Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 261 всичко

 7 посетители онлайн

А.Т. Огулов - лекции за лекари - Висцерална терапия 2 от 8


          ВИСЦЕРАЛНА ТЕРАПИЯ 2 от 8
 
А.Т. Огулов
 
                 
 
Имахме пациент – като започне да киха, никой не може да го спре – може да киха цял час. Обиколил всички специалисти – без полза. Само с една процедура го оправихме – сигмовидното му черво беше отекло. Отокът на сигмовидното черво дава такова кихане, но на него дотогава му бяха лекували носа. Има специалисти по уши, нос, гърло, но ако има полип в носа, той се корелира с полип в правото черво. Когато човек гъгне, трябва да се занимавате с червата. При хроничен ринит, когато носът тече, причината за това също е черво. Масажирах му сигмовидното черво, дадох му кислородна вода, защото нямаше възможност за борба с вирусите, пак масажирах, пак дадох кислородна вода - три процедури и всичко спря. Говорим не за правото, а за сигмовидното черво. 
Изобщо цялата носоглътка има отношение към долния отдел на червата. Който се е занимавал с масажи знае, че като положи пациента по корем и масажира месестата част на седалището, носът на пациента започва да тече - това е представителната зона на долните отдели на червата. Ако има проблем в долната част на червата, то ако работите по месестата част на седалището, се получава реакция отпред, затова трябва да се работи съвместно. Често когато има проблем в червата, в сляпото черво или сигмовидното, с правото черво - работим с месестата част на седалището, въвеждаме кръв както в мускулната структура, така и под кожата. Ще говорим допълнително за това. Това дава отлични резултати особено при лечение на артрозите, коксартрозите, защото практически това са неизлечими болести тъй като когато хирургията доминира - нямаме терапия. Страната, която е на най-ниско ниво по терапия, е Америка. Там няма терапия - има хирургия. Русия поне не е сред последните в това отношение. 
Говорим за това, че долните отдели на червата се корелират с носоглътката, затова, когато работите с корема, именно това ще видите. Попитаха ни: „може ли да се излекува това кихане?” - с три процедури отстранихме този оток.
Има една интересна особеност - всички ние сме биологически обекти (в края на семинара ще се постарая да ви дам някои взаимовръзки) - например, ако две секретарки седят гръб в гръб през деня и при едната кръвното е повишено, а при другата - понижено, в края на работния ден то и при двете се усреднява, защото между хората съществуват биологични полета, затова всичко се усреднява - така сме устроени. Някои наричат това вампиризъм. Когато започнете да работите с корема ще забележите една интересна особеност - започвате да масажирате корема, започва да къркори и веднага вашите черва започват да се отзовават, да резонират - едва когато се изработи специфичен имунитет, вашият организъм престава да реагира на това, което става в корема на пациента. Ако и вие имате проблем с червата, изпийте една лъжица семе от копър (може с кисело мляко да се гълта без да се дъвче) и паразитите излизат в резултат от действието на ефирните масла. 
Когато бяхме малки, щом детето започнеше да скърца със зъби, му даваха да изпие супена лъжица копър, смесен с малко захар на пясък и му даваше да изпие с кисèл. Изпиваха, на следващият ден излизаха паразитите и скърцането със зъби спираше. Така ставаше винаги. 
Помня времето, когато все още беше в сила сталинския закон - когато през септември започвахме училище, медицинската сестра минаваше по класовете и с една и съща лъжица хранеше всеки от нас цитварно семе (цветовите кошнички на цитварния пелин - Artemisia cina; б.пр.), след което на следващия ден от нас излизаше нещо и в класа имаше много разговори от кого какво е излязло и ни беше интересно - какво ли ще излезе този път. Когато през септември идвахме на училище, очаквахме с нетърпение медицинската сестра с тази лъжичка. Според същия сталински закон човекът, когато постъпваше на работа, задължително трябваше да премине противопаразитно саниране.
Когато бях в Израел ми беше интересна системата им за здравеопазване - в една поликлиника първото, което ме учуди, беше окачен на стената плакат, на която пишеше нещо - помолих да ми го преведат - очаквах да е нещо от типа на нашите лозунги („Петилетката - за четири години!”) , но се оказа, че на плаката пише: „Ако си истински гражданин на своята страна, три пъти в годината трябва да преминаваш антипаразитарна терапия”. 
Чистене с татул - запалва се и се вдишва, за да попадне в дихателните пътища - диша се до леко опиянение: главното е да попадне в белите дробове и в очите. Практически тази тема е забравена така, както и кръвопускането - останало ни е само кръвопускането с пиявици, иначе никой не се занимава с такова кръвопускане. Преди години видях един лечител - режеше на хората вената под езика и те изплюваха гъста черна кръв, след това им даваше да сложат нещо в уста и си отиваха. Попитах го какво лекува - каза ми, че само така лекува жълтеница. Хората се редяха на опашка - явно имаше някакъв резултат. 
Когато селяните ги мъчело главоболие те слагали игла на врата и оставяли иглата - получавало се възпаление и то премахвало главоболието - в резултат от тази провокация. Или друг вариант - ако имате проблеми със щитовидната жлеза и искате да ги решите бързо, първо трябва да масажирате шията и врата - в нито една точка от шията и врата не трябва да има болка; приложих това на една позната, след това въведох тук-там по шията подкожно около 5 кубика от нейната собствена кръв - след 2 седмици тя си направила УЗИ и каза, че нито едно възелче не останало - ето ви начин за лечение с кръв. При болест на Алцхаймер и при различни мозъчни нарушения един съдов хирург въвеждаше подкожно кръв по главата, създавайки хематоми. Въвеждаше я в паравертебралните области покрай гръбначния стълб и получаваше добри резултати - например при болест на Бехтерев, когато човекът ходи вдървено и приведено - в резултат човекът започваше да се изправя - хематомите предизвиквани на гърба бяха огромни, но човекът започваше да се движи - чрез паравертебрално въвеждане на кръв от пациента.
В една енциклопедия от 1948 година (48 тома) е много добре описана тази автохемотерапия, описана е гноетерапия, когато по време на войната в коремната област имало гной, изпомпвали тази гной и я въвеждали под кожата - в резултат гнойта от коремната област (перитонит) напълно изчезвала, или въвеждане на сварена урина - в тази енциклопедия има много интересни неща.
Ние се учим от нашите пациенти. Веднъж дойде журналист - бивш служител на институт по мозъка. След разпадането на този институт в Москва, човекът станал журналист. Той беше на 43 години с аденом на простатата - обработихме му корема, слагаха му пиявици и по време на работата разговаряш с пациента - ако сложиш пиявици в областта на перинеума, косата ти става на петна - той вземал микроелементи докато ме слагали пиявици на перинеума и в резултат посивелите му коси изчезнали и косата му станала черна - иначе беше побелял. След това си направил и УЗИ - състоянието му било отлично, като на млад човек, казали му, че простата му не съответствала на неговата възраст, а била като на млад човек. Как може да се поддържа това състояние - с профилактика: вземаш топка за тенис, сядаш на нея и започваш да се търкаляш на нея с месестата част на седалището - там има много нервни окончания и нервни влакна - този пациент правеше това като профилактика - взел чугунени гири и се търкалял на тях. След седмица идва, а от ушите му стърчат тапи - слухът му така се променил, че той започнал да чума това, което ние не чуваме. Отишъл в института по мозъка и си направил аудиограма - оказало се, че тя е на суперчовек. Ако жена му гледа телевизора на 3-4 деление, той го гледа на първо.
Вие ще видите, че при някои пациенти, когато обработвате седалището, което се налага при артроза на тазобедрената става преди да направим там автохемотерапия, се налага да се обработи мястото - да се масажира, да се снеме напрежението преди да се влива подкожно кръв от пациента. И при това - разбира се, това е физиологически процес, знаем това, но не можем да го обясним. 
И така, докато нашият човек чакал в института по мозъка, дошъл един човек, който искал да патентова метод за изучаване на чужди езици. Той бил стругар и за кратко време научил 6 езика. В какво се заключавал неговия модел? Той вземал нещо твърдо, увивал го в хавлиена кърпа и си почуквал цялата глава с него. Оказва се, че при това степента на запомняне нараства неколкократно
