Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 529 всичко

 4 посетители онлайн

А.Т. Огулов - лекции за лекари - Висцерална терапия 4 от 8
 

Висцерална терапия 4

А.Т. Огулов

Но всичко това е съпроводено с подуване на езика, защото предишният орган е наложл своя отпечатък. И между другото, функцията на жлъчния мехур се нарушава, когато той започне да провисва, започва излив на жлъчка, развива се несвиваемост на пилора, има горчивина в устата, вкус на жлъчка. А патологията на панкреаса предизвиква сухота, често обилно пиене. Понякога даже повишено потене и още една интересна особеност, това е алергизация. Появяват се различни алергични варианти.

 И между другото, когато започнете да масажирате корема, ще видите, че лицето, се оцветява. Това става по-червено и представителните зони се появяват по-ярко.

И така, ние говорихме за това, че от дясната страна на шията, ако вземем мускулната зона над ключицата, то това е представителството на жлъчния мехур, а от лявата страна е представителство на панкреаса. И ако  панкреаса има функционално отслабване, не можете да докоснете тази област.  А тук излизат нервните окончания, които управляват кръвоснабдяването на щитовидната жлеза, сърцето, рамото, ръката. И този проблем е неизбежно води до притискане на нервните влакна и нарушаване на кръвоснабдяването на тези области.

А какво е нарушаване на кръвоснабдяването? Представете си пристегната ръка - ако пристягането не се отстрани,  след час и половина ще е  безжизнена. Руменината по бузите често е проблем на белите дробове, но  може да се усилва и от задстомашната жлеза.  В същото време трябва да се обърне внимание на затварянето на устните. Ако вътрешната страна на устните е ярко оцветена, а външната е нормална, значи захарта е повишена.

Устните ни имат повече общо със стомаха, а задстомашната жлеза е под стомаха. И когато има патология на стомаха, когато той е изместен, преразтегнат, напрегнат,  е естествено  да страда задстомашната жлеза. И тук ние косвено наблюдаваме това явление и предполагаме на 70%- 80%, проблем на задстомашната жлеза. Светли варианти не съм виждал, но ярко червени - да. Може би  1 - 2 процента от хората не попадат в този вариант, но по-голямата част попадат.

Когато трябва да работите с пациенти, които имат диабет от първи тип, имате възможност да подскажете на пациента какво да вземе. Ако в устата се появява ярък цвят след физически упражнения, или след физическа активност, или е взел нещо – стевия, земна ябълка. А  понякога някой изпива 20 грама алкохол и захарта се балансира. При всеки е различно.

И още нещо - при паразитна инфекция при деца, особено аскаридоза, аскаридите често причиняват диабет. Повишава се захарта на детето и ако са го завели в клиника, където му отчетат захар, 8 или 9 - веднага слагат детето на инсулин, а не на лечение от паразити. Дори  малка промяна в захарта на детето дава  зачервяване на устната отвътре. Диабетът причинява различни състояния, т.е. ангиопатия, ретинопатия. Тоест нарушава се зрението, кръвоснабдяването на долните крайници. И тук аз споменавам лекарството „Перфторан“, което помага за подобряване на състоянието и водороден прекис, който се капе във вената, това също подобрява състоянието. Дори и пиенето на кислородна вода, но само на празен стомах, пият в продължение на години и това подобрява състоянието. Някой я пие със сокове, други – с вода. Веднъж носех през през границата 500 пиявици в бутилка. За да ги опазя живи, добавих кислородна вода. Някъде 2 капки в бутилка половин литър беше достатъчно, за да не се разболяват. И както обикновено, ако са 500, сто умират задължително. Носех ги за лечение. Там един мъж имаше проблеми с потенцията – сложих му 10 пиявици и веднага всичко започна да се оправя. Толкова добре му стана, че всички започнаха да искат пиявици.

Ако има повече кислород в тъканите – започва естествено подобряване на състоянието.

На няколко пациенти помогнах при некроза. Изглеждаше, че има некроза на главичката на задстомашната жлеза. При единия, който беше доктор на науките, натиснах задстомашната жлеза, перфокалния оток спадна и всичко се възстанови, проблемът изчезна.

Веднъж друг пациент се обади през нощта при остър пристъп – отидох и след 40 минути работа с корема болките изчезнаха, отокът спадна и всичко свърши и пациента мина без операция. След това дойде два пъти при нас, направихме още 2 процедури на корема и всичко се успокои. От тогава няма проблеми. Ето в какво е недостатъка на този метод – бързо оздравяват. Веднъж на един семинар във Воронеж началникът на полицията също имаше проблеми със задстомашната жлеза от типа некроза – обработих го за 20 минути и всичко се оправи, болките спряха.

Няма еднакви болести и хора. Ще видите, че няма еднакви тела. При някои пациенти не може да се приложи нашия масаж – защо? Защото гръдната клетка е такава, че в средата на корема има само малко петно, където може да се натисне. Тоест ребрата увисват много ниско и горния свободен ръб на крилото закрива всичко като  черупка. А всички проблеми са там, в

корема. В такива случаи не работите с натискане, а ошляпвате. Намирате болезнено място и ошляпвате докато болезнеността не се махне.  След това - следващия участък и в различни положения. Ошляпвате при различни положения на тялото, защото иначе не можете да проникнете там – участъкът на корема е много малък. Коремът е голям, а откритото петно е малко.

Всеки от нас е уникален. Един има огромно сърце, друг – огромни дробове, но малко сърце. Природата ни прави такива за всеки случай. Листата на дървото са различни – ако духне вятър,

някои ще отнесе, а други ще останат. Ако слънцето ги нагрее – част от тях ще загинат, а другата ще остане. Ако скове студ – част от тях ще измръзне, а другите ще останат. И с нас е така. Ако съставът на въздуха се промени – някои ще загинат, а други ще останат. Затова природата създава различни варианти - за всеки случай. За да не изчезне човека като вид.  Затова при всеки пациент като че ли трябва отново да гледате в учебника, защото при всеки следващ е различно от предидущия.

Споменах, че на дясното рамо се проецира черния дроб, а на лявото – далака. Ако далакът е отекъл – боли лявото рамо.

Показах ви човек, който на лявото рамо имаше херпес с черен цвят – той имаше проблем с далака. Дойде при мен заради болките в рамото. Ще видим после за другите представителни зони – сега говорим за задстомашната жлеза.

Задстомашната жлеза има още една особеност – големия пръст на левия крак. При патология на задстомашната жлеза големия пръст на левия крак бива обхванат от гъбички, от плесен. Нокътната пластинка се обхваща от гъбички и е трудно да се излекуват. Лекувах един българин от облитериращ ендартериит. Кракът му беше почернял – имаше опасност от ампутация. След нашето лечение при него изчезна неинсулиновозависимия захарен диабет, кракът му се оправи и започнаха да му растат нови нокти. Това беше шок за тях. Дъщеря му внасяше препарат против гъбички – „Арунгал“. Тя се беше опитала да го излекува с него, но безуспешно. Този препарат натоварва силно черния дроб, а при него той и така беше затормозен. Когато започнахме да го лекуваме, първо започнахме да работим с патологията на черния му дроб и на задстомашната жлеза.

 И ако се вземе  периферията, вижте колко нервни влакна идват от кръста, които управляват кръвоснабдяването му. А целият кръст е свързан  с вътрешните органи. И колкото повече проблеми има в стомаха, толкова по-напрегнати са мускулите на кръста и когато се свиват, притискат нервните окончания, които контролират притока на кръв към

краката. Затова веднага след като стомаха се оправи, се променя и кръвоснабдяването.

Можете да използвате оксиметър който измерва съдържанието на кислород. Поглеждаме пръста на ръката – там кислорода е 97-98, мерим при палеца на крака – там е 92 - 91. Това е индикатор. След това обработваме задните части или кръста и ще видим как се изменя показанието на периферния кислород. Слагаме го на един пръст, мерим,  след това на друг пръст, на трети, и гледаме какъв е кислорода.

