Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 517 всичко

 4 посетители онлайн

А.Т. Огулов - лекции за лекари - Висцерална терапия 6 от 8
 

Висцерална терапия 6 от 8

А.Т. Огулов

Нашият отолитов комплекс, нашето ухо, казано по-просто. Ще разгледаме ушната раковина. Големината на ухото се корелира с бъбрека. Малко ухо – малък бъбрек и обратно. Ако погледнем дългожителите – всички те имат големи уши. Затова на притежателя на малко ухо му се налага да се бори да живота си. Той е по-чувствителен към всичко, по-често боледува. Нашите методи позволяват да се поддържаш в нормално състояние. Ако работим с пиявици и обработим корема, ушната раковина също се изменя. Ухото започва да прораства. Обърнете внимание – при олигофрените ушите понякога са деформирани, малки. А бъбреците са нашата енергия. И ако има патология на бъбреците, има и синдром на хроничната умора. Ако десният бъбрек е спуснат, човекът не иска нито да мърда, нито да се движи, защото кислорода в тъканите е малко. А най-често синдромът на хроничната умора се съпровожда с патология на десния бъбрек. Тук се вижда добре явлението връзка на ухото с бъбрека. Самата ушна раковина понякога се обръща, започва да стърчи. Особено при децата – при чести газови мехури се деформира ушната раковина. Ухото започва да стърчи. Ако ухото на детето стърчи и му обработите корема – раковината веднага се сляга – буквално пред очите ви. Тоест щръкналото ухо ни показва, че има ротиран бъбрек. При изследването на бъбреците всички виждат, че бъбрекът е леко обърнат. На 29 години той вече се е компенсиран и да се направи нещо е достатъчно сложно. Това е трябвало да се оправи, когато детето е било малко. И най-често това става поради газовите мехури в червата. На много деца коремчето е подуто. Рядко виждаме дете, при което всичко е нормално. Тук са виновни родителите и на първо място майката, която не е подготвена за раждането. В Англия има институт на бабите-акушерки. Те са много търсени. Те помагат при ражданията в къщи. Те отчитат напрежението на седалището и жената при тях ражда не легнала по гръб, а клекнала. А когато лежи по гръб – матката не е такъв мускулен орган, който да се съкрати и да изтърси плода. Затова акушерката го изважда и травмира. А по принцип плодът трябва да излезе така, сякаш жената е отишла в тоалетната. Тя трябва да ражда клекнала. Така раждат на изток. Затова сега подготвят специалисти, които използват старите методи за помощ при раждането.

За съжаление ние толкова избързахме с напредъка, че забравихме за човека. Сега специалистът по лявата ноздра няма право да поглежда в дясната – иначе ще му отнемат лиценза. Тези тесни специалисти не правят нищо добро. Тесният специалист трябва да познава добре целия организъм. Вземете специалиста по уши-нос-гърло. Ушите са на първо място патология на бъбреците, гърлото е патология на малкия таз, носът е патология на долните отдели на корема. Какво общо има това с лекаря по уши-нос-гърло, който не обръща внимание на това? Или ендокринолога, който гледа хормоните, но не отчита това, че кръвоснабдяването на щитовидната жлеза се управлява от шията и пряко зависи от това доколко напрегната е шията, доколко са притиснати нервните влакна, доколко импулсът не отива до кръвоносните съдове. Имали сме случаи с ТТГ (тиреотропен хормон) превищаващ 300 пъти нормата, след две процедури на корема и шията идва в норма. А до преди това жената се беше лекувала три години при професор, беше дала много пари, а резултат нямало – стойностите на тиреотропния хормон непрекъснато се повишавали. А тук - няколко процедури на шията при някакъв масажист и всичко идва в норма. Естествено, така се създават конфликти между специалистите, но професорът не е виновен – той лекува както са го учили. Той не би могъл да помогне  поради незнаене на физиологията.

