Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 694 всичко

 4 посетители онлайн

Борис Увайдов – лекции за лекари - Захарен диабет – причини и изцеление
 

Захарен диабет - причини и изцеление

Борис Увайдов

Ще говорим за науката и изкуството на изцелението с природни ресурси на захарния диабет. Главните причини. Споделям с вас моя много голям клиничен опит в лечението на различни хронични заболявания. През 1979 работех в правителствената поликлиника и знаех много по-малко, отколкото сега. Тогава при мен се лекуваха високопоставени чиновници в тази поликлиника – там не всеки можеше да дойде и хората ми поверяваха живота си. Там натрупах голям опит по алтернативна медицина – учил съм се от именити лекари и официално, и за собствена сметка, имам цяло чекмедже отлични дипломи, но главното са не те, а моята философия: колкото повече помогна – толкова по-щастлив ще съм, колкото повече науча – толкова повече ще получа и колкото повече щастливи хора видя – толкова по-здрав ще съм. Тази философия ме води цял живот.

Положението със захарния диабет в Америка не е добро, защото лекарите ги програмират на абсолютно незнание на физиологическото  храносмилане. Самите лекири казват: да, на нас в медицинското училище не ни преподават физиологическа диетология. В един ресторант беседвах с няколко лекари – всеки имаше двоен и троен корем и питах: „Каква е любимата ти храна?“ Отговорите бяха: пица, хамбургер, бифтек с пържени картофки. Така разбрах как са спечелили своето пристрастие към храната. Това е пълно незнание на законите на храносмилането , за това какво и как яде човека.

От психологията и физиологията на храненето  зависи количеството и качеството на нашата кръв, от това какво човекът диша, пие, яде и какво мисли – от тези фактори зависи в какво състояние е неговата кръв , която омива всички органи , тъкани и клетките, от които се състоим. Представете си − в цяла Америка всички готвачи, които готвят тази храна, нищо не разбират от законите на храносмилането. Още в 20те години ракът напълно се излекувал – значи са знаели как да възстановяват болните с рак и диабет. Но след това всичко е потулено, защото диабетът е прекрасен бизнес и затова лечението на диабета няма нищо общо със здравето и изцелението.  Обратно – именно храната за диабетици предизвиква диабет. Парадоксално, но факт. Ще дам пример – учени от цял свят направили изследване на 150хиляди болни от диабет и установили, че от вареното нишесте , въглехидратите,  включително и хляба, които се консумират даже от здрави хора, те преждевременно заболяват и умират. За 20 години са загинали повече хора, отколкото броят на загиналите в отечествената война. Това е бич за болните от захарен диабет – всичко, което идва от зърнените храни, са въглехидрати. Например овесената каша – хората са свикнали с нея и мислят, че е полезна – да, може да е полезна за някого, но за кратко време. Също триците, просото, гречката, овеса, ечемика. Когато човек дъвче тази храна, в устата му се образува захар. Всяка каша при храносмилането, се превръща в захар и ако сте изяли една чашка от това нишесте, включително хляба, това са 2-3 супени лъжици захар. Какво става с кръвта? И така болната жлеза се подлага на стрес от глюкагона се получава инсулин. Той − когато се изработва от жлезистата тъкан на панкреаса, отделя повишено количество инсулин, след това захарта спада под нормата и човек може да умре от шокото състояние – за да не стане това, организмът се презастрахова и така панкреаса преждевременно се износва постоянно защото тази захар се всмуква в кръвта и организмът не успява да я неутрализира. Който боледува от диабет от десетки години, има понижена захар – така твърдят не обикновените, а знаменитите учени, всеки от които е написал по 20, 30, 40, а един е написал 52 книги.

