Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 420 всичко

 1 посетители

Здраве без лекарства - Система за самовъзстановяване – част 2
 

 

СИСТЕМА ЗА САМОВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

втора част

 

лекция от лекар

 

Ето какво може да направи всеки от нас за възстановяване на своето здраве:

Съществува време за работа и време за възстановяване на всеки орган – това се нарича физиология. Физиологията е много орязана по силата на това, че руският физиолог Павлов се е занимавал с висшата нервна дейност, която впоследствие легнала в основата на психотронното оръжие. Затова били иззети неговите трудове. Всичките му основни работи са с гриф „Секретно“. 

Физиология – това са 24 часа – периодът, когато всеки от органите работи или се възстановява в определеното за него време. Това са безусловни рефлекси и те не зависят от човека. Ако постъпваме правилно по време на възстановяването или работата на един или друг орган, ние никога не боледуваме. 

Стомахът започва да работи в 5 часа сутринта, изработва солна киселина и пепсини, които разтварят органиката. Клетките, които изработват това, също са органични и живи, затова не могат да живеят денонощно – те също се смилат от солната киселина. Затова стомахът работи максимално дванадесет часа - от пет часа сутринта до пет часа вечерта

Към шест часа вечерта в стомаха няма нито солна киселина, нито клетки, които я изработват, следователно, храната, поета след 6 часа вечерта, не се  смила и ще лежи и гние в стомаха до следващия ден. Оттук се появяват неприятна миризма от устата сутрин, състоянието на умора, липсата на апетит. 

Доколкото солната киселина е много силен разтворител, за да не се разтворят клетките в стомаха, през деня, на всеки два часа, трябва нещо да ядете. Не нужно това да е голямо количество – може просто да похапнете нещо. Доколкото системата на организма е самовъзстановяваща се, самият организъм трябва да ви подскаже какви микроелементи са по-необходими в един или друг период.  

Не трябва да има никаква диета. Всеки има свое състояние на кръвта и нужда от определени микроелементи: на един му трябва цинк, на друг – магнезий и т.н.  За микроелементи организмът започва да «моли» под формата на едни или други продукти, съдържащи необходимия елемент, затова няма забранени или разрешени продукти. 

При възстановяването на целия организъм храната ще е лекарство за организма, а човекът няма да боледува. Организмът сам ще намира продукта, който е необходим за оздравяване подобно на това както животното, без да знае името на лечебната трева, я намира, изяжда и оздравява. 

През деня храната трябва да постъпва колкото може по-често, например през два часа, петкратно хранене (както в санаториумите). Най-силната солна киселина се изработва рано сутрин, при това възниква силно чувство на глад. В този период  клетките в стомаха са млади, киселината е силна, значи на закуска трябва да ядем белтъци с животински произход (по време на постенето това може да е риба)

На обяд – супа, а на вечеря – каши, въглехидрати, защото те не се смилат и бързо ще си отидат, а стомахът ще започне да се възстановява. Следователно, вечерята може да се състои от каша с плодове или макарон, още повече, че те дават продължително чувство на ситост, тъй като се смилат дълго. 

От осемнадесет часа се включват в работа бъбреците. Те започват филтрация, за да изведат всички умрели клетки, които стомахът е разтворил. За да помогнете на бъбреците да филтрират много лепкавата кръв, след 18 часа вечерта можете да изпиете подсолена вода подобна на физиологичния разтвор, който се продава в аптеката (концентрацията на сол във физиологичния разтвор е много точно отработена, тъй като разтворът е вътревенозен). Можете да го опитате на вкус, да го запомните и да си го приготвяте сами. Минералната вода «Ессентуки» №4 или №17 има същия състав, след 18 часа вечерта можете да пиете такава вода. 

Във връзка с това, че консумираме огромно количество продукти богати на калий, сега в кръвта на всички има излишна концентрация на калий. Стомахът не може да угаси този излишен калий с киселина, организмът дава безусловен рефлекс – започва да „съхне“ устата. Когато самият организъм не може да изведе калия, той се старае да го размие с вода и за да не тромбира кръвта, се появява чувство на жажда. По принцип човекът изобщо не чувства жажда, ако всички системи на организма функционират нормално. Цялата денонощна течност на организма не бива да превишава 500 мл и то само, за да се „поглезиш“ с чай, а не поради потребността от него.

Най-често срещащата се в организма реакция – това е реакцията на неутрализация. Киселина плюс основа – вода. В устата има алкална среда. Храната рефлекторно се определя, рецепторите работят, вземайки решение за изработка на киселина или ферменти на задстомашната жлеза. След това храната постъпва в стомаха и  се обработва с киселина. След преминаването през стомаха, например, кашата от гречка се насочва в корема и там се смила с ферменти на задстомашната жлеза. В стомаха тя е преминала обработка с жлъчен сок, а в корема – с основа, още една реакция на неутрализация.

