеваемост и смъртност, има стратегии за лечение, насочени специално към механизмите на фиброзата“. Защо е важно да знаем това?

Когато Томас Уин използва термини като „заболеваемост“ и „смъртност“, той визира „болест“ и „смърт“.

Може ли тъканта при белег наистина да причини смърт? Не само причинява смърт, но го прави и по-мащабно, отколкото можем да си представим: "близо 45% от всички смъртни случаи в света се дължат на фибропролиферативни разстройства". С други думи, от 2,626,418-те смъртни случая, настъпили в Съединените щати през 2014 г., приблизително 1,180,000 са били пряк резултат от фиброза.

Какво представлява фиброзата и как ни убива?

"Фиброзата се определя от свръхрастеж, втвърдяване и/или белези на различните тъкани и се дължи на излишното отлагане на компонентите на извънклетъчната матрица, включително колагена."

Фиброзата се изразява в повишено разрастване на съединителната (фиброзна) тъкан, нарушаваща структурата на тъканите и органите. Настъпва вследствие на възпалителен процес и поразява ставните връзки и капсули, сухожилията, вътрешните органи (бели дробове, панкреас, черен дроб).

Ранната фиброза може да е трудна за диагностициране, защото често е безсимптомна. Но с напредване на възпалението и увреждането се изграждат „белези“ (scar tissue), които се свързват със съществуващите вече белези, което може евентуално да наруши метаболитните функции на черния дроб.

Формирането на фиброзна тъкан е нормална реакция на тялото при увреждане, но при фиброзата този оздравителен процес се обърква.

"Извънклетъчната матрица е не-клетъчния компонент, присъстващ във всички тъкани и органи и осигурява не само основно физическо скеле за клетъчните съставки, но също така инициира и решаващи биохимични и биомеханични знаци. Основно извънклетъчната матрица се състои от вода, протеини и полизахариди [дълги вериги на захарни молекули]. Всяка тъкан има извънклетъчната матрица с уникален състав и топология.Освен това извънклетъчната матрица е силно динамична структура, която постоянно се ремоделира.С помощта на тези физични и биохимични характеристики извънклетъчната матрица генерира биохимичните, както и механичните свойства на всеки орган, неговата якост на опън, на компресия и еластичност, като осигурява и защита чрез смекчаващо действие, което поддържа извънклетъчната хомеостаза и задържането на вода. Острата травма активира фиброгенната машина и индуцира заздравяването на раната.

В здравата тъкан, след като раната е повторно възстановена [с колаген и извънклетъчна матрица], се инициират строги механизми за обратна връзка, които осигуряват възстановяването на тъканите. При екстремни условия като повтарящи се наранявания, обаче, тези анормални състояния насърчават хронично съдово ремоделиране и увеличено кръстосано свързване на извънклетъчната матрица, което в крайна сметка води до анормална фиброза и до неспособност на тъканта да заздравее правилно. Този анормален сценарий за заздравяване на рани се характеризира с променената механична стабилност и намалената еластичност, характерна за тъканта на белезите. В екстремни случаи хроничната рана може също така да създаде тумор."

Тъканта на белега може да доведе не само до хронична болка, но и до заболяване, болест и смърт. Това се прави чрез създаване на микроскопично "омрежено" сплъстяване на анормален колаген и извънклетъчна матрица. Тази тъкан не само причинява механично ограничение, но удебелената тъкан е слаба, както и хипоксична, ефективно действаща, за да задуши кръвоснабдяването чрез заплитане и стягане на капилярните легла, което води до ниски нива на КИСЛОРОД и болка, както и до нарушена способност за заздравяване. Важното е, че този процес може да възникне навсякъде в тялото, включително в органите. Но какъв вид "увреждане" причинява тази фиброза?

Томас Уин разкрива, че споменатите "наранявания" могат да възникнат по различен начин. "Ремоделирането на фиброзната тъкан е последния общ патологичен резултат от множество хронични възпалителни и инфекциозни заболявания." "Фиброзата е крайния резултат от хроничните възпалителни реакции, предизвикани от разнообразни стимули, включително персистиращи инфекции, автоимунни реакции, алергични реакции, химични увреждания, радиация и тъканно увреждане". С други думи, най-лесно е да се контролират "химическите увреждания". Средностатистическият американец уврежда химически тялото си почти всеки час чрез боклука, който продължава да поема.

Тайната за спирането на фиброзата е спирането на възпалението. Томас Уин ни казва: "Когато реакцията на организма към лечението на раните е добре организирана и контролирана, възпалението отзвучава бързо и нормалната тъканна архитектура се възстановява. Ако обаче реакцията на организма към заздравяването на раните е хронична или нарушена, това може да доведе до развитие на патологична фиброза или до образуване на белези, което да наруши нормалната тъканна функция и в крайна сметка да доведе до органна недостатъчност и смърт. " Смърт ли?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО?

То най-често се свързва от широката общественост с подуване, но подуването е само малка част от онова, което възпалението прави (безбройните химикали, които наричаме „възпаление“, имат способността да привличат течност и да причиняват подуване). „Възпаление“ е колективното име, дадено на огромния брой химически посланици, участващи в способността на клетките да комуникират помежду си често поради това, че тъканта е била увредена. Възпалението се дефинира като "сложния биологичен отговор на телесните тъкани към вредни стимули като патогени, увредени клетки или дразнители и представлява защитен отговор, включващ имунни клетки, кръвоносни съдове и молекулярни посредници. Функцията на възпалението е да елиминира първоначалната причина за увреждане на клетките, да изчисти некротичните клетки и тъканите, увредени от оригиналната причина и възпалителния процес и да започне възстановяване на съответната тъкан.