Тоест понякога при пациенти, които страдат от епи-активност на мозъка - от епилепсия, ние препоръчваме такова упражнение - човекът да почуква с юмрук главата си и където усети дискомфорт, да продължи да почуква на това място и болката и дискомфортът ще отзвучат - възстановява се кръвоснабдяването на мозъка, а това подобрено кръвоснабдяване се съпровожда с подобряване функциите на мозъка - на паметта, запомнянето. 
Децата често, особено ако в тях присъства хипертенсионен синдром (повишено вътречерепно налягане) - ако при детето е възникнало застойно явление в малкия таз, когато децата се напишкват, мозъкът не контролира пикочния му мехур, тогава просто обхванете главата му с ръце и натиснете главата му, за да видите дали го боли главата при натиск - тоест ликворът разтяга костната тъкан и мозъка и тогава при детето възниква проблем. Ако почукате отвсякъде главата му със свити пръсти или просто с пръст, то понякога мозъкът просто звъни - достатъчно е да обработите корема, след това почукайте пак - звън вече няма. В същото време ако пак натиснете главата с ръце, тя вече няма да боли, защото ликворът се е всмукал. Затова такива почуквания се явяват профилактически, защото ако при детето има енцефалопатия, различни нарушения - изобщо профилактиката - какво е препоръчвал Хипократ - периодически да се предизвиква кихане - при това се тръска главата. Животните често тръскат глава, за да се подобри мозъчното кръвоснабдяване. Пациентите страдащи от епилепсия, които чувстват аурата, когато направят това упражнение, просто престават да бъдат болни, защото ако почукват главата си ежедневно, се подобрява микроциркулацията на кръвоснабдяването и пристъпите не се повтарят. Ако говорим, че такова почукване помага, това също е отделна тема. Мексиканците също имат свой начин - ако китайците поставят игли по акупунктурните точки, като стимулират и изменят хормоналните фактори, то мексиканците имат каучук - те с каучукови топчета, поставени на пружини, почукват своето тяло, в това число и главата - тоест това е разновидност на стимулация чрез удари.
Друга тема заслужаваща внимание са ударно динамичните въздействия - масаж. Като пример ще ви разкажа историята на един човек, който вече е доктор - заради това завърши медицинско училище , стана фелдшер. Той беше военен - по време на афганската война минавали през превал - той бил танкист, механикът заболял и той го заместил - докато минавали през превала спирачната система на предната машина се повредила и тя започнала да се свлича надолу и назад и можела да падне в пропастта - тогава, за да спаси екипажа, той подставил своя танк под тази свличаща се машина и в резултат се осъзнал чак в болницата със счупен гръбначен стълб, била му направена операция - и досега има шев на гърба. Когато се събудил обездвижен - с неподвижни крака, дошъл хирурга и му казал - вече родината ще се грижи за теб, ти даде каквото можа - това е положението - приеми го - вече няма да можеш да се движиш - вече е за цял живот. Но той не бил медик и започнал да търси нетрадиционни начини и разбрал, че има жена, която лекува подобни заболявания и отишъл при нея. Какво правела тя - шляпала тъканите по продължение на гръбначния стълб. 
Представете си, че човек преминава през различни етапи на развитие - на червея, птиците, рептилиите и др. - всички етапи на развитие - ембриогенеза. Но при червеите няма гръбначен стълб , а той има ганглии - оказва се, че при човека тези ганглии се запазват - и през 1998 година на конференцията по висцерална хиропрактика, се изказаха двама невропатолози, които вземали хора с прекъснат гръбначен мозък и ги обучавали да ходят - мозък нямало, а хората се движели и ходели. Тоест те взели за основа тези ганглийни връзки, които се пазели там - гръбначният мозък бил прекъснат, а ганглиите останали. Те показваха пациента на легло преди обучението, а след това - ходещ - разбира се, такъм пациент няма да стане олимпийски шампион, но може да се движи и да се обслужва сам. И тези лекари на това бяха построили свой бизнес - слагаха хубава цена, намираха пациенти, които могат да плащат и правеха бизнес. Но те правеха електростимулация - не обясниха в подробности каква - просто си направиха реклама.
И ето ви Георгий, за когото ви разказвах - тази жена шляпала тъканите - когато го правите, тъканта се зачервява - раздразва се кожата и се предизвиква активация, а по този повод при Болотов е много добре написано, че подобно раздразване на кожата предизвиква активация на рептилните клетки - така тази жена решила неговия проблем. Ако го видите сега, той ходи, танцува - запознахме се случайно на една конференция - попаднахме в една стая. И той, след завършването си на медицинската академия, ошляпва аденома на простатата, патологията на белите дробове, млечните жлези, патологиите на черния дроб, но ако го правите без да обработите преди това вътрешните органи, рефлексията дава по-голяма чувствителност на представителните зони. Затова той се занимава и с висцерална терапия, за да може след това да премахне с ошляпване онова, което е останало там - на корема, на гърба, на тялото, на гръбначния стълб -ошляпва местата с ръка - с пръстите на ръката.
Провеждахме семинар и в последния ден организаторите подготвиха посещение на баня - там им показах как се ошляпва профилактично и лечебно. Тренираха на мен - в началото силно, а след това по-леко защото ръката започва да боли и се зачервява. Казвам им: „ето, това също е индикатор за вашето състояние”. А сега ще говорим за суджок - ето вие проведохте тази терапия, която се нарича суджок. И ако едновременно с това се направят манипулации на корема, то тези проблеми в корема и въздействието с ръката - получава се така, че този, който ошляпва, той работи върху себе си и получава удоволствие от това. На този, който ошляпва може временно да му посинее ръката, но за сметка на това - като ответна реакция, организмът му започва да изхвърля излишното - пясък, камъни; Понякога провеждаме семинари по ударно динамически масаж, където Максимов обучава и обяснява всички тънкости на тази работа; правили сме семинари по гуаша масаж, по юмейхо терапия и по тайландски масаж, защото юмейхо и тайландския масаж взаимно се допълват. Само монотерапията не дава добри резултати, затова всичко трябва да бъде в комплекс и колкото повече прилагаме своите знания и умения - и фитотерапия, и манипулации на гръбначния стълб, на корема - всичко това приложено заедно дава много добър резултат. 
Ударно динамическият масаж е болезнено, но много ефективно средство - който може да търпи такъв масаж. Но когато се налага, човек се съгласява да търпи.
Една жена имала остеосаркома - рак на костите, придружен с много силни болки. Веднъж тя ударила ръката си, заболяло я, но след това болката затихнала и ръката спряла да я боли. Така тя и сама, и с помощта на съпруга си, започнала да прави това удряне редовно по цялото си тяло. След една година се излекувала от всичко, повишил се имунитета, престанала да боледува дори от простудни заболявания - това е резултатът от тази стимулация на надкостницата. Всички раздразнения на кожата - остъргване, ошляпване, вендузи - стимулират имунитета
В Казахстан присъствах на лечение на луд човек. Привързаха го с лицето напред към стълб, свалиха ризата му и най-уважаваният в селото започна да го налага с казашки камшик по гърба. Човекът охка, бърбори нещо непонятно. Продължиха да го налагат, докато човекът не започна със съвсем ясен глас да вика „Глупаци, престанете, какво правите”. Щом започна да произнася понятни фрази, го отвързаха и край. 
Друг случай - работехме на място, където имаше не преградни стени, а само преградки. Зад една такава преградка работеше лекар любител на масажа с вендузи, с мед, обработваше и корема, беше любител и на рициновото масло. По 5-6 дни ги караше да пият рициново масло и през това време обработваше корема. При него постъпи 7 годишно момче-олигофрен - неадекватен, от устата му тече слюнка, безизразно лице, но понеже го болял корема, го доведоха при нас. Този лекар му обработваше корема, след това му назначи медов масаж - той е като ошляпването - докато му правеха медов масаж, момчето крещеше, всички обвиняваха лекаря, че е садист, че издевателства над момчето, но той не отстъпваше и казваше „дали са ми дете, искат да направя от него човек - точно това правя.” Майката просто си запушваше ушите и излизаше. Момчето не говореше нито на татарски, нито на руски, но след 4-5 процедури го сложиха на леглото по гръб, за да започнат процедурата, а то си обърна главата настрани и каза на лекаря: „Серьога, недей!”, при което майката едва не припадна, а след това се хвърли да прегръща лекаря. 

