Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 527 всичко

 3 посетители онлайн

А.Т. Огулов - лекции за лекари - Захарен диабет – причини и лечение
 

Захарен диабет – причини и лечение

Огулов А.Т.

 

Висцералната терапия – това са манипулации на корема – своеобразен масаж, който позволява да се подобри микроциркулацията в абдоминалната област. Случва се органите да се изместят, бъбрека – да се спусне,  стомахът – да се отпусне, подстомашната жлеза – да се деформира. Всичко това предизвиква различни функционални нарушения – като се започне от кръвообръщението в органите на малкия таз и се стигне до кръвообръщението на нашата глава, плюс рефлексията.

Какво е рефлексия? – това е ответната реакция на мускулите на надкостницата  на всяка тъкан в отговор на състоянието на съответния орган. Например на корема има представителство на черния дроб, бъбреците, мозъка и ако някой орган започне да страда, това веднага се отразява и на корема. От една страна нашият подход позволява, манипулирайки на корема, да въздействаме на тези напрегнати участъци в него - това може да бъде същия този бъбрек.

Представете си: на самия бъбрек има представителство на черния дроб, подстомашната жлеза, мозъка, пикочния мехур, тънките черва и ако започнем да натискаме неговата област, възстановявайки микроциркулацията на органа, то естествено  тези представителни зони веднага въздействат и на самия орган.

Представете си - цял свят има в корема. И естествено, ако започнем да работим с абдоминалната област, се отпускат мускулите на гръбначния стълб. Тоест тези мускули, които се наричат скелетни, които предизвикват мощно притискане на фиброзните пръстени, тези, които предизвикват протрузии. Защото какво предизвиква протрузиите -  компресията. А компресията е най-често свързана с вътрешните органи. Повярвайте, за 30-40 години работа с тази абдоминална терапия, какво ли не съм видял. И ние си съставяме определено мнение за някои неща, защото гледаме на нещата от позицията на корема.

Ако разглеждаме така физиологическите процеси, то някои процеси за нас са по-приемливи така, както са описани в източната рефлексотерапия. Например бъбреците: източната рефлексотерапия говори за 17 функции, които нашите бъбреци изпълняват. При това всеки бъбрек изпълнява различни свои задачи и ние, като висцерални терапевти, можем много ясно да видим това.

Трябва да говорим за представителните участъци, които възникват на тялото, на лицето, на мускулите. И като погледнем лицето, можем да кажем на човека такива неща, които може би още не са му известни, защото не всички жени чувстват, когато се развива фиброзна мастопатия (или – не дай боже, онкопроцес), но на лицето това е нарисувано.

Ако проблемът е в органите на малкия таз, възниква непроизволен оток на сънната артерия и ние – като погледнем състоянието на сънната артерия от двете страни, можем да кажем, че от дясната страна (ако отокът е отдясно), има проблем с органите в малкия таз. Започваме да работим, подобряваме микроциркулацията и този оток на сънната артерия намалява или съвсем изчезва.      

Една от причините за възникване на захарен диабет, особено при децата, е глистната инвазия. Процентът е много висок – от 5 приети с диабет деца, при 4 от тях причината е тази. Защо тогава да не провеждаме профилактика?

Левият бъбрек регулира заряда на еритроцитите. Ако функцията му се снижава, зарядите продължават да падат и се получава агрегация на еритроцитите, кръвта се сгъстява. Ако към това се добави и стреса (а в наше време това е често явление, при това продължителен стрес) - достатъчно е да погледнете езика на човека и да видите там отпечатъци от зъби, това е признак за стреса, който присъства. Въпросът е как да се снеме този стрес – това може да стане също с манипулации с корема, но придружени и с работа с главата – едва тогава този стрес си отива. Но отпечатъците на зъбите на езика ни говорят за това, че стомахът на човека е напрегнат и плътен. Как се разбира това? Когато опипваш корема и имаш чувството, че в корема има някакъв предмет – започвате да размеквате този предмет, но причината е подстомашната жлеза.

Когато започнем да размекваме корема, ние подобряваме микроциркулацията и кръвоснабдяването – подстомашната жлеза също реагира, а тя има много малки кръвоносни съдове. Част от тях се задръстват от тази сгъстила се кръв, която идва от патологичния ляв бъбрек или от това, с което се храни пациента. Именно нашата храна е лекарството - ако започнем да вземаме лекарствата като храна – това е краят. Затова на всеки пациент трябва да се обяснява кое от храната му подхожда и кое – не.

