Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 733 всичко

 3 посетители онлайн

Здраве без лекарства - Самовъзстановяване при високо кръвно
 

Самовъзстановяване при  високо кръвно

лекция от лекар

 

Повишеното кръвно налягане – то се състои от две цифри. Горната и долната цифра отново са хормонален проблем, защото когато хормонът влиза в кръвта, кръвоносният съд се разширява или стеснява, съответно кръвното се повишава или намалява. Въздействието отново се осъществява от ендокринната система .

Практически горната цифра на кръвното  се контролира от алдостерона – хормон на надбъбречните жлези. А долната цифра на кръвното ни се определя от щитовидната жлеза. Долната цифра се повишава при недостиг на йод. Един от признаците за недостиг на йод е повишаването на долната цифра на кръвното, диастолическата. Ако дадем пикочогонно лекарство, горната цифра веднага пада, но долната цифра е сложно да се снижи посредством традиционната медицина. Тя се сваля много бързо при всмукване на йод , затова, когато е висока цифрата на кръвното, просто наливаме йод на ръката си и разтриваме в областта на сърцето. С всмукването на йода, след 10-15 минути, долната цифра на кръвното спада. А горната цифра е бъбречна и за нея стандартно дават лекарства с пикочогонно действие.

Старите лекари описваха този проблем с повишаването на кръвното, като казваха „урината е ударила в главата“ – посочвали причината за проблема – нефилтриращите бъбреци.

Когато кръвното се повишава, значи кръвоносният съд се свива. Защо се свива – защото бъбреците не са филтрирали добре и солите на пикочната киселина са останали – за да не отидат в главата и да увредят тъканите на мозъка, организмът свива кръвоносните съдове – в резултат кръвното ни се повишава. Нашата задача е да разширим кръвоносните съдове. Свиването на съдовете е защитна реакция и става в отговор на хормонална команда от организма. Свиват се съдовете не само в главата, а навсякъде. В резултат крайниците ни стават хладни.

Най-простото нещо е да вземем леген с гореща  вода и да стъпим в него, като постепенно доливаме гореща вода, за да привикнат краката ни. В резултат от това кръвоносните ни съдове много бързо се разширяват. В такъв случай кръвното рязко пада – не трябва да допускаме да спадне твърде рязко, за да не предизвикаме колапс, защото, когато кръвното е 180-200 и сложим краката си в гореща вода, кръвното може изведнъж да спадне до 120. За да не стане това, трябва да мерим кръвното през  5-10 минути и ако е било 180-200, не трябва да го сваляме до 120. Достатъчно е то да стане 150-160. Така това помага бързо да се свали горната цифра на кръвното.

Долната му цифра снемаме паралелно – можем да направим и йодна решетка на гърба, но за по-бързо можем да сипем йод в ръката си и да разтрием областта на сърцето. След 10-15 минути и тази стойност на кръвното пада.

Това е остра, неотложна бърза помощ – правим го непрекъснато и за 10-15 минути коригираме кръвното, но впоследствие то пак се повишава, защото бъбреците са затлачени – знаем защо – поради лепкавата гъста кръв, поради това, че не достига хлор. Затова тактиката за трайно сваляне на кръвното отново е такава – ядем само преди 18ч и снижаваме изпитата течност за деня до 500-600 мл дневно.

Разговорът за това, че трябва да пием по  1,5-2 литра на ден като норма би било оправдано, ако в кръвоносните ни съдове имаше вода и ако бъбреците филтрираха водата. Тогава колкото повече вода пиеш, толкова по-чисти щяха да са бъбреците, но бъбреците не филтрират вода, а натриев хлорид, 0,9% солен разтвор. Ако концентрацията на хлор е ниска и стомахът не я поддържа, бъбреците няма да филтрират това и те започват да се задръстват – соли, песъчинки, камъчета, защото хлорът е и дезинфектор и разтворител. Ако той не разтваря пясъка и камъчетата, то солите на пикочната киселина остават, отлагат се в гръбначния стълб, в ставите и по стените на кръвоносните съдове и дават горната цифра на кръвното налягане. Всички хипертоници в младостта си са били хипотоници. При трайно задръстване на бъбреците, когато вече в тях има устойчиви камъни и хипертония, това вече означава сигурни камъни в бъбреците. В началото, когато има само соли и песъчинки, кръвното започва да скача – ту ниско, ту – високо. И когато вече станат камъни – хипертонията става устойчива.

Тактиката е същата – да не ядем след 18ч и да пием по-малко вода. Да спасим стомаха и да извличаме солна киселина. Затова обемът течности, който съветва официалната медицина , ние сме го пробвали. Чели сме книгите на Батманжелидж , но това е теоретически. Ние практически сме го прилагали – там пише, че трябва да се изпият 2 чаши вода и след 15 минути започва пикочогонен ефект и налягането спада. Идва пациентка с кръвно 180, оточна. Следвайки инструкциите на Батманжелидж, ние й даваме 2 чаши вода и тя прави хипертонична криза и то много сериозна. Повече такива експерименти не си правим. Това по повод артериалното налягане.

Когато идват хора, които вече вземат лекарства за понижаване на кръвното, не бива  веднага  да се спират. Защо? Защото, ако започнем да възстановяваме стомаха с често хранене на малки порции и след 18ч вечерта не ядем нищо, след 2 седмици естественото налягане започва да се нормализира и понижаващите лекарства започват да го гасят до 100 на 90, защото човекът вече е свикнал с налягане 100 на 140 и като спадне налягането, все едно няма да може, а като правило хипертониците, които вземат лекарства понижаващи кръвното, след 2 седмици сами ги спират.

(Ксения Павловна Кравченко е последовател на системата за оздравяване на организма на Серафим Чичагов. Такива хора в Русия са 4 човека. Те са дипломирани практикуващи лекари и православни хора.)

                                                                                                                                                      www.iskri.net/zefiraСъздадено: 03/07/2017 : 11:23
Обновено : 09/06/2020 : 23:13
Категория : Здраве без лекарства
Страницата е посетена 1524 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^