Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 701 всичко

 4 посетители онлайн

Орис - Влияние на вибрациите върху съзнанието
  
 
Влияние на вибрациите
на словото и музиката върху съзнанието
 
Орис
 
 
(чакри: 1. Муладхара, 2. Свадхистхана, 3. Манипура, 4. Анахата)
 
"В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог"  - принципът на вълновите вибрации (трептене) е основополагащ за цялото Творение, както и за всичко в Него, включително словото, мисълта и музиката. Всички проявени и непроявени светове са породени и способни за самостоятелно развитие само поради факта, че в общата им основа са заложени вибрации с различна честота и характер.
Словото е определена комбинация от звуци за изразяване и конкретизиране на някаква форма, за предаване на значение от човека на изразяваните свои Мисли, намерения или подбуди. Някои думи ни изцеляват, облагородяват и одухотворяват, а други могат да травмират нашата психика и дори морално да ни унищожат. Например грубото псуване на майка, при постоянна употреба, разрушава хармоничните вълнови програми на организма и силно понижава нивата на активност на съвкупното Съзнание. Няма значение на какъв език се произнася самата дума - важен е СМИСЪЛА, заложен в неговата вибрация и интонация. Има много неща, които ние ТРАДИЦИОННО отнасяме към ПОЗИТИВНО въздействащата енергия, но които всъщност са способни да въведат нашето Съзнание в нивата на деструктивните енергии.
Например неотдавна целият свят оплакваше хилядите жертви в САЩ от 11 септември 2001. По цялата планета премина огромна вълна от специално организирани Медитации, молебени и "минута мълчание" в памет на невинно загиналите. В тези дни често отивах на по-ниските нива на Астралния План, за да помагам на току-що развъплътили се хора да влизат в състояние на "вътрешна" психическа хармония и равновесие, да им помагам да приведат Съзнанието на своето "ново" етерно тяло на максимално еволюционно ниво и в съответствие с вибрациите на най-развитите в тях чакрамни личности. Много фини Сили и бивши чакрамни личности (от отдавна развъплътили се хора) бяха задействани в този ОБИЧАЕН за Финия План процес.
Но когато започнаха масовите Медитации и молебени, на АНАХАТНИТЕ нива на Астрала НИЩО съществено (!!!) не се случи! В нито една от тези реалности не се наблюдаваше нито забележимо движение (така характерно и колоритно при мощно и висококачествено енергийното подхранване с еманациите на живите хора), нито пък някакви качествени изменения. На низшите нива на Астрала, обаче, се стовариха мощни разрушителни "урагани", измитащи всичко "вихри" и обилни енергийни "дъждове". На деструктивните (муладхарни) вибрации на тези нива (по качество) съответстват омраза, озлобеност, депресия, страх, тъга, обезсърченост, съжаление и даже традиционно "анахатни" чувства като състрадание, съчувствие и съболезнование. Хората, наложили ги в съвкупното си Съзнание върху вибрациите на страха, възмущението, гнева и неконтролируемата жажда "да бъдат по-бързо наказани виновните," бяха свели своите вибрации до 6-7-мо муладхарно и 2-3-то манипурно нива.
Огромна роля в това "енергийно преразпределяне" изиграха и състоянията, в които се провеждаха Медитациите и ВИБРАЦИИТЕ на текстовете на ИЗПОЛЗВАНИТЕ молитви, четени "за упокой на Душите на мъртвите." Нямаше нито една традиционна молитва, подхранваща мъртвите със сърдечни енергии (от анахатните реалности), за да възбудят в тях активността на Съзнанията на анахатнитечакрамни личности. Всяка от четените молитви, наред със състраданието и съчувствието, беше изпълнена с тъга, нерадост, съжаление, "душевен плач" и много други вибрации от ИНВОЛЮЦИОННИТЕ нива. Мощният взрив на всички тези енергии, стоварени на Астралнния План от Съзнанията на стотици милиони хора, причини този грубоенергиен ураган, който наблюдавах в "дните на скръб." Хората наивно смятаха, че с това са помогнали на мъртвите.
Ще попитате: "А КАК трябваше да постъпят?" За да се постъпите правилно трябва да имате достатъчно дълбоко (а не повърхностно) разбиране на всеки осъществяващ се край вас процес, а за целта трябва да имате знание от достатъчно високочестотно ниво. Разбирането на истинската същност на това, което се случва, би извело Съзнанието на по-еволюционни (анахатно-аджнови) нива и би направило възможна Медитация "на СВЕТЛИНАТА", медитация "на вълната на светлината и любовта" и други подобни практики.