Понякога, за да ускорим този процес, който възстановяваме посредством манипулации, препоръчваме някакъв набор от билки. И представете си – на един дадена билка помага, а на друг – не. Защо – защото неговият обмен е друг – единият е катаболик, а другият – анаболик – това са различни обменни процеси. Затова в едни случаи това работи добре,  а в други – не.  Налага ни се вече да гледаме не само положението в корема на човека, но и неговия психотип даже, който има отношение към метаболизма.

Още като погледнете човека, можете да определите дали му е повишена захартаако от вътрешната страна устните  му са червени, захарта е повишена. Има хора със захар 20, а те не знаят и се чувстват нормално. И едва, когато му кажеш и той се изследва – разбира. Какво да се прави? На първо място да се измени храненето, водата, която пие – трябва да пием алкална вода. Водата от крана е рН 5,5 – кисела е, а тя трябва да бъде с рН 8-8,5. Щом започнем да употребяваме такава високоалкална вода, всички органи започват да работят по друг начин. Организмът е саморегулираща система и ако й помогнем – получаваме бързи резултати. Надявам се, че женшенът, който тук  се предлага, ще усили нашата висцерална терапия. От 5 човека дошли със захарен диабет втори тип, с нашите манипулации при 4 проблемът се решава. Можем поне да се опитаме да подобрим състоянието на човека и дори да не решим напълно проблема – да подобрим общото му състояние. Уважаеми, обърнете внимание на корема – по този начин могат да се решат много задачи.

Колеги, дори когато слагате система на даден пациент, ако му размекнете корема, областта на бъбреците – ще се получи съвсем друг ефект, защото всичките ни органи са много напрегнати. В норма те трябва да пулсират – всеки орган в нас пулсира. Аз съм обучен и по пулсова диагностика и чувам пулса на бъбреците – често идва пациент, целият му бъбрек е в кисти, а му казват – анализите ти са отлични. Едва, когато през корема се види в какво състояние му е бъбрека и се започнат специални  изследвания, определят – да, това е поликистоза. И каква е тенденцията при това – веднага – в хирургията, защото може би бъбрека трябва да се махне? А може и друго да се направи – да се възстанови микроциркулацията, кръвоснабдяването, да се подобри състоянието на кръвта, да се измени храненето.

За храненето са написани много книги, но пак не се отчита това дали човекът е катаболик или анаболик, а това са съвсем различни хора. Идва пациент и казва – отлично се храня, а като му чукнеш корема – звучи като барабан.  Как може да има нормален корем при това положение? Чрез манипулациите, които правим през предната стена на корема, размеквайки корема, размеквайки в областта на подстомашната жлеза, спомагаме да се изхвърли застоялата кръв, да се подобри микроциркулацията, напрегнатите тъкани се отпускат и нивото на захарта се нормализира, състоянието на кръвта се изменя. Как се изменя? Гледаме я на микроскоп – след процедурата в кръвта има много формени елементи, които сме изкарали от застоялото кръвно съдово русло. Какво да се направи? Ако преди процедурата дозирано се даде сода, която временно възстановява заряда на еритроцитите (за около 3 часа), но това е достатъчно да започнат тези процеси, които ние подтикваме със своите манипулации.

При захарен диабет възникват и напрегнати участъци на шията – от лявата страна там, където се намира каротидно-синусовия възел, има представителна зона на подстомашната жлеза – на това място възниква тъканно напрежение и притискане на нервните влакна, които инервират сърцето. Прочетете във физиологията на какво влияе този каротидно-синусов възел. Но кардиологът не обръща внимание на това – той лекува сърцето. Но трябва да се отчитат тези рефлексии и взаимовръзки. Големият пръст на левия крак е представителство на подстомашната жлеза – ако нокътната му пластинка е поразена от гъбички, това също е един от признаците за снижаване функциите на подстомашната жлеза и веднага сработва рефлексията. А какво е рефлексията – колапс на кръвоносните съдове на мястото, което е представителство на дадения орган.