Възпалението е трудно да се адресира правилно, тъй като е необходимо за нормалните ежедневни оздравителни процеси ("синтезирането на компонентите на извънклетъчната матрица като колагена, е незаменима и обикновено обратима част от всички реакции на организма към заздравяването на раните"), но тези процеси могат и често се объркват ("нормалното възстановяване на тъканите може да се развие в постепенно необратима фиброзна реакция, ако травмите на тъканите са тежки или повтарящи се, или ако самият отговор на зарастването на раните се наруши").

Как лечебния процес се превръща в патологичен? Всичко, което правите, или задейства – или унищожава нормалната ФИБРОБЛАСТИЧНА ДЕЙНОСТ в тялото.

КОГА ВЪЗПАЛЕНИЕТО СТАВА ПАТОЛОГИЧЕН ПРОЦЕС?

Може ли фиброзата да се превърне в обратима?

"Фиброзата възниква, когато синтеза на нов колаген от миофибробластите надвиши скоростта, с която той се разгражда – така с времето общото количество колаген нараства. Най-често хроничните фиброзни нарушения се дължат на постоянен дразнител, който поддържа производството на растежни фактори, протеолитични ензими, ангиогенни фактори и фиброгенни цитокини [възпаление], които стимулират отлагането на елементи на съединителната тъкан, които постепенно прогресивно ремоделират и унищожават нормалната тъканна архитектура." Унищожаването на структурата на клетките естествено унищожава тяхната функция и обратно. Въпросът е дали фиброзата може да бъде превърната в обратима, или не?

Формирането на фиброзна тъкан е нормална реакция на тялото при увреждане, затова спирането му може да се окаже трудно. Трябва да се обърне внимание на всичко, което би могло да доведе до възпаление. Но медицинската общност не е заинтересована да се справя с първопричината на възпалението – лошата диета. Те са много по-заинтересовани да се справят с възпалението посредством лекарства или посредством някакво все още неоткрито лекарство, което може да разруши фиброзната тъкан, като същевременно оставя здравата тъкан недокосната. За съжаление, според д-р Томас Уин, това се е оказва празна мечта. "Малко, ако изобщо, стратегии за лечение са насочени специално към механизмите на фиброзата."

И така, какво прави медицинската общност? Те просто се занимават с причината за фиброзата – възпалението. Но възпалението е жизненоважна част от функцията на имунната система и междуклетъчната комуникация и е тясно свързано с оздравителните процеси, които протичат непрекъснато.

Не ме разбирайте погрешно – потискането на различните пътища за възпаление често е доста ефективно – поне що се отнася до краткотрайното облекчаване на симптомите (например нестероидните противовъзпалителни лекарства). Проблемът е, че лекарствата, които правят това най-добре, имат странични реакции, които често са много по-лоши и много по-чести, отколкото ни карат да вярваме нашите лекари или  телевизионните реклами, на които се доверяваме толкова много. Тези лекарства имат акумулиращ ефект върху различните клетки, органи и тъкани в тялото (особено сърцето, бъбреците и черния дроб). А когато прибягваме към потискане на самата имунна система, нещата могат да станат направо грозни.

Тези лекарства включват КОРТИКОСТЕРОИДИ и рециклираните лекарства от химиотерапията от 60-те години (TNF-a инхибитори), чиито общи имена завършват с "mab" като Humira или Remicade или etanercept (Enbrel). Не твърдя, че тази категория лекарства не работят; те често имат чудодеен ефект. Просто разберете, че техните странични ефекти може да са доста тежки поради факта, че те агресивно потискат собствената ни имунна система. При проучване в областта на артрита и ревматологията се установи, че "терапията с TNF инхибитори може да предразположи пациентите към нежелани реакции свързани с нарушения на имунитета, включително повишена честота на инфекции и/или рак.

Ако все още не сте го направили, променете начина, по който се храните. Но не смятайте, че една анти-възпалителна диета ще реши всички случаи на фиброза. Помнете; диетата не е единствения начин да се установи контрол над възпалението.

Хората с хронични заболявания и автоимунитет трябва да осъзнаят, че действително могат да започнат да блокират процеса на фиброзата чрез спиране на възпалението при източника(ците). Крайният резултат е, че те не само ще се чувстват по-добре, тялото им отново ще започне да работи както би трябвало. И макар че може да е трудно (дори невъзможно) да бъде превърната в обратима фиброзата в сърцето, то в мускулно-скелетната система е много по-лесно да се обърне хода на процеса.

Тъй като толкова много болезнени състояния имат фиброзна фасция или фиброзни сухожилия като част от тяхната патология, механичната работа с тях може да се окаже извънредно ефективна. Отчасти защото – за разлика от органите, те обикновено са достатъчно близо до повърхността и са достъпни за лечение.

http://www.doctorschierling.com/blog/scar-tissue-americas-number-one-cause-of-chronic-pain-chronic-illness-and-death

www.iskri.net/zefira
 

Създадено: 16/10/2018 : 19:09
Обновено : 10/06/2020 : 01:59
Категория : В защита на потребителите
Страницата е посетена 667 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^