И ако кислорода на пръстите на ръцете е различен, какво означава това? Това означава, че кръвоснабдяването на лакътния нерв, радиален и медианен, са някъде притиснати. Притиснат е лакътния нерв – значи кръвоснабдяването на тези два пръста пада. Измервате, обработвате корема и след това – пак, и виждате резултата. Или сте дали кислородна вода – преди това кислорода на пръста на ръката е бил 95, а след това става 99. Това е показател. И човекът вижда. И сега въпросът е колко тези 99 ще останат в тялото? Ако остане 3 - 4 часа, това е страхотно.

Когато кучето търси бълхи, то ги яде. Маймуната - също. Оказва се, че въшки се появяват само, когато има проблем с черния дроб. Така е и при нас и при животните. Оказва се, че тези насекоми се появяват, когато тялото в тялото има недостиг на хитин.

В страните от юг-изток ядат скариди, скакалци, хлебарки. Защо? Набавят си хитин.

При работа с черния дроб може да използвате хитиносъдържащи препарати. Какви продукти? Скариди – но не кралските, а малките. Хитинът се усвоява лесно и подобрява функцията на черния дроб. Ако кравата не излиза на поляната, където пасе заедно с тревата и буболечките, заболява от патология на черния дроб. И ние трябва да поемаме храни съдържащи хитин.

Помните циганската рецепта – при хепатит или жълтеница трябва да се погълнат 2-3 въшки в залък хляб. Мнозина пчеловъди поглъщат няколко пчели, но те понякога имат свои въшки или кърлежи, затова трябва да бъдете внимателни и да ги сварите. Но смисълът е в това, че е нужен хитин. Затова при различните хепатити трябва да използвате малките скариди – това е най-лесно. Ако готвите риба, трябва люспите да отиват в храната – можете да ги сушите, смилате и слагате в храната, същото е и при скаридите. Има и растителен хитин, който се среща в гъбите. Ако човекът има проблеми с черния дроб, всякакви мухи и комари му налитат.

Наблюдавал съм това. Излиза, че организмът сам привлича това, което му е в недостиг. При един такъв пациент се появиха въшки, които с нищо не се лекуваха. И с керосин го мазахме – нищо. Това продължи докато не му се появи апендисит – така можах да му погледна корема, разбрах какъв е проблема. Той беше в органите над корема – черния дроб, жлъчния мехур, задстомашната жлеза и когато щафетната палка се беше предала на този участък – възникнал апендисит. Махнаха му апендисита, обработихме му корема и въшливостта веднага изчезна. Нямаше нужда да се маже с нищо. Ако детето има въшки, проверете му задстомашната жлеза.

Съществува взаимовръзка между това, което става на нашата глава и това, което става в корема. Но сега говорим за  задстомашната жлеза. Нейното представителство се намира и на гръбначния стълб, тоест на паравертебралните области.

И откъм гърба, на нивото на корема, а това са ТН9,ТН 10, ТН11, ТН12 има представителство на задстомашната жлеза. Покрай гръбначния стълб. И при патология на задстомашната жлеза намираме тук на мускулите напрегната тъкан, която е озвучена с болка. Когато през корема натискаме задстомашната жлеза, се появява усещане като че сме забили нещо в гърба. Като остра спица или нож в гърба. И когато отпуснем вътрешните органи, гърба се освобождава от напрежение. И в някои случаи хлътналите стави на гръбначния стълб излизат от потъването.

Има представителство на задстомашната жлеза и на тилната страна на ръката. Ако разгледаме ръцете − когато там има пигментация, това може да се отнесе към проблема със задстомашната жлеза. Можем да отнесем това и към проблемите с черния дроб, защото задстомашната жлеза бива засегната след като вече има патология на жлъчката, черния дроб – след това е задстомашната жлеза. И тук има още една особеност.

Когато в процеса бъде въвлечена задстомашната жлеза, започват да страдат ставите ни. Колкото по-патологична е задстомашната жлеза и жлъчката, толкова по-хлабава е ставата. Това са ставите на коленете, глезенните стави и тазобедрената става. Понякога задстомашната жлеза предизвиква явления като хиперчувствителност на кожата, понякога хиперсексуалност. Всичко  хипер – това са свойствата на задстомашната жлеза.

Ако при вас дойде  наркозависим, задстомашната жлеза много добре реагира в този план – при докосването на тялото на такъв човек той обикновено подскача, потръпва. Това е типично – има хипервъзбудимост. Разбира се, свързано е и с особеността на работата на нервната система, но и задстомашната жлеза слага своя отпечатък.

Има още една представителна зона на задстомашната жлеза, разположена на страничната повърхност на гърдите. Ако вземем страничната подмишечна линия, то на нивото на седмото, осмото междуребрие се намира точка, която като че ли е свързана със задстомашната жлеза.  Но тази точка може да бъде зона, която се проявява с болезненост от едната и от другата страна.

Всичко зависи от това каква част от задстомашната жлеза страда – главичката или опашката. И тази зона може да се разпространява по страничната повърхност както нагоре, така и надолу.

Има още една особеност. При преглед на пациент може да установите, че от едната страна има повишен гъдел, а от другата страна – не. Сякаш двете му половини са различни. Това е хиперсъстояние на кожата или от едната или от другата страна. И обекновено този гъдел дава информацияа, че от тази страна функцията на задстомашната жлеза е снижена. Тоест там има ярко изразен венозен или лимфатичен застой и там има по-проблемна част.

Сега да видим номера 4, 5 и 6 от схемата − червата. Номер 4 са тънките черва. А номера 5 и 6 − дебелото черво. Тук със стрелки са показани зависимостта на дебелото черво от тънкото и управлението на тънките от дебелото черво. Представителството на тънките черва е на лицето – предимно областта на челото.

Ако между очите минава черния дроб, то представителството на ободното черво е над веждите. По-нататък от дясната страна на челото върви възходящото черво и нагоре отдясно -  сляпото черво, апендикса, а от лявата страна на челото е разположена зоната на низходящото черво, сигмовидното черво. В средната част на челото е правото черво, а по средата на челото в горната му част, се намира зоната на простатата и половите органи. Затова трябва да оглеждате челото.

Понякога проблемите в малкия таз се изразяват с лющене на кожата в горната част на челото. И пъпките не се появяват просто така. Те се появяват там, където има проблеми с корема. Бенки, папиломи  – те са показател за това,  че някъде функциите са отслабени. Бенките показват, че има слабо звено в тази област на червата. Ако има патология на стомашно-чревния тракт, тази бенка започва активно да расте. Например на брадичката. Често на брадичката при угасване на гениталиите, когато човек старее и гениталиите вече се държат неадекватно, когато с възрастта функциите отслабват, тогава започва активно да расте бенка. А след това от нея започва да расте косъм потвърждаващ, че вече са започнали и хормонални нарушения. Така ако гледаме какво ни се появява, може да се говори за отслабени функции. Има и обратен вариант. Наблюдаваме го, когато започнем да работим с вътрешните органи – тогава често бенките намаляват, или се обезцветяват, или с тях става нещо в положителна посока.

В центъра на челото ни е зоната на тънките ни черва – при поява на пъпки там това показва наличие на застойни явления в червата, които се съпровождат и с недостиг на цинк. Затова, за да премахнем  юношеските пъпки, трябва да препоръчаме на човека да си набави цинк (например като яде сурови тиквени семки). В същото време – ако се появят пъпки на челото, се появяват и херпесни изсипвания на устните. Тоест дефицитът на цинк спомага за това херпеса да заеме свои територии. Можете да поддържате съдържанието на цинк в организма за сметка на морските продукти – особено много цинк има в мидите. Затова ги препоръчват на мъжете -  мидите имат и свои опасни моменти – различни видове паразити, но се налага да избираме.

