Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 961 всичко

 7 посетители онлайн

Ведически лекции - 7 фрази, които трябва да казвате на детето си всеки ден
 

7 фрази, които трябва да казвате на детето всеки ден

Марина Романенко, психолог

Ако всеки ден казвате на детето тези 7 фрази, то ще израсне уверено, спокойно, щастливо, няма да се страхува от нищо и вие ще бъдете първия, който ще узнава какво става в живота му.

1. Обичам те.

Трябва да го казвате многократно всеки ден. Когато се събуди, като го срещнете по коридора в дома ви, като отивате на работа, като се връщате от работа или го вземате от училище. Това прави детето уверено, че го обичат.

2. Щастливи сме, че те имаме

Ние мислим, че децата знаят това, но те ще бъдат удивени и ще им бъде много приятно, и ще изпитват по-голяма увереност в себе си. Когато му кажете „Ние сме щастливи, че те имаме, точно за такова дете сме си мечтали“. Казвайте му това всеки ден, защото то е нещо, което трябва да се казва, а не да се подразбира. Така вие започвате да се чувствате щастливи, че го имате, а то се радва, че не случайно се е появило във вашето семейство, на тази Земя. Това го изпълва с радост. Понякога на всеки се случва да се съмнява в себе си. И всички говорят на детето ни, че нещо не му е наред. Когато му казваме, че сме щастливи, че го имаме, детето стават по-уверени.

3. Ти си най-красивото и най-доброто дете на света

Казват, че за родителите тяхното дете е най-хубавото, но често става така, че имаме едно дете, а не му казваме, че е най-красивото в света, защото се боим да не го разглезим. Внушени са ни много страхове, които ни пречат да проявим своята любов, която утвърждава увереността в децата. Затова казвайте му това, а ако имате две деца, казвайте го на всяко от тях, но поотделно. Никога не можете да кажете това прекалено често. Това ще направи детето ви по-щастливо, по-уверено, по-спокойно. Колкото и пъти да му го казвате, това няма да го накара да се възгордее – точно обратното – капка по капка всеки ден ще му добавя увереност. Така детето ще възприема по-лесно света, живота, ще си подобрите взаимоотношенията. Много простичка фраза: „Ти си най-красивото и най-доброто дете на света“. Ние не забелязваме как отрупваме детето си с комплекси, когато говорим, че нещо с него не е така, или че някаква част от тялото им не е такава, каквато ни се струва, че трябва, за да е красива. Хвалете го за всяка част от тялото му: имаш такива красиви очи, формата на ушите ти е толкова хубава, и т.н. − всичи ще ти завиждат – измислете нещо свое, но по-добре е да го похвалите, отколкото да му кажете, че нещо не му е наред.

4. Ти си най-талантливото дете на света

Всеки ден детето се сблъсква с това, че нещо му се получава, а друго – не. А при друго дете на тази възраст нещо може да се получи по-бързо – да говори, да пише или чете. Децата понякога се съмняват в своите сили. Но когато са много малки, те казват: „Аз мога всичко“. Мога да построя ракета, мога да полетя в космоса. Те вярват, че тяхната сила е безгранична. И нашата задача е да не ги разубеждаваме в това.  С критичното им мислене всичко е наред. Те постепенно ще разберат, че не могат да направят някои неща. Но ако всеки ден им казваме: „Не, ти не можеш това. При теб това се получава зле“ , нищо няма да ги подтиква да се стремят. Не трябвма да казвате на детето, че нещо с него не е така и че нещо не умее да прави. То само ще разбере това в даден момент от живота си. Но ако всеки ден му казвате фразата и подчертавате, че нещо му се получава най-добре от всички − в това как говори, в това как гледа,  как живее, в това, което прави, как се усмихва, как общува с другите хора − това всекидневно му добавя увереност и цялостност и когато израсне и дойде време да реализира това и своите таланти, дори през ум няма да му мине, че нещо няма да му се получи. И то ще може да постигне много в живота.

5. Имай смелостта да правиш това, което искаш

Често не ни харесва какво правят нашите деца. Понякога те ни се съпротивляват, противят се, но ние настояваме и те понякога ни се подчиняват безропотно, а понякога не ни се подчиняват и открито се бунтуват. Казвала съм винаги на децата си: ако наистина искаш нещо, имай смелост да го направиш – може да не си съгласен с мен. Тази смелост,  това е много важен момент, защото понякога вземаме решения, които влияят на целия ни живот. Тази фраза е много важна за детето, защото като възрастен ще среща хора, които го одобряват или не го одобряват, на когото постъпките му се харесват или не, но ако човекът смята, че каквото трябва да бъде направено трябва да бъде направено, или това, което иска да каже, ще измени ситуацията, то няма да се страхува да го направи – така ще успее повече в живота – като не се оглежда непрекъснато за някого.

6. Не се страхувай да разказваш какво става с теб

Всеки ден казвайте на детето това докато расте и живеете с него. За да може ако му се случи нещо в живота, да не се страхува да дойде при вас. Ако му го казвате всеки ден, когато му се случи нещо и се запита с кого да сподели, първият, за когото ще се сети, ще бъдете вие. И никога не използвайте информацията, която ви е споделило против детето. Никога не казвайте: аз ти казах, аз те предупреждавах, защото втори път няма да дойде при вас. Винаги му благодарете, че е дошло и ви е казало. И преди да кажете нещо 10 пъти помислете какво ще кажете и дали това ще е от полза за детето ви или ще кажете нещо, след което то повече няма да дойде при вас. Когато децата ни растат, в тях се появява тайна или ситуация, за която не знаем. Понякога тези ситуации излизат от контрол. Може да са го обидили в училище, или да е станало участник в компании, които издевателстват над някого − над съученик или педагог. Но когато знае, че има някой, който би го подкрепил, то ще дойде при вас и ще ви разкаже. А вие кажете: благодаря ти, че ми разказа.  Нека да помислим как можем да се справим с тази ситуация. Ако някога стане нещо, което да засегне твоята чест или достойнство, кажи ми и ние винаги по най-добрия начин ще решим тази ситуация.

7. Ти не си лошо дете

Децата ни, излизайки в света,у се срещат с множество хора, които смятат нещо за правилно или неправилно. Те не са израснали в идеални условия и понякога вместо да поговорите с детето и да се разберете, вие казвате: „ти си лош“, „нищо не ти се получава“, и т.н. И когато децата чуват това от всички страни, започват да го вярват. Именно затова трябва да му казвате: „Никога не вярвай на този, който ти каже, че си лош, че имаш лоша памет, че нещо не ти се получава− това ще позволи на вашето дете да не се съмнява в себе си и да се отнася критично към мненията на другите хора за себе си. Казвам на децата си : Никой не може да каже доколко сте лоши или добри. Отнасяйте се с всеки като с най-голямата скъпоценност в света. С него всичко е наред, и с теб всичко е наред.  Има още такива фрази, но тук избрахме 7-те най-силни и влиятелни фрази.

Марина Романенко е психолог, създател на "Академия за профессионално родителство", бизнес-коуч и майка на четири деца.

                                                                                                                                                          www.iskri.net/zefiraСъздадено: 21/01/2018 : 01:30
Обновено : 10/06/2020 : 01:41
Категория : Ведически лекции
Страницата е посетена 1086 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^