Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 429 всичко

 4 посетители онлайн

Ведически лекции - 7 фрази, които никога не трябва да казвате на детето си
 

7 фрази, които никога, при никакви обстоятелства

не трябва да казвате на детето си

Марина Романенко, психолог

1. Аз ще си отида, а ти ще останеш

Това кара детето да чувства паника , безпокойство, страх, земята се изплъзва изпод краката му. Надявам се, че никога няма да заплашвате своето дете. Първо се успокойте,  а след това се уговорете с детето как ще продължите по-нататък, или как ще се обличате, или какво ще правите – никога не го заплашвайте!

2. „Аз работя заради теб“, или „няма да си купя нещо, за да има за теб“

Тези жертви никому не са нужни. Те няма да бъдат оценени от детето, то няма да ви издигне паметник и едва ли ще ви каже благодаря. Първото, което то ще си каже, е “няма нужда“. Децата ме бяха попитали – защо работия толкова много. Казах им: „за да имате всичко“. Но се осъзнах и им казах: „Работя, защото това ми харесва. Ако искате да видите майка си щастлива  и работеща – аз съм такава“. Те казаха: „Да, искаме да видим майка си щастлива“.

2. Ти си лош.

Децата възприемат тази фраза буквално – вие го казвате по навик, а то си мисли, че с него нещо не е наред, че при всички в света всичко е наред и единствено с него нещо не е наред, че само то е такова неправилно, недодялано, недостойно за любов, не заслужаващо внимание и че този свят не е за него. Какво трябва да направите, ако сте недоволни от нещо : трябва спокойно да кажете: „Спри. Така повече не бива да правиш, защото..“; или да му кажете: „Аз те обичам, но сега минаваш всякакви граници. Спри“.

4. Ти не си като ..

Това е сравняването – когато сравняваме децата си и успехите им с някой друг. „Я виж – Вася се учи по-добре от теб по математика“. В този момент детето ви изобщо не смята да стане по-добър от Вася – точно обратно. То си казва: „Е, щом даже родителите ми не ме обичат, какво значение има тази математика“.

Никога и при никакви обстоятелства не сравнявайте своите деца с някого, защото няма критерии, по които да може да се каже, че Вася, който е бил добър по математика, ще стане успешен човек. Факт е, че повечето успешни хора не са били добре в училище, но сравнявалите ги с другите, са загубили. Обичайте децата си такива, каквито са. Само така техните способности ще се усъвършенстват и развиват и те ще намерят своето място в този живот, ще постигнат успехи и ще бъдат щастливи.

5. Ако направиш това – ще ти купя ..

Това е, когато се опитваме да купим своите деца или да ги мотивираме по подобен начин. Има два вида мотивация – външна: “направи това и аз ще направя това“ и вътрешна мотивация, при която творческите хора се мотивират вътрешно: „правя това, защото ми харесва“. Като правило именно те постигат повече в живота. Не дръжте детето на къс повод – това не работи, защото така винаги отпред трябва да има примамка, а отзад – ритник. И когато примамката не удовлетворява, се налага да се използва шут. Така цял живот ще трябва някой да ръчка детето ви. Тези, които умеят да се мотивират вътрешно, работят самостоятелно и стават реализирани и успешни.

6. Умори ли се?

От какво да се умори – от живота, от играта, от забавленията, от това, че тича? Не го приучавайте да оцелява. Ако детето ви се умори – щи видите това. То или ще заспи на място, или ще се разплаче, за да снеме някакъв стрес − така се уморяват децата. Всичко останало е вашата интерпретация, вашия мироглед – не го окачвайте на врата на своите деца. Те трябва да живеят още дълго и колкото по-енергични са, толкова по-продуктивен и щастлив ще е техния живот.

7. Той си е такъв – стеснителен.

Питат ме как детето да стане по-комуникативно. Забравете фразата „Той си е стеснителен“. Идват родители в непозната за детето обстановка – то се притиска в тях, а те го избутват и казват: „Ами той си е такъв, стеснителен“. Всъщност – за разлика от вас, с детето ви всичко е наред. В него работи инстинкта за самосъхранение. В непозната ситуация то се притиска към човека, на когото вярва и оглежда какво става наоколо. Когато се опитвате да го избутате от себе си, вие разрушавате него и неговия инстинкт. С него всичко  е наред, а за да бъде нестеснително, дайте му възможност да общува с колкото може повече хора и го извеждайте по-често.

     Марина Романенко е психолог, създател на "Академия за профессионално родителство", бизнес-коуч и майка на четири деца.

                                                                                                                                                                 www.iskri.net/zefira

 


Създадено: 20/01/2018 : 13:23
Обновено : 10/06/2020 : 01:40
Категория : Ведически лекции
Страницата е посетена 1041 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^