Споменах, че зоната на ободното черво на лицето е переорбиталната област на очите. Ако това черво е преразтегнато или увеличено, или удебелено, най-често наблюдаваме торбички под очите.

Сега нашите ръце. Те са проекция на дебелото черво.  При това нокътната пластинка на показалеца ни дава информация за възходящата част, в дадения случай за сляпото черво. На другата ръка нокътната пластинка на показалеца е представителството на сигмовидното и правото черво. Когато при децата се наблюдават глистни инвазии, на тези пръстчета най-напред се деформира нокътната пластинка. Второ много често при децата, за разлика от възрастните, нокътните пластинки стават като надупчени. Децата започват да си гризат ноктите – това също е признак. Скърцат със зъби.

И на ръката, в горната част на горната част на ръката ни от китката до лакътя  също е зона на низходящата част на дебелото черво, на дясната – представителна зона на възходящата част. Ако опипаме тази част на ръката и там има повишена болева чувствителност, то спускайки пръсти в корема, ще намерим там също повишена болезненост.

Над издатината на лопатките преминава представителната зона на ободното черво. И много често тази патология на дебелото черво води до това, че тук мускулите се напрягат и притискат отточни вени, които водят от главата към тялото. В резултат се нарушава кръвоснабдяването на главата. И освен всичко друго, това напрежение на мускулите започва да стяга шията,

раменно-лопатъчния сплит, пръстите започват да изтръпват и възникват проблеми. И колкото и да масажираме шията, няма полза. В някои случаи се стига до там, че на шията се формират такива буци, такова напрежение, че болката става нетърпима. И човек понякога е принуден да лежи, защото се нарушава оттичането на кръвта, цялата глава се надува, тоест вътречерепното

налягане е високо и се развива застойно явление в главата. Тоест притокът на кръв е добър, а оттичането е нарушено и в резултат се подуват вените и възниква дискомфортно състояние.

Сега, ако говорим за аксилярната повърхност на шията, то тази зона също се явява представителство на червата и тяхното околоорганно пространство. Тоест в самото начало споменах, че това е като бъбрек, но тук има комплекс от зони, които са непосредствено свързани с червата. И ето този участък по-точно трябва да се разглежда като принадлежащ на тънките и дебелото черва, на това, което покрива нашия бъбрек. И когато гледаме корема, то там, където има патология на бъбреците, то над тази област тънките черва стават плътни и твърди. Тоест от тях в този промеждутък се изключва перисталтичната вълна. И на този фон започва да се развива запек. А естествено, ако храната престоява, се развива интоксикация, атонизация на червата.

Ако говорим за представителство на червата на лицето, то тези гънки при носа и устата – това е зоната на нашага диафрагма на корема. Основата на носа е мечевидния израстък. Различните хора имат различна ширина на носа – тясна или широка – същата връзка ще намерите с гръдната клетка: тесен нос – тясна гръдна клетка и обратно. Щом погледнете човека вече можете да си я представите. Бузата ни е белия дроб, а под нея – тази част принадлежи на червата. При това от ъгълчетата на устата вървят тънките черва, луковицата на дванадесетопръстника. И затова много често при стеноза на пилора, когато има свиване-несвиване на пилора, то тук  - в ъгълчетата на устата, наблюдаваме нацепване.

     При това, понякога при дразнене на луковицата на дванадесетопръстника или негово язвено състояние, наблюдаваме тук поява на зачервена кожа или раздразнение на кожата. Линията, която върви надолу по брадичката, е представителство на слабинната гънка. Ако имаме проблем с  тазобедрената става, ако поражението е от гъбички, то пигментацията в тази зона на брадичката едва ли не рисува тазобедрената става. Трябва само да обръщате внимание на тези участъци на лицето.

И естествено, когато започнем да масажираме тези представителни зони на шията, в отговор често реагират червата. Ако човекът лежи отпуснат, вие започвате да работите с шията и масажирате, при завъртане на главата, в корема започва да къркори, да кипи, тоест коремът се отзовава на това, на което въздействате – както в иглотерапията: слагате игла на крака, а получавате реакция вътре. Тук е същото.

Когато дразним някакви участъци на шията, можете да очакваме, че коремът ни ще започне да звучи и перисталтичната вълна ще започне да се движи.

Представителство на червата има и на кръста ни. А на кръста има около осем слоя мускули и да се каже кой точно отговаря за червата е трудно, защото тук има група мускули, която се въвлича в този процес. 

И колкото повече патология има в корема, толкова повече е напрежението в тези мускули на кръста. И обърнете внимание – кога се формират хернии? Тези хернии, които водят до операция? Когато излиза фиброзния пръстен – било навътре, било навън. Това основно е патология на вътрешните органи. Тоест, когато възниква патология отвътре, то мускулите на гърба толкова се напрягат, че започват да избутват фиброзните пръстени. Остава само да подскочите, за да добавите още натиск, и в резултат фиброзният пръстен излиза. Интересното е, че храненето на фиброзния пръстен става само чрез дифузия. Докато има движение, фиброзният пръстен се храни за сметка на това движение. Щом фиброзния пръстен бъде притиснат от напрегнатите мускули, то това движение не се наблюдава и тогава фиброзният пръстен не получава хранителни вещества и започва да страда. Той става по-твърд и крехък, тоест изменя се неговото качество. Но от друга страна, има много случаи, когато започваме да работим с корема, привеждаме го в нормално състояние, гърбът се отпуска, болките отзвучават, кракът спира да изтръпва. В някои случаи се възстановява даже кръвообращението, тоест изчезват варикозните вени. Всичко трябва да се разглежда от такива позиции.

И освен всичко друго какво се получава? Развила се е патология на низходящия отдел на дебелото черво, тоест то започва да се втвърдява, перисталтичната вълна се нарушава и веднага се получава рефлекторна връзка с кръста. Там мускулите се напрягат, но работата е в това, че от кръста излизат нервни влакна, които също управляват с корема и се получава затворен кръг. Самото черво дава на кръста рефлексия, тази рефлексия притиска нервните влакна, които управляват кръвоснабдяването на същото това черво.

И проблемът нараства като снежна топка и води до това, че мускулите стават толкова силни, но тук - в корема, за съжаление, ние не чувстваме проблема – чувстваме го в краката си. Започват да ни изтръпват краката или се нарушава кръвообращението на краката, на пръстите на краката, появява се болка в седалищния нерв, появява се проблем в кръвоснабдяването на колянната става, в глезенната става. Та нали това е нервната система – показвах ви колко много нервни влакна излизат от кръста и колко нервни влакна вървят към краката.  Всичко това е от кръстната област. И колко нервни влакна отиват в областта на малкия таз. Практически, когато ние с вас започваме да работим с кръстната област, тоест с корема, с това ние опосредствено разхлабваме кръста, автоматически се нарушава и състоянието на малкия таз.

Представителство на долния отдел на червата има и на седалищната област. Ако вземем областта на кръста, тук е големият седалищен мускул, тук – малкия, и тази област има отношение при жените - към матката, при мъжа – към простатата. Навярно знаете – тези, които се занимават с масаж, че когато започнеш да масажираш седалището,  носа започва да тече, защото нашата носоглътка е свързана с долните отдели на червата.  Често, ако има полип в правото черво, има полип и в носа. Когато става нещо в правото ни черво, първо реагира носоглътката. Когато отича сигмовидното черво, дебелото черво, ние не чувстваме това, но човекът започва да киха и носът му постоянно тече. Достатъчно е да промиете червата, да ги масажирате, и течът от носа веднага спира.

Синузитът също е свързан с това явление.