Отскоро се говори, че на лекарите трябва да дават и диплома за масажисти. Преди това се забраняваше – лекарят нямаше право да се занимава с масажи. А сега има право да премине специализация и да се обучи за масажист. Кой има право да се занимава с мануална терапия? Лекарят невролог. Но ако детето се е родило със сублуксация, акушер-гинекологът трябва да го оправи веднага, а няма право. В Красноярск работи Владислав Щебеньков, който се занимава с Юмейхо. При него от ранни зори чакат хора с новородени на ръце с различни сублуксации на ставите и шията. Аз се чувствах зле там – наоколо всичко хрущи, трещи – той ги намества. Той ми казва – виж – всичките тези пациенти ми ги сервира родилното. Непонятно как ги израждат там! И ми разказа случай – идва майка, чието дете суче само от едната гърда. Лекарят терапевт й изписал куп хранителни добавки, защото според него млякото в другата млечна жлеза било лошо. А детето просто имало сублуксация на шийния отдел и не можело да си обърне главата на другата страна. Той го изхрущял, отпуснал мястото, главата започнала да се обръща и детето започнало да суче и от другата гърда.

Разглеждаме ухото и ушната раковина се явява представителство. Когато се развива патология на бъбрека, ухото започва да се отличава. Ако си опипате ушната раковина, можете да оцените своя бъбрек по плътността на тъканта. Най-често при патология на бъбрека ушната раковина става плътна и твърда. Затова е подложена на травматизация. На борците най-често се увреждат ушите именно от страната на патологията на бъбреците. Срещам хора, с които сме тренирали. Питам го „как си“ – „ами бъбрека ме безпокои“. „А ухото ти как е?“ – „то ми беше скъсано още докато се борехме“.

Затова, когато дойде пациент с проблеми в бъбреците, опипайте му ушите. Веднага ще му сложите диагнозата по ушната раковина. А ако я опънете, за разлика от другата раковина, ще чуете кликване, хлопване. При патология на бъбрека ушната раковина даже се потопява. Твърдите уши могат да се корелират с патология на бъбрека. Сега обърнете внимание – това вече е източна рефлексотерапия. Тя твърди, че когато на човека му предстои да умре скоро, ушната раковина става като дрипа, а в някои случаи става като стъклена – твърда, корава. Ин, ян. На това трябва да обръщате внимание. Две крайности – може да е или твърда като масата, или рехава – като плат. Това, че ушната раковина се увеличава при поставяне на пиявици на бъбреците, е проверен вариант. Когато размачкваме ушната раковина, ние рефлекторно влияем на бъбреците. Пиявиците се слагат както откъм корема, така и откъм гърба. Слагат се на проекцията на бъбреците и самият секрет на пиявиците се явява този пусков механизъм, който пуска в действие развитието на недоразвития орган. За всичко, което в организма е недоразвито, на първо място помага пиявицата. А на малките деца трябва да се поставя, за да се развиват по-добре. Но там слагат на 20 дъвкателни движения на пиявицата, или на дупето – за миг. Или за минута. Всичко зависи от възрастта на детето и от това каква е пиявицата – стандартна или медицинска. Те са три вида – медицинска, средна и пълна, която прави по-големи дупчици и извлича много кръв. Повече от 10 грама. И ние отчитаме това. Става така – снемайки пиявицата, на същата дупчица слагаш втора, след това – трета. Така ефективността е по-висока.