Ако това можеше да се направи едновременно от дори само един милион души, ефектът от подобно подхранване на Колективното Съзнание на нашата планета щеше бъде равен на "малък квантов скок". Но тъй като нивото на Съзнание (и особено на висококачествено Знание) при 90% от човечеството все още е ниско, цялата психично-чувствена дейност на човечеството ВСЕ ОЩЕ строго се регулира от могъщи астрални същества от демоничния ред възбуждащи, направляващи и разпределящи ПОМЕЖДУ СИ всички наши несъвършени психически еманации. Както се казва: "Искахме да направим по-добре, но се получи както винаги".
Ето как вибрациите на думи, текстове на песни и молитви, призиви и мантри могат да оказват съществено влияние върху състоянието и интензивността на различните нива на нашето съвкупно Съзнание. Но словото е само една крайно опростена, удобна за използване ментална диференциация на чувствеността и емоционалността, предавана от нашите предци чрез музикални звуци. Затова музиката има много по-голяма мощност и обхват на въздействие върху окръжаващото Пространство, включително върху всички съзнателни елементи в него.
Как влияе качеството на музиката върху активирането на различните нива на нашето съвкупно Съзнание. Именно КАЧЕСТВОТО на звукосъчетанията (които са универсален език не само на Физическо Ниво, а и в многобройните реалности на Астрала и Ментала) много силно влияе на всички психофизиологически процеси, протичащи в човешкия организъм. С думи и музика човекът изразява своя вътрешен свят и предава на другите неговите хармонични или дисхармонични качества и именно с музика може да се изрази емоционално и да се изживее интуитивно това, което не е възможно да се опише и предаде с думи.
Животните и птиците изразяват себе си, своите желания и намерения на езика на звуците. Хищниците, за да реализират агресивните си намерения, прибягват до лай, ръмжене и др., а миролюбивите животни използват по-хармонични звукови комбинации. Именно тези комбинации от звуци могат да оказват както положително, така и отрицателно влияние на Съзнанията в Творението.
Музиката е неразривно свързана с ритъма, който изпълва целия ни Живот - и вътрешния (психически), и външния - на природата край нас. Ако човек се е научил да разбира Природата чрез звука и ритъма, той би могъл да използва музиката за изцеление на своето физическо тяло и за разкриване на по-високите нива на своето Съзнание, за  контрол над дейността на своя Ум и др.
Има звуци и ритми, които влияят отрицателно и дори смъртоносно на човека и други, които действат възстановяващо и изцеляващо. Например далеч не всяко класическо произведение влияе благотворно, както обикновено се смята, на нашите психически центрове, на нашата нервна и сърдечно-съдова системи. Ако музикалното (както и всяко друго!) произведение е написано в състояние на объркване, обезсърченост, депресия или разочарование от Живота, то ще влияе така и на тези, които впоследствие го изпълняват или слушат.
Има много подобни творения на Бах, Шопен, Бетовен, Лист, Рахманинов, Прокофиев, Хайдн, Шуберт, Чайковски. От няколко десетки произведения на орган от Бетовен, прослушани от мен, само две се оказаха съзвучни с вибрациите на първото и второ нива на сърдечния център (анахата). Отношението на обществото към нетрадиционната сексуална ориентация на Чайковски и изпитваните поради това от него душевни мъки са довели до негативно въздействие някои от неговите знаменити произведения. Даже Моцарт има подобни шедьоври, създадени под влияние на негодувание, разочарование или прекомерна сексуална възбуда. Всеки изпълнител също налага на изпълняваното от него музикално (или литературно, сценично, кинематографично, танцувално и т.н.) произведение вибрациите, които са  характерни за самия него, или които той излъчва при изпълнението.
Понастоящем 99,9% от съвременните естрадни певци са абсолютно неспособни да дадат на слушателя анахатни или поне висококачествени свадхистханни енергии. В "най-добрия" случай при слушане на съвременни "шлагери" можете да получите или принудителна активизация на 3-4-то ниво на сексуален вихър, или 2-3-то манипурно ниво, или 1-2-ро анахатно ниво (много рядко!). Обикновено днешната естрада "работи" изключително на 1-5-то муладхарни и 1-3-то свадхистханно ниво на психичните центрове. Същото важи и за киното, видеото, телевизията, които вече са се превърнали в най-ревностните инициатори и пропагандатори и разпространители на НОВОантисветовната идеология, политика, морал, мода, вкусове, внимателно приспособени към традициите на човешките взаимотношения.