На един пациент, който постоянно кихаше, му масажирахме сигмовидното черво – имаше мощен оток там. Обучихме го на този масаж и сега щом започне да киха, сам се масажира и кихането спира.

Един пациент страдаше от непрекъснато течащ нос – ходеше с дузина кърпички, постоянно го бършеше, носът му беше зачервен и протрит. Обработихме му долната част на червата, капахме там водороден прекис, след това капахме във вената водороден прекис, отново масажирахме, сложихме пиявици и проблемът се реши. Всичко е просто, ако знаеш физиологията.

Затова, когато идват пациенти с грип – какво е грипът – той се появява, когато сме готови за него. Тоест - когато в нас са се натрупали голямо количество токсични вещества, продукти от метаболизма, които бактериите дояждат. Един от вариантите е да проведете очистителни мероприятия.

Можете да направите това със собствената урина на пациента. Както при птиците вътрешните органи се регулират от дебелото черво, така е и при човека. Ако работим с корема, ако има захарен диабет или някакви кисти, добре е да направим клизми със собствената урина. Подобрява се качеството на червата, започват да излизат гъбички, а амонякът, който е в урината, действа глистогонно. А от друга страна, това ускорява процеса на възстановяването.

Нямаме предвид  да го правите на всички – само на тези, които са съгласни. Мнозина идват с последните си пари, които едва са събрали, за да се излекуват. Препоръчвам им да си правят по 3-4 пъти дневно такава клизма. Да я правят докато излизат пяна и бели отделения. След като спрат – спирате. Това са клизми с 200-150 милилитра, въвеждани в правото черво - оставяте ги да постоят там и ако след 15 минути имате позив за изхвърляне – изхвърляте течността. Ако няма позив, значи всичко се е всмукало и е било необходимо на организма. При това всеки път, когато правите това, забелязвате, че качеството на живота ви се увеличава. Не се плашете – от собстветата урина дисбактериоза не се развива. Имал съм пациенти, които по 2 седмици и по месец са си правили такива клизми – единствено собственото им състояние се подобри. Сякаш си спомняме – всички стадии на развитието преминаваме.

Ако си правите 3-4 такива клизми дневно, отделянето на урина се регулира. Често при пациента зле се отделя урината. Казваме му да пие повече вода, а той казва – отичам. Обработваме му корема, започна да пие повече вода и когато започне отделяне на урина, започва да прави микроклизми – така подобрява качеството на работата на бъбреците и в резултат отоците спират. Така, ако човекът е ходел по голяма нужда веднъж в денонощието, започва да ходи по 3-5  пъти. Бъбреците се оправят, подобрява се качеството им.

Особено при дълбоки катаболически състояния, когато катаболизмът преминава в патология, то, като един от факторите, това е прекратяване на нормалното отделяне на урина. Човекът ходи по малка нужда веднъж в денонощието. А при анаболика е обратно – като че ли малко вода пие, а често ходи в тоалетната. Когато започнем да правим такива клизми, всичко се нормализира. Извършва се регулиране и честите позиви за уриниране намаляват. В резултат от регулирането, организмът сам включва механизмите, които регулират обмена.

Представете си, че правото черво е мощна диафрагма, мощна ципа. Каловите маси не се всмукват обратно в кръвта, макар там да има много токсини и отрови. Така е и в урината. При въвеждане в правото черво се поема обратно само водната част от нея, която е нужна. Ако сравним повърхностния натиск на водата от крана и този на урината – в урината е 9 Оерстед, а на крана – 150-200. И ето, именно  тази тъканна вода от урината организмът с удоволствие взема. Но всички токсини остават в правото черво, а амонакът извежда гъбичките от организма. Понякога масажирате сигмовидното черво няколко пъти, но то не омеква и продължава да боли. Какво да направите? Направете тези микроклизми – дават много добър резултат. Тогава започват да излизат гъбичките, червата се освобождават от това, което расте в тях заради амоняка и другите компоненти в урината и оздравяването настъпва по-бързо. Разбира се, можете и да не правите клизмите – тогава оздравяването ще настъпи доста по-бавно.

На корема има много представителства на вътрешните органи. Често, когато газови мехури разтягат корема, това може да предизвика болки в областта на шията, в областта на черния дроб. При това може да заболее крака и да възникне проблем с лицевия нерв. Имах случай с една пациентка – самата тя е лекар-стоматолог. При натиск на възходящия дял на дебелото черво й се появяваше болка на бузата и придърпване на лицевия мускул; отпуснах натиска – болката намаля. Веднага стана ясно, че има чернодробен ъгъл.  В него също често възниква проблем. Тук възниква или калово натрупване, или някакво пренатягане. И то действа на предидущата част на корема – получава се така, че коремът се преразтяга и в резултат се напряга мускула на шията, частично се притискат нервните влакна, които управляват инервацията на венците, носоглътката, очите, ухото, а частично сработва рефлексията между лицевия нерв и всичко това. Затова понякога пациентът идва с лицеви проблеми – лицев нерв или троичен нерв – първо погледнете в какво състояние са вътрешните му органи, в дадения случай – корема. И отново принципа на чифтност – в бързата помощ има такова понятие – ако са докарали един с апандисит, чакай втори. И тук е така. След месец идва друг такъв случай, но ти вече знаеш какво да правиш.

Веднъж дойде пациентка с патерици – привидно херния на гръбначния стълб. Готвеха я за операция. Прегледах й корема – имаше вече две оперирани хернии. Една слабинна и втора – по повод резекция на яйчника. Какво беше станало? Шевовете се бяха разтворили и от тази херния излязло черво и то се е споило. Тоест сляпото черво влязло в тази дупчица. Естествено, там възникнало прегъване и нарушаване на кръвообращението, а тази област на хернията очевидно тя я е и позахапала. Започнах да я обработвам. Като натиснах корема – болки в гърба. С лек натиск успях да масажирам – тя се обезболи и иррадиацията в гърба се прекрати. Като стана, нямаше болки. Пита – ама как – излекувахте ли ме? Казвам – не, отидете при лекар да ви зашие тази дупчица. Това беше интересен момент, свързан с притискане на корема. Много често оточната долна част на корема се явява като основна причина за болки в гърба, в крака.

Имаше една пациентка – дойде по чехли-пантофи. Пазеше си гърба. Обработих й корема, дадох й рициново масло и се оправи – сега ходи на висок ток.

Казват, че остеохондрозата е нарушение на обмена, а къде е обмена – в корема. Така че нашата медицина загуби много отричайки се от корема. Казват – пиявици ли – ама вие какво – та това е архаизъм от едно време!

Но пиявицата е единственото нещо, което възстановява умрелите кръвоносни съдове.

На един пациент на 43 години с аденома на простатата сложихме пиявици - обработихме му корема, сложихме пиявици и всичко се оправи. При пиявиците има нещо интересно – щом пиявицата направи дупчица и започне да вкарва там своята слюнка, тя прониква едва ли не през цялото тяло. Ако я сложите на пъпа, следата се появява веднага на темето. Тоест дотолкова възниква шунтова ивица, като лазерен лъч, от край до край прострелва.

Цялата кардиология минава през корема. Ще се убедите в това. Също и болестите на гърба, и болестите на белите дробове, и много други. Този пациент имаше посивяла коса, а след като му сложихме пиявиците, започна да приема в големи количества витамини и микроелементи и сега косата му е черна. Той просто отишъл в аптеката и си купил стандартен набор микроелементи с витамини – вземал го за общо подобряване на дефицита на микроелементи.

Който е слагал пиявици знае, че понякога, ако я поставим на корема, възниква подуване на тъканта на това място. Защо? Защото всички тъкани в тази зона стават по-меки и по-еластични. А налягането на всички тъкани е еднакво, затова тъканта бухва. Когато при патология на бъбреците или аортата слагате там пиявици, на другия ден тъканите на това място са меки, рехави, а където не сте слагали, тъканта е твърда, плътна, съвсем различна. И след известно време тъканите се изравняват.