Какво предизвиква захарен диабет? Преди всичко преяждането, лакомничеството, незнанието как да се съчетава храната и кое с какво да се смесва, кое да се яде отначало, а кое – на втори план. Донесли са ви пържен котлет или бифтек, картофи и салата. Всички първо ядат салатата, но ако са ви донесли месо, първо трябва да ядете месото, а след това – салатата. Картофите и месото не се съчетават, хлябът и месото не се съчетават, кренвиршите с хляба не се съчетават, защото в стомаха се образува гной и се неутрализира основа с киселина, защото от всичко, което слагате в стомаха при консумацията, се получават специални сигнали от мозъка и предварително се отделя порция или с основен фермент или – киселинен. Киселината я неутрализира основа. Значи нито алкализиращата храна ще се преработи, нито киселинната – едното ще неутрализира другото. Хлябът е въглехидрати – в ръжения преди имаше целулоза с микро и макро елементи, защото полезна е обвивката на зърното, а при съвременната технология хлябът е много вреден. Народите, които ядат повече бял хляб, боледуват най-много от рак.  Такова изследване е направил един руски учен – проучил различните нации. Белият хляб даже не трябва да се нарича хляб, защото е и химизиран. Враг номер 1 на човека с диабет е всичко, които се отнася към  въглехидратите – това са изкуствените въглехидрати, които човек обработва и консумира. Царевицата, хляба, картофите (за здравия човек те са ОК, но за болния от диабет – не са ОК) са въглехидрати и се превръщат в захар. Но ще кажете: „Ама в тях няма захар – в гречката няма захар“. Когато ги дъвчете в устата си, при дъвченето – под действието на фермента тиалин, се превръщат в захар и всичко това отива в кръвта.  И докато присъства тази скорбяла, винаги ще има натоварване на подстомашната жлеза – това е закон; това е и стрес – и за панкреаса, и за нервната, и за ендокринната система, а панкреаса се отнася към ендокринната система. Казах ви, че зърнените храни са въглехидрати – трябва да премахнете въглехидратите. Втората опасност, която хората не разбират, това са всички въглехидратни зеленчуци: тиква, кабачки, царевица, картофи, цвекло, моркови  (изключение: йерусалимски артишок – той съдържа много естествен натурален инсулин). Трябва да го ядете практически всеки ден.  Диабетиците временно не трябва да консумират тези въглехидратни зеленчуци. На някого може да му се наложи да ги спре за 2, на друг – за 3, на трети – за 6 месеца, или повече.

А какво можете да ядете? Ще изброя тези зеленчуци, които съдържат най-много натурален инсулин. Защо да вземате изкуствени химически таблетки инсулин, когато има природни, дадени от Бога елементи. Те са йерусалимски артишок, аспержи, джинджифил, краставици, всичко зелено, особено магданоз,  копър, босилек, чушки, целина, хрян, тиквички жълти или зелени.

Шушулковите , бобовите - трябва да се изкисват,

Противопоказани: всички плодове, с изключение на малко мед задължително разреден с вода, допълнен с пресен лимонов сок, смесен с дестилирана вода.

(Лимонът се допуска) – всички останали цитрусови и плодове – не се допускат.

Всички шушулкови, броколи, спаржа, кисело зеле – всякакви видове зеле, белокочанно зеле,

Оризът е забранен , гречката – също, - след 3-4 седмици можете да започнете да ядете и ориз и гречка, но в малки количества.

Какво още е вредно за диабета – според учения д-р Хофман, всички бутилкови масла представляват голяма опасност за диабетиците, включително зехтина. Когато попадне такова бутилково масло в организма, това е страшен удар по панкреаса, защото той трябва да се напряга и да се преработи това масло е много трудно. Затова захарта се качва, след това спада , човекът няма енергия. Животинската мазнина е по-добре – ако нещо забранявам, аз винаги мога да го заменя. Най-доброто масло за диабетиците е органичното нерафинирано кокосовото масло – то не натоварва панкреаса. Може и малко количество непастьоризирано краве масло. Даже сланината в малки количества няма да вреди така, както ако готвите с растително бутилково масло. (Изключения правят лененото и конопеното масла, но диабетиците не бива да ги консумират нито в храната, нито в салатите).