Особеността на ушната ни раковина се заключава в това, че ако тя е бъбрека, то слуховият проход е пикочния канал, а вътрешното ухо, тъпанчето, има отношение към пикочния мехур. Ако погледнете пациентите страдащи от отити, това на първо място е възпаление на пикочния мехур. Пикочният мехур стимулира отита. Все още не съм виждал пациент с отит, който да няма от същата страна патология на бъбрека, пикочния канал, пикочния мехур. И ако искаме бързо да решим проблема, първо трябва да решим проблема не с ухото, а с корема. Защото в ушната раковина се изменя рН на кожата, в това число в тъпанчето, в което започват да се внедряват окръжаващите ни бактерии, инфекция. И в същото време, ако има патология на бъбреците, наблюдаваме повишено сяроотделяне на ушната раковина. Може би сте обърнали внимание, след като сте ходили на сауна, напарили сте се, промили сте си ушите, а на следващия ден от ушите ви излиза сяра. Защото – за сметка на очистителните процедури, организмът е изхвърлил част от токсините през ушната раковина. И слухът много тясно се корелира със състоянието на бъбреците. Обърнете внимание, има доста статии за връзката на детската загуба на слуха и патологията на бъбреците. Обикновено, ако бъбрекът страда, то от тази страна човекът е глух. А как се кръвоснабдява ушната раковина? Основно кръвоснабдяването и управлението се извършва за сметка на шията. Затова, когато пациентът се оплаква от шум в ушите, звън или, че нещо в ухото му мляска, на първо място трябва да проверите кръвоснабдяването, тоест да проверите дали има защипани нервни влакна, които управляват кръвотока на ушната ни раковина. Тук има рефлексия между бъбрека и шията. Старческата загуба на слуха също се съпровожда с патология на бъбреците. Бъбрекът, или ухото, не е само тъпанчето, това е и вестибуларния апарат и всички с проблеми в бъбреците имат още една особеност – при тях е снижена функцията на вестибуларния апарат. В спорта, ако спортистът е паднал от успоредката и се е приземил седнал и бъбреците леко са се изместили, то на следващия етап при него започва травматизация, защото областта на отолитовия комплекс, това са и вестибуларни нарушения. Затова, когато вземем човек страдащ от патология на бъбреците и го поставим на диск „Здраве“, няма да може да направи дори 5-6 оборота около своята ос. А след като го лекувате, го слагате на този диск и той може да се завърти дори 10 пъти и вече няма никакви проблеми.  Така че на първо място корема, след това шията и едва след това – ухото. И разбира се, ако отчетем това, че днешната младеж се разхожда със слушалки в ушите, където дъни силна музика, то разбира се слухът се губи еднозначно – претоварване на системата. Тези случаи вече са по-сложни. При все това, в запас имате още едно – седалищната област. Помните ли, този човек, който яздеше топка. Понякога го препоръчвам на пациенти със загуба на слуха. Не мога да обясня този процес, но слухът на хората се подобрява. А понякога се и възстановява.

С възрастта от ухото започват да растат косъмчета – защо? При птиците и папагалите те осигуряват компенсация на слуха. Тук е същото – организмът се старае да компенсира дефицит на слуха. А когато мъжът е космат, това говори за повишено ниво на тестостерон.