Интересна е работата на Александър Алексеевич. Той описва интересен феномен – когато се слага пиявица в областта на пъпа, по съдовете минава своеобразна вълна. Тя върви към темето на главата и към краката. Изобщо – във всички посоки – като водни кръгове при хвърляне на камък. И когато от темето на главата и от краката тази вълна се отразява и пак се събира в средата, тогава съдовете в областта на главата, в ръката или пъпа стават еднакви. Разбира се, тази вълна върви не за 20 минути, а понякога с дни. И така, сивите му коси изчезнаха.

Излиза, че въртейки се обратно на часовниковата стрелка, се включва някакъв механизъм. А ние с вас говорим, пак позовавайки се на Хумбелгриц, какво е белия косъм? Това е признак на атеросклероза на кръвоносните съдове на мозъка. А какъв е признака за атеросклерозата на кръвоносните съдове на половите органи? Попов пише, че на времето сватовете канели жениха в банята и гледали много ли сиви косми има там долу и ако били много – не давали невястата да се омъжи за него. А кое решава тези задачи? – пиявицата. Сложете я на половите органи или на тестисите – в никакъв случай няма да ви навреди. И така, при този пациент веднага и слухът му се подобри и сивите му коси изчезнаха и аденомата му изчезна.

Това е, що се отнася до нашия корем.

Когато пациентът лежи пред вас, трябва да гледате доколко обгазен е корема. Трябва да опипате и да видите как звучи той. Ако там има много газове,  а газовете, това са индол, скатол, меркаптан, серен диоксид, креатинин. – токсични вещества, които поразяват системата. Затова колкото по-малко газови мехури има в корема ни, толкова по-здрав е човека. Разбира се, това е признак за дисбактериоза. Но тук можете да използвате и пробиотици. Един от вариантите е семето от копър. Друг вариант е да вземете заместник на кафе - цикория. Цикорията (синя жлъчка) също се явява пробиотик. Понякога трябва да препоръчвате на пациента, който обича да пие кафе, да не пие кафе, а да пие цикория. Така поне ще е полезно за здравето му.

Въпросът е как ефективно да се преборим с дисбактериозата? Какво се получава? Ако подобряваме състоянието на черния дроб, жлъчния мехур, задстомашната жлеза, то нашите бактерии получават поддръжка. Представете си – кой живее в квартира, където прозорците са избити, където няма под, светлина, отопление, покрив, електричество? Щом всичко бъде остъклено, идват стопаните, изгонват клошарите и те самите започват да живеят. Така е и в корема ни. Ние не сме изгубили своята флора напълно и тя е способна да се възпроизвежда. А къде се възпроизвежда тя? В сляпото черво. То е детската градина за нашите полезни бактерии. Когато работите с корема, често при дисбактериоза ще видите, че сляпото черво е отекло, напълнено, в него бълбука, плиска се. Получава се така, че потомството на нашите бактерии се съхранява тук дотогава, докато се подобри всичко останало, когато готовността на корема е нормална. И когато започнете да работите с корема, подобрявате микроциркулацията като премахвате тези газови облаци, токсичните вещества, то бактериалната микрофлора започва да прониква сама, като запълва промеждутъците. А ако ние помагаме като добавяме някакви „Нарине“ или „Бифидум“, или лактобактерии, тоест допълваме – това е всичко. Всичко това заема територия, изтласква паразитарната микрофлора, формира микроелементен състав, витамини и така поддържаме себе си.

Трябва да обръщате внимание на плътността на тънките черва и на тяхната болезненост. Когато натискате тънките черва около пъпа, имате възможност да оцените състоянието на артерия аварис тестикулярис. В какво състояние е кръвоснабдяването на малкия таз. Навсякъде червата трябва да са меки, еластични, не трябва да има втвърдявания и уплътнения в тези области.

Тънките черва – понякога е целесъобразно да ги преслушате. Ако сложите стетоскоп   в областта на илеоцекалната клапа, а мястото се определя така: ако вземем разстоянието от областта на пъпа до горния свободен ръб на крилото и прекараме между тях линия, и я разделим на три части, то границата на раздела между втория и третия участък, като броим от хълбочна кост, то това ще бъде тази област, където приблизително се намира илеоцекалния клапан. Това е тази клапа, която отделя тънките черва от дебелото. И ако поставим тук стетоскопа и се вслушаме внимателно, то при наличие на лентов червей, ще чуем характерно скърцане. При това скърцането е постоянно, защото перисталтичната вълна при лентовия червей присъства винаги. Като акула, той не стои на място, а постоянно е принуден да се мърда. Понякога слагаме ръка на корема си и чувстваме, че нещо вътре помръдва. Един от вариантите е това да е газов мехур, а друг – когато там има паразит. Подобна ситуация се наблюдава достатъчно често. И ако видите, че там нещо непонятно помръдва, желателно е да преслушате със стетоскоп тази област. И ако веднъж чуете скърцането на този лентов червей, никога няма да забравите звука и ясно ще го определяте.

Ако илеоцекалния клапан не работи, а се случва често той да се затваря зле, и тогава газовете и бактериите от дебелото черво попадат в тънките черва и храносмилането се нарушава. И затова тази област е много важна. Когато работите с корема, трябва да обърнете внимание. Ако има болезнено плътна тъкан, постарайте се да я разтриете, да подобрите микроциркулацията, и с всеки изминал ден тя става все по-мека, а храносмилането се подобрява. И тук има още една интересна особеност – ако газовете започнат да проникват в тънкото черво, а луковицата на дванадесетопръстника в нас е горният участък на тънките черва, то газовете се издигат в луковицата на дванадесетопръстника и тя започва да се разтяга. И ако тя започне да се разтяга от газове, то естествено кръвоносните съдове се натягат, а това води до снижаване на кръвоснабдяването на самата стена на червата и естествено застой на концентрирата жлъч обгаря стената на това черво и бързо се развива язва на луковицата на дванадесетопръстника. Защото постоянно се извършва травматизация от застойна жлъч. Докато разтривате тази луковица, обменът на веществата се увеличава. В нашия организъм има много силна регенерация на тъканите на черния дроб, стомаха. Нашият стомах много пъти се травмира, но много бързо се възстановява.

И луковицата на дванадесетопръстника притежава много силни регенеративни свойства. Затова често става така – при вас идва пациент с установена диагноза язва на луковицата на дванадесетопръстника с ръбцови образувания, а вие сте обработили корема, той е направил УЗИ и няма нищо. Нито язви, нито ръбцова тъкан. Къде се е дянало всичко? Само е изчезнало. Тоест вие сте подобрили микроциркулацията и тя е решила проблема. Тоест вие сте снели спазмите, снели сте напрежението.

Дължината на червата е около 12 метра. Представете си, че нашите зъби, устната кухина, хранопровода, всичко това е продължение на червата, но видоизменено. Затова често поглеждайте в устата. Ако в червата ярко изразено процъфтява кандидоза, тя разцъфтява и на езика и е безполезно да го чистите с различни устройства и приспособления. Трябва да разберете, че като отрежете папиломата от шията, вие не решавате проблема с вируса папиломаматоза. Използвали сте козметика да я скриете, но проблемът е останал. Така е и тук – с езика. Изстъргвате го, нещо се е подобрило. За общуването това е по-добре, защото езикът не е бял, но проблема трябва да се решава вътре в корема. И ако видите бял език, направете опит. Изпийте чаена лъжичка карамфил. Изпивате я сутринта, а през деня виждате, че езикът не е бял. Макар да сме просанирали само горната част. И вие за себе си ще определите колко ви трябва. Стрин ли да пиете карамфил или вечер? За да решите проблема, понякога трябва организмът да се адаптира. Първата седмица пийте по една чаена лъжичка, а втората – по две. Ако сте имали склонност към диария – тя изчезва. А за лечение на папиломите трябва да пиете пелин. Имам книга за тези неща: «Профилактика протозойной и вирусной инфекции, кандидомикозов и гельминтозов».