Обърнете внимание на тези кръгове на взаимодействие - всичко започва от жлъчния мехур. Показа ми ги една жена, която обработваше корема. Аз имах и свой опит, но имаше и странични реакции, с които се чудиш как да се справиш. Тя беше известна лечителка в ставрополския край - през цялата война била по лечебниците и се занимавала със знахарство - лекарите не възразявали, защото тя им помагала да възстановяват войниците. През деня работела като санитарка, а вечер оправяла глави, черва, защото при взрив, който отхвърля човека и той пада, се получавало не само сътресение на мозъка, а и на вътрешните органи и в резултат от няколко процедури на корема всичко в него се възстановявало, а оттам се възстановявала по-бързо и главата. Какво е остеохондрозата - това е нарушаване на обмена, а къде е този обмен - ами в корема. Затова, когато говорим за остеохондроза, това на първо място е патология на вътрешните органи, но за съжаление тя е отделена в отделна графа и с нея се занимават само специалистите по гръбначния стълб без да се отчита факта, че вътрешната среда също поставя своя отпечатък.

Четох лекции в университет, който се занимава с патология на гръбначния стълб. Там те не казват за корема нито дума. За тях това беше откритие, новост - че всички болести са свързани със стомашно чревния тракт. А гръбначният стълб целият е свързан - практически всички мускули там са свързани със и реагират на това, което става във вътрешната среда. И когато взех една студентка, която едновременно в този университет се и лекува, след като й обработих корема, пред очите на всички се изравни дължината на крайниците й - изкривяването на таза води до това, че крайника се удължава. Но това изкривяване е свързано с напреженията, които стават в самия таз. Това е реакция на мускулите на това, което става в малкия таз. Масажирах й корема, мускулите се отпуснаха, показах й къде я боли - ето тук на гръбнака боли и тук и тук - след обработването на корема прегледах гръбнака - нито една болезнена точка на гърба нямаше, мускулите спряха да я болят. Тя беше много изненадана и казва: „Леле, каква медицина имат в Русия - де да имахме и ние такава!”

Разбира се и ние имаме какво да научим от тях - там видях за пръв път неоморти - хора загинали от черепно-мозъчна травма, главата е премахната, но тялото се поддържа живо и на това живо тяло хирурзите тренират. Показаха ми лаборатория, където на масите лежат трупове на хора, които които като че ли спят. Хващаш му ръката, тя е гъвкава и пада без никаква вкочаненост - не прилича на труп. В същност, тези трупове дълго ги заливат със специални разтвори, за да може, ако студентът се пореже при операцията, да не се зарази от някаква инфекция, а в същото време вижда какъв е цветът на мускула, сухожилието, какъв цвят е костта. А у нас най-често правят такива изследвания във формалин, когато да се докосваш до това тяло е хлъзгаво и неприятно. Там е интересно да се занимаваш, да препарираш и т.н. За ръководството на университета това, което им разказвах, беше шок, но ми казват: „Знаете ли, ние имаме пет-годишен план на учебния процес, затова не можем да го изменим - елате след пет години” - предпочитаха да прекратим по-бързо, за да не внасям с тази нова информация смут сред студентите. Но все пак беше заложена информацията, че има и друг метод, че трябва да се работи не само с гръбнака. Ние сме виждали всякакви хернии - на снимката изглежда сякаш хернията притиска гръбначния мозък, а след като проведем няколко манипулации на корема - край - хернията изчезва някъде; какво става - мускулите са се отпуснали, напрежението на фиброзния пръстен е премахнато, а ако сме изменили и формата на хранене, ако сме консумирали костна или хрущялна отвара, организмът започва да изпраща това там, където има недостиг - всички тези неща дават много добри резултати. Няма нарушения на обмена само в корема - цялата периферия реагира - както ако хвърлим във водата камъче кръговете се разнасят навсякъде.

И така, за кръговете на взаимодействие: всичко започва с жлъчния мехур, после щафетата се предава на черния дроб, след това - на задстомашната жлеза, после - на тънките черва (всеки от нас се намира на някакъв етап на този кръг на взаимодействие.)

