Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 834 всичко

 11 посетители онлайн

Лечение на диабет без лекарства - Как се лекува диабет?
 

КАК СЕ ЛЕКУВА ДИАБЕТА?

интервю с Кен Хемпшир

Кен Хемпшир работи  за  Syntratech Corp. of Denver, CO, която вече 15 години формулира и предлага на пазара висококачествени хранителни добавки. През 1999 г. Кен започва да работи за създаване на нов продукт за диабет,  който наистина да осигури сваляне на кръвната захар и загуба на тегло. Сега, 11 години по-късно ще задам на Кен някои въпроси за диабета и лечението му.

Изглежда диабетът е навсякъде. Какво става?

Една фраза го  обобщава: "Четиридесет, дебели и победени". Хората смятат, че живеят напълно нормален и здравословен живот и изведнъж техният лекар им казва, че имат повишен холестерол, високо кръвно и трябва да свалят 25 кг. Западният начин на живот се разпространява по цялото земно кълбо, а диабетът и другите болести бързо го следват. Очевидно нещо не е наред със западния начин на живот.

Да - какво от онова, което правим, е неправилно?

Почти всичко. От неправилна диета до липса на упражнения и физическа активност до токсични вещества. Най-големите врагове на правилното хранене са газираните напитки и преработените храни.

Министерството на земеделието на САЩ твърди, че през последните 50 години консумацията на безалкохолни напитки се е увеличила с 500%. За това време детското затлъстяване в САЩ е скочило с 54% при 6-11 годишните и 40% - при юношите. Типична унция газирано безалкохолно съдържа 40-45 грама въглехидрати. Това са около 50% повече въглехидрати, отколкото един диабетик трябва да консумира за цял ден - при това напълно безполезни.

Преработените храни - също. Хората трябва да ядат истинска храна. Истинската храна е това, което расте на дърво, храст, лоза, растения, под земята или което се движи на 4 крака! Истинската храна трябва да изглежда като истинска, когато я ядете. Да сте брали пържени картофки от дърво?

Понякога храната изглежда истинска, но не е. Както и захарта и солта в консервираните и преработените продукти. Това е лудост - трябва да се върнем към яденето на истинска храна, такава, каквато я е предвидила природата. Трябва минем на старомодна диета.

Купувайте зеленчуци, месо и плодове - най-добрият хранителен избор за диабетици. В неотдавнашно изследване беше установено, че - спрямо началото на 19-и век, съвременните нива на активност са намалели с около 56%. Преди хората са изразходвали 2,3 пъти повече енергия всеки ден, отколкото техните съвременници сега. Съвременните удобства просто ни убиват.

Истинска храна. Упражнения. Друго в нашата система, което се нуждае от промяна?

О, да  - начинът, по който функционира нашата лекарска / болнична система.

Мислех, че САЩ имат най-добрите болници и лекари в света.

След автомобилна катастрофа спешното отделение в добра американска болница е мястото, където искате да бъдете. Но ако сте типичен американец, който се бори с наднормено тегло и висок холестерол, нашата система за здравеопазване е пълен провал. Тя трябва да се нарича система за заболявания. Има малък, ако изобщо, стимул да произвежда здраве по американската система. Вместо това, ние се отнасяме към пациентите като числа, като ги придвижваме възможно най-бързо и ги зареждаме със средно 32 рецепти годишно (изследване на медицинските разходи, май 2009 г.), докато достигнат 65 години.

 Казват ни, че имаме най-добрата система за здравеопазване в света. Не е така. Всъщност, по почти всяка мярка, САЩ имат най-лошото здравеопазване в развития свят на най-високата цена.

Добре, Кен. Повечето от нас не правят това, което е добро за нас. Защо?

Ние сме  контролирани или с промити мозъци.

От кого?

От множество различни хора и организации. Като народ американците са много наивни. Вярваме, че системата се стреми към нашето благополучие, всъщност много пъти нашите интереси са против техните.

Например лекарите. Повечето от нас мислят, че лекарите са там, за да ни помогнат да се чувстваме добре и да бъдем здрави. Да, но ако наистина ни помогнат да бъдем здрави, повечето от тях ще бъдат безработни, с неплатени студентски заеми възлизащи на половин милион долара. Лекарите обикновено не мислят това съзнателно, но цялата индустрия е зависима именно от болестите, а не от благосъстоянието  и здравето ни. Помислете за това. Предполагате, че местната болница иска да види всички здрави? А с какво ще платят новата си машина за ЯМР?