Разгледахме ушната раковина, сега трябва да разгледаме шията. На шията също има представителство на бъбреците. Ако вземем страничната аксилярна линия, тук са зъбчатите мускули на нивото на С1, а в дадения случай, страничния израстък − можем да палпираме самото тяло на гръбнака. Израстъкът С1 това е представителство на надбъбречната жлеза, бъбреците,  а по-нататък отива до С5 – С6 това има отношение към бъбречното легенче. И ако в бъбречното легенче има пясък или дразнене, естествено мускулът се напряга и ръцете започват да изтръпват. Когато камъните в бъбреците започват да се размърдват, какво става – започват да изтръпват ръцете, започва да спира сърцето, защото тук на шията възниква бучка, която нарушава кръвоснабдяването на шитовидната жлеза и белия дроб. Ако е от лявата страна – сърцето, защото оттук идват нервни влакна, които управляват кръвоснабдяването на сърцето. И ето, започват да изтръпват ръцете, възниква лошо, тежко дишане, нарушения в областта на сърцето, на ендокринната система. Човекът ту се поти, ту има сухост, такива скокове и като вариант − периода на климакса също е донякъде свързан с това.Тоест това е нещото непосредствено свързано с шийния отдел. И като погледнем областта на шията, можем да приемем, макар че това има отношение към околоорганното пространство, но като цяло, така може да се провери състоянието на бъбреците. Колкото проблемен е бъбрека, толкова по-напрегнат е врата. Повтарям още веднъж, че пациентите с болни бъбреци имат едно общо нещо, те са без зъби, тъй като управлението на кръвоснабдяването на венците върви от врата. И зъбобола може да бъде отстранен чрез намиране на коренчето на нерва в областта на шията, който инервира кръвоносния съд. Защо боли? Не постъпва кръв. И ако разтривате шията, кръвоносният съд се отваря, кръвоснабдяването се възстановява и болката отминава. Друга особеност на хората с болни бъбреци са ендокринните патологии, тоест всички имат проблеми с щитовидната жлеза, защото в дадения случай тя е зле кръвоснабдена. Естествено и сърцето, белия дроб, проблеми със ставите, проблем с пръстите, лактите, раменната става. Например раменно лопатъчният периартрит на първо място има бъбречен характер. На нашето тяло повечето зони са представителство на бъбреците. Практически цялата кожа е представителство на бъбреците. Обърнете внимание – вендузите, горчичните пластири, ипликаторите – дори този на Ляпко, или на Кузнецов, на първо място пускат в действие бъбречните структури. Същото е и при масажа гуаша – остъргването на кожата – при него на първо място реагират бъбреците. Но не трябва да има отвъдпределни стимулации. Не трябва да претоварвате. Случва се така – бъбрекът е в отслабено състояние, а ние сме обработили корема, подобрили сме го, размекнали сме го, а след това сме натоварили и кожата, тоест поставили сме, например,  вендузи, а след това сме направили автохемотерапия, след което сме отишли и на солариум. Разбира се, в такъв случай бъбрекът може да не понесе това. Няма да може да преглътне такъв голям залък здраве. И бъбреците имат още едно свойство – те са по-инерционни от черния дроб и жлъчния мехур. Ако вземем органите, които бързо се възстановяват, това най-често е черния дроб, жлъчния мехур и задстомашната жлеза. С бъбреците трябва да се занимавате по-дълго, да им обръщате повече внимание. А от друга страна, при тях запасите от сила са по-големи. Идват пациенти, на които целите им бъбреци са в кисти, а анализите на урината и на кръвта им са в норма. Едва ли не десетократен запас от сила.