Ако човек има нарушения в жлъчния мехур, веднага се появява проблем в областта на слепите очи, тоест съдовете на слепите очи спазмират и при изследване ще се види, че в различни точки на главата има различна температура, а там, където са слепите очи, е хладна зона - има недостиг на кръвоснабдяване. Жлъчният мехур има своя симптоматика - главоболие локализирано в слепоочието придружено от прилошаване. Защо прилошаване - защото така организмът, съкращавайки стомаха, освобождава  от притискането сфинктер Оди, тоест сфинктерът се е затворил по време на стрес, а когато човекът занервничи, му се появява прилошаване.Тъй като сфинктерът се е затворил, жлъчта се натрупва, трябва да се изхвърли, но не се изхвърля. Така - в резултат от повдигане или повръщане, можем да се освободим от него.

В животинския свят при затваряне на сфинктера животните целенасочено изяждат нещо, за да повърнат - понякога това става и за тренировка на стомаха. Често при нашите пациенти установяваме наличието на напрегнат, плътен корем, вдървен - стомахът трябва да формира хранителна топка - стомахът е мускул и когато това движение го няма, възниква проблем. А при животните това се решава по-просто - те тренират своя стомах посредством позиви за повръщане. Затова препоръчвам такова упражнение: изпиваш чаша солена вода и си предизвикваш повръщане с пръсти в гърлото - в началото е противно и неприятно, но след 4-5 процедури се мени усещането - отначало се чувства дискомфорт в стомаха, а след това този дискомфорт намалява и в края на краищата стомахът започва да функционира нормално. В резултат от такава тренировка се подобрява микроциркулацията на стените на стомаха и той често започва да изхвърля неща от себе си - защото стените често са поразени от гъбички, плесени, в резултат от застоите се появява хеликобактер, а при подобряване на микроциркулацията всичко се подобрява и възстановява и отстъпва, отива си.

Ще разгледаме какво съпровожда това явление на вдървения стомах - лунички, пигменти, поява на разни рисунъци на тялото. Можем да проследим на какъв етап се намира човекът при патологии на стомаха.)

Ако щафетата е предадена на задстомашната жлеза, наблюдаваме загрубял лакът, и когато от едната страна има повече загрубяла кожа или петна на лактите - значи от тази страна жлезата е по-патологична.  И след като обработим корема, това загрубяване намалява и пациентът се ориентира, че трябва да ходи на процедури докато тази загрубяла кожа на лакътя не се махне.

След това щафетата се предава на тънките черва - възходящи, низходящи. Апендицит възниква, когато има застойни явления във възходящото клонче, тоест застойните явления в тази област водят до това, че там се появява паразитът волосоглав - той започва да дупчи червото.  Кандидатът на медицинските науки Черешова, патоанатом, изследвала отстранените апендикси на пациентите, но неизмити (обикновено ги измиват), пълни със съдържимо. Когато изследвала съдържимото, от десет случая девет съдържали паразита волосоглав. Той дупчи червото, то се инфектира, възниква перифокален оток, който притиска съдовете и в резултат попадаме на операционната маса с патология на апендикса и ни го отстраняват. А по-добре е да се прави профилактика, защото там са се създали условия за появата на паразита волосоглав.

Поставете през зимата луковица във вода. В края на седмицата ще видите, че край нея летят мушици - откъде са се взели? Зима, януари, а мушички летят. Луковицата сама е формирала този процес. Нещо подобно има и в нас - ако се създаде застой, той спомага там задължително да се появи паразит. Но какво се получава - оперират апендикса, отстраняват го, а паразитът си остава. Той не се маха и преминава на друго място - в областта на илеоцекалния клапан, а той отделя тънките черва от дебелото черво. В резултат този клапан започва да отича ( известно е, че 60% от патологиите при храносмилането са свързани с този клапан.) Но как да го лекуваме? Тук висцералната терапия е добър помощник, защото се оказва, че ако масажираме в тази област на илеоцекалния клапан, отокът сам се маха, а ако едновременно с това създадем неблагоприятни условия за съществуването на този паразит волосоглав, проблемът се решава.

Следват органите на малкия таз  - най-чувствителни към проблемите на кръвообращението се оказват яйчниците на жените. Те се захранват от две артерии, които излизат изпод стомаха, преминават под тънките черва (артериа аварис), но тях никой не ги разглежда. Ако тези артерии са притиснати от червата, спазмирани, напрегнати, или от стомаха, това оказва влияние на яйчниците. Защо се казва, че  пътят до сърцето на мъжа минава през стомаха. Защото, ако стомахът е притиснал артериите тестикулярис, които подават кръв към простатата, няма да получим добър резултат, ако не решим този проблем. Затова трябва стомахът да е отпуснат и да функционира нормално. Дали при мъжа или жената - или артерия аварис или артерия тестикулярис - всички те отиват и носят кръв в малкия таз. Поради това, когато тънките ни черва започнат да страдат, започват проблеми в малкия таз - започват да страдат яйчниците. Рядко жена на 40 години да няма киста на яйчниците - единици нямат. Това става поради нашето невежество - понеже не знаем особеностите на корема и поради страха да си пипнем корема.

Кой знае защо са ни внушили, че корема  е много страшно място, както и шията - казват ни да не се докосваме до нея, а не е ясно защо.

Народът казва - ако главата е престанала да се обръща настрани както трябва - очаквайте инсулт. А защо главата престава да се върти - защото мускулите се напрягат така, че не дават на главата да се обърне, нервните влакна се притискат и главата се обезкръвява. Тогава имаме исхемичен инсулт. Но, за съжаление, малцина специалисти се занимават с тази терапия.

Имам много приятели по силата на това, че съм им помогнал с корема - или защото съм им помогнал да не отидат на оня свят, или защото съм ги излекувал от нещо, от което никой друг не е могъл. Един от тях, вече пенсионер, започна да идва с мен където отида. Той говори 7 езика. В Ижевск имаше един случай с фасциалис - обработихме устата - в нея има 6 двойки черепно-мозъчни нерви, свързани с мозъчното кръвообращение - масажирах му частично и шията. Имаше предложение да се усвои тази технология - казаха ни: „Как не - та тези пациенти не са в ред, ще ни отхапят пръста!” Казваме им: „Ами научете на това масажистите”, а те: „О, нямаме право - те не са учили неврология!” И с това се приключи, докато Олга Евгениевна не направи свой собствен център, а понеже е невролог, тя направи център и привлича тези хора с провиснали крайници и прекъснати нерви при себе си, възстановява ги и стана перфектна в това. В нашата асоциация има много интересни хора - един оправя бръчки, други премахват ръбцова тъкан - ще ви покажа впоследствие някои неща.

Общото е това, че за да възникнат тези проблеми, трябва да сме готови за това. Ако има мощно изразен венозен и лимфатичен застой, там има и хламидии, и кандидоза и т.н. и затова задачите в нашата медицина са слабо решаеми - защото тя не отчита тази взаимовръзка.

След това щафетата преминава към стомаха - вижте как той е обвързан със жлъчния мехур. Жлъчният мехур е орган, който на първо място реагира на стрес, а стомахът реагира на продължителен стрес. Колкото по-продължителен е стресът, толкова по-плътен е стомаха. Това уплътняване извежда човека от здравото състояние.