 Американската асоциация за диабет казва на хората, че е добре да ядат захар. Американската асоциация по рака казва, че трябва да вземате опасни лекарства за понижаване на нивата на холестерола в кръвта, въпреки че няма достатъчно клинични доказателства в подкрепа на твърдението, че по-ниският холестерол е по-здравословен. Та диетолозите все още мислят, че тялото произвежда холестерол от хранителния холестерол!

Нима не е така?

Не. Той се произвежда от глюкоза. Количеството мазнини и холестерол, които ядете, не променя нивото на холестерола в кръвта ви. Но ако консумирате големи количества въглехидрати, нивата на холестерола в кръвта ви ще скочат.

Това е невероятно!

Да, но вашият лекар няма да ви го каже.

Добре, а лекарствата отпускани с рецепта? Не са ли лекарствата, разработени за диабет през последните 40-50 години, добри за пациентите с диабет?

Зависи какво наричате "добро". Лекарствата за диабет с рецепта не работят много ефективно. Не са и  безопасни.

Ама как ...

Клиничните проучвания на основните медикаменти за диабет по лекарско предписание показват само 1% подобрение  сред тези, които ги използват. Всички те имат сериозни странични ефекти.

Лекарствата третират симптомите. Това е всичко. Затова не мислете, че можете да изпиете хапче и никога повече да не се тревожите за диабета. Не, не става така. Основната причина за диабета ви все още е там. Всъщност за повечето хора тези основни фактори се влошават непрекъснато, защото тялото ви не може да компенсира вашите грешки в начина на живот, както е могло, когато сте били на на 19 или 20. Тъй като с възрастта способността ни да компенсираме спада, симптомите на диабета се увеличават. Ето защо хората смятат, че диабетът идва толкова бързо. Това не е така - просто изглежда така, защото има две противоположни тенденции, които се съчетават.

Затова лекарствата не са отговор. Всъщност често те влошават проблема.

Наистина ли? Как?

Здравото човешко тяло има прекрасна система за регулиране на кръвната глюкоза в тясно определени граници. Тези граници обикновено се приемат за между 65 mg/dL и 95 mg/dL. Ако кръвната глюкоза се повиши над тези нива, тялото сигнализира за производство на инсулин, за да бъде изтеглена глюкозата от кръвта, с цел да бъде съхранена или транспортирана до клетките за подходящ глюкозен метаболизъм. Ако кръвната захар спадне под тези нива, тялото сигнализира за производството на глюкагон, което задейства връщането на глюкозата от черния дроб обратно в кръвния поток. Това е изумително проста система от два диаметрално противоположни хормона (инсулин и глюкагон), които работят заедно, за да постигнат този баланс.

Фармацевтичните лекарства се намесват в начина, по който тялото нормално функционира. При диабета някои лекарства променят начина, по който черният дроб метаболизира или освобождава глюкозата, други променят количеството инсулин, произвеждан от панкреаса, и т.н. Преди да вземат лекарства за диабетици, повечето хора с хроничен диабет тип 2 имат един проблем: да предотвратяват повишаването на нивата на глюкозата в кръвта над нормалните. Техният механизъм за реакция посредством глюкагон за задържане нивото на глюкоза в кръвта да не спаднат твърде ниски е непокътнат, затова хипогликемични епизоди се случват рядко, ако изобщо.

Но след приема на противодиабетни лекарства, хората с диабет тип 2 вече имат два проблема: да попречат нивата на глюкозата в кръвта им да са твърде високи, но и да не допуснат те да станат твърде ниски! Ако лекарствата наистина работеха, не бяха позволили нивото на глюкозата в кръвта да нарасне твърде много, но за повечето хора те не работят. Така че от един проблемът става два,плюс сериозните странични ефекти.

Повечето хора мислят само за инсулина и диабета. Но изглежда глюкагонът също е важен фактор за диабета.

Точно така. Всяка регулираща система в тялото (а те са стотици), използва два противоположни хормона за поддържане на баланса - инсулин и глюкагон.

Хората знаят ли колко опасен е диабетът?

Не. Повечето диабетици нямат представа колко сериозен е диабетът и как ще промени живота им завинаги. Повечето хора нямат представа какво е диабетът, как действа и какво означава.

Можете ли да го обясните простичко?

Има пет етапа на диабет.

Етап 1 - инсулинова резистентност, тоест, когато тялото ви развие резистентност към ефектите на инсулина. За повечето хора, които живеят  западен начин на живот, този процес започва в края на тийнейджърските години или началото на двадесетте години и напредва бавно в течение на десетилетия.

