Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Контакти
Брояч

 2 153 575 всичко

 8 посетители онлайн

Тайните на изцелението - Лекция 5 от 10
 
 
ТАЙНИТЕ НА ИЗЦЕЛЕНИЕТО
 
Къри Блейк
 
Лекция 5 от 10
 
Бог казва, че пътят на нашествениците ще става все по-труден, а пътят на праведниците - все по-светъл. Ние не живеем под диктата на този свят, а по божиите принципи. Каквото и да става в света, нашата вяра е в Бога. Затова можем да се радваме каквото и да става в света - ние сме в ковчега на Бога и когато в света има трудности, ние трябва да сме светлината, която повдига бедните и страдащите, трябва да бъдем тези, които протягат ръце към онези, които са в нужда. Църквата трябва да се грижи за бедните и страдащите. Бог ни е сложил тук, за да правим това и не трябва да чакаме правителството да го прави вместо нас. Амин? Ние сме тези хора.
Йоан гл.4 стих 35 - полетата са съзрели за жътва
Ние често се интересуваме от това дали труженикът е готов - Иисус не се интересува от това, а подчертава, че жътвата е готова.
Ако твърде много се фокусираме на труженика, никога няма да се почувстваме готови, но ако се фокусираме на жътвата ще видим, че хората имат нужда от нас сега. Ако се фокусираме на труженика, можем да ходим на семинари цял живот и никога да не се докоснем до ничий живот. Но ако се фокусираме на жътвата, трябва да реагираме независимо от това доколко сме готови. Никога няма да сте готови да изцелявате болните, но Духът винаги е готов - Той е подготвен - ти може да не се чувстваш готов, но това означава, че трябва да разчиташ повече на Него.
Когато жената е бременна, чакаш, но когато детето стане готово, ти си готова - нямаш избор. Когато е готово, започваш да действаш. И това винаги става в момент, когато не си готова, но когато жътвата е готова. Дошло е време да си съберем нещата, да си вземем инструмента и да разчитаме на този, който ни е оборудвал, да ни обучи и да се заемем за работа. Колкото повече правите това, толкова по-добри ще ставате. Както и с всичко друго, трябва ви практика. Това е същността. Когато ти се възложи отговорност, ти се повдигаш до нужното ниво. Ето каква е силата на Божието слово. И това е същото слово, което слушате вие. Неговото Слово действа независимо от това колко зле сте екипирани. Той е добър преподавател. Не е важно колко добър е ученика. Важно е колко добър е учителя.
 Как да влезем в Божията воля? Има две фази за влизане в Божията воля. Първата е да подчиним своята воля на Божията. Ако сте християнин, сте направили това. Ако не сте, вие не сте християнин дори да ходите на църква всеки ден.
Повечето хора разбират това като да станеш робот, когото Бог просто движи. Но волята на Бога не е да станеш машина. Ако край теб мине болен, Светият дух няма да ти протегне ръката и да я положи на него и ти да си кажеш: „О, навярно Бог иска да се помоля за него”.
Божията воля е ти да подчиниш своята воля на Него - да откриеш Неговата воля и, съгласил се с нея, да съединиш своята воля с Неговата - така Неговата воля става твоя и работите заедно. Той не трябва да те тегли като на каишка, вървите заедно като баща и син, който участва в делото на своя баща.
Това не е трудно, защото вие знаете волята на своя Баща, понеже е написана в тази книга - Библията. Бог е добър. Той иска да сте добре, да сте благословени, да сте здрави, защото всеки работодател знае, че здравият работник работи по-усърдно от болния.
Волята Божия не е да те движи като машина. Това е първата фаза.
Втората е осъзнаването на себе си като Божий син и като слуга на хората.
Вие изповядвахте пред Бога, че сте Божий син, слуга на хората и затова сте господар на дявола.  Помнете, че хората, които се обидили на Иисус, не получили нищо, затова не се обиждайте и ако нещо не ви хареса, не давайте вид и никой няма да разбере.  
Най-яркото проявление на Божията любов към нас е факта, че ни е дал Светия Дух да го използваме като Бог. Иисус е казал - „с вашите традиции вие правите Божието Слово бездействено, затова трябва да променим тези традиции.” Чували сме, че получаваме Светия Дух, но ние си представяме, че отдаваме себе си на Бога. Но когато отдаваме себе си на Бога, Той ни дава Светия Дух, когото да използваме вместо Него.
Деяния 1:8 - „ще получите способности след слизането на Светия Дух”. Една от целите на Светия Дух е да ви даде способност и ако имате Светия Дух, вие имате способности.
Светият Дух е силата Божия. Той е личност - това е силата, която се проявява в личността.
Полицаят има значка, символ на неговата власт, но има и пистолет - той му дава способност да потвърждава тази власт. Когато станете синове Божии, получавате власт - това, че се явявате син, е вашата власт. И понеже сте син, имате Духа Божий и когато го приемате, вие приемате способност - вие сте син с власт, след това получавате Светия Дух, за да засвидетелствате тази власт. Тази сила живее във вас. Полицаят може да използва пистолета си за каквото прецени.
