Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 523 всичко

 7 посетители онлайн

Здраве без лекарства - Щитовидната жлеза – лекция от лекарСИСТЕМА ЗА САМОВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

ЩИТОВИДНАТА  ЖЛЕЗА

лекция от лекар

Когато ендокринната система се увреди, започва да уврежда целия организъм. Общият термин за този процес е „нарушение на обмена на веществата“, но той е непонятен. Сега ще ви въведа в системата за оздравяване на Серафим Чичагов. За него всички болести възникват от замърсена и гъста кръв.

При нас най-често излизат от строй или хипофизата, щитовидната жлеза или надбъбречните жлези. При около 90% от патологиите причината е в щитовидната жлеза, затова ще разгледаме нея.

Тя изработва два хормона, но основният е тироксин, който се състои от 4 атома йод. Наричаме го тетрайодтиронин (Т4). На гръцки „тирос“ означава „защита“, тоест това е хормон, който защитава организма. 80% от този хормон щитовидната жлеза подава на черния дроб. И при наличие на този хормон черният дроб включва своите 500 функции. Основната от тези функции е имунната, тоест включва се защита на организма – организмът започва да вижда какво става в него и съответно – да се бори с него. Ако щитовидната не работи, нашият организъм не вижда нищо - каквото и да се образува в него – вируси, паразити, дисбактериозен фон, тумори. Защо ракът не боли – защото той не го вижда. Боли, когато вече се разпадат тъканите, когато се оголват нервни окончания – тогава започва силна болка, която не се премахва с болкоуспокояващи. Иначе организмът не вижда този проблем и не работи с него.

Много трудно е да се открие патология в щитовидната жлеза, защото какво правим в традиционната медицина? Правим УЗИ. Но УЗИ не отразява работата на жлезите. То показва нейните размери, консистенция и дали има някакви включения – кисти, камъни, тумори, но функцията на жлезата УЗИ не отразява. И ето - щитовидната не е увеличена, няма камъни и ви казват: „жлезата ви е в норма, нямате проблеми“. Но ако имаме тумор, ако имаме проблеми с кръвното или каквото и да е друго, значи щитовидната ни жлеза не работи. Тя изработва хормона от 4 атома йод – откъде го взема – като изядем нещо съдържащо йод – то трябва да се разтвори и да бъде преработено, от корема да отиде в кръвта и оттам тя го взема, слепва 4 атома и подава този тироксин в черния дроб. Така става, когато всичко е в норма. Но ако не живеем близо до море или океан, ако съдържащите йод храни също са в недостиг, то щитовидната не работи и при повечето хора е така. Освен това тя излиза от строй и поради емоционални фактори. Друг вреден за нея фактор е облъчването – например от клетъчните телефони. Дори да нямаш такъв, навсякъде има предаватели, тоест има непрекъснато облъчване на всеки човек. Ние не ги виждаме и чувстваме, но те са навсякъде. И щитовидната ни жлеза още по-зле работи, защото сме в непрекъснат стрес и сме облъчвани. Но тя не боли. Ние имаме методика за даване на кръв и определяне на хормоните Т4 – щитовидния хормон, но нашата щитовидна жлеза не работи денонощно, както и всеки орган. Има такова понятие – физиология. За 24 часа те са почти по минути разписани – един орган спира, друг се включва и за 24 часа на нивото на безусловните рефлекси, които не зависят от нас, те си вършат работата – органите работят, почиват, възстановяват се, регенерират,  И така, щитовидната жлеза се включва и работи от 20 до 22 часа. Тогава работи тя и в това време можем да видим какво става там.

Преди у нас изследването за хормоните на щитовидната жлеза се вземаха винаги вечерта в 21 часа. След като всичко се разпадна и лабораториите се отделиха и станаха самостоятелни, те работят както им е удобно и вземат проби от 8 сутринта, но тогава щитовидната жлеза не работи – тогава работи храносмилателната система. Затова анализите на всички ще бъдат в норма, но това не отразява работата на щитовидната жлеза.

Доколкото ние сме тук не за да се лекуваме, а да възстановим своето здраве, затова трябва да знаем как да проверим работата на щитовидната жлеза в домашни условия. Тъй като хормонът се състои от 4 атома йод, вземаме обикновен 5%-тен аптечен йод. И доколкото всичките ни жлези са чифтни, ендокринните жлези могат да работят различно – един месец може да работи физиологически само едната страна, друг месец – другата страна. (Забележете, че патологията е винаги едностранна – инсулта, рака на млечната жлеза и т.н., защото дадена жлеза работи по-зле.)