Етап 2 - тялото компенсира нарастващата инсулинова резистентност. Тъй като инсулинът не работи достатъчно ефективно, тялото компенсира това като увеличава производството на инсулин. Това води до два резултата - един положителен, един негативен. Доброто е, че повишените нива на инсулин поддържат нивата на кръвната захар в нормални граници. Лошото е, че повишените нива на инсулин, необходими за това, водят до вредни странични ефекти - в цялото тяло много по-лесно възникват възпаления.

Реагирането на тялото с възпаление е важен механизъм за оцеляване, използван от нашата имунна система, за да ни предпази от инфекциозни агенти, но когато се задейства  дългосрочно, механизмът на възпалителните реакции  води до сенна хрема, атеросклероза и ревматоиден артрит. Води и до повишаване на теглото. Докато трае втория етап на диабета,  повечето хора добавят към теглото си от 10 до 100 кг.

Етап 3 - панкреасът вече не може да увеличава производството на инсулин, за да компенсира инсулиновата резистентност. Сега имате високи нива на инсулин, понякога 2 до 5 пъти над нормалните нива и нивата на кръвната Ви захар за първи път започват да се покачват над нормалното. Тогава вашият лекар казва: "Имате диабет." Всъщност диабетът е започнал преди години. До този момент вашият диабет не е бил достатъчно сериозен, за да ви привлече вниманието. Е, нямате толкова много енергия, колкото сте свикнали и често имате възпаления, но все още нещата са добре. Обаче това е на път да се промени. Тялото ви е било атакувано в продължение на десетилетия и губи битката .

Етап 4 - хроничен диабет, високи нива на инсулин и високи нива на глюкоза. Не само виждате директния ефект на високите нива на инсулина (повишен холестерол, триглицериди и високо кръвно налягане), но и вредните последици от високите нива на глюкоза започват да оказват и своето влияние. Високото ниво на глюкозата пречи на имунната система, така че започвате да се разболявате по-често. Чувствате се уморени или слаби, тъй като клетките на вашето тяло  гладуват за глюкоза, жените получават повече гъбични инфекции. Рискът от ампутация се увеличава, когато кръвоснабдяването на крайниците се увреди и нервите умират и рискувате да загубите и зрението си и бъбречната функция. Сексуалното изражение изчезва, възникват еректилна дисфункция, а влагалището се изсушава.

Етап 5 - когато панкреасът, след като е произвеждал целия инсулин, който е можел в продължение на години, се предаде. Производството на инсулин се понижава, понякога бързо, нивото на глюкозата стремглаво се покачва. Вече сте с класически диабет тип 1 - не можете  да произвеждате инсулин. За повечето хора на този етап пораженията са тежки.

Затлъстяването е почти сигурно. Мобилността е сведена до минимум, зрението се уврежда, изгубва се усещането  в крайниците и в много случаи те биват ампутирани. Някои пациенти минават на бъбречна диализа.  

Повечето хора не разбират, че диабетът е започнал преди да стигнат третия етап.  Инсулиновото изследване трябва да бъде рутинно при всички медицински прегледи. Това може да даде на хората години или десетилетия предварително предупреждение, че трябва да променят начина си на живот.

Какво може да направи човек, който току-що е установил, че има диабет или пред-диабет.

В края на тунела има светлина. Ако искаш да се чувстваш добре,  махни инсулина /махни лекарствата и си възстанови нормалните нива на инсулин. Възможно е. Ще ви кажа как.

Първо, диабетът не трябва да бъде дамгосван като заболяване. Ние поставяме етикета  „Заболяване: Диабет тип 2“, а е по-точно да се нарече разстройство – привидно малка, но важна разлика. Повечето хора разбират болестта като състояние, причинено от проникнал в тялото микробиологичен агент. Никой от нас не вменява вина на страдащ от тиф или дребна шарка.

Диабетът не е заразен. Не го "хващате" от някой минувач. Диабетът е почти 100% причинен от тези, които го имат. Ако имате диабет, вината е ваша. Следователно, на преден план е  личната ви отговорност да промените начина си на живот и да си помогнете сами. Защото именно  неправилният начин на живот ви е довел до диабета.

Диабетът е почти 100% причинен от човека. Има и генетичен компонент, но в повечето случаи ние самите си го правим. Диабетът е срив в правилния начин на живот - недостатъчна физическа активност и неправилно хранене. Диабетът е нарушение на храненето и науката за храненето е единственото, което го лекува. Ако пренебрегнете правилното хранене, ще изминете пътя на милиони други диабетици в страната - постепенно влошаващи се  симптоми, системно нервно увреждане, изтръпване в краката и загуба на усещане в крайниците водещо до загуба на пръсти, крака, пръсти на ръцете и крайниците, увреждане на черния дроб и бъбречна недостатъчност.