Светият Дух ви е даден, за да можете да го използвате - да използвате силата Божия, за да изпълнявате Божията воля. Това е целта на Светия Дух. Това е едно от предназначенията му. Господ казва: „Като положите ръце на болните, те ще оздравеят”. Ако не положите - те няма да оздравеят, но Божията воля все още е да бъдат изцелени.
В „Деяния на апостолите” ангел се появява на един езичник Корнелий и му казва: „Иди в тази къща и ще намериш там Петър и той ще ти каже как да получиш спасение.  Защо? Ангелът нали е там - защо той не му каже? Защо го изпраща другаде? Защото ангелите нямат задачата да проповядват - това е привилегия запазена от Бога за хората
Ние казваме: „Боже, прати пробуждане в Африка, прати пробуждане в Китай”, а Светият Дух казва - Аз ще отида, когато ТИ отидеш. Аз ще отида в теб. Ето защо на Бог му трябват мисионери. Не трябва да изпращаме Неговия Дух там - на нас ни е поръчано да проповядваме. Ние трябва да се вслушаме в това и да отидем при хората.
Ако вярваш, че Светия Дух е теб, за да го използваш, то твоето сърце и ръце ще бъдат готови. Тъжно е да се гледа как Бог трябва да преследва душите и да се бори с тях, за да ги накара да направят нещо за Него. Повечето християни седят и чакат кога ще им се яви глас от небето. Повелението не се нуждае от водачество. Повелението е водителство. Не ти се налага да избираш повеление. Ако можеш да избираш дали да послушаш повелението или не, то не би било Повеление, а предложение, съвет - при тях можете да избирате, но повелята е пряка заповед. Просто се подчиняваш, а грижа на Бога е да обезпечи силата, за да бъде изпълнена тази повеля.
Колкото и да се молите да получите даровете на изцелението, знанието, вярата и т.н., няма да ги дочакате - трябва да излезете, да запретнете ръкави, да използвате това, което ви е дадено от Бога да благославяте другите, тогава Той ще ви даде повече.
Някои смятат, че поклонението не е загуба на време, но това не е така. Иисус казва: „Вие ми се покланяте напразно, защото с устата си се приближавате към Мен, но сърцето ви е далеч”. Той казва - аз не искам жертви, а послушание. Казвате, че съм ваш Бог, а не правите каквото ви казвам. Вместо това ние искаме да установим свои правила.
Когато кажете на детето си почисти си стаята, а то ви каже - „не искам, вместо това ще изхвърля боклука” - това устройва ли ви? Не. Казвате: „Почисти си стаята и изхвърли боклука”. Не оставяте детето да ви диктува правилата. Вие сте родителят и вие установявате правилата. Той е Бащата, ние - синовете. Ние се подчиняваме. Нямаме избор.
От опит ще кажа, че е по-лесно да изгониш бесовете, отколкото да изгониш християнин да се хване на работа, защото бесовете знаят, че трябва да се подчинят, а по някакви причини християните смятат, че имат правото да избират.  
Имате повеля. Ако чакате особено слово, ще чуете - „остани”, защото вече ви е било казано: „Вървете”. Ако чакате да чуете думата „останете”, вървете докато не чуете, че трябва да спрете. Библията казва, че следващата повеля, която ще чуете, е „възнесете се”, а не „спрете”. Иисус непрекъснато казва „Вървете!”. Един единствен път казва „чакайте”, а църквата оттогава все чака и чака. Веднъж само е казал „чакайте” и то „чакайте само докато дойде Светия Дух, а когато той дойде, когато получите способността на Бога, тогава вървете и я използвайте”.
Йоан1, гл. 2 стихове 20
Да говорим за помазването - имате помазване от светия и знаете всичко. Те казват - „не знам”. Знаеш. Просто не знаеш, че знаеш. Но ако искаш да знаеш кой знае всичко, питай 12-годишното си дете. Те знаят всичко. Но вие знаете всичко, защото Той е във вас и когато е дошъл във вас, с Него е дошла цялата мъдрост и знание и разбиране - Коринт. 1, 2-16. „вие имате ум Христов”.
Иисус знае всичко и ако имате неговия разум, значи и вие знаете всичко. Това е вложеното във вас, когато сте се родили свише. И докато обновявате своя разум по словото Божие, неговото разбиране идва във вашия разум и започвате да ходите в Божията мъдрост. „Мъдрост” е мистична дума. Мъдростта е способността да кажеш какво ще стане преди то да стане, да видиш какво трябва да се направи.
Така че вие знаете - ако някой е болен, какво трябва да се направи - да се излекува. Не трябва да постите или да се молите - това вече е било във вас, вие знаете всичко.
Моята задача като служител на Бога е просто да ви разкрия това, което вече имате, да ви открия какво е било вложено във вас, когато сте се родили свише, и да ви помогна да се научите да го използвате.  В първия стих се казва, че сте помазани, след това - в 27 стих, се казва „помазването, което сте получили от Него, пребивава във вас, това означава „живее във вас”, не означава че си отива и идва - то се е заселило във вас.