Един от терапевтите страдаше от стомах. На него показвах – вземам връв и меря разстоянието от пъпа до зърното на гърдата от едната и от другата страна. Когато стомахът е преразтегнат, когато е изместен, пъпът се измества надясно. Показах им – в дължината на разстоянието от едната и от другата страна имаше разлика 2 см. Казах му – накрая ще ти покажа как се намества стомаха. По време на практическата част на семинара работехме един с друг, показвах, обяснявах. Обработихме му целия корем, отпуснахме го, снехме цялото напрежение и в последния ден той пита – а кога ще ми наместите стомаха? Накарах го да легне и с връвта измерихме пак разстоянието от едната и от другата гърда до пъпа. И той видя, че всичко си беше отишло на мястото от само себе си. Тоест, снехме напрежението, размекнахме тъканите и ги направихме еднородни и стомахът сам си отиде на мястото.

Същото става и с бъбреците – ако намерим в околоорганното пространство на бъбреците напрегнати тъкани, нашата задача е да ги разхлабим. И при масажа и натиска да дадем леко движение в посока нагоре. Защото нашите органи се стремят да паднат надолу, за сметка на гравитацията, а нашата задача е да противодействаме.

Обърнете внимание – всички животни живеят колкото е биологичната им възраст – само човекът живее до половината на биологичната си възраст. При нас 72 години се смята доста, а това е само половината на пътя. Защо? Заради нашето вертикално положение. То води до плуване и смъкване на органите – вижте при колко хора коремът стърчи. Това са изместени органи. Щом органите се изместят, изменя се кръвоснабдяването им. Ако бъбрекът се отпусне надолу, кръвоносните съдове се напрягат, бъбрекът вече не се кръвоснабдява нормално и всички останали процеси започват да се сриват. Тоест бъбрекът не подтиква жлъчния мехур към изпразване, влошава се управлението на газовия състав и какво става? Става натрупване на голямо количество продукти на разпада, които трябва да бъдат изведени, но те си остават там. И естествено, клетката започва да страда. Създава се условие там да отидат паразити, гъбички, вируси, вътреклетъчни. И това условие отнема от живота ни. Затова трябва да се занимаваме с корема профилактично. Животните са в хоризонтално положение и органите им не се стремят да провиснат надолу, те не са напрегнати и гръбначният им стълб не се натоварва. Представете си – ако във вътрешната среда има напрежение, скелетните мускули на гръбнака се свиват, формира се компресия и тази компресия води до това, че възниква нарушение във вътрешната среда поради притиснатите нервни влакна. Тоест, компресията възниква поради напрежение на мускулите. Това съкращава живота ни. Казват, че гръбнакът е струната на живота, но имах пациент с прекъснат гръбначен мозък. Пикочният му мехур не работи, дeбелото черво не работи, но той продължава да живее – с гръбначен мозък прекъснат в основата на шията. Ако сложите стомаха в хранителен разтвор, той живее с години – трябва само да отстранявате продуктите на разпада. Така е и с част от червата поставена в хранителен разтвор – тя може да живее много дълго. Те си имат собствена саморегулация.  В нашата вътрешна среда също има такъв механизъм. И често при травма на гръбначния стълб, на някакъв етап стомахът се напасва към тази травма. И когато започнат да му правят манипулации – изведнъж  изведнъж човекът се изкривил – тоест изправили са му гръбнака, но организмът е бил привикнал към това състояние, преустроена е била цялата нервна система. Вие знаете, че и нервни влакна ни порастват, и кръвоносните съдове изменят своето направление. Изваждат хирургически магистралната вена, а кръвоносните съдове тръгват от другата страна и започват да прорастват. Това е природен закон. Разликата е само в това, че не е била премахната причината. Ето в какво такава специализация не е съвсем нормална – когато хирургът вижда само своя хирургически проблем и не отчита тези взаимовръзки. В дадения случай, разглеждайки шията, тук има такава напрегната част от шията, която забавя много процеси в организма. Това има отношение към гръбначните артерии. До нивото С5-С6 върви представителството на бъбреците, а след това – по рамото, върви пикочния канал и идва под мишницата. А под мишницата е представителството на пикочния мехур. Всичко, което намираме под мишницата, го намираме и в пикочния мехур. Ако тук има папиломи, значи в пикочния мехур има вирус папиломаматоза. Ако тук има пигментно петно, там − в пикочния мехур също има такава пигментация. Тук виси кератома – същата я има и в пикочния мехур. тоест всичко тук идва от там. Често пъти тежката миризма, идваща от подмишницата, говори за това, че с пикочния мехур не всичко е наред и че именно урогениталната система страда. А повишената потливост, когато се изпотяват ръцете ни, подмишниците ни, това е разстройство на вегeтативната нервна система, която управлява тези процеси. И тук трябва едно малко действие – човекът трябва да изгуби съзнание и тази загуба на съзнание предизвиква рестартиране на нашия „компютър“ и вегетативната система се преустройва. Това може да се направи посредством хипоксия  или нещо друго. Един от вариантите да се предизвика загуба на съзнание е и жлъчния мехур (но с жлъчния мехур шега не бива!).

На един пациент му взели кръв и припаднал, но след това се чувстваше много добре. По време на дозираните хипоксии сме правили изследване на мозъка – дозираната хипоксия води до нормализация на множество процеси в организма. Това може да не се вписва в представите ви, но ние говорим за физиология. Именно с това се е занимавал Бехтерев – има научни разработки. Медицината не използва този метод, защото е опасно – ами ако стане нещо? Значи да вкарваш в организма отрова не е опасно, да вливаш венозно магнезий не е опасно, а това… Но главното е, че това не е забранено, значи е разрешено. Иначе трябва да забранят и джудото. Там вече 300 години се използва задушаването и още никой не е умрял. И се чувстват нормално.

Когато премахнат матката, коремът започва да изменя своята позиция. Но ако жената има стремеж да се възстанови, то пиявиците – вижте примера с Жихарева. И това, което пише Болотов. Можете да се опитате да възстановите всичко. Или поне да не допускате проблема да стигне далеч.