Диабетът е като влак. Той не забавя и не спира. Знаем откъде тръгва, през какво минава и докъде стига. И винаги стига до едно и също място – ставате  диабетна статистика. Диабетът е прогресивен и кумулативен. Не чака и не се забавя. Не си взема отпуски. Не ви дава няколко дни да си починете или да се възстановите. Не. Той атакува всяка част от тялото ви без да се отказва. Чуйте и разберете! Този терминатор е там! Не можеш да се договориш с него. Не можеш да му привеждаш доводи. Той не изпитва съжаление, нито разкаяние, нито страх. И  няма да спре, докато не умреш.Това е  диабетът - терминатор. Ако не промените драстично начина, по който живеете, влакът-диабет ще ви отведе. Ако не слезете от този влак веднага, никога няма да го сторите. Диабетът е прогресивен, утре ще бъде по-трудно да направите тези промени и ще става все по-трудно. Осъзнайте това. Борите се за живота си!

Диабетът е повече психологическа, отколкото физиологична битка.  Психическите му предизвикателства са трудни. Трябва да решиш да се изправиш, да се бориш срещу доводите на обречените хора, които се качват на влака-диабет и да кажеш: "Писна ми! Слизам от този влак!"

Да се справите с диабета е  просто, стига да вземете решението да го направите. Вземете решение. Писнало ви е - вземете решение. Няма средно положение в битката - или печелите, или губите. Не се опитвате да подобрите начина си на хранене. Нямате алтернативи! Променяте начина, по който сте живели, или умирате. Ето колко просто е.

Може да мислите, че сте единствения, на когото лекарствата за диабет не действат. Вие си казвате: "Ако получа правилната доза или правилната комбинация от лекарствата,  кръвната ми глюкоза би била нормална."  - Грешите, тези лекарства не работят за никого. Собствените им изследвания го доказват. Няма магическо хапче.  Диабетът ви е проблема - колкото по-бързо го разберете, толкова по-голям е шансът ви да оцелеете.

Аз не съм тук, за да ви нося лоши новини или да ви кажа как да живеете живота си. Аз просто казвам каквото виждам.

Но моят лекар ми каза, че диабетът не е моя вина  и мога просто да пия лекарства и да се оправя.

Наистина ли вярвате, че можете да продължите с  50 кг.  наднормено тегло и да ядете каквото си искате, а вашият лекар някак да оправи положението? Не може - ако това ви е било казано от Вашия лекар, той е идиот.

Проблемът не е на вашия лекар, а ваш. Поемете отговорност за собственото си здраве. Кога ще ви писне? Не ви ли писна да сте все болни и уморени? Ако мислите, че ядете правилно или почти правилно, че Вашият лекар ще ви даде правилната рецепта или правилната комбинация от лекарства и ще се оправите без да променяте нищо съществено в своя живот, каква работа ви върши това?

Трябва да решите да поемете отговорност за своето здраве веднага, или най-вероятно ще умрете от диабет. Имате ли деца? Имате ли внуци? Искате ли да ги видите пораснали?

Да!

Е, тогава си свършете работата. Никой друг няма да го направи. Смятате ли, че вашият лекар наистина го е грижа дали ще умрете преди вашия внук да проходи? Ако го беше грижа, нямаше да водим този разговор. Не го е грижа – изборът е ваш.

Винаги може да бъде направено нещо. Не ми казвайте, че ще се опитате да отслабнете или да промените това, което ядете. Не се опитвайте  - направете го или не го правете; изборът е ваш и последиците - също.

Ле-ле!

Абсолютно. Вие сте си господар. Здравите хора ядат здравословни неща. Искате да сте здрави - започнете да правите здравословни неща. Ще се почувствате по-добре, тялото ви ще отговори и - да, глюкозата ви ще се нормализира. Аз ви го гарантирам.

Доста силни думи!

Гарантирам ви го. Това не е някаква мистична култова вяра. Нещата са станали такива по определена причина. Ако злоупотребявате с тялото си с неправилно хранене и начин на живот, то лесно ще се спъне и падне. От друга страна, ако се хранете правилно и останете здрави, ще имате живот изпълнен с щастие и жизненост.

Милиони хора с диабет са депресирани, победени и мислят, че няма начин да се излекуват.  Има начин! Трябва само да повярвате, че е необходимо да започнете процеса. Променете вашето хранене и начин на живот и ще получите живота си обратно, а бъдещето ви ще бъде по-добро от вашето настояще.

 

                                                                                                                                                                              www.iskri.net/zefira


Създадено: 08/06/2017 : 20:39
Обновено : 08/06/2017 : 20:39
Категория : Лечение на диабет без лекарства
Страницата е посетена 1670 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^