А по повод лентовия червей, говорихме за рецептата на Чингисхан – ситно нарязана глава чесън с малко кисело мляко или каша се гълта без да се дъвче вечер преди лягане. След 1 месец се изчистват и организма и кръвта).

Решихме да опишем зоните на стомаха и общите признаци за патологии и нарушения. Една колежка ми каза – аз нещо напълнявам. Казах й на шега – това са глисти. Защо най-често дебелее човек? Защото паразитите започват да изяждат витамините, микроелементите и остава само съединителната тъкан, за сметка на което разбухва. Ние сме така устроени, че нашият организъм свързва нашите отрови и токсини с мазнини. И колкото повече токсини идват от корема, толкова по-пълен е човек. Много хора казват – малко ям, а дебелея. Защо? Ами защото тлъстините се формират като защитна среда, за да запазят човека. Ами липомите? Какво представляват? Ами това е гробище за радиоактивни отпадъци. Него го бетонират, за да не би съдържимото му да попадне в земята. Така и организмът образува тези липоми. Там има токсично вещество, което не трябва да попада в системата, иначе ще погуби човека. Какво да правим с липомата – да я изрежем? В никакъв случай, защото тогава организмът ще формира друга, за да има къде да изхвърля тези отрови. Това е този бетонен саркофаг. Тогава той продължава да формира още една, втора, трета. Те продължават да растат. Трябва да се борите не с тях, а с това, което формира тези токсини.

При нас сега работи д-р Гусенкова – ще чете лекционен материал по очистването на организма. Нейните пациенти свалят по 20 килограма. Давам й всички пълни пациенти. Защо? Защото тя им нормализира обмена. Токсините спират и всичко свършва. Човекът слабее, защото тези тлъстини вече не са нужни – няма какво да свързват. А щом няма какво да свързват – защо организмът да ги държи? Ако не работите с ръката си, организмът ще реши, че тя не ви трябва и тя ще изсъхне, мускулите ще изчезнат. Затова някои неща трябва да разглеждате по този начин.

По този повод – при удар ни препоръчват да охладим мястото. Но да видим физиологията. Ако хищник отхапе лапата на животно, няма кръвозагуба, защото при отхапването възниква болка и в резултат възниква спазъм на кръвоносните съдове. Кръв не тече и животното се отдалечава на три лапи. При остра болка възниква същия спазъм, защото организмът възприема удара като отсичане. И между артериите и вените в слабините се включва обходен колатерален път – между тях възниква преграда. И кръвта спира да отива към крака, прелива се в слабините. И на това място се създава исхемия, а ако ние охладим мястото – създаваме още по-дълбока исхемия.  Затова, ако си ударите с чук нокътя, за да не го загубите, в никакъв случай не го замразявайте – първо покажете на мозъка, че пръстът е жив, а не отсечен. За целта го потупайте лекичко. Тогава кръвоснабдяването се възстановява и ви гарантирам, че нокътя няма да падне. Но ако го замразите – той със сигурност ще падне. Поради това в спорта има много инвалиди – защото при удар замразяват мястото, а трябва просто да потупат с пръсти удареното, за да покажат на тялото, че крайникът е жив. Да, ще има оток, но няма да възникне патология. Често след такива спортни мероприятия ни се появява облитериращ ендартериит, проблеми с вътрешните дълбоки вени на долните крайници. Тоест, развива се голямо количество патологии поради неправилно разбиране на физиологията. А това е просто физиологичен процес.

Рерич лекува рак. Има интересен подход към анаболизма и катаболизма. Той бил изобретател. Измислил вещество, което въвеждали във вената по време на автокатастрофа. Въвеждали го във вената и организмът си спомнял този стар рефлекс. Тоест там, където има болка, възниквал спазъм на кръвоносните съдове и това спасявало от кръвотечение. Преди немците си носели такива инжекции и при трагедия си ги слагали и кръвотечението спирало. Те по изкуствен начин подтиквали организма към отдавна забравения рефлекс. Та нали по време на война, когато хората атакували и им откъсвали ръка, възниквала болка, шоково състояние и един умирал от кръвоизлив, а на друг кръв не течала. Защо? Защото този древен механизъм работел и спирал кървенето, а при който той не работел – умирал от кръвозагуба. 

Ние не измисляме нищо ново – само използваме тези физиологични особености. Нашият корем има интересно свойство. Да погледнем американската статистика, която при тях е доведена до съвършенство. Те правили изследвания за хора, умрели от внезапна смърт и се оказало, че 40% от тях са умрели от подуване на корема. Тоест червата се раздуват, куполът на диафрагмата се повдига, затваря клапаните на сърцето и човекът умира. В Америка има много пълни хора – сега и в Русия става така. Бях в Тайланд – там като видиш някой пълен, се оказва руснак. Преди това беше рядкост – сега се среща често благодарение на бързата храна, Макдоналдс и т.н. Цялата идея се заключава в това, че такъв голям корем първо ни говори за дефицит на мед в организма, защото съединителната тъкан се разпълзява, а второ – поради състоянието на червата възниква тежка интоксикация и тези газове притискат купола на диафрагмата, поради което сърцето може да спре всеки момент. При това такива хора започват да хъркат, снижава се зрението, слуха, с вестибуларния апарат възникват проблеми, защото шията се напряга. Кръстът се притиска, появява се нарушение на кръвоснабдяването в долните крайници, а поради голямо потребление на въглехидрати, се развива захарен диабет, защото по строеж ние се отнасяме повече към хищниците. Но това е лично мое мнение. Защото кучешките ни зъби няма къде да ги денеш. И нашият стомах смила само белтъци. Ако имахме друг стомах…

Какъв е основния проблем на вегетарианството? Това са камъни в жлъчния мехур, атоничност на стомаха, патология на долните отдели на корема поради дефицит на белтък. Болотов по този повод казва, че ако се направи електролиза на растителния и животинския белтък, то растителният белтък отива към единия електрод, а животинския – към другия. Това означава, че не винаги нашият организъм приема тези белтъци, които идват от растителната храна – ето в какво е въпросът. Ние трябва да бъдем тренирани. Стресът, ако не е прекомерен, ни тренира. Глад, студ, психологическия стрес не трябва да е прекален. Прекомерният стрес поразява всички системи. Например студа. Най-много инсулти и инфаркти има сред моржовете, но никой не говори за това. Котляровский, който тичаше по къси панталонки в студа и беше лидер на това движение, умря от рак на простатата. И великият йогин Рамачарака умря от рак на стомаха на 60 години.

Ползата от суровата гречка и вредата от плесените

Разберете ме правилно – суровото месо е идеалният вариант. Но ние не можем да го ядем сурово, защото в суровото месо има огромно количество паразити, особено в свинското. На изток затова се забранява консумацията на свинско, за да се запази населението на страната. Религията пази своите хора. Здравословна храна не са само плодовете и зеленчуците. Една пациентка имаше повишена захар. Наяла се със сладки круши и захарта й се повишила още повече. След един ден идва – спряла да яде плодове и зеленчуци – заменила ги с месо, риба, и захарта й се нормализира.

Тоест сладките плодове и зеленчуци също могат да вдигнат захарта. Не трябва да преяждате с тях. Трябва да има нормално количество от всичко.