Първите, които се заинтересуваха от тази тема, бяха военните. За тях подготвих методика за спец. частите, работещи в екстремални условия. При появата на опасност се изменя нивото на хормоните в кръвта. Тези хормони действат различно на системата на храносмилането на всички органи. При това аортата става проницаема за плазмата на кръвта и в този момент, ако започнете да масажирате корема, ще чуете характерно плясък, но не асцитен, а създаващ впечатлението, че човекът е пил чай - той ще ви каже, че чай отдавна не е пил. Но там има плясък - понеже аортата става проницаема за плазма, организмът - за да се защити, възприема това от една страна като травма и започва да вдига нивото на холестерина и с този холестерин започва да залепва тези дупчици; в резултат холестеринът започва да се отлага по стените на аортата,  като задълбочава нейното състояние.

Малко ще се отклоня от темата - ако вземем 750 жени с исхемия на аортата, на това количество жени ще има само 10 мъже в подобна ситуация.  

  Но ако се появи в аортата, той залепва не само дупчиците, а попада и в малките съдове и първото, което започва да страда, това е лявата страна на тънките черва, тоест сигмовидното черво, изходящата клонка на червата, опашката на задстомашната жлеза, част от стомаха, бъбрека започва да страда, защото редом с аортата се намира левия бъбрек и тук възникват различни състояния на дисонанс. Та нали всеки орган за нещо отговаря - левият бъбрек е пряко свързан с дейността на сърцето и когато левият бъбрек страда, задължително има патология на сърцето.  Ако страда десния бъбрек, задължително има патология на белия дроб. Ако десният бъбрек е отпуснат, той 6-7 пъти в денонощието подтиква жлъчния мехур да се изпразва. И ако бъбрекът е отпуснат, то този процес на подтикване (нагоре) се нарушава. При това, ако е увиснал на съдовете, кръвоснабдяването му се е влошило и възникват различни процеси; бъбрекът изпълнява не само функцията, която е описана във физиологията. При мъжете той влияе и на сперматогенезата, а при жените бъбреците управляват идването на цикъла - дали ще дойде навреме или не навреме. Затова ние ще се занимаваме с това как да повдигнем отпуснатия бъбрек - често възниква различна рефлексия със слабинния мускул, или с лойниковия лист - при сгъването на коляното бъбрекът отива в своето начално положение - щом разгънем крака, лойникът отива надолу, тегли бъбрека и се развива синдром на хронична умора, когато ходим - като легнем или седнем, си почиваме от синдрома, като се изправим - пак синдром на хроничната умора; бъбрекът управлява и буферните системи; какво е буферна система - това е запазването на баланса на рН на кръвта, тоест ако приведем бъбреците в съответствие, се извършва активна регулация и тогава еритроцитите са в по-добро състояние. Ако пием гасена в гореща вода сода, ние принудително въздействаме на кръвта - изобщо, основната причина е бъбречната структура; същото е и при баланса на устната кухина - в устата ни трябва да има определена среда - ако отхапем кисела ябълка и тя си остане кисела, трябва да я изплюем, защото не работи буферната система. (А друг - като отхапе киселото, организмът внася повече алкалност там, формира алкална среда и тя неутрализира киселото.) В такива случаи веднага трябва да мислим за патология на бъбреците. В същото време, левият бъбрек - щом погледнете корема и видите разтягания от бременност, или идват мъже с разтягания по гърба, бутовете, краката - това е първият признак за това, че левият бъбрек функционира слабо; работейки с органите, ние наблюдаваме обратния процес - в началото тези разтягания спират да се формират, а след това може да се поработи с тези разтягания и те изчезвайки не се появяват, но при условие, че функцията на левия бъбрек се възстанови.

Като разгледаме номер 11 идващ от задстомашната жлеза, това са нашите стави. Ставите също влизат в цялата тази взаимовръзка. Долните ни крайници напълно се контролират от една страна от жлъчния мехур, черния дроб, задстомашната жлеза, а от друга страна, разбира се, и от бъбреците; а особеността на бъбреците каква е - че кръстът ни се напряга само тогава, когато околоорганното пространство но бъбреците е с патология - колкото по-голяма е тя, толкова по-голямо е мускулното напрежение на кръста, а оттам излизат нервни влакна, които кръвоснабдяват тънките черва, малкия таз, долните крайници и на този фон се развива и варикозно нарушение на вените, тоест там се създават условия, кръвта се спира и това затруднено преминаване на кръвта води до престояване на кръвта - тя става по-кисела, а в кисела среда вирусите се размножават по-добре. Така нашата задача е да подобрим микроциркулациите, кръвоснабдяването и тогава се решава проблема и с остеохондрозата и с артрозата, и с коксартрозата; разбира се понастоящем множество проблеми на опорно-двигателния апарат могат да се решат чрез нашия подход към тази тема.

Преди време четох с голям интерес статия озаглавена „Исхемия на аортата” - като лечение там беше написано, че най-добре се лекува „по метода на Огулов” :)    

И така, проблемите започват с левия дял на черния дроб, защото оттам започват застоите, а с развъртането на този кръг на взаимодействие застойните явления преминават към десния дял и тук вече се включва следващия етап - задстомашната жлеза. С номер 10 е означена задстомашната жлеза и практически щом десният дял се включи, възниква проблем със задстомашната жлеза - чести кръвотечения от носа, стремеж към лоши миризми, извратен вкус, загуба на чувствителността на езика и усещане в устата на вкус на желязо, мед, загуба на вкусовите качества. А след това щафетата се предава на левия бъбрек. Този закон е интересен - ако видите, че десният бъбрек на пациента рефлекторно е по-озвучен от левия, то тук е нужно да се разбере, че десният бъбрек винаги е с патология - или е спуснат, или удвоен, или има кисти,  поликистози, или друго, тоест когато в този кръг се нарушава последователността човека трябва да се изпрати на изследване и то обикновено потвърждава, че там има проблем. Тогава вече щафетата се предава на десния бъбрек. Но в повечето случаи се започва с левия бъбрек, а едва след това се уврежда десния бъбрек.

Тук е показан левия бъбрек, след това - пикочният канал (14),  това е отолитовия комплекс, тоест ухото ни - то също е пряко свързано с бъбрека: това е не само слуха, но и вестибулярния апарат, и синхронизацията на ритмите на вътрешните органи; има апарат, който управлява с ритмите - всичките ни органи са ритмически; всичко това активно реагира на състоянието на бъбреците.

Следващият момент е пикочния мехур, а тук е простатата при мъжете и има някакво отношение даже към матката.

18 е сърцето с левия бъбрек, а отдясно идва белия дроб. И всичко това е затворено в нервната система, тоест нервната система управлява всички тези процеси.

Медицината на бъдещето е свързана с нервната система, с въздействието върху нервната система посредством думи, или звуци, бъдещето е в медицината въздействаща чрез нашите психически състояния, чрез нашите емоции, чрез вибрации - светлина, звук - всичко това са вибрации.