И така, между 20 и 22 часа, докато работи щитовидната жлеза, правим от вътрешната страна на китките на двете си ръце по една напречна черта с йод, за да видим дали този йод е нужен на щитовидната жлеза; ако не й е нужен – той няма да се всмуче, а ако е нужен – ще се всмуче, при това колкото повече е нужен – толкова по-бързо ще се всмуче. Така можем поне най-общо да видим как работи щитовидната жлеза – чертите се правят на китките, защото там няма мастни отлагания и съдовете са близо. Освен това тези места са ни пред очите и можем да засечем и времето, за което ще попие йода – на друго място ще изчезне и няма да забележиш. Така виждаме и от коя страна по-бързо попива. Задължително от едната страна ще изчезне малко по-бързо – от тази страна патологията ще е по-голяма. С вените на краката е същото – от едната страна са повече, от другата – по-малко.

Друг хормон на щитовидната жлеза е калцетонин – хормонът, при наличието на който се усвоява калция. В преходния климактерически период и при мъжете и при жените  (при мъжете също има такъв – просто няма специалисти с такъв тесен профил, както гениколога – при жените, но и те имат такива сериозни проблеми, които от никого не се коригират), ако този хормон не достига, в нас започва остеопороза и всички започват да вземат калций, но пак ви казвам – той няма да се всмуче и усвои, защото  щитовидната жлеза не дава този хормон. Затова при всички хора след 40 годишна възраст се появява някаква степен на остеопороза – при някои повече, при някои – по-малко. Приемът на калций не помага, защото системата на организма е система за саморегулация, самовъзстановяване, но това, което в него регулира и възстановява, то се уврежда – щитовидната жлеза. В резултат се нарушава обмяната на веществата ни и каквото и да правите или пиете – не помага.

Щитовидната жлеза подтиква черния дроб за изработването на имуноглобулини, но и за изработване на жлъч и жлъчеотделяне, тоест щитовидната жлеза обезпечава със своите хормони правилно съкращаване и излаз на жлъч по време на ядене. Тя се натрупва в жлъчния мехур и по време на яденето тя излиза заедно с ферментите на задстомашната жлеза (те са съединени с общ проток с дванадесетопръстника) при всяка порция храна; жлъчта по своето качество е много силна киселина. Ние си мием ръцете със сапун и унищожаваме микробите – жлъчката е като домакински сапун – много силна киселина и дезинфекцира тази храна, която попада в стомаха. Ферментите на задстомашната жлеза я обработват и храната, обработена от жлъчните ферменти, постъпва в корема, където всичко се всмуква и жлъчта съпровожда храната до тоалетната, тоест тя дезинфекцира всички власинки на тънките черва, като ги очиства от патогенни бактерии, от паразити, от слуз – това става, ако всичко е в норма. Но ако щитовидната жлеза работи зле, диагнозата е дискинезия, тоест нарушава се тонуса, моториката на съкращаването на жлъчния мехур, тоест жлъчта по време на храненето преминава бавно, зле, не излиза и на първата порция храна еднозначно не попада, тоест първата порция храна попада в корема необеззаразена и несмляна. В резултат това се създава присъствие на патогенна флора в корема – свикнали сме да казваме глисти. Те са различни – по-големи, по-малки, кръгли, лентъчни и храната, която не е обработена от ферментите на задстомашната жлеза, не се смилат, съответно – не се всмукват. Тази храна броди и гние и създава дискомфорт. Ние казваме „като се наям ми става тежко“ –но след като цялата храна е минала, жлъчта и ферментите на задстомашната жлеза продължават да излизат и тази фаза закъснява – храната е отишла в корема, а жлъчта и ферментите продължаватда постъпват в дванадесетопръстника. В това време стомахът остава празен, налягането там спада, а налягането в корема се повишава, защото храната е отишла там и след всяка порция храна тази порция ферменти на задстомашната жлеза и жлъчта, които по качество са много силни киселини, започват да се изхвърлят (за сметка на разликата в налягането), в стомаха, което по принцип никога не трябва да става. (следва) 

(Ксения Павловна Кравченко е последовател на системата за оздравяване на организма на Серафим Чичагов. Такива хора в Русия са 4 човека. Те са дипломирани практикуващи лекари и православни хора.)

 

                                                                                                                        www.iskri.net/zefira
Създадено: 12/06/2017 : 11:24
Обновено : 12/06/2017 : 11:25
Категория : Здраве без лекарства
Страницата е посетена 1738 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^