Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 740 всичко

 1 посетители

Евгений Божьев – лекции за лекари - Премахване отоците на краката, венозния застой и извеждане на солите
 

Премахване отоците на краката, венозния застой и извеждане на солите

Евгений Божьев

  

               Често отоците се класифицират като бъбречни или сърдечни, но това не е вярно. Отокът е натрупване, застояване на течност. Откъде се е взела течността? Единствената ни система, която внася течност в тъканите, е кръвоснабдяването, артериалните съдове. След постъпването на течността тя трябва някак да се оттече. Оттокът се извършва от две системи – венозната и лимфната. Значи отокът възниква, когато притокът е по-голям от оттока. Хиперприток в нас не може да се получи – недостатъчен приток може да има, но прекален – не (както в резервоа ра не можеш да сипеш прекалено много бензин). Затова наличието на излишна течност някъде в тялото е свързана с нарушаване на оттока (лимфен и венозен). Оттокът се осъществява посредством мускулите и посредством диафрагмата − това няма нищо общо със сърцето и бъбреците.

Но откъде се е взело това твърдение – причината е, че често заболяванията на бъбреците и сърцето са свързани с появата на отоци. Всъщност не заболяванията на сърцето или бъбреците предизвикват отоците, а причината, която предизвиква заболяванията на сърцето или бъбреците. Проблемите във венозната или лимфната система могат да предизвикат проблеми в бъбреците или сърцето.

Затова, когато ви се появят отоци, няма нужда да тичате при нефролог или кардиолог − просто ги премахнете – премахнете причината за тях.

 

Какви могат да бъдат причините за отоците?

 

Те могат да бъдат три:

 

1. натрупваща – не с възрастта, а с течение на времето в организма ни се натрупват шлаки, соли и др. вещества, които не са изведени. Те не се натрупват в костите (не както ни показват шипове и ни казват – това е отлагане на соли; не – това е костно разрастване) − солите се отлагат и натрупват в меките тъкани. Поради гравитацията това натрупване започва със стъпалата. Първите проблеми в стъпалата и краката започват към 30 годишна възраст − променя се чувствителността, стъпалата започват да болят или да отичат – първият проблем се появява там. На 30 години ние не обръщаме внимание на това, но  проблема от вече натрупалите се соли вече го има. Но солта винаги се насочва натам, където има вода – това е механизмът на образуването на отоците. Отоците започват от краката и като правило се натрупват и остават там. Появяват се и по-нагоре, но започват от стъпалата.

 

Как да решим проблема? Просто трябва да премахнем оттам солите. Как?

 

Съществува механизъм – как нашите клетки получават храна? Изяждаме нещо, храната се преработва, попада в кръвта, а след това? Откъде тези молекули знаят къде трябва да попаднат – коя в кой орган? Та нали те всичките са в кръвотока – как попадат в тъканите? Не намерих отговора в нито един медицински учебник, даже не всички химици знаят този механизъм.

Един от механизмите за движението на молекулите е движението от по-кисела към по-алкална среда.

За премахване на натрупалите се соли и вещества и снемане на отоците можем да използваме именно този механизъм – да създадем отвън на кожата алкална среда.

Вземате една и половина чаена лъжичка сода, гасите я с вряла вода и разбърквате, докато спре да шуми. Намокряте с този разтвор чорапи или парче плат – каквото решите. Намокряте, изстисквате, но не напълно – само колкото да не тече и увивате крака. Над мократа тъкан увивате найлонов плик и отгоре слагате сух чорап или плат. Оставяте го така за през нощта докато спите. Голямо количество соли ще отидат в този намокрен плат. На сутринта няма да си познаете краката. Отоците ще изчезнат веднага, за една нощ, защото щом премахнете солите, водата също ще се махне – това  е за първата причина за отоците.

 

2. Втората причина са венозния и кръвния застой. Венозният оток от краката се осъществява за сметка на прасеца, който изтласква като помпа към 80% от венозната кръв. Когато той започне да работи по-зле, започват венозен застой, варикоза и т.н. Какво трябва да направим – да освободим влакната в него, които не функционират изправно и с това снижават коефициента на полезно действие на този мускул. Как става това?

Приближавате се максимално с лице към стената и полагате предната част на стъпалото си на стената – „стъпвате на стената“ не само пръстите, а и с възглавничката на стъпалото (тази част, с която стъпвате, ако сте с обувки на много висок ток), натискате и задържате, докато петата ви е на пода – така се натяга мускула на прасеца. Задържате така 2 минути, защото след 2 минути сработва рефлекс, който отпуска, разтяга мускула. Ако всяка вечер правите такова разтягане, прасеца няма да се напряга и проблем с оттока няма да има. Така мускулът ще функционира изправно като помпа, която да изтласква кръвта от крака.

 

Сега за лимфатическия отток – той също се осъществува за сметка на този мускул на крака, но и за сметка на диафрагмата, защото ние имаме втори механизъм за лимфатически отток – изпомпващото действие на диафрагмата. Затова, когато човек диша с корема, с диафрагмата, отоци не възникват, но ако човекът е преминал на гръден тип дишане, възникват отоци свързани с оттока на лимфната система. Затова трябва да възстановим работата на диафрагмата – сутрин и вечер трябва да дишате с корема по 10 минути. Лягате по гръб, едната ръка слагате на гърдите, за да контролира движението на гръдната клетка и да следи тя да е неподвижна. Другата ръка слагате на корема – на вдишване я изтласквате нагоре, задържате в най-високото положение при вдишването и издишвате. Ако ви е трудно веднага да дишате 10 минути така, правете го с кратки прекъсвания.

 

Ето с тази тройна комбинация можете да се избавите от отоците. Препоръчвам ви компресите нощем, защото е по-удобно, но можете да ги правите и през деня, стига това да не ви пречи да си вършите работата. Колко често да ги правите – колкото ви е удобно – може веднъж седмично, или два пъти, или всеки ден.

А отоците на лицето? – те се дължат на нарушаване на венозния отток от черепната кухина – при намаляване диаметъра на вената поради изместване на костите, оттокът се повлиява, затова трябва да бъдат наместени. Когато мускулите, които движат челюстите при дъвчене са напрегнати, костите, за които говорим, ротират и това води до отоци по лицето и под кожата на главата – получава се нещо като възглавничка над черепа. Същото е с отока край очните орбити. Повишаването на вътречерепното налягане също се дължи на този оток. Какво трябва да се направи – да отпуснете тези мускули. В резултат костичките ще си отидат на мястото, оттокът ще се възстанови и толкова.

Кога напрягаме тези мускули – не когато много дъвчем, а когато сме много стресирани – стискаме зъби. Трябва да сложите два пръста на долните зъби и да издърпате долната челюст надолу и да я задържите така 2 минути, за да сработи рефлекса за отпускане. Стоите отпуснати и теглите и задържате долната челюст надолу.


                                                                                                                                                                                                      www.iskri.net/zefiraСъздадено: 15/03/2018 : 01:41
Обновено : 10/06/2020 : 01:51
Категория : Евгений Божьев – лекции за лекари
Страницата е посетена 999 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^