Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 838 всичко

 12 посетители онлайн

Ведически лекции - Трите най-разрушителни родителски забрани
 


Трите най-разрушителни родителски забрани

Марина Романенко, психолог

 

Съществуват забрани, които са полезни за детето, но съществуват и такива, които са разрушителни за тях. Ето трите най-разрушителни забрани – някои звучат абсурдно, но наистина са разрушителни

1. Забрана на детето да се облича самостоятелно така, както то иска

Често ние му избираме дрехи и то не иска да ги облече. Трудно е да го убедим да облече каквото искаме ние. Родителите са решили от вечерта какво ще облече детето, но на сутринта то се събужда и казва: „Не, няма да обличам това“. И започват разправии. Това е разрушително за всички – за взаимоотношенията, за усещането ни като родители – ние им се ядосваме, дразним се и се обиждаме и забравяме, че ги обичаме, не ги разбираме. За детето това също е разрушително – когато всеки ден му нареждаме какво да облече. В резултат първо, така го правим зависимо от чуждото мнение – ние не сме ги питали, а им налагаме - така те израстват зависими.

Второ – това е забрана за творчество. На 3 годинки всичко е розово и супер красиво, на 13 години всичко е черно и супер правилно и друго изобщо не съществува, на 17 години се появяват някакви цветове. Всички сме минавали през това и те минават – те имат вътрешен усет какво е красиво , кое е подходящо. Затова, разрешете им да бъдат самостоятелни, когато се обличат и да изразят своето чувство за красота. Защото най-известните дизайнери някога са се обличали или са рисували това, което другите не са намирали за красиво. Та вие не знаете какво ще стане вашето дете. Оставете го да се самоизразява както то иска.

А как да опростим процеса на обличането?

Малкото момиченце е извадило всички дрехи и не знае какво да облече - седи и плаче. Знаете, че това е станало и вчера, и предния ден, а следователно – ще стане и утре. Постарайте се да се пошегувате, да се запасите с търпение, а на другия ден го събудете и му кажете: „Скъпа, днес имаме важна работа – трябва да извадим всичко от шкафа. То ще се изненада. Кажете му: „Извади всичко, абсолютно всичко, за да сме сигурни, че си разгледала всичко и да си избереш дрехи“. След 2-3 пъти то самото ще каже: „Не, няма да ги вадя – ще облека ето това“ , а вие кажете: „Добре“. И обличането ще се скъси и няма да има проблеми. Шегувайте се – шегата винаги изглажда конфликта и дава възможност той да се изглади. Въпросът не е в дрехите. Можете да облечете нещо супер на човека и той да изглежда в него чудесно или не. Работата е във вътрешното му усещане и увереност в себе си. Когато не допускаме формиране на вътрешната му увереност в себе си, каквото и да облече и носи – винаги ще се чувства неудобно и неуютно. При това и най-нелепите дрехи могат да изглеждат супер модно  тогава, когато човекът в тях свети отвътре. Ценете своето дете – създайте му култура на избора на самостоятелен гардероб всеки ден и ще се радвате на това колко креативни са децата ви.

2. Забрана да има собствено мнение

Много удобно е за нас нашите мнения и тези на другите да съвпадат. Иначе стават раздори и конфликти. Важно е да формирате в детето култура и собствено мнение. Това развива в него критично мислене. Най-големите открития в света са правени от хора, които не са повярвали на някого и които са се осмелили да изкажат своето мнение и да препроверят чуждото.  Така се правят научни открития или иновации. Да имаш свое мнение означава трезво да гледаш на живота. Това означава да мислиш и анализираш. Най-доброто, което можем да направим за своето дете, е да го научим да има свое мнение. Чувството на неудобство, когато дететето има свое мнение, трябва да се научите преодолявате, да се сдържате и да му кажете: „Казвай, а аз ще слушам“. И често да му казвате: „А какво мислиш ти по този повод?“ Това го учи да анализира ситуацията и да намира решение като обмисли и разгледа ситуацията от различни страни и прецени множество варианти , изходи или възгледи. Разрушително  е да нямаш свое мнение. Разрушително е за човечеството да вярваш на всичко, което ти казват. Манипулират ни медиите, а ние им вярваме, защото не са ни научили да се доверяваме на себе си, да копаем по-дълбоко, да проверяваме. Много конфликти възникват от това, че човекът е повярвал сляпо, понеже са го отучили да има свое мнение и да мисли самостоятелно. Най-важната задача на родителя е да позволява на детето да има свое мнение, да води с него разговори и то да може да изказва своето мнение спокойно, коректно, в диалог. Има деца, които каквото и да правите, ще се борят с него, защото не са им разрешавали да имат свое мнение, затова сега се борят за щяло и нещяло. Като пораснат те може да имат гениална идея, но няма да посмеят да я изкажат на глас, защото някога са им забранявали да си казват мнението. Затова култивирайте в детето способността да мисли самостоятелно, култивирайте неговата креативност и самостоятелност, за да стане човек, който гледа реално на живота, който не пребивава в илюзии и действа  конструктивно.