След като задстомашната жлеза е смляла тази каша, а там има белтъци с животински произход, тези белтъци се разцепват на аминокиселини, които от корема влизат в кръвта. От тези аминокиселини организмът синтезира собствени белтъци. Аминокиселината е двуполярна тухличка: от една страна – основна група, а от друга – киселинна (карбоксидна). Извършва се синтез на белтъци за сметка на съединяване на разнополярни групи − карбоксидна и основна . Алкалната група се съединява с карбоксидната и се получава вода. 

Белтъкът се състои от хиляди аминокиселини, затова, преработвайки кашата от гречка, организмът е синтезирал огромно количество най-чиста дестилирана вода с най-високо качество. Излишната е отделил под формата на урина.

Организмът е самодостатъчен. Нарушаването на хормоналните механизми за възстановяване на емоционално ниво води до нарушаване на работата на целия организъм. При съблюдаване на режим съобразен с физиологията на стомаха се появява време за възстановяаването на атрофичния гастрит. От осемнадесет часа клетките регенерират, на сутринта се появява голямо количество киселина и човекът се събужда от силно чувство на глад. Не е необходимо голямо количество храна. При правилна работа на всички системи на организма е достатъчно сутрин да изядете късче ръжен хляб (100 гр), откъдето организмът може да синтезира всички необходими вещества и елементи, и витамини, с изключение на витамин С, който трябва да постъпи отвън.

Следователно, ако всичко работи добре, човекът се нуждае от късче хляб, сол и глава лук. Всичко останало замърсява организма. Сега стомахът не смила нищо, хората ядат огромно количество продукти, но нищо не се смила поради отсъствието на солна киселина.

Лекарят гастроентеролог, оглеждайки пациентите, които трябва да идват на преглед гладни се сблъсква с това, че на сутринта стомахът на пациентите е пълен независимо от това, че той не е закусвал. Човекът се е нахранил в осем вечерта, храната е останала в стомаха му. Стомахът през нощта не се е възстановил, човека го боли глава, защото вътре има ферментиране и гниене, неприятна миризма от устата. Всичко това отравя кръвта и човекът се чувства зле. Лекарят не може да прегледа стомаха. Само ако накара пациента да не вечеря, ще има възможност нормално да прегледа и изследва болния.

При преминаване към системата за самооздравяване на Чичагов, независимо от отсъствието на някакво лечение, човек забелязва изменения: мозъкът му започва да работи по-добре, зрението му се възстановява, подобрява се външния му вид.

Тъй като калият и натрият са вещества, които в организма не се синтезират, а идват отвън (основно с храната), а цялата храна сега е основно калийна, основната задача на човека се състои в това да увеличи количеството на натриевите продукти и да снижи количеството на калиевите продукти, които консумира

Така късче хляб с мая (100гр.) съдържа денонощната норма калий, тъй като маята е най-силния източник на калий. Друг източник на калий е всичко сладко: мед,  конфитюр, сухи плодове, плодове, орехи, семки. Тези продукти трябва да се консумират внимателно и в малки дози

Продуктите, съдържащи натрий, трябва да са повече. Това са яйца, риба, месо, мляко, т.е. това, което предизвиква изработването на солна киселина. Натриевите продукти са продукти стомашни, белтъци, които стомахът смила и всички подправки: горчица, хрян, лютивка (които растат у нас). Всичко това усилва изработването на солна киселина, което прави постъпващата в организма храна стерилна.

Тук се отнасят и всички подквасени продукти (не мариновани с оцет), преминали ферментация, втасване. Когато растителният продукт втасва, а той втасва две седмици, процесът на втасване превръща обикновеното зеле в месо. От стомаха втасалото зеле се възприема като месо, смила се от стомаха и се усилва изработването на солна киселина. Нашите предци добре са знаели това – преди пост са употребявали продукти като заквасени ябълки, дива къпина, солени гъби, кисело зеле и т.н

Ферментацията свършва тогава, когато спре да се образува плесен и спира газообразуването. Можете да почистите моркови, да ги сложите в емайлиран съд, отгоре да сложите антоновски ябълки и да ги залеете със солена вода. Поставете ги затиснати с нещо за две седмици. Така можете да правите и с цвеклото и да го запазите до следващата реколта.

Употребяването на тези продукти не предизвиква образуване на  газове, те се обработват от стомаха, можете да ги варите, да ги използвате при приготвянето на винегрет, да ги добавяте в супи като имате предвид, че такова цвекло трябва да се вари по-дълго от обикновеното цвекло или моркови, защото след ферментацията те стават по-плътни. Стомахът възприема такава храна като месо. Това е много важно по време на пости, когато човекът консумира предимно въглехидратна храна, което води до сгъстяване на кръвта.  

Покрай сквасената храна и туршии можете да употребявате и всякакво зеле. Това могат да бъдат броколи, морско зеле, белокочанно, не задължително кисело. Зелето съдържа витамин К – това  е антигастритен витамин. Зелевият сок усилва изработването на солна киселина. Можете да употребявате за храна и изкиснати картофи. В картофите има много калий. Ако ги почистите и оставите да киснат една нощ във вода, калият ще се махне, а картофите, като изхвърлите водата, можете да варите, пържите и печете.  

