Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 690 всичко

 4 посетители онлайн

Лечение на диабет без лекарства - Функционалното хранене лекува диабет
 

 

ЛЕЧЕНИЕ НА ДИАБЕТ 2 С ХРАНА

Константин Монастырский

(самоизлекувал се с храна от диабет 2 тип;

 

откъс от книгата му „Функционалното хранене“)

 

(За да поставите информацията по-долу в съответния контекст, прочетете първо интервюто с автора на http://www.iskri.net/zefira/articles.php?lng=bg&pg=345)

Когато говоря за лечение чрез храна, имам предвид диабет 2 − инсулинонезависимия диабет.  Вашата подстомашна жлеза е здрава, тя произвежда инсулин, второ – вие не се нуждаете от инжекции инсулин.

Функционалната диета се основава на пресни необработени продукти, месо, риба, яйца, сурови и кисело-млечни продукти. Предпочитат се органични продукти. Относително ниското качество на съвременното месо се компенсира с хранителни добавки с високо качество.

Приготовление: Грилът (откритият огън) и въглищата – са оптималните методи за термична обработка на месото, птиците и рибата. Те не изискват масло, запазват соковете и мазнините и не коагулират белтъците, освен на повърхността .

Зърнени храни и кореноплодни зеленчуци: във функционалната диета няма захар, печива и макаронени изделия, картофи, цвекло, репички (суровият лук и чесън, според мен, не влияят добре на стомашно-чревния тракт).

Функционалната диета на жителите в Кавказ, Тибет и Памир допуска органичните кефир, кисело мляко, йогурт, сметана, масло и сурови продукти, тъй като в тях практически няма неферментирани белтъци и въглехидрати

Вода. Липсата на изворна вода се компенсира с качествени мултикомплекси от минерали, витамини и микроелементи. Желателно е да пиете вода преди хранене, а извън това – само при наличие на потребност. Отървете се от кристалните и алуминиеви съдове, за да избегнете отравяне с тежки метали и алуминий.

Количество: Минимален обем обикновена, лесно усвоявана храна през деня. Обядът е най-обилният пием на храна в края на деня. Месото и рибата се усвояват за 2-3 часа в сравнение с 4-6 часа, необходими за храносмилането на богатите на  целулоза  плодове и зеленчуци.

Не е трудно да се придържаме към яхниите, печеното или приготвеното на грил месо, птици, риба, белени домати и краставици, сметана, кефир, кисело мляко, сурови  продукти, каймак, сельодка, пушени храни и младо червено вино. (Ако понякога хапнете хляб, картофи, ориз, юфка или торта, няма да стане нищо фатално).

КАТЕГОРИЧНО ДА НЕ СЕ ЯДЕ:

Преди всичко трябва да изключите всички продукти съдържащи дрожди, неразтворима целулоза, захар, които са преминали химическа или термична обработка, направени от синтетични компоненти, съдържат гранясали и хидрогенизирани растителбни масла, оцветители, консерванти, стимулатори и др. Изреждам продуктите:

− Разтворимо и мляно кафе (с кофеин или без) – и двете съдържат гранясали масла, които действат отрицателно на съдовете. Некачественото кафе е един от факторите за атеросклерозата. Ако пиете кафе, използвайте пресни органични зърна, съхранявайте ги в хладилника и ги смилайте непосредствено преди употреба.

Сладолед. Комбинацията от разбити на въздух захар (половин чаша на порция), концентрирани белтъци, мазнини с неизвестен произход и изкуствена ванилия оставят неизличими следи на вашето здраве, но особено на вашия черен дроб и подстомашна жлеза.

Хляб и печива, особено т.нар. „здравословни“ или диетични сортове: ръжени, 7 grains, с трици и т.н. Както дрождите надигат тестото, така действат те и на тънките черва, а 55% от белия хляб се превръща в нашия организъм в глюкоза.

Каши и зърнени храни – ориз, грис, елда, овесена каша, грис от ечемик и т.н. (С овес са хранели конете и затворниците.) Овесена каша – т.нар. продукт за диабетици, съдържа 66% въглехидрати. За 1-2 часа сто грама каша от елда се превръща в кръвта на диабетика в 66 грама глюкоза. Не е чудно, че диабетиците не могат да минат без инсулин, когато са на такава диета. Не яжде продукти съдържащи въглехидрати и няма да имате диабет. Уви – диабетът се превърна в 90 милиарда доларова индустрия и скоро няма да чуете този съвет от вашия ендокринолог – та кой лекар иска да остане безработен?

 Захар, мед, конфитюр, шоколад, какао. Изключете ги по същите причини, по които изключихме и сладоледа, хляба и зърнените храни. Нашите предци за целия си живот са изяждали по-малко захар, отколкото средният американец изяжда за година. Затова има епидемии от затлъстяване, остеопороза, хипертония, диабет, рак и атеросклероза. Фармацевтът в аптеката ми каза, че средният пенсиониран американец на ден взема 11 лекарства (в най-добрия случай − за кръвно, диабет, стенокардия, депресия и остеопороза, в най-лошия – от дегенеративни заболявания).