Ритъмът също е в състояние избирателно да влияе на активността на нашите низши центрове, като по този начин възбужда дейността на тези чакрамни личности, които съществуват във вибрациите на дадения ритъм. Например известните и някога много популярни танци като самба, румба, ча-ча-ча, ламбада, кан-кан и много други са в състояние бързо да активират в нас Съзнанията на чакрамните личности на 1-3-то нива; танго, джайв и пасо добле - 4-5-то нива; падеграс и валс - 6-7-то свадхистханни нива. Много често индийските и африкански народи използват за тази цел ритмичните удари на барабани, азиатците - дайрета, испанците - кастанети, ромите - звънци.
За разлика от това чисто Свадхистханните мелодии са мелодии със значително по-висококачествени съчетания от звукови вибрации, способни да вдъхновяват хората към алтруизъм и неудържимо желание да носят Светлина, Любов, Радост и Хармония в света край тях. Възвишените ритми, преизпълващи тези мелодии, в съчетание с вибрациите на думите, превръщащи всяка мелодия в песен, по удивителен начин могат да повлияят на анахатно-вишудховите нива на съзнанието на харата, които задушевно пеят тези песни или ги слушат с дълбоко сърдечно участие. Към такава музика, написана по известни молитви и псалми, се отнасят много произведения, които традиционно се изпълняват в православните и католически храмове. Но и сред обикновените песни има много, които, както се казва, просто те хващат за душата.
Има звуци, които поради своите специфични вибрации стимулират активността на определени участъци от мозъка отговорни за паметта, ориентацията във Времето и Пространството, моториката, речевите функции и още много други. Във висококачествените нива на Астралния План неведнъж съм срещал специалисти, които използват определени вибрации на музиката като основен инструмент в работата си по моделиране и усъвършенстване на Съзнанието. Затова достоверно знам, че с помощта на определена музика, дори в условията на нашата примитивна физическа реалност, може без хирургическо вмешателство успешно да се възстановят увредени участъци на тялото, травмирани участъци на мозъка, да се хармонизират и регулират множество негови важни функции (например да се преориентира неговата дейност от лявото полукълбо към дясното и обратно). Мозъкът на онези, които редовно слушат или свирят класическа музика не само е с увеличени размери, но има и много по-голям интелектуално-чувствен потенциал. Благодарение на повишеното качество на образуваните в него клетки и тъкани, той практически е защитен от такива болести като рак на мозъка.
Помолиха ме да разкажа за влиянието на "хеви" и "рок" музиката върху физическото здраве и духовното развитие. За всеки духовно развиващ се човек е ясно колко вредно и разлагащо (психически, духовно, нравствено и физически) действат монотонните или дисхармонични звуци. Особено така наречения "бийт", заимстван от ритуалите на черната магия, Вуду и другите африкански и латиноамерикански "черни" секти. (https://www.youtube.com/watch?v=HQIREHh_OZ0 AC DC Guitars game) Съвременната електронна музика се превърна в апогей на усъвършенствания бийт, изпълняван пределно гръмко и интензивно.
Силните звуци на бас китарата, придружени от силен бийт, мигновено повлияват отрицателно на състоянието на гръбначно-мозъчната течност и жлезите с вътрешна секреция. Нивото на инсулин в кръвта рязко се повишава, нарушават се функциите на надбъбречните жлези и се губи контрола над отделянето на полови хормони. Грубите и мощни вибрации на бийта, постепенно натрупващи се в Аурата, не само спомагат за фиксацията на Съзнанието на най-ниските нива, но също така се концентрират и  в бъбреците и жлъчния мехур под формата на пясък и камъни. При звуци над 100 децибела може да възникне и спукване на ушната мембрана, разкъсване на съдовете в очната ябълка, отключване на участъци от мозъка, отговорни за висшата психична дейност, настъпва и пълен паралич на горните нива на Съзнанието, тоест превръщане на човека в звяр, в нечовек и зациклянето му само на най-примитивните инстинкти. Подобна музика е значително по-опасна за Съзнанието и мозъка на човека, отколкото наркотиците и хероина.
