Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 254 всичко

 4 посетители онлайн

Евгений Божьев – лекции за лекари - Високото кръвно – правилното лечение
 

Високото кръвно – правилното лечение

д-р Божьев

 

Съгласно международната класификация това, което наричаме „високо кръвно“ или „хипертонична болест“, се нарича „артериална хипертензия“. Разделена е на 2 типа:

− 5% от нея е наречена „симптоматическа“ – когато повишаването на кръвното е симптом на някакво друго заболяване.

− 95% от артериалната хипертензия е наречена „есенциална“ , което означава „неизвестно откъде взела се“.

И така, в 21 век ние се опитваме да лекуваме хипертонична болест, която даже в международната класификация обявяваме факта, че  не искаме да знаем откъде се взема тя. Защо казвам „не искаме да знаем откъде се е взела“? Защото за физиолозите причините за възникването на артериалната хипертензия отдавна са изучени – от почти 100 години. От началото на 20-ти век съществува обяснение за причините за повишававането на артериалното налягане. Те са много прости – това не е никаква болест. Повишаването на артериалното налягане е компенсаторна реакция на организма на снижаването на кръвоснабдяването на някой жизнено важен орган.

В нас жизненоважните органи са три: сърцето, главния мозък и бъбреците. Да се снижава кръвоснабдяването на някой от тези три органа не бива – организмът прекрасно знае това. Но ако кръвоносния съд се стесни и това понижи притока на кръв към такъв жизненоважен орган, какво трябва да направи организма – нещо, което ни е известно от физиката за 6-ти клас – да повиши кръвното налягане. В резултат през кръвоносния съд с намален диаметър към съответния орган пак постъпва толкова кръв, колкото преди това.

Какво прави човекът, когато се повишава налягането? – Отива при лекаря, който му назначава хипотензивни препарати, които снижават налягането. Той започва да ги взема и сваля кръвното си налягане. В резултат отново възниква недостиг на кръв към съответния жизненоважен орган. Какво прави организмът? Отново повишава кръвното. Какво прави човекът – пак отива при лекаря и му казва, че хапчетата не му действат. Какво прави лекарят – предписва му по-силно лекарство или повишава дозата на предишното. В резултат какво става – кръвното отново спада. Какво прави организмът – пак повишава налягането и т.н. Тази борба между лекарството, което снижава кръвното и организма, който го повишава, продължава дотогава, докато се стигне до ситуация, от която за лекаря има само един изход: той във всички случаи оцелява!

За пациента има два изхода: 

− или побеждава лекарството и не позволява на организма да повишава кръвното налягане, в резултат от което животът на пациента ще завърши с исхемичен инсулт (ако е било нарушено кръвоснабдяването на мозъка), или инфаркт (ако е било нарушено кръвоснабдяването на сърцето).

− или побеждава организма и успява да повишава кръвното независимо от всички лекарства, в резултат в даден момент той ще го повиши до ниво, на което кръвоносните съдове няма да издържат – най-често това става в главния мозък и това се нарича „хеморагичен инсулт“ – в 90% от случаите изходът от него е летален.

И така, изходът за пациента е или хеморагичен, или исхемичен инсулт (или инфаркт).  Лекарят винаги оцелява. Това е пътят, по който ни води нашана медицина.

А какво трябва да се направи? Много просто – трябва да се разбере защо се получава недостиг на кръвоснабдяване към жизненоважните органи. Възможната причина е само една – стесняване на диаметъра на кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват тези органи.

Стесняването на този диаметър е възможно по следните 3 причини:

− спазъм – изнервничили сме, усилила се е парасимпатическата инервация, която предизвиква стесняване на кръвоносните съдове, те са се стеснили, възникнал е недостиг на притока на кръв, организмът е повишил кръвното. Кога става това – когато човекът е изнервен;

− отлагане на холестеринови плаки по стените на кръвоносните съдове – в резултат постепенно диаметърът на съда се стеснява, притокът на кръв намалява, в резултат − организмът повишава кръвното (това е механизмът на развитието на атеросклерозата);

− важи само до кръвоснабдяването на главния мозък – когато артериите, кръвоснабдяващи мозъка, бъдат притиснати отвън. Защо? Защото имаме две артерии, които минават през горните гръбначни прешлени и ако мускулите са спазмирали, те притискат кръвоносните съдове и нарушават притока на кръв по тях.

Следователно, лечението на хипертоничната болест трябва да бъде насочено в тези три направления:

− премахване на спазъма на съдовете – да не нервничим, тоест, да намерим начин да снемем стресовите ситуации;

− атеросклерозата – има елементарни упражнения за възстановяване еластичността на кръвоносните съдове, които ще разгледаме в следващия материал. Когато кръвоносният съд е слабоподвижен, се получава отлагане на холестеринови плаки, но ако съдът ту се стеснява ту се разширява, холестерин в такива съдове не се отлага – това е първият механизъм. Изобщо самото отлагане на холестеринови плаки, става пак, когато човекът нервничи – отново стигаме до антистресови мероприятия.

− притискането на гръбначните артерии става поради напрягане на мускулите, които държат гръбначните прешлени – в резултат прешлените се сближават един към друг и притискат артериите. Кога става това – отново, когато нервничим.

И така – винаги причината е в нервите. Затова следващия път ще видим как да снемем стреса. 

(следва: Как да възстановим еластичността на кръвоносните съдове с упражненияа в домашни условия и как да снемем стреса? )

                                                                                                                                                                  www.iskri.net/zefira

Създадено: 19/03/2018 : 23:45
Обновено : 10/06/2020 : 01:52
Категория : Евгений Божьев – лекции за лекари
Страницата е посетена 994 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^