Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Контакти
Брояч

 2 153 741 всичко

 2 посетители онлайн

Орис - За отношението към роднините ни и към хората край нас
 

За отношението към роднините ни и към хората край нас

Орис

8 дек 2017

− Как може той да реши проблемите със своя баща?

Родителите ни стават такива, каквито ние искаме да ги видим. Ако ти вече си свикнал да виждаш своя баща строг и непробиваем, то такъв именно баща ще бъде редом с теб. Ако го види сърдечен, добродушен, отзивчив, той ще преформатира своя баща спрямо своята конфигурация, тоест може да умре няколко пъти, много пъти, и по време на ревитализацията все пак да синхронизира своята фокусна динамика именно с този баща, който иска. И това ще бъдат други сценарии, други духовни центрове Айфаар – тези, които гледах.

− Значи в такива моменти трябва да измениш мнението за своя баща?

Не просто да измениш мнението си, разбирате ли? Ако просто започнеш да си мислиш, че „Не, моят баща не е такъв – той е такъв, такъв и такъв“, но самият ти не вярваш в това, то нищо няма да се получи. Защо? Защото няма да има резонанс на фокусната динамика. Резонанс с тази конфигурация на бащата, която наистина съответства на твоите представи – на действителните ти представи. Но стереотипите са дотолкова устойчиви в нас − ако ти познаваш човека от своето детство като такъв, такъв и такъв, то ти не можеш да си го представиш друг. А тук трябва преди всичко какво – главното условие е да заобичаш. Значи ти не обичаш своя баща. Защото не смяташ, че той може да бъде значително по-добър – много по-добър и се отнасяш към него като към този, когото ти познаваш и значи именно той ще бъде с теб редом – този, когото ти познаваш, който в твоите илюзии присъства. Целият проблем е в това – в отсъствието на вяра,  по-точно в отсъствието на механизма, който ще създаде резонанс на по-високо ниво, а всичко е следствие от това, че вие сте привързани към формите. И именно тази представа за формата, тази стереотипност, създава около вас реалност, която  съответства на вашите очаквания.

А ако всеки път вижда баща си такъв, какъвто е свикнал да го вижда, получава се като че ли неразрешима задача.

Защо неразрешима? В основата на материализацията на другите хора, на други личностни интерпретации в нашата фокусна динамика, лежи любовта. Тоест докато ти не разбереш, че човекът тук постъпва така, така и така само защото при него има това, това и това. Тоест докато не намериш оправдание на неговите действия, докато разбереш,  че той е по-добър (същевременно трябва да  мислиш за това не в привързаност към идеята да попаднеш при него там, при такъв човек, а  действително искрено, чистосърдечно да си уверен в това). Тук трябва да сработи вентромедиалната кора и тогава тя изпраща сигнал вече на вентролатералната кора, съгласува това с дорсолатералната, с  ума, с интелекта , че да, всичко съвпада − и ти получаваш съвсем друга личност.

− Излиза, че от неактивността на някакви наши микрозони на интрамедиалната кора.. 

Да, която като общо определя степента на нашата любов – любов към всичко, към всяко нещо, към всеки – към злодея, към негодника.

А защо към злодея и негодника също трябва да изпитваме любов? Защото, ако ти се стремиш към самоусъвършенстване, то трябва да разбираш, че там, където ти действително си този, към когото се стремиш, към какъвто типаж ти се стремиш, там няма понятие за обида, там няма понятие за злоба, там няма понятие за ревност, за отмъщение – няма ги тези понятия. И ако ти в себе си култивираш тези понятия – обидата − да, той е негодник, той е твар най-долна  (по твоите представи), но трябва да разбереш защо той е станал такава твар, какво е ставало в детството му, какви уроци е получавал и какви не е получавал, какво му е стигало, какво не му е стигнало, за да стане по-сърдечен и по-човечен. Това трябва да разберете – че не човекът е виновен, че е такъв. Той е имал възможности, но ситуациите, обстоятелствата, които са съпровождали неговия живот, са го накарали да бъде ето такъв. И това важи и за маняка, и убиеца – за който щете. И когато разбереш това, преставаш да се отнасяш към човека негативно. Обратното – започва да ти се иска да го съжалиш, да му дадеш топлина, да му дадеш светлина, да му дадеш това, което в теб иска да излезе навън. Всичко най-хубаво, всичко най-добро, което може да бъде от полза, което ще може да пречупи в него тази тварност. А за това трябва да имаш съответната активност на мозъка. Само с четене на ииссиидиологията няма да получиш това. Трябва да има искрен стремеж към това – тоест вяра в това, че механизмът работи ето така.

Колкото повече се дразним и ядосваме, толкова повече се отдалечаваме от тези димидиомиттесни (биоплазмени) форми, които сме си поставили за цел. Отдалечаваме се просто автоматически, при това много силно, много. С какъв огромен труд се натрупва това – по трошички, а с мъничка обидка буквално отваряш дъното и всичко, което си натрупал,  се излива и ти се сгромолясваш на такива диссонационни разстояния, че се чудиш: „боже мой, такава мъничка обида, а пък такава роля изиграва в сценариите“. А вие нищо от това не усещате, не придавате значение на това. Обидил си се за нещо – кажи си: „е, нищо страшно, няма да ме държи дълго“. Иначе включваш тази пробка – и всичко се излива както зърното или водата се изливат от дъното – и отново трябва пак трохичка по трохичка да събираш всичко – всичко това, което се е изляло, по новому всичко да синтезираш, по новому всичко да осмисляш, да го влагаш в други Сфуурмм-форми, по друг начин да си представяш  всичко това. И така живеем – на такова дъно, и вие, и аз – всеки си има своя причина.

------

Сфуурмм-форма «сумарно» проявление в структурата на Самосъзнанието на множество реализационни Форми на «индивидуалното» творчество на различните Нива на «кармичните Канали».

www.iskri.net/zefira


Създадено: 14/12/2017 : 02:00
Обновено : 28/04/2020 : 23:00
Категория : Орис
Страницата е посетена 944 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^