Зърнените храни също съдържат калий, но ако в рациона натриевите продукти са повече, зърнените и макароните може и трябва да се употребяват за храна. 

От напитките добре се усвоява доматения сок. Можете да си правите доматен сок – трябва да го пиете със сол

Голямо количество натрий се съдържа в цикорията (синя жлъчка) – цикорията е нашето кафе. Трябва да се бере през есента след цъфтеж – събират се корените на растението. Има още едно растение, което можете да употребявате с полза - Иван-чай, или кипрей (Epilobium angustifolium кипрей, копорский чай, Chamaenerion). Събират го в периода на цъфтежа, но използват не цветовете, а листата. Събраните листа трябва да ферментират, тоест да се обработят механично до появата на сок и след това – да се сушат. Всички билки и материал за чая: мента, маточина, листа от френско грозде, череша, трябва да се подлагат на ферментация – тогава цветът на чая ще е наситен, а чаят ще донесе по-голяма полза. 

За родоначалници на пиенето на чай се смятат Япония и Китай, но там пият чай на неголеми порции. Сладък чай да се консумира не е полезно, тъй като в кръвта има натриев хлорид, а ако чаят е сладък, водата веднага се всмуква в кръвта и снижава концентрацията на натрия, поради което бъбреците блокират и не извеждат водата.  

Често пъти жаждата се бърка с други усещания. В миналогодишните жеги не пиехме нищо – не се потяхме и практически жега не видяхме. За да проверите дали наистина сте жадни, направете такъв опит: В жегата пийнете топла възварена вода – ако не ви се иска да я пиете, а ви се иска студена вода, значи не ви трябва вода, а охлаждане.  

Затова в жегите е достатъчно да си сложите на главата грейка с лед, или да вземете хладен душ и жаждата ще изчезне. Ако в този момент изпиете сладка вода или или плодова напитка, то захарта, която се намира там, ще повиши концентрацията на захар в кръвта, което ще доведе до пресъхване на слизестите тъкани. През цялото време ще чувствате жажда. Захарта ще се повиши и организмът, за да не получи инфаркт или инсулт, постоянно ще иска вода!

Богатите на натрий продукти трябва да станат основа на рациона, защото човек не яде за удоволствие, а за да поддържа своята жизнеспособност. Човек трябва да става от масата с леко чувство на глад. Стомахът не може да преработва голямо количество храна, а в съвременния човек се произвежда много малко солна киселина. Затова трябва да регулирате обема на консумираната храна, която за всеки човек зависи от ръста и телосложението.  

Най-добре е количеството на храната да съответства на това, което може да се побере в двете ви събрани шепи (едноразов прием на храна) независимо от това какво ядем. Не трябва да употребявате наведнъж първо, второ, компот. Това е невъзможно да се смели. Принципът на храненето е да ядете едно нещо на едно хранене. Каша, супа, чай – всичко това трябва да се консумира с интервал 1-2 часа. Тогава стомахът ще може да преработи всичко.  

Водата и течността в стомаха не се всмуква – тя се всмуква в червата (в дебелото черво), а през стомаха минава транзитно. Ако веднага след хранене изпиете чай, сок или друга течност, течността ще се намира в стомаха докато той преработва изяденото. Значи, концентрацията на жлъчния сок ще се размие, храната дълго ще стои на топка и това ще бъде много дълго храносмилане. Затова може да пиете нещо или един час преди хранене, или 1 час след хранене.  

Ако човек следва тези прости физиологични принципи, ще спре да боледува. При правилна концентрация на хлор в кръвта ще започнат да се разтварят тромбите, плаките, бенките, туморите, ще започне да излиза пясъка, ще се изчистят ставите, ще се възстанови зрението.

Първият признак за оздравяване ще бъде промяната на цвета и миризмата на урината. Човек, който живее на такъв принцип, няма да има на тялото си бенки.  

Върхът на божието творение е човека. Бог не е създал хората зависими от някакви добавки, микроелементи, за да се поддържа с изкуствени неща. Човешкият организъм е самото съвършенство. Когато организмът влезе в този режим, а това става обикновено след седмица, състоянието на човека става удивително – не чувства слабост, след храна се появява приток на сила, а не сънливост, даже външно човекът се преобразява и иска да бъде все по-добър.

(Ксения Павловна Кравченко е последовател на системата за оздравяване на организма на Серафим Чичагов. Такива хора в Русия са 4 човека. Те са дипломирани практикуващи лекари и православни хора.)

                                                                                                                 www.iskri.net/zefiraСъздадено: 23/06/2017 : 13:24
Обновено : 09/06/2020 : 23:11
Категория : Здраве без лекарства
Страницата е посетена 1760 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^