В света всичко е подложено на някакъв математически модел. Ако разгледаме - зима-лято, есен-пролет - не сме в състояние да ги изменим - само се нагаждаме към тях. Има и фази на луната - новолуние, пълнолуние - тях също трябва да отчитате. Ако дойде жена, на която цикъла идва в новолуние, това вече е патология - цикълът трябва да идва в пънолуние. Когато обработите корема, цикълът се измества най-често към по-добро, към пълнолуние. Пациентите могат да заболеят и в пълнолуние и в новолуние, но трябва да отчитате, че в пълнолуние всички среди са по-активни, а в новолуние - по-пасивни. В психиатриите пациентите са по-активни при пълнолуние и самоубийствата тогава са повече; в новолуние също има самоубийства, но от угнетение, потискане, липса на интерес. Ако правим операция в пълнолуние - има повече кръвозагуби; ако се прави очистване на жлъчния мехур, желателно е да се прави в пълнолуние. В пълнолуние активността на тъканите е по-висока, с корема е по-добре да се работи при пълнолуние, а в новолуние има спирачка.

Ако разглеждаме луната, първата четвърт е лунната пролет, средата на пълнолунието е лунното лято, последната четвърт на пълнолунието е есен, а новолунието е зима. Затова, ако берем билки, трябва да е в пролетта, в лунната пролет, плодовете на билките се събират в лунното лято, а корените (на валериана или на билката сладък корен, се изкопава в последната четвърт на пълнолунието - в лунната есен; ако изкопаете тези корени в новолуние (тоест в лунната зима), те ще изгният. В селското стопанство преди това нещо се е съблюдавало - кога да сеят, кога да изкопаят картофите, защото, ако ги изкопаят в новолуние, картофите ще изгният. Същото важи и за консервирането на зеленчуци и плодове в буркани - ако се правят в последната четвърт - бомбират.

Активността на корените, на билките е по-голяма, ако са брани навреме.

 

Препишете си координатите на доктор Симончини, който се занимава с онкология:  имейл адрес: t.simoncini@alice.it

 

Коригиране на закисляването и алкализирането чрез храната

 

В началото на бременността организмът на жената самостоятелно балансира това киселинно-алкално равновесие и при всички рН на слюнката е 7.3 - това е вътрешно преустройство за периода, когато организмът самостоятелно запазва плода. Продуктите, които алкализират трябва да съставляват 75-80%, а когато човекът е болен - тези продукти трябва да бъдат 90%. Ако на човека му предстои операция, преди операцията трябва да има алкализираща диета, след операцията също трябва да се консумират повече алкализиращи храни.

Силно закисляване е, когато рН на урината и слюнката е в диапазона 5-5,5. Съпровожда се с голямо количество отоци. Тоест когато в организма се образува много киселинност, за да предпази тъканите от разяждане, организмът се предпазва като се запасява с вода.

 При стойности 5.0-5.8 се образуват уратни камъни; при стойности 5.5-6.5 е възможно образуването на оксалатни камъни; ако рН е над 7.5 могат да се образуват фосфатни камъни;

Закисляване на организма - причинява се основно захар и алкохол, белтъчни продукти (риба, пиле, месо) - колкото е по-младо животното, толкова повече закисляване създава; закисляване причиняват първите бульони (ако месото се свари и се яде този бульон, вместо да се яде втория бульон). В болниците също дават много бульони на пациентите - трябва да бъдат вторите бульони; същото важи и за зърнено-бобовите - за да не закисляват, трябва да се киснат една нощ и да се изхвърля първата вода; всички плодове и зеленчуци алкализират организма, при това колкото по-близо до земята расте продукта - толкова по-висок е алкализиращия му показател (моркови и др. корени); всъщност алкализират не самите растения, а техният висок водороден показател; зависи и на каква почва (в какъв район) са отгледани растенията; най-силно алкализира калият (в сушените зарзали - в тях има и голямо количество магнезий, но няма цинк, затова трябва да се добавят 20-30мг цинк дневно - големите количества цинк са токсични, за да не се обостри вируса на херпеса); морските продукти силно закисляват организма, затова обикновено предизвикват отоци;  захарта също силно закислява, затова трябва да се избягва;  

Магният силно алкализира - множество недъзи можем да отстраним само с него;

Симптоми при недостиг на магнезий: безсъние, тревожен сън, чувство на разбитост при събуждане, болки в гърба, в областта на шията, ставите, главоболия, мигрени, високо кръвно, слабост, сърдечни болести, камъни, диабет, депресия, нервна превъзбуда, хиперактивност, спазми при внезапен звук, безпокойство, нервозност, астма, нервни тикове, спазми в мускулите, особено при спортисти, леки мускулни потръпвания, инсулт, артрит, загуба на еластичност на артериите, болки в гръдния кош, мускулна атрофия, изкълчване на ставите, на прешлените, закостенялост на мускулите, запек, стенокардия, остеопороза - при нея това е основният макроелемент, който недостига, затова при нея трябва да се въвежда не калций, а магнезий - изобщо калций не е нужно да се въвежда допълнително, защото се съдържа във всички продукти - трябва да му създадете среда за усвояване - затова се въвежда магнезий - и при излишък на калций и при недостиг се въвежда магнезий (течен или на таблетки) - той помага и за извеждане и за усвояване на калция; трябва да се взема витамин Д3, за да може да се усвои калция, който поемате; Да вземем 2 макроелемента - калций и магнезий - калцият отговаря за мускулното напрежение, магнезият - за мускулното отпускане; при недостиг на магнезий - мускулно напрежение, болки в гърба, човекът отива при мануален терапевт, наместват му прешлените, след време пак има проблеми - даваме магнезий, прешлените се наместват, защото мускулите, които преди това са ги задържали, вече са се отпуснали, всичко си идва на мястото;

 

Приблизително време за възстановяване с магнезий:

 

сърдечна аритмия и нормална честота на съкращаване на сърцето се възстановяват за 10 дни

Атрофирани мускули се възстановяват за 10 дни, но съвместно с комплекс минерали и Q10, плюс витамин Е.

В течение на месец се възстановява кръвното налягане.

Мигрената преминава на следващата сутрин.

Камъните в бъбреците и жлъчния мехур и артрита изчезват постепенно в течение на година.

Безсънието отзвучава 30 минути след прием на магнезий. Това е един от симптомите, от които страдат нашите пациенти - или лошо заспиват, или след като заспят, често се събуждат в течение на нощта.

Мускулните спазми, спазми, подръпвания отзвучават за 7 дни.

Лидерът по съдържание на магнезий са триците. Дневната норма на човека е 40 мг магнезий и се съдържа в 100 гр трици, а при децата дневната норма е 6 мг на килограм тегло.

В последно време всички деца са хиперактивни - след като им дадат магнезий - седят спокойно и слушат.

За бременните към нормалната доза се добавят още 20 мг и дозата става 60 мг дневно.

Освен това магнезият се съдържа и в какаото, но не какао Нескуик, а в какаото, което трябва да се вари.

Магнезий се съдържа и в пшеничния зародиш, бадемите, соевите, бобови, овесени трици, резене, кокоше яйце, банани, сушени зарзали.