Когато вие или детето ви не можете да се удържите от желанието да изядете сладолед, печиво или бонбон, помнете, че 1,5 милиона човека умират годишно от ракови и сърдечно-съдови заболявания, а 150 хиляди от техните съотечественици с по-голям късмет − ампутират крака поради захарния диабет, който до операцията са лекували с комбинация от инсулин и други сложни въглехидрати. Нищо не илюстрира по-добре състоянието на нацията от количеството аптеки, включително тези в супермаркетите. Каквото посееш – такова ще пожънеш, каквото пожънеш – такова ще ядеш, а каквото ядеш – от това и ще  се лекуваш.

 Печива, торти, конфети, източни и др. сладки неща. За тях, надявам се, всичко е ясно. Ще ви обърна само внимание на т.нар. диабетични печива – които са от бяло брашно, но без захар или с негови заместители : всяко брашно за диабетика е много по-страшно, отколкото захарта. макар и сладка, може да не се яде или да се контролира нейното количество, а брашното, макар и да не е сладко, но след като престои 2 минути в устата, стомаха и червата, от 50% до 70% от теглото на печивото ферментира в глюкоза. Така едно печиво с тегло 30 грама, дори без никаква захар, по своя ефект е еквивалентно на чаена лъжица (15 гр) захар.

 Продукти с неизвестни компоненти на етикетите. За да скрият от потребителите реалното количество (или наличие) на захар в продуктите, на етикетите можете да намерите десетки синоними на захарта: карамел, декстроза, глюкоза, мед, меласа, sucrose, turbinado sugar, corn syrup, фруктоза, тръстикова захар, кафява захар, invert  sugar, raw sugar, beet sugar. Между другото, кафявата захар, която повечето купуват като по-здравословна, се отличава от бялата само по това, че е доста по-скъпа, а за цвят в него добавят отпадъчен продукт от рафинирането на захарта.

 Плодови и зеленчукови сокове. И промишлените и пресните сокове се отличават с необичайно висока концентрация на захар, ниско съдържание на витамини (поради окисляването) или (както в случая с доматения сок), толкова високо съдържание на целулоза, че при възрастните може да предизвика болка в подстомашната жлеза (толкова много ферменти е необходимо да създаде тя, за да я обработи). Особено внимание заслужава сока от моркови – от отравяне със сок от моркови всяка година умират по няколко души, освен което морковът е корен, който за краткия си живот прекарва през себе си стотици литри замърсена от торове, пестициди и хербициди от почвената вода, за да бъде подхранен. Тези добавки попадат в концентрирана форма в чашата морковен сок.

 Кремообразно сирене, моцарела. За разлика от суровите продукти – това е неферментиран кравешки белтък, който не само не се усвоява от човека, но е и силен алерген. Без тези продукти в ежедневната ви диета десетки алергии изчезват безследно.

 Маргарин, заместители на масло, растителни масла без названия (растително масло, shortening. Тези синтетични субпродукти, изготвени в завода посредством хидрогенизация (насищане с водород) с нискокачествени растителни мазнини, са необичайно токсични и разрушителни за вашите съдове. Водещите изследователи в областта на липидите (мазнините) смятат, че маргарина и синтетичните растителни масла са една от основните причини за диабета, раковите и сърдечно-съдовите заболявания поради нестабилност и окислителни свойства (свободни радикали)

  MSG – Mono Sodium Glutamate (глутамат на натрия) – неизменен атрибут на евтината китайска, корейска и японска кулинария, използвани като сол за подобряване на вкуса на евтините компоненти. В неголеми дози MSG може да провокира главоболие даже при тези, които не са запознати с мигрените. Четете етикетите – MSG се добавя повсеместно в колбасите, сосовете, консервите и т.н. MSG е основният компонент на подправките Вегета и соевия сос, който слагат в сушито в японския ресторант (ето откъде се взема леката възбуда след консумацията на суши). За децата (особено за малките), за възрастните (особено сърдечно болните и хипертониците), това е абсолютна отрова. Ако съвсем не может еда минете без суши, постъпвайте както японците – поръчвайте парченца сурова риба, low sodium soy souse (без  MSG) и пийте бира или саке, за да стерилизирате с алкохола бактериите и токсините в суровата риба. Даже, когато вашата риба е напълно прясна, може да са я рязали с неизмити ръце или на мръсен плот. Между другото суши е изключително местен, американски феномен: та кой японец с всичкия си ще даде 3-5 долара за шепа ориз и парченце сурова риба, обвити в изсушени водорасли.