Какво можете да ядете? Ще ви дам рецепта: сутрин можете да ядете извара с ленено масло. Конопено масло – здравият човек може да го слага в салатата си, диабетикът не бива – може само да се смесят 2 супени лъжици масло на 150-200 грама извара. Долейте вода и го смесете с блендера, добавете магданоз или копър и го изяжте – това ще бъде течна храна. Нищо повече не яжте - това ще ви бъде закуската. Можете да ядете борш без цвекло или с малко количество цвекло. Сложете зеленчуците, които обичате (без картофи), и яжте. Можете да ядете риба  само със салата и зеленчуците трябва да бъдат невъглехидратни. Орехи може да ядете, семки, може даже пилешко, но в малко количество, скариди, но всички месни храни да се консумират само до 12 или 14 часа на обяд. Може и яйца – но през деня. Най-добре се храносмилат от 12 до 14ч през деня – след това трябва да ядете леки храни. Кефир – може, (кашкавал – не е желателно – той е твърде  мазен). Понякога може да ядете сирене. Дадох ви диета, която няма да въвлече в работа подстомашната жлеза и цялата ендокринна система ще си почива и ще се възстановява. Може лук, чесън, горчица, подправки, пипер – винаги трябва да ги има на масата.

От целебните билки съм използвал с успех коприва, девисил, невен, мента, градински чай, мечо грозде и плодове от хвойна, шушулки от фасул, листа от черника. Проблемът е, когато самия механизъм се развали, което става, когато вкарвате изкуствено инсулин.  В резултат човекът остава като роб цял живот и е принуден да се инжектира, докато не възникнат услжжнения, странични ефекти и той бавно умира. За да го няма това робство, всеки човек трябва да осъзнава какво прави, какво яде, за какво. Ако вече има хранителна наркомания (когато той знае, че не трябва, но не може да спре да яде), трябва да отиде при психотерапевт, за да може той да му помогне да се освободи от това пристрастие. 

 Диабетът може да се предотврати, може и да се излекува – за 2-3 месеца може да се излекува веднъж завинаги и вече да няма диабет. Сбогувайте се с диабета и ще бъдете много щастливи, защото това е страшна болест – мисля, че е на трето място по смъртност – на 1во е ракът, на второ – сърдечно-съдовите заболявания.

Има и други методи на лечение като физиотерапия, спортуване, сауна,  грейка на черния дроб и очистване на своето съзнание. Питам хора: „Вие можете ли да си представите, че може да се излекува захарния диабет 2 тип?“ Те казват: „О, ако можеше да се намери такъв лекар, щяха златен паметник да му издигнат“. Казвам им – вече много такива лекари има и десетки хиляди излекувани, включително и от мен, но на никого не са издигнали паметник и няма да издигнат. За да се излекува, човекът трябва да разбере какво е правилно хранене и как да си възстанови здравето при хронични заболявания.

Когато работех в правителствената поликлиника, имахме зам. главен лекар – тя казваше: „Ние, физиотерапевтите и хидротерапевтите, единствени можем да помогнем на човека да възстанови здравето си“. Тя каза това още преди 35 години.

Съвременната медицина търпи неуспех, защото хроничните болести не се поддават на лечение с химически лекарства.  Тя може да помогне на болния с венерически болести, с някои инфекциозни болести, но никак не може да възстанови здравето при хронични болести.

Затова искам да кажа на всички, които боледуват от захарен диабет да не падат духом – приложете за 3 месеца това хранене и вижте как ще повлияе това на кръвната ви захар. Бъдете отговорни да свалите захарта си, но не рязко, защото е опасно. Бъдете мъдри и ако имате въпроси – задайте ми ги: SKYPE: BORIS.WYDOFF

                                                                                                                                                          www.iskri.net/zefiraСъздадено: 04/02/2018 : 13:00
Обновено : 10/06/2020 : 01:45
Категория : Борис Увайдов – лекции за лекари
Страницата е посетена 7199 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^