Ако вземете заболяване като астмата - за снемане на спазмите на пациента трябва да се даде магнезий.

Магне В6 от аптеката - по схема се взема 3 пъти дневно по 2 таблетки. Ние даваме 5 таблетки половин час преди лягане - това е като сънотворно. Хората, които започват да го вземат през първите дни изпадат в нещо като летаргически сън, тоест не чуват будилника, но след това всичко се нормализира.

ZMA - цинк, магнезий, В6 - от него мъжете вземат 3 капсули дневно, жените - 2 капсули дневно (половин час преди лягане); всички производители на спортни добавки произвеждат ZMA - ние вземаме американски - те са най-напред, след това са немците и нашите производители.

Ако сте имали симптоми, вземате докато изчезнат. Магнезият не се натрупва в организма - всичко неусвоено за деня се изхвърля.

Много жени вземат калций като добавка с цел профилактика срещу остеопороза, но това е неправилно - трябва да вземат магнезий. Както казва акад. Болотов, калцият трябва не да се въвежда, а да се извежда от организма.

Този Ацизол притежава такова интересно свойство, че при вдишване на газове, когато се формира оксихемоглобин, не позволява на този оксихемоглобин да се образува. Използвали са го военните на подводните лодки; този препарат съдържа много лесно усвояем цинк - той отстранява хипоксията в тъканите. Ако има хипоксия на мозъка, тоест исхемичен инсулт и дадете Ацизол  (ACYZOL) - веднага всичко си идва на мястото. Но трябва да е ясно, че ние трябва да регулираме механизмите за усвояване на цинка, защото може да го вземате, но той да не се усвоява. На пациента ние трябва повече да разказваме.

Сега продължаваме темата,            за която говорех - ритмите. В деня на раждането ни е най-лошият ден. Ако в този ден се направи операция, тя е неуспешна. На база общата статистика на идващите в центъра ни, пациентите в тежко състояние идват около деня на раждането си.  Ако отидете на гробището, вижте кой кога е умрял - в повечето случаи това става около рожденния ден. Католиците крият рожденния си ден и забраняват той да се празнува. В много източни религии също не се препоръчва да се показва деня на раждане, защото в този промеждутък човекът е отслабен и може различно да му се въздейства - информацията лесно прониква, лесно оставя следи, знаем, че думата може да ранява. Понякога изречената дума е много трудно да се премахне от главата ни. И така, 6 месеца след рожденния ден е максималната активност по отношение на здравето, а след това - отново спад с най-ниска точка следващия рожден ден.

Следващ е 12-годишния цикъл - на шестата година от този цикъл има подем (максимално здраве), след това отново спад - както при рожденните дни. Има още 24 годишен цикъл, 36-годишен цикъл - в средата им се вземат критични решения, нещо се случва. Детето на 12 години става неуправляемо, същото става на 24 години, на 36 - разводи, преходи.

Предполагаемата дължина на човешкия жизнен цикъл е 144 години (12 цикъла по 12). Затова 72 години е средата на пътя. Правени са изследвания на мозъка, а той определя биологичната възраст на човека. Ако човек не се занимава със себе си, или ако се е занимавал прекалено много със себе си (напр. продължителни гладувания, особено сухите гладувания, водят до това мозъкът преждевременно да се изразходва и при човек на 60 години, той е на 80-90 години, тоест напълно е изчерпал себе си.) Ако на 72 години на човека мозъкът му съответства на своята биологична възраст, то може да се предположи, че след това човекът ще е в спад, който ще върви не по проста крива, а се случва много бърз спад, който се определя от състоянието на органите в корема му.

Можете да предположите колко му е останало да живее на човека по състоянието на корема му - по това доколко коремът му е станал атоничен. От какво се получава атонизацията - от това, че в червата се формират токсини и отрови - паразитите отделят токсини, гъбичките отделят токсини, нарушава се храносмилането, което също се дължи на токсини - така се отравя организма и с възрастта се снижава чувствителността на корема - туморът отделя токсични вещества, които създават илюзията, че нищо не те боли. Например млечната жлеза, когато е на границата да премине в онкопроцес, напипваш огромен възел, пипаш го, а той не боли. Същото е и с цирозата на черния дроб - когато дойде пациент с цироза на черния дроб, черният му дроб лежи на пъпа, все още в корема му няма вода, асцит няма, но черния му дроб е нечувствителен. Намирате някакви болеви участъци, работите с тях и когато ги разтривате, болевите участъци се разширяват, площта му се увеличава, но пък веднага се изменя състоянието и качеството на живота. Тоест връщането на черния дроб в нормално положение се съпровожда с такива болеви усещания. Всеки път, когато работите с пациента, му показвате - виж, имаше малка зона, болевата чувствителност нараства, но и черният дроб се променя - ако преди това е бил плътен и твърд, то след процедури на корема болезнеността нараства, но черният дроб се размеква, става рехав.

Обърнете внимание на лицето на човека - нашето лице е представителство на всички вътрешни органи; цялата информация за всички вътрешни органи е на ръката, зеницата, на стъпалото на краката, на езика - също, даже в областта на ануса има представителства на вътрешните органи и ако сложите пиявица където трябва, тя не само ще подобри състоянието на съответния орган, но  и състоянието на сърцето или мозъка, според това на коя точка сте я поставили.  Имаше един невропатолог Верещагин - той разработи система за масаж на лицето с цел подмладяване. Имаше метод за подмладяване на лицето с пощипване на кожата - при това бръчките се изглаждаха - можело да се изгладят даже гънки на ръцете. Поглаждането е приятно, но за да се напомпат мускули, те трябва да се тренират, за да се раздразнят. За да е хубава кожата, трябва да я раздразвате. Но подходът при нас беше общ - отначало работа с корема, а след това - с лицето. Пуснаха обаче този филм в интернет и хората започнаха да копират метода - в резултат - инсулт, хипертонична криза, непонятни състояния, тоест лицето е мощна представителна зона на вътрешните органи - ако започнете рязко да го пощипвате, всичко рязко ще се възбуди, защото ние въздействаме на хормонален процес, а това, че там има паразити, дисбаланс, отоци - всичко това не позволява на механизма да се включи, а тъй като нивото на хормоните се е изменило, то това предизвиква такава вълна в корема, която може да ви доведе до бърза помощ, и т.н. Затова тези масажи не намериха широко приложение - само в тесен кръг. Верещагин има висцерален терапевт, който му подготвя хората и след като коремът е готов, той започва масаж с малка вендуза по лицето като предизвиква малки хематоми, а хематомът е предвиден - оказва се, че синината, която се формира, да речем, на корема, на гърба, или правим изкуствени синини като въвеждаме кръв под кожата. Тези синини мощно активизират обмена в организма.