Колбаси и кренвирши, особено от телешко, включително детски (млечен) салам. Колбасите се правят от кайма с най-ниско качество, цветът се прави посредством нитрати, а вкусът – за сметка на сол, пипер и MSG. За да набират бързо тегло телетата и да не умират от респираторни инфекции и анемии (а месото им да има търговски вид), ги държат в обори и ги хранят със зърно, хормони и антибиотици.

Телешко, бройлерни кокошки и пилета. Промишленото телешко  и бройлерите – едни от най-замърсените с антибиотици месни продукти. Бройлерите от типа Perdue или Tyson се отличават с удивителна жълтина на подкожната мазнина. Органичните кокошки, или, т.нар. „ходещи“ кокошки (англ. free range) – като правило са по-слаби, мускулести и синкави, защото тях, за разлика от бройлерите, не ги държат както телетата, в тесни клетки и не ги хранят със зърно и хормони.

Маркови вина. Не бъркайте главоболието след 1-2 чаши вино с махмурлук. Производителите на червени вина добавят сулфити от прокисване, за многогодишна консервация на вино. Известните „хулигани“ в тази област – вносителите на червени вина и производителите на така наречените vintage wines (маркови вина, които съзряват много години в бъчви и бутилки). Излишъкът на сулфити в кръвта предизвиква отначало разширяване, а след това силно и продължително стесняване на съдовете и цепещо главоболие. Затова не се докосвам до скъпи червени вина, особено италиански. За щастие, френските винопроизводители, както и австралийските, чилийските и аржентинските, а също и някои американски винопроизводители на органични вина, под надзора на закона и опасността да влязат в затвора, не добавят сулфити в младите евтини трапезни вина (надписът Contains Sulfites на вината на тези производители означава, че те съдържат само естественото за всяко вино количество сулфити).

Продукти, съдържащи аминокиселината тирамин – рибни консерви, твърди зрели сурови продукти, ферментирани продукти, дрождено тесто, пастърма, пушено месо. Причините са различни, резултатът е един – главоболие. Ако някой от тези продукти ви предизвиква главоболие, нито него, нито неговите аналози не трябва да бъдат на вашата трапеза. В по-малки количества тирамин се съдържа в тиквичките, картофите, зелето, червените сливи и марковите вина.

Диетични напитки. Захарин и аспартам са канцерогенни химически съединения. Не само това – самото усещане за сладко в устата провокира подстомашната жлеза да отделя инсулин, който не само повишава кръвното налягане, разрушава кръвоносните съдове и снижава работоспособността, както и хормона на стреса.

Сухи плодове. В тях не само няма витамини, но се обработват и с токсични сулфити за търговски вид, съдържат висока концентрация на захар и целулоза. Сушените сливи се използват като слабително не само защото в тях има неразтворима целулоза, но и защото концентрираната захар великолепно подхранва бактерии.

Цветно зеле, броколи, грах, фасул, леща – съдържат много неразтворима целулоза, провокират безкрайно храносмилане, газове, дразнят слизестата повърхност на червата, уплътняват изпражненията и др.

Ако искате да бъдете здрави,избягвайте продукти в непрозрачна опаковка или в алуминиева опаковка, на които има само номера на завода, непонятни съставки и се състоят от ключовите думи less, fat free, no cholesterol, natural, reduced, healthy и др.

Яжте редовно, в привично време, хомогенна храна, за да облекчите храносмилането

− Ако сте яли не на време или не тази храна, не вземайте лекарства за предотвратяване или ликвидиране на киселините. Несмилането е още по-пагубно от киселините. Станете. Раздвижете се. Изпийте негазирана вода на малки глътки, или изяжте солен домат (белен , без оцет) или пийнете саламура.

Не сядайте да работите веднага след хранене. Напрегнатата поза блокира смилането в стомаха и червата с всички произтичащи от това последици.

− В течение на 2-3 часа след храна лежете само на висока възглавница, полуседнал, за да предотвратите проникването на стомашен сок в хранопровода.

Ако отивате в отпуск или командировка в друга часова зона за не повече от седмица, старайте се да ядете в часовете, в които сте се хранили в дома си. В противен случай ще нарушите храносмилането си както по време на пътуването, така и след това.

Ако все пак ви се наложи да ядете не когато трябва, облекчете максимално своя рацион и се възползвайте от храносмилателните ферменти – със солна киселина, ако ядете месо, птици, риба и без киселина – ако това са плодове и зеленчуци. И никога не забравяйте функциите на солта и водата за храносмилането. Ако сложите на връхчето на ножа сол в устата си и изчакате да се разтопи и я преглътнете, това предизвиква рефлекторно отделяне на солна киселина в стомаха, което помага и за храносмилането и за регенериране лигавицата на стомаха.

(Следва:  Често ме питат какво ядем аз и семейството ми и аз винаги отговарям подробно.)

                                                                                                                                                                             www.iskri.net/zefira


Създадено: 22/01/2018 : 10:22
Обновено : 10/06/2020 : 01:41
Категория : Лечение на диабет без лекарства
Страницата е посетена 1080 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^