Например гречката е единствения продукт, който съдържа квертицин – веществото, което потиска онкотоксините в организма, снема интоксикацията. Ако вечерта залеете гречката с кефир (или кисело мляко, Б.пр.), на сутринта можете да я ядете нормално. В гречката има голямо количество микро и макро елементи, в това число манган. Тя съдържа лесноусвояеми компоненти. И ако работите с корема на пациента, а човекът остане една седмица на гречка, ще видите колко хубав става отвътре. Поне веднъж дневно в дажбата на човека трябва да влиза гречката. Ако не искаме да ядем месо, трябва да намерим с какво да го заменим, където всичко е балансирано. Пак се връщам на пъдпъдъчите яйца – те имат и мед и цинк в своя състав, необходими за развитие на нормални, здрави клетки в организма. Сурови ги пийте. Но за да не получите отравяне, гледайте срока на годност. Аз взех един пакет - яйцата бяха покрити с плесен. Колкото по-пресни са яйцата – толкова по-добре.

Съществува още един проблем – с бирата. Работата е в това, че бирата съдържа женски хормон и ако мъжът в течение на една година пие по бутилка бира, неговите форми се изменят. Започват да му растат женски гърди.

Има и друг проблем с бирата – нашите фирми купуват зърно в Европа, което е поразено с черна плесен, и от него правят бира. За съжаление, по време на сваряването плесента не загива. И какво имаме сега? Причинени от пиене цирози, патология на мозъка. Чудят се откъде червата им са поразени от черна плесен – от бирата. Веднъж говорих с ръководител на хлебокомбинат и завод за смилане на брашно. С радост ми се хвалеше, че някакво плесенясало зърно успял да продаде на фирма, която прави от спирт от зърно. Той даже представа нямаше колко хора ще бъдат поразени от тази плесен. За съжаление, черната плесен не умира при варене. Тя издържа даже на космически студ, на радиация, на слънчевите лъчи. Погледнете – космическата станция я изяде плесен. Не напразно в Корана е написано, че ако домът ти е поразен от плесен, трябва да го изгориш. Борбата с плесените е най-успешна с меден сулфат (син камък) или засоляване.

Тук трябва да споменем за доктор Симончини (вж. Ракът е гъбичка. Лечение на рака със сода бикарбонат). Тези гъбички имат свойства на живи и неживи тъкани. Размножават се като живите, а растат като растение. Има хипотеза, според която Земята е започнала с тях и ще завърши с тях. Дотолкова сериозно е всичко. Човечеството само погубва себе си. Затова трябва да има профилактика. В Китай, Индия, Мексико, Боливия плесента расте бързо, затова на нашите спецназовци, които бъдат изпратени в джунлата, им забраняват да ядат растителна храна. Могат да ядат само всичко, което се движи. Затова, когато купувате ананас, гледайте да няма плесен по него. На дърветата също има онкопроцеси. Ако на ябълките има израстъци, не ги яжте – това са своеобразни онкопроцеси. Избирайте ябълки, които са ядени от червей. Ако имат плесен и тя не е много, отрежете засегнатата част. Не яжте поразен от плесен хляб. В компостните ями има постоянна влажност и топлина и тук идва черната плесен, а това се разпространява и в градините го разхвърлят като тор. Природата е предвидила, че ние трябва да бъдем защитени. И тази защитеност върви с нашата вътрешна среда, с тези вибрации, които не поддържат растежа на тези гъбички. Та нали всеки от нас има собствена вибрация на вътрешните органи. И когато тези вибрации започват да не се вписват в окръжаващото пространство, именно тогава идва всичко. Затова вибрационната медицина също има своето място. Системите в нас сами се регулират. Жлъчта регулира развитието на паразитите. Имунната система разпознава. Понякога гледаш под микроскоп кръвта и виждаш, че гъбичките се делят, но основното е, че присъства среда за това деление. Ако в кръвта няма кисела среда, това няма да стане – те няма да се делят.

Животинските белтъци са нужни – това е нашата кожа, нашата кръв, формените елементи. Няма къде да се денеш от това. Но нали в нашия организъм съществуват мощни системи за защита. Та нали поддържането на определен рН баланс на кръвта е от нашата буферна система. Измерваме след хранене рН на слюнката – кисела, след два часа – отново измерваме и отново е кисела, а 3 часа след хранене, рН трябва отново да бъде алкална. Тази буферна система се определя от бъбречните структури. Тук ние трябва да се погрижим. Ако бъбреците работят нормално, те поддържат това състояние. И тогава можем да говорим и за дълголетие и за други неща. А ако концентрацията на стомашния сок е достатъчно висока, то този процес на преработване на белтъците става още по-бързо. Тоест присъстват механизми и тези механизми не трябва да бъдат разбалансирани и тогава проблемите са по-малко. 

Разликата между месото на птиците и животинското месо е тема достатъчно интересна, защото тук се разглежда типа мускулно влакно. Кое мускулно влакно по-добре се смила и по-добре се усвоява. А изобщо, ние с вас също можем да се разделим на две основни групи. По типа на мускулното влакно. Мускули гликолитически и мускули анаеробни. Тоест анаеробните мускули - това са сангвиника, холерика, бързите двигателни режими, а гликолитическите мускули – това са флегматиците, меланхолиците. Обърнете внимание – на китайци иглите работят, а на европейците действат по-слабо. Защото мускулното съотношение е различно.

Работата е в това, че нашият характер се определя от мускулите. Не може от сангвиника да се направи флегматик, защото мускулите не се преустройват. Оказва се, че в червеното мускулно влакно и в бялото мускулно влакно електролитите са различни. Когато иглата се слага в бялото мускулно влакно, потенциалът е значителен, а когато иглата се слага в червеното мускулно влакно, а това са китайците – потенциалът е увеличен. Европейците са по-взривни, по-кипящи, и в тях има много бяло влакно. Но от друга страна, колкото повече типът на човека е по-сходен с азиатеца азиатеца, толкова по-добре работят тези игли.

Скелетът на азиатеца се отличава от скелета на европейците по това, че при европейците тазобедрената става има „устна“, която ограничава подвижността на тазобедрената става, но с това я усилва. Азиатецът няма такова ограничение, затова лесно прави шпагат.

Спазми в стресови ситуации

Имаше една пациентка – вървяла си по улицата, спряла кола и я питали за някаква улица – в града нямало такава, но докато обяснявала, я вкарали насила в колата и я ограбили в движение включително брачната халка – тя не могла веднага да я извади – дали й нож за да си отреже пръста, но тя успяла да я свали, след това я изхвърлили от колата в движение – добре, че било в снега. Тя била в шок и оттогава каквото хапне започнала да го повръща. Станала 38 килограма – само кости. С нея работил Кашпировски, но поради шока тя не можела да се концентрира и да влезе в хипнотичен транс и Кашпировски не успял да помогне. При нея от шока жлъчния мехур се затворил и това давало позивите за повръщане. Когато човек се наяде, трябва да има отделяне на жлъч, а сфинктерът на момичето бил затворен, жлъч не излизала и това се съпровождало с обратно изхвърляне на храната. Хранели я буквално с топче по топче черен хайвер. Само това можела да преглъща. Започнах да работа с корема й. Натиснах сфиктера на Оди и жлъчта заруча, спазъма си отиде, спадна отока от черния дроб. И буквално след първата процедура, след 30 минути, коремът й беше наред и тя изяде една чинийка супа. На другия ден поработих още малко, свалих окончателно тремора. Това беше победа за два сеанса. Не съм имал друг случай с такова бързо възстановяване – след няколко манипулации всичко изчезна.