Сега е много модна темата за стволовите клетки, а когато вземаме кръв от вената в обем 20, или 50 кубика и я въвеждаме в разни участъци, какво става с организма - като кола на висока скорост той започва да пребуксува и ние използваме това. След като сме обработили корема и сме открили там киста - за да премахнем тази киста, вземаме кръв от вената и вкарваме тази кръв под кожата над областта, където е проблема и на това място се формира огромен хематом - и този хематом изяжда образуванието, което присъства там. Това не е моя идея - тя е от медицинската енциклопедия. По време на войната раните на войниците често - когато хирургът нямал нищо, инжектирал собствената му кръв, или преварена урина, или инжектирали гной (пиетерапия) - в медицинската енциклопедия можете да намерите информация за тези методи. При инжектиране на кръв в паравертебралните области на гръбначния стълб, когато идва пациент с болестта на Бехтерев (знаете тази болест - когато се ограничава движението на крайниците, когато човек постоянно гледа в земята, защото главата му не се вдига.) И този лекар инжектираше кръв в паравертебралните области и след три дни пациентът започваше да се разгъва. Той се занимаваше с хелатотерапия - така им казваше, но всъщност вземаше кръв от пациента, отиваше в другата стая, след това се връщаше и им казваше: „Взех хелато и сега ще ви го инжектирам” - и пациентът се оправяше.

Знаете работата на Торан, която пишеше за руската битова медицина през 90-те години. Тя описва този интересен начин за лечение, когато при вдигане на тежко селянинът се изсипвал и излизал от стоя като работник - за да се оправи го закопавали в слама или в пръст, а корема му оставяли открит; сипвали там жито и пускали кокошките - докато го изкълват, те предизвиквали хематом на корема на човека; да, било болезнено, но след 2-3 дни всички органи заставали на изходна позиция и проблема с изместените органи изчезвал.  При проблеми в гърба, когато нещо изхрущявало при вдигане на тежест, също го закопавали така, но с лице надолу и открит гръб - пак сипвали пшеница и кокошките предизвиквали хематом и всичко се оправяло.

До 60-те години, ако пациентът отивал при гинеколога с възпаление на апендикса, на матката, лекарят вземал кръв от пациента и му я инжектирал подкожно в областта на корема и този хематом даже рисувал кистата, миомата, миоматозните образувания; най-големият проблем на жените е исхемия на аортата, а при мъжете - всеки трети идва с оток на сигмовидното черво, а той най-често се предизвиква от паразити; предизвиква се от притискане на кръста, защото там има инервация, управление на съдовете на това черво. При жените също има такава ситуация, но това става, когато исхемията отиде по-дълбоко - малките съдовете отклоняващи се от аортата не носят кръв към това черво и тогава то става лесно ранимо и се възстановява по-дълго и отича, но предвид общата статистика, най-често е левият яйчник, при мъжете има варикоцеле от тази страна, от тази страна ако гледате, има патология на простатата, най-често защото отново червото притиска, а ако червото притиска тази слабинна област, тук едновременно вървят и слабинните артерии, вени - така отеклото сигмовидно черво притиска тези съдове и тогава се получава варикозно разширение на вените, съдови звездички на краката; често идва жена с киста на яйчника - обработваме корема й, но с акцент в долната част на корема - правим автохемотерапия, подобряваме микроциркулацията, кръвоснабдяването, слагаме пиявици и жената вижда, че варикозата й е изчезнала. Къде се е дянала - рефлексия между яйчника, гениталиите и съдовете на крака, за която тепърва ще говорим. Например отоците на съдовете, а съдовете също отичат пропорционално на състоянието на този отекъл орган.

В онкологичния център 40% от лежащите мъже са с проблем в долния отдел на червата. С какво е свързана тази особеност на мъжете и жените -  в случая, ако има патология на яйчника, значи тук, на бедрото, има оток и също такъв оток има на сънната артерия - ако пипнем сънната артерия, по нея можем да видим какво става в корема. И ако видим на сънната артерия оток, то същият оток ще има и на горната една трета от бедрото.

Ние така сме устроени, че всичко се дели на три части - пръстите, ръката, крака, тялото, много отрязъци от корема също се делят на 3 части. И така - горната една трета от бедрото принадлежи на гениталиите - горната една трета от сънната артерия при жените принадлежи на млечните жлези, при мъжете - на простатата и половия орган. По състоянието на шията можем да преценим в какво състояние са органите на малкия таз. Тези рефлексии ни позволяват да контролираме - помолваме пациента да си изплези езика и ако при това езикът се извива настрани, от неврологична гледна точка може да се види, че има нарушено кръвоснабдяване на главата, но в действителност, ако погледнем сънната артерия и видим че е оточна, със снижен просвет, то езикът се обръща в тази посока. Затова колкото и да се занимаваме непосредствено със шията и тази сънна артерия, нищо ням ада постигнем - или няма да има добри резултати, или те ще са временни, докато не решим тази задача с горната една трета от бедрото. Затова решаваме задачата общо - и при сънната артерия, и при бедрото. Разделителната линия на лицето минава хоризонтално през очите. Цялото състояние на органите в малкия таз са на шията. И когато започнете да работите с шийния отдел, често се получава реакция на представителната зона.

Гласът е свързан с половите органи; гърлото, ангините, са първия признак, че има патология в таза. Съдовете също говорят за патология в таза - ако подхождате от тази позиция, много медицински проблеми ще започнете да ги виждате по друг начин. Най-смешната книга в медицината е тази по вътрешни болести. Ще ви покажа написаното в нея, за да видите как всичко е натрупано на един куп.

Лицето ни показва какви поражения имаме на вътрешните органи. Ако има гъбички, рисунъкът на лицето е един, при възпаление - друг; често на лицето има подуване на тъканите - това също трябва да се разглежда от позицията на рефлексията.

Приближаваме се към висцералната терапия. Досега разговорът ни беше подготвителен, макар че все още не съм казал всичко за синините, но трябва да знаем, че синината е благо. Масажът с вендузи, когато на гърба се образуват синини, е показател за това, че човекът не е здрав. Ако е здрав, трудно може да се появи синина от вендузата.

Когато се сблъскаме с исхемия на аортата, как ще я решим - над тези области също се предизвикват хематоми. Как да премахнем исхемията, или патологията на сигмовидното черво с преход в правото черво - отново с автохемотерапия. Патологията на миомата, на матката, кистите, аднекситите, поликистозите, бъбречните пролеми - всичко с помощта на синините; нашата задача е те да ни помагат - трябва да използваме всичко, което пуска механизма на саморегулация. Освен че работим с непосредствени манипулации подобрявайки състоянието, ние един вид доработваме всички тези зони  непосредствено чрез синини, чрез лимфната система и използваме не само опита, който вече сме натрупали, а и опита на китайците - например скрапинг терапия над същия този патологичен жлъчен мехур; какво може да се направи - да се ощипе тъканта над тази област - формира се хематом, но той мощно активира жлъчния мехур, или както китайците - те остъргват тази област през масло и зачервяването, което се получава, мощно активира обмена.  

 

                                                                                                                                                                    www.iskri.net/zefira  

 
 

Създадено: 26/12/2015 : 15:50
Обновено : 10/06/2020 : 01:26
Категория : А.Т. Огулов - лекции за лекари
Страницата е посетена 3890 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^