Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 740 всичко

 1 посетители

Здраве без лекарства - Самовъзстановяване при диабет
 


Самовъзстановяване при диабет

лекция от лекар

Истински захарен диабет имаме при непосредствена травматизация на задстомашната жлеза – или детето се ражда с аномалия на задстомашната жлеза, или тя е подлагана на някакви операции, или е имало силни токсични отравяния, или панкреонекроза, където тези клетки са били унищожени, или е имало много силен токсичен панкреатит, или микробна генеза, когато тези клетки са умрели. Това е истински диабет – тоест липсват клетките, които изработват инсулин. Това е инсулинозависимия диабет. Такива са около 8% от всички случаи с диабет.

Всички останали случаи са с неинсулиновозависим диабет. Наричаме го още стомашен диабет или скрит диабет. По своя произход той е стомашен диабет.

Например, ако човек изяде не само сладък продукт, а някакъв въглехидратен продукт (например кашата от гречка  или друга каша), след преработката на продукта захарта в кръвта ни се повишава , което е естествено, но два часа след повишаването на захарта тя трябва отново да влезе в норма.

След като стомахът е преработил храната в него и я е спуснал в корема, солна киселина и пепсини продължават да се изработват и всичко това влиза в кръвта и снижава нивото на калия и на захарта до нормата. До тази норма, която обикновено на гладно за нас е нормална. Но ако стомахът не работи , захарта ни е висока и цялата клинична картина и симптоматика на диабета е налице: след хранене ни се доспива, защото захарта се вдига, а за да не попадне в мозъка и да изгори кръвоносните съдове там, кръвоносните съдове се стесняват, в нас започва хипоксична сънливост и ако стомахът не може да обере тази захар, организмът иска вода и то не сладка, а обикновена, защото той се стреми да снижи концентрацията на захарта, за да не отиде тя в мозъка. Затова, ако след прием на храна нямаме бодро и добро самочувствие, ако изпитваме слабост, сънливост, умора и ни се пие вода, това е захар, диабет втори тип.

Какво да направим?

Първо, да започнем да ядем често, по малко, и до 18 часа вечерта. Ако няколко дни направите това, тази ситуация веднага ще мине.

Обемът храна, който преработва задстомашната жлеза, защото ферментативно нито стомахът може да изработи много солна киселина, нито задстомашната – инсулин, затова обемът на едноразово преработваната храна не бива да надвишава обема на двете ви шепи поставени една до друга. Според размерите на човека този обем при всеки е индивидуален. Това е количество, което може да се побере в една паничка, големината на която при всеки ще е различна. Купете си подходяща по размер паничка, която да побира необходимото за вас количество храна независимо каква – супа, второ или друго. Ако при всяко хранене съблюдавате това количество, със сигурност няма да възникват неприятни последици след прием на храна. Тогава няма да има сънливост, умора. Правили сме си експерименти – под определеното количество храна всичко е наред, щом то бъде превишено – възникват проблеми.

Както когато ядеш сельодка – ако изядеш много, изпитваш жажда. Всичко зависи от количеството храна и от способността на ферментите на задстомашната жлеза и стомаха да го преработят.

Друго – тази излишна захар е свързана с излишъка на калий – всички сладки продукти имат много калий. Затова се стараем да избягваме такива продукти, които съдържат много калий – временно, докато не се възстанови стомаха. Тъй като иначе, когато тръгне солна киселина, няма полза, защото, когато се повишава нивото на калий или захар в кръвта, рецепторите на стомаха сработват и той автоматически започва да се изпълва със солна киселина. Затова при хората, които вече са се излекували сами казват, че като изядат нещо сладко, им се дояжда солена риба или солена краставичка. Това е правилна реакция на организма след като се е самовъзстановил – той сам изважда себе си от такива състояния. Но докато това не е станало, трябва да намалим продуктите съдържащи много калий.

На първо място тук са продуктите съдържащи мая – въпросът не е в брашното, а в маята. Затова хлябът ни трябва да бъде без мая, да бъде със закваски – лесно можете да си ги намерите. Продукти, съдържащи калий, са сухите плодове, всички извънсезонни плодове (не знам как се обработват , за да издържат дълго време без да се развалят), гроздето съдържа много калий, бананите, орехите, семките. Тези продукти трябва да избягвате, да ядете малки порции и да се стараете да пиете по-малко. Но при диабет има чувство на жажда – то много лесно се потиска с кристалче морска сол, защото знаем, че това не е истински диабет, не е инсулинозависим. Затова половин час след като сме се нахранили, вземаме кристалче морска сол, защото когато го изядем, сработва безусловен рефлекс, който не зависи от нашето желание – стомахът започва да произвежда солна киселина , но доколкото стомахът вече е изпратил храната в корема,  тази солна киселина се всмуква в кръвта и нивото на захарта се понижава. Затова половин, един час след хранене трябва да вземаме кристалче морска сол и всеки път, когато ни се иска да пием течност, това кристалче премахва чувството ни на жажда – говорим за неинсулинозависимия диабет.

И така постъпваме докато не се възстановят стомаха, задстомашната жлеза, храносмилателната система. При всеки това отнема различно време, но колкото по-строго съблюдаваш споменатото по-горе – толкова по-бързо се самовъзстановява организма.

(Ксения Павловна Кравченко е последовател на системата за оздравяване на организма на Серафим Чичагов. Такива хора в Русия са 4 човека. Те са дипломирани практикуващи лекари и православни хора.)

                                                                                                                                                                                www.iskri.net/zefiraСъздадено: 28/06/2017 : 15:01
Обновено : 09/06/2020 : 23:12
Категория : Здраве без лекарства
Страницата е посетена 1332 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^