Сега трябва да разгледаме шийния отдел. Какво влиза в него? Шията, различните подчелюстни или слюнни жлези и ще говорим за шията отпред и отзад. Ако вземем страничната акселарна линия, прекараме я по шията, то всички нервни влакна, излизащи от тук, от шията, инервират лицето и частично предната повърхност на нашите гърди. В това число тук и белите дробове и  зъбите. Какво е положителното на тази терапия? Че с нея се подобрява дори качеството на кожата. Отделно се подобрява качеството на слуха, зрението, щитовидната жлеза. Нашите терапевти смятат, че ако си провел манипулации или масаж на шията и след това няма втрисане, замръзване, значи работата не е изпълнена съвсем адекватно. Защото, когато започнем работа с шията, представете си колко нови кръвоносни съдове започват да се отварят. Те започват активно да работят, променя се нивото на хормоните, извършва се регулиране. А ако нивото на хормоните на човека е нарушено, това води до преустройство на целия организъм. Затова след процедурата възниква втрисане или нещо друго – пийнете топличка вода леко подсладена и всичко отзвучава. Ще ви се налага да работите с пациенти с различни патологии на шийния отдел и затова трябва да ги успокоявате, че е възможен дискомфорт, но след това всичко се нормализира. За сметка на това, обаче, хормоналното ниво  и функционалните нарушения се снижават. Когато процесът не е съвсем запуснат, на някои етапи правим опит. Организмът все още е в състояние да върне всичко в изходна позиция и винаги, когато жената трябва да отиде на операция, ние сме длъжни да направим последен опит. Да се опитаме да запазим органа, да направим нещо. Защото просто да отидеш при хирурга и да отрежеш нещо без да се замислиш, без да положиш труд и да се опиташ да го избегнеш, това не е изход от положението.  Работата е в това, че след като сте обработили гърдите, жената вече не слага сутиен – ходи с блузка. Обърнете внимание – колкото по-тежък е бюста на жената, толкова повече започват да растат раменете, зад шията й започва да се образува „вдовишка гърбица“. Става като налята и колкото е по-тежка - толкова повече изпъква. Защото има застой на лимфа. И така, след като сме обработили шията, това е първият етап от работата, а следващия етап е работата с лимфната система. Има такова упражнение за отлепване на кожата – подобрили сме кръвообръщението, а сега – работа с лимфата - водим масажна гънка с пръстите си. От едната страна на шията и от другата – не трябва да има болка. Масажната гънка трябва да се води лесно и никъде да не спира, защото лимфата се движи под кожата. Ако тя спре да се движи, значи тя не събира отрови и токсини от всички системи. И следващият етап на работа с шията след като сме я обработили, започваме да отлепваме кожата. Повярвайте, след три на снимката никой няма да ви познае – кожата под брадичката изчезва и лицето става нормално. След такива процедури кожата не провисва. В какво се заключава идеята? Първоначално трябва да обработите нервните влакна, които управляват кръвоснабдяването. След това да работите с лимфата. Може да го направите на следващия ден, а може и веднага. Има пациенти, на които съм го показвал – млади, красиви, а с двойна брадичка. Една пациентка все я питаха – къде си прави пластичната операция? Накрая започнала да им казва – „абе пия едни много скъпи хапчета“. Ще забележите, че след всяко ново отлепване кожата боли все по-малко. А лицето се опъва и изменя. Ако някъде по лицето имате болка или плътна кожа, трябва да я отлепите. А щом я отлепите, се изменя подвижността на кръвообръщението. Отначало на шията и под брадичката, а след това и по лицето.

 Разказвах ви как някои се опитваха да повторят работата на Верещагин и да прокарват вендуза по лицето и как това водеше до инсулти и инфаркти, до хипертонични кризи. За да не става това, трябва да правите всичко правилно. Първо да обработите корема, след това мускулите на шията и едва след това да работите с лимфната система. Знаете как котката носи котенцата си за кожата на врата. когато наклоним глава на шията отзад трябва да имаме тази гънка и тя свободно да минава по врата. Тогава лимфата се движи нормално към главата и я обтича свободно.

А сега Сергей Александрович Павлюков ще ви каже няколко думи за Гуаша масажа преди неговия семинар на тази тема в близките дни.

 

Китайският масаж Гуаша

 

 

Павлюков Сергей Александрович – висцерален терапевт, реабитолог, управляващ Асоциацията на висцералните терапевти на Ростовска област

 

Китайският масаж гуаша има дълга история. Остъргващата технология се прилага не само в Китай, но и в югоизточна Азия и Корея. В какво се заключава този масаж – това е нещо подобно на остъргването с лъжица. Целта е чрез меридианната система да се възстанови енергетиката. Най-често на европейците не им достига ян-ска енергия. С пластините за гуаша масаж много добре се обработват и задния и предния среден меридиан. 