Когато настъпи някаква критична ситуация, ще си спомните този метод. Може да е отравяне, травма или екстремна ситуация. Та нали в екстремна ситуация кръвта от вътрешните органи отива към периферията към мускулите и ние сме готови да се сражаваме. Но за съжаление, само при животните, като видят опасност, стресът преразпределя кръвообръщението им и го насочва към периферията, а след това, когато опасността премине, кръвта отново се връща в изходната си позиция. А човекът има мозък. И след като премине опасността, продължава да преживява и преживява. А този спазъм вътре, тоест оттокът на кръвта от вътрешните органи, продължава. И когато продължава дълго, то това състояние от едно качество преминава в друго – патологично. Поради това военните се заинтересували от тази технология. Често, когато  човек изпълнява някаква бойна задача и идва там, където трябва да я изпълни, вече не му стигат сили. Защото в корема му всичко е станало на възел. Върви мощна интоксикация, тремор, който не му позволява да се прицели. Няма сили. А трябва само в момента на стрес да отпусне възела в корема, който пръв е реагирал на стреса. И процесът на храносмилането тръгва. Треморът си отива и силите се възстановяват.

Ако газовете така разтягат корема, че сърцето спира, вероятно сте забелязали, че астматикът, когато хапне и започне да се издува, се повдига купола на диафрагмата и този купол започва да натиска белите дробове и тогава започва астматичен пристъп.

Помните Чехов – той лекувал всички патологии с рициново масло. В известен смисъл е бил прав – ако се снеме това газообразуване, подуване, ако се изхвърли съдържимото на корема, това наистина помага.

Говорим за това доколко налягането на корема влияе на състоянието на човека. Представете си какво става в малкия таз, ако налягането повдига купола на диафрагмата. Колко високо налягане се развива в областта на малкия таз. И естествено, ако в тази област възникне налягане, най-напред се развива патология на яйчниците. Споменах ви, че първото, което реагира на нарушаването на кръвообращението, са яйчниците. Те са много чувствителни към това. И практически е много трудно да се намери жена, при която с яйчниците всичко да е наред. Различни кисти, патологии на корема са като че ли нещо нормално. Но всичко това се дължи на нашата безграмотност.

Сега ще разгледаме органите на малкия таз.

Първо трябва да разгледаме лицето на човека – на него проекциите на гениталиите се разполагат на брадичката. Ако там има съдов рисунък, ако пациентът е мъж – търсим аденома на простатата. Синкавост на брадичката, когато има венозен,съдов рисунък, мрежичката се появява на брадичката, най-често това е аденома.

Интересното е, че когато започнете да работите с корема, този рисунък изчезва. И пи-си-ю-ей, такъв страшен показател, също започва да се снижава.

В центъра на брадичката, където е ямката, тази зона съответства на срамната кост. Ако вземем срамната кост, това е нейно точно повторение. На срамната кост е симфизата, а на брадичката има ямка. И когато имаме несъответствие на симфизата, следродово, когато симфизата е сраснала зле и става по-подвижна, то в тази област към брадичката на пациентката е невъзможно да се докоснеш. При нарастването на миома, в центъра на брадичката започва да бухва тъкан. От двете страни на ямката на брадичката са областите на яйчниците, а под долната устна, от лявата и дясната страна, се намира представитеството на млечните жлези. На една пациентка бяха отстранили млечната жлеза. Веднага след това от същата страна на устната й изчезнал лишея, от който тя се опитвала да се избави дълго време с различни средства. Проблемът й с млечната жлеза нараствал, но никой не свързвал лишея с това. Затова обръщайте внимание.

Често, когато при жената месечният цикъл е патологичен, на брадичката има пъпки.

При патология в малкия таз срамната кост става свръхчувствителна и като палпираме по надкостницата на срамната кост можем да съдим за това, което става вътре. От друга страна, щом приведем корема в ред, тези зони спират да се озвучават с болка, а болезнеността на надкостницата веднага изчезва. Ако изпълняваме правилно всичко.

Ако вземем отсечката между срамната кост до пъпа и разделим този отрязък на 3 части, то границата на раздела между втория и третия участък ще съответства на точката, която има отношение към кръвоснабдяването на малкия таз. И ако тази точка при натиск е озвучена с рязка болка, това означава, че е нарушено кръвоснабдяването и че организмът изпитва голям дефицит в кръвоснабдяването на таза.

Следващото, което трябва да погледнем, са сънните артерии. Ако вземем сънната артерия, която минава от едната страна и от другата, отляво и отдясно на гръкляна, горната една трета също принадлежи на гениталиите. Ако ни стане нещо на яйчника, тук възниква оток. При мъжа това е зоната на простатата. Ако от едната страна на простатата възникне хиперплазия, то от тази страна сънната артерия отича. И поради това кръвта зле захранва главата. Тоест възниква ситуация, когато при отмятане на главата или изменение на нейното положение, човекът започва да губи съзнание. Ние сме така устроени, че при отмятане на главата двете гръбначни артерии се притискат, а предните сънни артерии  остават отворени. Затова, ако в нас възникне несъстоятелност на сънната артерия, то при отмятане на главата назад човекът започва да губи съзнание, тоест това е нарушаване на кръвоснабдяването.

Освен всичко друго, информация за състоянието на малкия таз идва и от нашия глас. Нашият глас ясно показва в какво състояние са гениталиите ни. Например гласът на сифилитиците се губи. Когато на петела гениталиите съзряват, гласът му се променя, когато гениталиите на юношата съзряват, гласът му се променя. Когато човекът започва да губи гласа си, това е знак, че с гениталиите му не всичко е наред. Независимо дали е мъж или жена. Отидете в урологията и веднага ще ви стане ясно, че там лежат хора, които нямат глас. Изчезването на гласа не е свързано с професионалната дейност. Много певци питат – къде е тази точка, която трябва да се стимулира – тя е в малкия таз. Можете да я натискате, да я масажирате. При кастрация първото, което се променя – е гласът. Когато там има възпалителни процеси, когато има изменение.

И на занятията често се натъкваме на прекалена стимулация на вътрешните органи. След манипулациите пациентът става и няма глас. Всяка прекомерна стимулация се възстановява с нова стимулация, но в по-щадящ режим. Отново обработвате корема, но в по-щадящ режим и всичко се възстановява. Тук вие имате възможност да наблюдавате как се изменя всичко това. Затова, когато трябва да пеете някъде, масажирайте долната част на корема си.

Ето такава е нашата особеност. Сега втората особеност. Това е лимфоидния пръстен. Първият признак за развиваща се патология са ангините. Ако човекът страда от ангини, това е първият признак за това, че е кандидат за хирургията. Защото това е дренаж, който върви през гърлото – това са токсини.

Ако функцията на бъбреците се снижи, кожата започва да работи като отделителна система. От кожата започва да мирише на урина. Защо? Защото проблемът е общ. Проблем на пикочния мехур, на простатата и тогава организмът намира начин за изхвърляне на токсините през кожата.

А тук също – организмът намира път за изхвърляне през една от защитите, тоест чрез лимфоидния пръстен. Не забравяйте, че сме били пръстен в стадия на ембриогенезата и когато сме започнали да се развиваме, пръстенът се разпаднал – от едната страна израснали краката, а от другата страна – главата.

И така, шията носи цялата информация за състоянието на таза. А още по-надолу – в основата на шията, се намира представителството на пикочния мехур. И когато възникне раздразване на пикочния мехур, било то пясък или възпалителен процес, шията започва да се притиска. А какво има тук? Тук вървят нервни снопове, които  отговарят за кръвоснабдяването на ръцете. Тогава имаме изтръпнали пръсти на ръцете, сърцето започва да страда, белият дроб се изключва, защото снопът нервни влакна върви в района на сърцето и белите дробове и кръвоносните съдове се свиват. И от този сноп няма къде да се денеш, защото основата на шията принадлежи на пикочния мехур, на матката, а при мъжа това са простатата и пикочния мехур. Поради това, когато там се формира нещо подобно, на шията ще намерите плътна, тъкан твърда като дърво.
 

                                                                                                                                                                         www.iskri.net/zefira


Създадено: 25/06/2017 : 12:14
Обновено : 09/06/2020 : 23:12
Категория : А.Т. Огулов - лекции за лекари
Страницата е посетена 1911 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^