Всеки, който се реализира в областта на музиката, живописта, поезията, литературата, танците, киното или в друга форма на изкуство, влага в своята дейност ТОВА, което той самият има в излишък и КОЕТО иска да СПОДЕЛИ(!!!) с тези, които по един или друг начин ще влязат в контакт с неговото произведение. Ако това е високо духовно творение, то носи високите вибрации, характерни за създателя на това произведение и, попадайки чрез органите на чувствата в нашата Аура, хармонизира  чакрите и активира духовните способности. Когато четем високодуховна литература, слушаме прекрасна инструментална музика или певец, който се стреми чрез песните си да даде всичко най-добро от себе си, или гледаме филм възпяващ Любовта, Красотата и Хармонията на човешките отношения, ние неволно се отпускаме и откриваме действието на вибрациите, породени от писатели, музиканти, певци и артисти. НО! Едновременно с това ние, на подсъзнателно ниво, също даваме своя принос за „внедряване в нас” и активизация в нас на техните чакрамни личности!
Помислете и ОСЪЗНАЙТЕ какво огромно и диво стадо от ЧУЖДИ муладхарни и нискосвадхистханни личности сте привлекли в себе си отдавайки се на безумните страсти на рока, слушайки и наслаждавайки се на ужасяващите силни и всеразкъсващи звуци на бийта (които не само чупят стъклени чаши, но увреждат и вашите вътрешни органи!) Колко чужди, непроработени и дисхармонични качества ДОБРОВОЛНО сте поели върху себе си просто така, поради НЕВЕЖЕСТВО и колко деструктивни обстоятелства, страдания, болести и мъка ще привлекат те във вашия Живот, за да ви използват грубо като глупава и слаборазвита марионетка. Какво пък, това е вашето лично заплащане за собственото ви невежество и „безобидно прекарване на времето”! (AC/DC - Highway to Hellhttps://www.youtube.com/watch?v=gEPmA3USJdI)
Вече не се тиражира музикален диск без подсъзнателна кодировка, способна постепенно да управлява мислите и волята на милиони рок фенове.
(AC/DC, Highway To Hell, просвирена в обратна посока, съдържа подсъзнателни внушения  https://www.youtube.com/watch?v=Dtli9HMLpE4)
Много изпълнители умишлено използват елементи от ритуалите на черната магия, заклинания, специфични жестове и записани по определен начин призиви към безредици и насилие, самоубийство или убийство, към посвещаване на себе си на Сатаната, или просто заповеди от типа: "Убий съседа си или той ще убие теб! ","Дай секс!","Долу потискането на инстинктите!" и т.н.
В най-дивия си вариант бийтът влезе в Живота ни постепенно. Колкото повече се ускоряваше ритъма на цялото ни съществуване от 20-30-те години на миналия век, в толкова по-голяма степен психиката на хората биваше подлагана на всевъзможни стресови претоварвания (от битовото ниво до масовите репресии и световните войни). Този постоянно натрупван в низшите центрове стрес изискваше нови масови възможности за неговото редовно разтоварване. Нужен беше "изпускателен клапан", който да позволи на излишната груба психическа енергия да се изтръгва от нашата напрегната до краен предел Аура, за да се предотврати появата на по-опасните за Живота масови симптоми.
Като такъв "клапан" за интензивно изпускане на отрицателни енергии  от пренапрегнатите психически центрове послужи масовата музика - от "ча-ча-ча," джаз "шейк", рок енд рол и се завърши с върховното достижение на творчеството на антисветовете "хеви метъл рок", който позволява да се изхвърлят в околното пространство по целия свят милиарди единици агресивни емоции стотици пъти превишаващи потенциала на негативните енергии, генерирани от цялото човечество по време на двете световни войни и масовите катаклизми. Защо и КОМУ е нужно това? Сега над 70% от реинкарниращите се на Земята, въплътени в плътнофизически човешки обвивки Съзнания, са представители на АНТИСВЕТА и на други слаборазвити цивилизации на "Тъмния пръстен". Милиарди УНГИ, УНКГРИ, КРОКСТРИ, МОККРОУТИ, АКРГРОФОТИ и други несъвършени фрагментирани Съзнания, запълнили с енергиите на своите деструктивни реалности всички нива на нашите муладхарни центрове, изискват създаването на най-добрите условия за собствената си реализация. (AC/DC Thunderstruck -  https://www.youtube.com/watch?v=n_GFN3a0yj0)
Но за да се създадат ("материализират") около въплътените личности съответни деструктивни обстоятелства в окръжаващото ни Пространство трябва да има огромни запаси от енергия с аналогично (грубо) качество. Откъде да се вземе тя? От муладхарните и свадхистханни реалности чрез активизация на техните муладхарни и свадхистханни личности!
