Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 694 всичко

 4 посетители онлайн

От тук от там - Глобалното затопляне е псевдонаука
 

 

Нобелов лауреат по физика: "Глобалното затопляне е псевдонаука“

 

Професор Ivar Giaever

 

Науката стига до нас под множество форми:

истинска наука

патологична наука – публикувате теории, с които се самозаблуждавате; внимавайте какво публикувате

измамна, погрешна наука – има хора, които мамят в областта на науката преднамерено. Моят съвет към тях е – когато решите да мамите за нещо в науката, правете го за неща, които не са особено важни – така няма да ви разкрият, а ще станете много известни

боклучава наука – например в областта на медицината, когато се казва, че петима човека ядат супа от лук, а други петима – доматена супа и се твърди, че едните хващат рак по–малко от другите и това се публикува.

псевдонаука – започва с хипотези, които ви допадат емоционално, а след това търсят само доводи, които изглежда, че я подкрепят.

Глобалното затопляне псевдонаука ли е? Преценете сами.

Започва се с въпроса „кой е най-известният учен в САЩ“ и се отговаря: „Ал Гор“. J

Някой може да каже: "Какво се занимаваш с глобалното затопляне, след като си климатолог?" 
 
Ами да, но и Ал Гор е такъв.J

Тези двама човека взеха нобелова награда за мир и аз се срамувам за онези, които я присъдиха.

Тази крива показва средната температура на пространството и времето на цялата Земя за една година – не за периода от 1860 до 2013 г. Тоест за този период температурата е нараснала с 0.3%.  Тази крива беше направена известна. Разликата е от минус 0.4 градуса до +4 градуса. Температурата на тялото трябва да е 37 градуса и това да се поддържа е много трудно. А Земята е запазила температурата в течение на 150 години. Не вярвам някой да може да измери средната температура на Земята. Ако искате да измерите средната температура дори само в тази стая, ще получите 10 различни отговора.

И така, какво означава тази крива? Според мен – нищо. От нея виждаме, че покачването на температурата е 0.3% – тоест, температурата е изумително стабилна. От 1975 до 1998 и нивата на СО2 и температурното покачване са незначителни.

Както малкото момче от приказката „Новите дрехи на царя“ не е видяло новите дрехи на царя, така и аз не виждам СО2 като причина за проблема.

И така, покачването за 150 години е 0.3%, а населението е нараснало до 7 милиарда. Никой не говори за това. Ами възможно е новопавираните пътища и изсичането на горите да са причината за „глобалното затопляне“, а не нивата на СО2. Никой не говори за това. Единствено Стивън Шу (Steven Chu) – нобелов лауреат по физика за 1997 година, повдигна въпроса и предложи всички покриви да се боядисат в бяло.

Сега се правят опити да се прави зелена енергия в САЩ.  

Аз напуснах Американското общество по физика заради тези твърдения: „Доказателствата са неоспорими. Налице е глобално затопляне“.

Същото се отнася и за масата на протона, обявена от това Общество. Тя не е неоспорима. А глобалното затопляне било неоспоримо. За 150 години всичко става по-добре, освен глобалното затопляне. Защо е тази внезапна промяна?

„Нов доклад показа, че 21,000 човека са намерили смъртта си при свързани с метеорологичното време обстоятелства през първите 9 месеца от 2010 година – това е два пъти повече от броя им за цялата 2009 година“ – такива изказвания се опитват да убедят хората, че глобалното затопляне е нещо ужасно

Но има нещо важно: не трябва да смесвате замърсяването с нивата на СО2. Всички сме съгласни, че замърсяването е нещо лошо, но то няма нищо общо с СО2 нивата.

Едно просто изчисление на 15 годишен период показва, че сега е по-студено – Ако СО2 нарастваше редовно, сега трябваше да е по-топло, но всъщност е по-студено. Как е възможно това?

Това най-много ме притеснява – че то не може да се измери. От таблицата се вижда, че използват 8 термометъра  как може да се говори за средни стойности, когато мериш само с 8 термометъра?

Каква е оптималната температура за Земята? Нима не е температурата, която имаме? Никой не знае коя е оптималната температура – може би с 2 градуса по-топло, или 2 градуса по-студено не е ясно, но ясно е, че не е температурата днес.