3. Забрана на правото да бъде себе си

Бързите деца често ги дърпат да не тичат, гръмогласните – да не шумят, на тези, които твърде много говорят им казват „млъкни“, бавничките ги карат да бързат, Така капка по капка всеки ден вбиваме в детето клин и разрушаваме неговата цялостност, защото не осъзнаваме какво правим с него.

Ако детето ви е гръмогласно може би ще израсне актьор и тази гръмкост, с която сега разговаря, ще му трябва, когато говори или декламира пред цяла зала; а може би ще стане педагог – тогава това ще му трябва, за да говори така, че шумящите деца да го чуват – не да вика, а да има силен глас, който да му позволи да бъде чут от всяко дете.  

Раждат се хора бавни, бързи и със средна скорост. Именно тази скорост им позволява да се реализират в света. Бързите хора стават успешни мениджъри, управляващи, защото бързо забелязват, че ситуацията се е променила. Бавният човек не забелязва това – от тях стават страхотни специалисти, когато трябва да се потопиш в работата, когато трябва внимателно да я изучиш без да се отвличаш от друго – от бързия човек това не може да се получи. Но когато дамгосваме детето с  фрази като „ти си твърде бавен, невнимателен или гръмогласен, прекалено много говориш“, тогава най-доброто, с което то е изпратено в този живот започва да се разрушава. Това разрушава увереността му и проявата на това свойство, което е програмирано в човека. Та нали на света не му трябват само спокойни, или само бързи – на света му трябват всякакви. Това е свойство на ума, с което се раждат, а не се придобива и не бива да го разрушавате.

Ако култивирате качествата, с които се ражда детето, то ще може да се реализира и да донесе полза на множество хора. Не може да създадете нещо, което го няма – децата са с различни способности , защото са предназначени за различни неща. В едно семейство могат да съжителстват хора с различни характери и скорост на мислене, движения, навици – именно в това е нашата сила. Не трябва да разрушавате това, което е  заложено в детето – то не знае кое е силната му страна и започва да се съмнява, а когато се съмняваме – не вярваме в себе си. А като не вярваме в себе си, си казваме: „какво да започвам като все едно нищо няма да се получи. Ние отнемаме от своите деца възможностите, отнемаме им реализираното и щастливо бъдеще и предварително понижаваме стандарта на техния живот.

Обичайте това, с което детето ви е дошло на този свят – нагодете се към него, забавете се или се забързайте, за да сте на една скорост и тогава във вашия живот и в живота на детето ви всичко ще е наред.

Детето е дошло на този свят със съзнанието „с мен всичко е наред“. И когато непрекъснато започват да му говорят, че не всичко му е наред, това за него става истина. Ние искаме децата ни да бъдат щастливи – ами създайте им условия, за да бъдат, а първото условие за това, е да го обичате и приемате такова, каквото е и да му разрешавате да бъде именно такова.

Трябва да знаете, че казаните от вас думи могат да оставят утайка в детето и да осъзнавате колко усилия ще трябва впоследствие да положи то, за да се пребори или примири с това и че може после цял живот да плаща на психолози, за да се оправи с това.

Опазете децата си от вашето пагубно влияние върху тях и върху другите хора и казвайте на всички: „с моето дете всичко е наред“, да вярвате, че вашето дете е най-доброто в света и да му казвате непрекъснато:  „миличко, с теб всичко е наред“.  И тогава действително то ще има наситен, щастлив, пълноценен живот и реализация.

      (Марина Романенко е психолог, създател на "Академия за профессионално родителство", бизнес-коуч и майка на четири деца).

                                                                                                                                                         www.iskri.net/zefiraСъздадено: 19/01/2018 : 00:01
Обновено : 10/06/2020 : 01:40
Категория : Ведически лекции
Страницата е посетена 1111 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^