В новия завет няма нищо, което да ви казва да желаете посещение от Бога. Ако проверите темата за пришествията на Бога, ще видите, че всички негови пришествия са последвани от съден период и че пришествията са нещо като инспектиране и хората не преминали инспекцията и следвал Божия съд. В Новия завет Иисус казва - искам да ви събера под крилото си като квачка пиленцата си, но вие не знаете времето на пришествието, а на апостолите казал: „Йерусалим ще бъде разрушен напълно”. това била присъдата след Неговото пришествие.
А какво правим в църквата - искаме ново пришествие. Библията казва, че сте жилище на Бога в духа. Как може да ви посети когато Той вече живее във вас? Аз не посещавам своя дом - аз живея в него.
И така, това помазване живее във вас - то не идва и не си отива. Ще попитате - защо понякога ми се струва, че то идва и си отива?
Когато Павел говори за обединяването на църквата с Христос, той дава за пример брака. Всъщност не е важно какво чувстваш - просто понякога го осъзнаваш, понякога - не.  Ако сте женени, дръжте се като женени независимо от това дали се чувствате женени или не. Така че дръж се като помазан. Ако беше помазан как щеше да се държиш? Щях да полагам ръце на всички болни - ами тогава отиди и прави така, защото Библията казва, че си помазан. Вашите чувства могат да ви заблудят, но Божието Слово е истината. Помазването пребивава. Амин?
Хората често ме питат: „Защо да си купуваме тези ваши наръчници, след като не ги използваме по време на семинара?” - вие не ги четете и не ги използвате. Аз не ги чета, защото не ми е нужно да ги чета, тъй като аз съм ги писал и това е в мен. Не сте дошли, за да ви ги чета тук - то е за когато си отидете в къщи и като прочетете дадено изречение, ще си спомните цяла проповед. Затова, когато си купувате този наръчник, получавате две в едно - получавате повече от самия наръчник - купувате си и напомняния.
Съдии гл. 13, стих 24 - раждането на Самсон - духът действал в него от време на време. В Стария завет Светият Дух слизал над хората, защото не можел да влезе и живее в тях - за да стане това бил необходим живота и смъртта на Иисус.
Съдии 16, стих 1 Самсон отишъл при блудница - винаги трябва да съблюдавате как живеете, защото някой може да напише книга за това как сте живели и няма да искате там да има такава глава. Ние сме писмо, книга, отворена пред Бога, затова живейте праведно! Живейте като пример!
- продължава цитата за Самсон - Далила го пита къде му е силата.
Ако жена каже - „къде е силата ти и как мога да те вържа, за да те усмиря”, не й казвайте - това не е умно. Явно Самсон не е бил много умен и й казал.
Ако й кажеш как да те върже и какво да използва и всичко това се прояви, време е да си тръгваш. Но Самсон не направил така. Той се освободил от връзките.
Стих 10. Тя пак го пита как да го върже, той й казва и тя взема нови въжета. Той й казва - „ако ме вържеш, ще стана нормален/обикновен”. :) След това се чука на вратата - нови въжета за г-н Самсон. Е, тогава е трябвало да си тръгне. :) Но не си тръгнал. Ето какво се чудя - в стаята й се криели група мъже - Самсон не ги ли е виждал? :)
Тя го вързала, той отново скъсал въжетата. Тя пак го пита как да го върже. Той отново й казва. Тя го връзва, той се освобождава. И тя казва „Как може да ми казваш, че ме обичаш след като ме излъга вече три пъти?” :)  Тя му досаждала и го притискала всеки ден, докато на него му омръзнало и й казал, че силата му е в косата му.  Тя го приспала и накарала да отрежат косата му. Той се събудил и не знаел, че Божият Дух си е отишъл от него и че помазването го е оставило. Следователно, когато Духът е бил на него, той не е чувствал това, не е можел да каже дали Духът е на него или не. Иначе щеше да е почувствал разликата. Той казва - трябва да се „разтърси” и след това да върви във вярата - не чувствайки нищо. Откъде знаем, че е бил във вярата? - В Евреи гл. 11 се казва - какво може да се каже още за Самсон? Той е споменат там като един от тези, които били във вярата. Тоест помазването може да не се усеща и не се разбира дали го има или няма.  В противен случай, когато не го чувствате, няма да ходите във вяра; но ако сте във вярата - което е единствения начин да угодите Бога, тогава просто вярвайте на Божието Слово и действайте така сякаш то е истина, и правете каквото Той ви казва да правите.
Ще кажете: „А какво чувствам понякога?” Ами просто сте по-чувствителни понякога или просто е психологически момент. Можете да бъдете манипулирани посредством емоциите си, затова те са лош водач относно духовните дарове, но Словото е винаги едно и също. Вие имате помазване, което обитава във вас.
 