Не се споменава и колко е важно повишаването на СО2 за растенията.

Глобалното затопляне се приравнява към промените в климата. Кога се е променил климата аз не знам, но хората говорят за промяна в климата. И може би сте забелязали, че когато се говори за промени в климата, винаги се казва, че става по-зле. Никой не казва: „климатът се променя и става по-добре“.

Климатът винаги се е променял.

Снимката е озаглавена: „Топящата се Гренландия“ – не се казва, че ледниците на Гренландия се топят. Казва се, че се топи Гренландия, за да звучи по-зле.

Всъщност, ако всички ледници в света се стопят, нивото на океана ще се покачи с 1 метър. Ако целият лед в Гренландия се стопи, нивото на океана ще се покачи със 7 метра. Ако всички ледове на южния полюс се стопят, нивото на океана ще се покачи с 93 метра. Сега на южния полюс има повече лед, отколкото когато и да било, защото е по-студено. Северното полукълбо се затопля, но южното става по-студено.

Измерван е леда във вътрешността на Грендалдия чрез сателити. Показват ни снимки от нейните брегове, но във вътрешността на сушата леда се увеличава. Сега там има повече лед, отколкото преди 15 години. Най-топло е било през 30-те години. Така че няма какво да се тревожим за Гренландия.

Вместо за промени в климата, понякога се говори за екстремно време – като стогодишното наводнение, например – да, но това всъщност означава, че става веднъж на 100 години.

Една година имаше 8 урагана – Сан Франциско едва не беше заличен. На следващата година нямаше нито един. Но кога сте видели във вестника да пише – тази година нямаше урагани!

Когато нивото на океана се повишава, естествено трябва да се отдалечите от там, но това не се случва. Аз питам: „Нивото на океана покачва ли се?“ Ако погледнете тази крива тук, това е преди 8000 години – това са метри. Нивото на океана се е повишило с 15 метра за 8000 години. Няма необичайно повишаване на нивата на моретата. Казват, че морското ниво се покачва – да, покачва се – само с 27 сантиметра на 100 години.

Тази снимка на бялата мечка върху останка от лед направи Ал Гор много известен. Посланието беше, че полярните мечки умират. Всъщност истината е, че те са били 1000 през 1972, след това станаха защитен вид, ловът им вече е забранен, в резултат на което през 2005 година са станали 4000.

Ето какво направиха китайците – аз им се възхищавам, защото направиха нещо. Те вече имат право на само по 1 дете на семейство и в резултат – 375 милиона човека не са били родени – това е повече от населението на САЩ. Ако се притеснявате толкова за глобалното затопляне защо не искате от правителството да ограничи раждаемостта до 1 дете на жена?

Зелените смятат за решение вятърната енергия. Като видя тези ветрогенератори изтръпвам, защото виждам как парите ми на данъкоплатец излитат през прозореца.

Разбира се, ядрените електроцентрали са решение. Знам за земетресението и цунамито в Япония, но доколкото знам, стотици хора умряха от катастрофата
нито един не умря от радиация.

Идеално е да се използват слънчеви панели.

Истинският проблеми на Ню Йорк през 1900 е бил как да се снабдим с достатъчно коне. Тогава е имало умрели коне по улиците. Другият проблем е бил как да се оттървем от конската тор. Така и след 50 години хората ще се питат как може да сме били толкова глупави, че да не използваме атомната енергия.

И така, ние се струхавеме от промени, особено САЩ, които искат да запазят нещата непроменени. Само че нещата се променят и досега хората са надживявали тези промени.

Графиките показват, че температурата на Земята се е повишила преди повишаването на нивото на въглеродния двуокис.

И така, не се страхувайте от глобалното затопляне.

Дали науката за климата е псевдонаука? Ако аз трябваше да отговоря на този въпрос, бих казал: „Да. Абсолютно!“. 

https://www.youtube.com/watch?v=SXxHfb66ZgM


www.iskri.net/zefira

 

 

 


Създадено: 06/10/2018 : 11:52
Обновено : 10/06/2020 : 01:59
Категория : От тук от там
Страницата е посетена 671 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^