Движението се извършва отгоре надолу – в една посока и само надолу, тоест всичко лошо се сваля надолу. Привидно е против физиологическия подем на лимфата нагоре, но ако лимфата престоява – особено при жени с фиброзирал горен раменен пояс в областта на лопатките и лицевите структури – с торбички под очите , под брадичката и т.н. , тогава при масажиране – при прекарване на кожната гънка (отлепване на кожата,) всичко хрущи като залепено. В този план пластината за остъргване решава проблема именно на фиброзиралите тъкани , на малкоподвижните места, значително по-бързо. Ако я съчетаете с ръчни техники , възстановяването върви значително по-бързо. Това не е склерозирала, а фиброзирала тъкан, тоест тъкан, която е мускулна или друга, тя прораства, защото съединителната   фиброзна тъкан, поради това, че има ограничения, застой - организмът започва да отделя участъци, за да я изолира максимално и да обезболи самия човек. Ако човекът пренебрегва това, възниква застой. При палпация  - на лицето има огромно количество проекционни зони и тези зони се оправят достатъчно бързо като резултат от това остъргване с плочката по лицето - от носа към ушите, напречно по челото; с плочките-рибки може и по главата да се остъргва – може с масло; на лицето може да се работи и без масло; пластините се държат под ъгъл 45 градуса. Козметичният ефект е прекрасен – премахват се бръчките, както и слепванията на лицето, на шията.

 Какво издава възрастта на жената – ръцете и шията. За да бъдат бръчките по-малко – остъргвате шията от зъбите надолу  – където има слепвания, там вече има фиброза, затова целта на гуаша масажа е да се разблокира слепналата кожа, да се появи синина на шията, да се активизира тонуса на тъканите – в резултат се премахват бръчките.

Костните плочки са добри, нефритените също – те са с различни форми и размери, топлоемкостта им е различна  и възможностите им са различни. Например плочката с форма на рибка работи във всички тесни места – с нейната опашка се прави масаж на пръстите от дланта навън, с острите й краища можете да упражнявате и натиск между веждите, върху точките зад ушите; плочките с почти квадратна форма са по-неудобни от тесните плочки. С какво се отличават нефритените плочки от костните – нефритът  е полускъпоценен камък . Стандартната пластина е гребен за гуаша масаж. Нефритената пластина възстановява енергетиката, премахва така наречените „тапи“ на предния или заден меридиан.  На мястото на фиброзиралата тъкан има нарушение на кръвоснабдяването и лимфозастой. Нашата цел е да го възстановим -  масажът е предназначен за това. Той се прави с масла – от облепиха,от жълт кантарион и др. След гуаша масажа аз слагам този китайски балсам, създаден от един монах – те знаели точките, чрез натискането на които които човекът може да бъде реанимиран, но е възможно и обратното. Основно съществуват 800 точки по рефлексотерапия за лечение на човека, но има майстори, които знаят над 10 000 точки, които не са предназначени точно за лечение. Когато разтриваш човека с този балсам, усещането е леко приятно загряване, но за 1-2 пъти минава цистита, защото работи енергийната система, възстановява се работата на пикочния мехур, на канала на пикочния мехур, особено при жените. Разбира се, ако там няма инфекции, уреоплазми, или шистозоми паразити. Ако е настинка, много добре се повлиява.

Мускулно-сухожилният масаж и работата с пластини за гуаша и активно прилагане практиките на А.Т. Огулов – без неговите методики аз нямаше да стана специалиста, който съм и аз съм му благодарен, че ме накара да продължа да се уча, да се усъвършенствам. Препоръчвам това и на вас. По принцип гуаша масажът е народен метод. Ако има слепване на лопатките, прекрасно сеостъргват фиброзните тъкани, при които като прокарваш лимфатическата кожна гънка, хрущи и боли – като остъргваш такива места, веднага се появяват петна – излиза лошата, застойна  енергия. Появяват се екстравазати (ако използваме медицинската терминология). Когато се слагат вендузи, колкото повече е застоят – толкова по-тъмно е петното от вендузата. При ярко изразен застой се появява виолетово петно – това са отдавнашни процеси с многогодишен застой. Ако петната са червени – това е исхемизация , притискане, но все още не са възникнали някакви деструкции.