Но за рязко засилване на тези по-ниски нива на съвкупното Съзнание е необходим мощен външен стимул, който да предизвика в енергийната структура на човека вътрешен резонанс и да провокира в него възникването на животински Мисъл-форми на най-низшите желания и най-агресивните емоции. Опитните идеолози на АНТИСВЕТА са добре запознати с почти безграничните възможности на метода за целенасочено въздействие върху Съзнанието чрез различни звуци и ритми, затова са взели за основа внушаваната от тях "музика" на вибрациите характерни за тяхната собствена реалност.
Така, докато слушат "хеви", "сатанински" или "пънк-рок", във фрагментираните Съзнания на Антисвета се създава пълна илюзия за пребиваване в собствената им реалност. На практика всеки човек, който е под влиянието на тази "музика", временно сякаш губи способност за ориентация в пространството и като че ли напълно се откъсва от реалността. Така с помощта на умопомрачаващия звук и бесния ритъм се постигат най-добри условия за развитие и себереализация на муладхарните фрагментирани Съзнания.
Отначало масово психическо въздействие върху публиката оказваха групи като "Бийтълс", "Queen", "Ролинг Стоунс", "Стикс", "Black Sabbath", и др. Техни достойни приемници станаха "Metallica", "Iron Maiden", "Sepultura", "Eminem", "Ice Cube", "Corn", "Methods of Mayhem", "Limp Bizkit", AC/DC и др., както и изпълнителите на т. нар. "разяждащ" (на “Рrodigy”, “The Chemical Brothers”, Moby и др.), “сатанински” (Мерилин Менсон) и пънк-рок (“Sex Pistols”, “Exploited”, “Offspring”, “Король и шут”, “Наив”, “Тараканы” и др.). Целта на тази "агресивна музика" е да доведат възможно най-голям брой хора до самоубийство, до постоянно желание за колективно насилие и секс, до маниакална склонност към системни престъпления, убийства, садизъм, към реализация на себе си в кръвожадност и крайна жестокост.
Предвид факта, че нашата ДНК, като индивидуално саморазвиваща се духовна същност, е способна да възприема смисъла на всички думи, чути и произнесени от нас, и да запомня цялата звукова информация информация, която ни заобикаля, за да може след това да я заложи в генотипа на нашето потомство, можем да си представим същност с какво ниско качество ще се въплъти в оплодения ембрион на човек, който е буквално луд по рок или поп музиката. Подобното привлича и поражда подобно. Ставайки почитатели на групи, които използват в своето творчество духовно разлагащите елементи на рока и нисковибрационните (животински) кодировки, вие до краен предел изпълвате своята Аура с мощни деструктивни енергии и постепенно - но сигурно! - се превръщате в послушни РОБИ и пропагандатори на крайно егоистичния, присъщ на АНТИСВЕТА, начин на съществуване.
Вижте моралните чудовища и нравствено деградиращи същества, от които сте си създали идоли! На астрално ниво всички те имат чудовищната звероподобна форма на тези, които са завладяли тяхното Съзнание и на които са посветили целия си земен Живот. Влизайки в контакт с тях и с тяхното "творчество" не само няма да получите от тях никакви съзидателни енергии, но и самите вие все повече и повече ще се заразявате с техните всеразрушаващи вибрации, губейки дори тази фина връзка със своите анахатни чакрамни личности, която сте установили в предишни въплъщения на вашата Душа. Този разрушителен Път също е един от множеството еволюционни Пътища на самопознание и, въпреки всичко, той също така някога ще изведе вашата духовна същност на по-високи нива на самоосъзнаване. НО ВЕЧЕ БЕЗ ВАШАТА ПОМОЩ!

                                                                                                                                                                                                   www.iskri.net/zefira
Създадено: 21/10/2016 : 21:50
Обновено : 09/06/2020 : 22:57
Категория : Орис
Страницата е посетена 2097 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^