Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 400 всичко

 5 посетители онлайн

Евгений Божьев – лекции за лекари - Как да снемем последиците от стреса?
 

 

Как да снемем последиците от стреса?

д-р Божьев

 

Какво представлява стреса – това е нормална физиологическа реакция, дошла при нас от нашите предци животните, която подготвя организма към повишена физическа работа. Еленът пасе, долавя миризмата на хищника, възниква взривно отделяне на хормони, свиване, повишаване на кръвното налягане, учестяване на сърдечния ритъм, напрежение на мускулите, еленът е готов или да избяга или да се бие, за да спаси живота си.

Какво става при нас – вика ни началника, казва ни какво мисли, но ние не можем нито да се сбием с него, нито да избягаме – стоим притиснати до стената. Отделянето на хормоните е станало,  мускулното напрежение е налице, а ние стоим неподвижни – мускулна реализация на това движение липсва. В резултат, натрупвайки се, тези хормони действат разрушително на нашия организъм. Когато мускулите не отработват тези хормони, те ни вредят. Ако стресът е ежедневен, тоест хроничен, това става постоянно – постоянно спазмирани мускули, постоянно повишено кръвно налягане, лошо самочувствие – на този фон се развиват всички болести. Затова казваме, че всички болести са от нервите.

Как да премахнем стреса?

Чрез мускулна работа – хормоните са отделени, мускулите трябва да ги отработят. За целта ви трябва физическо натоварване – каквото и да било – до изпотяване. Няма значение дали ще клякате, тичате, плувате или миете пода – важното е да се изпотите. Така мускулите ви отработват хормоните и се отпускат.

Втори начин: когато нервничим, стискаме зъби и дъвкателните мускули се стягат. За да снемем стреса, трябва да ги отпуснем. За целта сложете два пръста на долните си зъби и натиснете долната челюст максимално надолу – задръжте така 2 минути, за да се задейства рефлекса за отпускане на мускулите. Ще се отпуснат не само тези дъвкателни мускули, а цялото тяло и веднага ще ви стане по-леко и ще почувстваме емоционално облекчение.

− трети начин: посредством ароматерапиявъздействието на някакво ароматично масло на обонятелния анализатор също може да предизвика отпускане, ако маслото е правилно подбрано. За 100% от жените подхожда маслото от иланг-иланг, а за 100% от мъжете – маслото от розмарин.  От всички останали масла можете да си подберете индидуално това, което ви харесва. Достатъчно е да помиришете избраното масло – можете да си капнете няколко капки във ваната, или да го намажете някъде така, че да вдишвате аромата му. Ефективността му се дължи на това, че обонятелния анализатор в главния мозък – имаме такъв център на двигателните пътища, до който минават и пътищата от обонятелния тракт – затова въздействието на обонятелните рецептори може да предизвика снижаване на импулсите на двигателния тракт, което води до отпускане на тялото. Всичко това работи на нивото на нашия мозък.

                                                                                                                                                             www.iskri.net/zefira


Създадено: 22/03/2018 : 08:51
Обновено : 10/06/2020 : 01:52
Категория : Евгений Божьев – лекции за лекари
Страницата е посетена 960 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^