Когато видим червен съдов рисунък на лицето, или червено лице, това допълнително определя, че има проблеми с подстомашната жлеза. Нашите наблюдения се корелират и с източната рефлексотерапия – щом човекът започва да страда от проблеми с подстомашната жлеза, първо при него се получава повишена сензитивна чувствителност. Как повишена – като го пипнеш – подскача, трепва. Освен това – когато човекът слуша разговора, но чува само лошото, струва му се че всички само на него обръщат внимание – такива пациенти започват да се изолират от обществото, защото не им харесва, че всички говорят за тях и то не само хубави неща. Но затова пък в човека се появява творчество – той става художник, поет. Познавам хора – щом му възникне проблем с подстомашната жлеза – започва да пише стихове и му казваш – покажи ми лакътя си – а лакътят показва състоянието на подстомашната жлеза. При поражение на подстомашната жлеза от гъбички – къде има псориазисни участъци – по лактите – такъв псориазис се задълбочава с нарушаването на тази функция на панкреаса. В същото време – хиперсексуалността – когато се приведе в съответствие подстомашната жлеза – тази хиперсексуалност се снижава, свръхчувствителността на човека също донякъде се притъпява и той спира да пише стихове, защото вече може да прави маса други неща.  

Сензитивните и хиперчувствителните хора са предразположени към проблеми с панкреаса. А при нечувствителните често причината е алкохола или травматизация. Когато захарта в кръвта е повишена, това способства за това, че човека е трудно да го избавиш от кандидоза – защото захарта е хранителна среда. А ако яде и млечни продукти, това се усилва многократно. В много случаи забраняваме млечни продукти, въглехидрати. Обърнете внимание – китайците ядат много малко сурови зеленчуци, японците, корейците  – също. Защо? Защото раздуват корема.  Затова, за да победим някакви проблеми първото условие – да се ограничат сурови зеленчуци – може само задушени,  попарени и сварени. И когато човекът започне да се храни както му кажем, едновременно с това размеквайки корема и вътрешните му органи, често решаваме тези проблеми.

Според мен висцералната терапия трябва да я знае всеки лекар. Може да не стане професор по нея, но поне някои елементи – да знае, че ако бъбрекът е напрегнат, плътен, който е спрял да функционира нормално (а как е престанал, ако анализите са добри?) – ами човекът има отоци под очите, отоци на краката − а анализите на кръвта му са нормални, урината му е добра, но вие, ако сте наясно с пулсовата диагностика, виждате, че левият му бъбрек е спрял да пулсира − няма пулс. И започваш ритмично да я помпаш (както при сърдечния масаж с ръце – напомпващи ритмични движения Б.пр.), и ако започнеш импулсно да я натискате, то тази болезненост, която присъства в областта на този бъбрек (ние не можем да стигнем бъбрека през корема, но чрез корема започваме ритмично да го „помпаме“, като при това създаваме пулсация − веднага пулсът на бъбрека му се изменя, качеството на урината се изменя, както и състоянието, защото бъбрека – това са страхове, това е енергия – човекът става енергичен, не му трябва много сън, защото през нощта си почива. Защото постоянната умора на първо място са бъбреците.

Десният бъбрек управлява газовия обмен – той е регулатор на съдържанието на въглероден диоксид в кръвта. Ако има проблем с него – възниква дефицит на кислород, тъканите се задъхват за кислород. Тогава човекът сутрин не може да се събуди, спи по цял ден, защото има кислороден глад. Понякога му препоръчваме – пийни газирана вода. Разбира се, това е временна подмяна, но като пийне газирана вода, се чувства по-добре. При проблем с десния бъбрек, такива хора обичат газираното – интуитивно ги тегли натам.

При някои пациенти щом натиснеш – болката отзвучава, стресът се снема, а при друг – болката не отзвучава – 5-10 минути размекваш този орган, а болката си остава – тогава трябва да се върнеш и да видиш какво е състоянието на десния бъбрек, защото този дефицит на кислорода изменя състоянието на нервната система – изменя се проводимостта на нервната система.

И разбира се, най-проблемните за нас пациенти са тези, на които е махнат десния бъбрек, защото вие работите с него, а на него нищо не му минава – болките му не отзвучават. Тогава работите по интуиция.

Още като си сложите ръцете на корема на човека, трябва да можете да кажете – тук има проблем, а тук – не. Защо? Защото тъканите, околоорганните пространства, се държат различно.

                                                                                                                          www.iskri.net/zefira
 
Създадено: 03/01/2018 : 21:46
Обновено : 10/07/2019 : 10:47
Категория : А.Т. Огулов - лекции за лекари
Страницата е посетена 1057 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^