Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 517 всичко

 4 посетители онлайн

Здраве без лекарства - Защо се получава застой на лимфа?
 

Защо се получава застой на лимфа и до какво води това?

 

Това, което кара кръвта да се движи по артериите, е мускулния съдов орган – сърцето. Движението на кръвта по артериите и вените се обезпечава от сърдечно-клапанния строеж, след това – от строежа на съдовата и артериалната системи.

Лимфното русло, обаче, няма подобна „предавка“ . Движението на лимфата е бавно и се обезпечава подсредством мускулите. Главният мускул за привеждане в движение на лимфата е диафрагмата. Тя е „сърцето“ на лимфната система. При физически натоварвания и дълбоко дишане „с корема“, амплитудата на движение на диафрагмата се увеличава и циркулацията на лимфата се усилва, тоест, нейният застой се отстранява.

При затлъстяване и липса на определени физически натоварвания възниква застой на лимфата в лимфните възли. При това в междуклетъчните пространства се натрупват продукти от жизнедейностт ана клетките (фрагменти от разпадналите се липиди, белтъци, шлаки и т.тн.), които постепенно прорастват с влакна съединителна тъкан (медиците наричат този процес фиброза). В резултат клетките започват просто да гният – възникват вялопротичащи онкологични заболявания, хипертония, алергия и др.

Очистването на лимфата става чрез слюнката. Слюнните жлези се отнасят към лимфосистемата, имат изход в устната кухина и заедно със слюнката изнасят отпадъците и замърсяванията от своята система в храносмилателния тракт за понататъшното им извеждане от организма. При стрес обикновено устата пресъхва и слюнка не се отделя. На човека му дават да пие вода. А това е нежелателно. По-добре да се стимулира отделянето на слюнка със засмукващи движения на устните, за да се даде изход на слюнката в устата и да се правят преглъщащи движения.

За усилване движението на слюнката може половин час след храна да се сложи под езика сол на връхчето на ножа (това помага и на храносмилането, защото предизвиква рефлекторно отделяне на солна киселина в стомаха, а именно нейният недостиг предизвиква киселини в стомаха).

Трява да се откажете от вредните навици – веднага след храна да пиете напитки и да ядете плодове за десерт. Не дръжте в хладилника вчерашна храна (особено претопляна), тъй като тя е богата на токсини, появили се от размножаването на гнилостни бактерии и след употреба запълват с баласт цялото междуклетъчно пространство и лимфосистемата в организма на човека. Нашите далечни предци са имали знания, които ние сме изгубили – те не са готвили храна в запас.

Лимфната система е нещо, което даже лекарите слабо познават. Те никога не са я изучавали сериозно. Лимфната система работи в една посока. Цялата лимфа се оттича от долу нагоре. Отоците на краката, ръцете, очите, на кръста, в ставите – всичко това е лимфа. В организма попада бактерия, вирус или гъбичка. Какво прави лимфата? Близо до мястото има голям лимфен възел, например половите пътища. Лимфните възли блокират преминаването на инфекцията по-нататък.

Ако през организма премине гонорея и попадне в главния мозък, човекът би умрял веднага. От лимфните възли излизат лимфоцити и те патрулират цялата слизеста повърхност, уретрата, влагалището. Ако  те намерят нещо там, изяждат го и отиват отново в лимфните възли. В лимфните възли всичко това се лизира, активира и изхвърля.

Първият път за изхвърляне на лимфа в организма е влагалището и уретрата. Всичко, което е свързано с някакво течение там  говори за това, че в организма някой живее, а лимфата някого изяжда и с цената на собствения си живот го отделя.

Вторият път за евакуация се намира в червата, където се намират десетки хиляди лимфни възли.

Чрез потта и подмишечните ямки излизат до 30% продукти на распада. Сега хората използват дезодоранти, от които човекът не се поти 24 часа. Не се потят подмишниците, но се потят дланите. 

При козметични операции се прерязват лимфни протоци. Челото не трябва да се поти. Ако подмишниците са запушени, се поти цялата повърхност на тялото. Това говори за втора степен на поражение и замърсяване на лимфата. Лицето трябва да бъде относително сухо, а изпод мишниците трябва да тече, затова там се намира мощен колектор на пот. На лицето потните жлези не са много.

Аденоидите – това са лимфни възли. Всички, които дишат през устата, имат аденоиди – увеличени лимфни възли на носа.

Слюнните жлези са най-мощният дезинтоксикационен орган. Чрез слюнката излиза до половин литър токсична течност. Ако от детето тече слюнка на възглавницата, това говори за сериозни проблеми с лимфната система. Ако възрастен или дете на сън се потят, това може да говориза наличие на острици, лямблии или още нещо.

Децата не трябва да се потят даже при температура 30 градуса по Целзий. В тях е зле развита  системата за отделяне на пот. Ако на малкото дете през нощта главата е мокра, значи то е болно. При детето всичко трябва да излиза чрез бъбреците и червата.

Гръклян. Хроничният ларингит или фарингит – това са лимфните възли на глътката и гръкляна. При дадената диагноза в човека има хронична инфекция от хронични гъбички или хроничен стрептокок. Те причиняват хронично поражение на лимфната система.

Сливиците са най-мощният плацдарм за различни бактерии. Стрептококът отива винаги в сливиците. Това са ангини, ревматизъм. Стафилококът няма да премине през сливиците. Той минава през носа.

Синузитът е поражение на лимфната система, а не на дихателната. В носа няма нищо – само дупки за въздуха и мембрана с дебелина 1 микрон. Там всичко останало е гной. Откъде се взема тя? От корема, от лимфата, от кръвта, от междуклетъчните пространства, а излизат през носа. При стафилокока няма такъв път. Гъбичката никога няма да мине през носа. Гъбичките се отделят чрез най-близките органи. Ако е в крака – там и ще се отделя. Ще се спука кожата. Никога лимфната система няма да прекара гъбичките през носа, защото тя не може да ги довлече дотам. Тя ще прекъсне всички лимфни колектори. Лимфната система ще отвори кожата и ще изхвърли лимфна течност направо между пръстите. Лимфните възли на костите никога няма да пропуснат гъбичка. Ако от гъбички е поразено цялото тяло, започват гъбични бронхити. Включват се дълбоките лимфни възли на бронхите и в човека може да започне бронхиална астма (не става дума за психосоматиката, когато посредством болестта си човекът привлича вниманието към себе си).

Възпалението  на ставите е поражение на лимфната система. Всички смятат, че отоците на краката са сърдечни, бъбречни. Отоците могат да бъдат само лимфни. Сърцето е изтощено и не може да препомпва кръвта, но в краката се задържа не кръв, а лимфа. Слоновостта е поражение на лимфата, когато се задръстени слабинните лимфни възли и течността не се издига. Оточността на ръцете е запушване на подмищечните лимфни възли. Оточността на очите е задръстване на подчелюстните и лицевите лимфни възли. Това косвено говори за задръстване на бъбреците. Ако бъбреците отделят по-малко течност, отколкото е нужно, повече от нея остава в организма.

И така: за функционирането на лимфната система не е достатъчно да изпиете хапче – хората, които водят слабо подвижен начин на живот, трябва поне да правят дихателна гимнастика, да дишат „чрез корема“, да правят поне минимална гимнастика, да се стараят повече да се разхождат. Това позволява частично да се ликвидира застоя на лимфата.

www.iskri.net/zefiraСъздадено: 30/12/2017 : 14:05
Обновено : 10/06/2020 : 01:38
Категория : Здраве без лекарства
Страницата е посетена 1109 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^