 Лекувах наскоро една жена, конституция вятър – слабичка, мъничка, гръбнакът й не се огъваше изобщо; като й направих мускулно-сухожилен масаж, малко я поотпусна. Започнах с пластината за гуаша масаж да й остъргвам гърба, появиха се сини петна, след това се обърна обратно по гръб и й обработих корема и диафрагмата; докато лежеше по гръб, след като й обработих корема, сините петна по гърба й избледняха и тя веднага започна да се навежда успешно . Ефектът върху фиброзиралите тъкани беше незабавен. Ако при жената палпираш мускула, управляващ гръбнака, в дълбочина при палпация се появяват такива твърди мускули, това е хиперстимулация или хиперраздразнение на жлъчния мехур, тоест жлъчният мехур управлява малките мускули , които се намират на дълбоко ниво, а черният дроб – големите. Когато обработваш черния дроб, се образува лепкавост и консистенцията на мускулите и в ставите и т.н.

Ако включите в своите процедури гуаша масажа, неврозите си отиват. Една жена ми каза какъв голям ефект е имал този масаж на нейния брат, при който е имало онкология втора степен – преди това е имал силни болки и до тялото му не можело да се докоснеш. Започнах да остъргвам лекичко с пластините – болката беше специфична , множествена, разнасяше се по цялото тяло, но за две седмици той влезе в ремисия, измени се, започна да тича, измени се цвета на лицето му, започна да се очиства. Назначих му маса сорбенти, но процесът се задвижи. Работих с болни прекарали инсулт  - имаше потресаващи резултати. Също и при жените, когато се остъргват малките гръдни мускули, които създават възпалителни процеси , които впоследствие предизвикват мастопатия, а също така тук отстрани на гърдата преминават зъбчатите мускули - през лятото под мишниците всичко се изпотява, а жената кара кола и стои на отворен прозорец, настива, получава се спазъм на мускула, тя се оплаква от болки в сърцето, но се оказва, че не е сърцето – това може да се остърже внимателно с пластината  – цялото движение се осъществява надолу. Изключение се прави само на сгъвките на ръцете и зад коленете – там трябва да се работи във всички посоки, но по-подробна информация ще получите на семинара.  

А може ли този масаж да се прави на деца - при децата има три начина на движение:

бавен със силен натиск

бърз със силен натиск

бавен със слаб натиск – той е подходящ за всички

Лекувал съм араби – като се съблекат им казвам: „Забравили сте да си свалите пуловера.“ J – много са космати, но това не пречи – намазвате с масло и работите. Разбира се, с жени е по-лесно да се работи, но наличието на космен покров на пациента не е противопоказание.

Задължително ли е да се смазва с масло главата, когато я остъргваме  – както искате, но не е задължително. Китайците, които практикуват гуаша – коремът им е достатъчно стабилен и добър.

На руски има само една книжка по гуаша масаж на Самуилова, но трябваше да има втора и трета част, а няма, защото не е издадена.  

Хубаво е остъргването да се прави и след баня. Остъргване на гръдните мускули, при атония на корема резултатите са много добри, при паразити също – ако са аскариди, ако има процеси на образуване на съединителна тъкан при тънките черва също има чудесни, потресаващи  резултати от гуаша масажа. Така че в симбиоза висцералната терапия и гуаша масажа чудесно работят.  Когато специалистът владее различни техники, той сам представлява цяла болница, но такива хора са малко.

Аз тестирам кое е първично корема или гърба. гледам няма ли човека травма. Ако като е изправен тялото му се накланя назад значи при него първични са мускулите и костите. На гръбнака може би са му нужни краниосакрални техники - да се работи с черепа, с костите.

А как да остъргваме, ако човекът има бенки или папиломи – над тях не се остъргва. Ако целият гръб е в папиломи се остъргва само шията. Ако и шията е в бенки, се остъргва дръжката на гръдната кост и сгъвките – меридиани има и на ръцете и на краката.

Това е засега – повече подробности ще получите на семинара по гуаша масажа. Благодаря за вниманието.

 

www.iskri.net/zefira


 
Създадено: 19/07/2017 : 21:45
Обновено : 10/07/2019 : 10:25
Категория : А.Т. Огулов - лекции за лекари
Страницата е посетена 1714 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^