Лука гл. 4. стих 18: за проповядването на Иисус в лазарета, но го проучете в къщи; Големият проблем в църквата относно помазването е що се отнася до терминологията. Ако нямаш правилна терминология, ще мислиш неправилно;  
Иисус казва „Духът Господен е на Мен, защото Ме е помазал” - чета буквално, но вие сте научени да го разбирате по друг начин - казано е „Духът Господен е на Мен защото Ме е помазал”. Думата „защото” свързва двете части и казва, че причината за първото е второто, че първото е станало заради второто. Не казва „Аз съм помазан, защото Духът е на мен”. Ние в църквата мислим, че когато Духът е на мен, аз съм помазан - значи ако Духът не е на мен, не съм помазан. Но Библията казва, че сме получили помазване, което пребивава в нас. Тоест, за да бъда помазан не трябва да чакам Духът да слезе на мен. Ти не ставаш помазан, когато Духът слиза на теб, а Духът слиза на теб, защото си помазан. Вие сте били помазани преди Духът да слезе на вас. Ще ви го докажа.
Царства 1, гл. 10, стих. 1 Ако проучите думата „помазан” и производните й в новия завет ще научите, че много неща са били помазани - църковната утвар била помазана, но тези предмети не са имали сила - те били отделени и осветени за свята употреба. При помазването на някакви вещи, върху тях не слизала някаква свръхестествена сила - помазването не им давало сила - то ги отделяло за Божие използване - това е разликата.
Царства 1, гл. 10 - Самуил изпратен от Бога ... - взема елей, налива го на главата му, целува го и нарича това помазване - с маслото. Налива маслото и казва - нима причината за това, че те помазвам с елея, не е защото Бог вече те е помазал да бъдеш цар? Не е ли причината за това, че те помазвам с елея физически в това, че Бог вече те е помазал духовно да бъдеш цар?
Има два вида помазване - физическо и духовно. Кое от тях е станало първо? Духовното - и Самуил, признавайки това, го помазва с елей. Ние наричаме това ръкополагане. Самуил ръкополагал С., защото Бог му бил казал, че С. е вече помазан. Значи имаме две помазвания - духовно и след това физическо - като признание на духовното помазване.
По-нататък - Самуил пророчества ...цитат... имаме пророк, който пророчества, че пророци ще пророчестват! и казва „Духът Божий ще слезе на теб” - но съгласно обичайното учение, когато Светият Дух слезе на теб, тогава получаваш помазване - но тук има ясен пример за това, че С. вече е бил помазан два пъти - първо от Бога, след това физически - от Самуил. След това минало време между неговото помазване и времето, когато Духът слязъл на него. Значи помазването не става, когато Духът слезе на вас и слизането на Духа все още не е помазване. Ако не си помазан, Духът няма да слезе на теб - трябва да си помазан, за да слезе Духа на теб. Духът на Бога е на мен, защото Бог ме е помазал.
Да видим сега Новия Завет. Иисус казва „Аз съм ви поставил да бъдете с мен - Йоан гл. 1, ст. 12 - дал власт на всеки приел го да станат синове божии.
Помазването в Стария завет е същото като „назначението” - той бил поставен за цар и когато станал цар, му била дадена власт да бъде цар; когато се раждаш свише, ти биваш помазан - тоест отделèн за Бога.  Саул бил помазан цар, той бил поставен цар. Когато се раждаш свише, ти биваш назначен (appointed) за син, биваш поставен в положението на син. Ти си помазан като син. Бог ни е направил царе и свещеници. И това помазване, което те е направило син, те е направило цар. Затова за Иисус се казва, че е цар на царе - какви царе - нас. Но Той е и Господ на Господа - кои? - нас.
 
Говорехме за помазването - как слиза Духът? Когато сме се родили, сме станали синове, а след това Светият Дух е слязъл на нас. Това се нарича кръщение в Светия Дух. Дадена ви е била власт да станете синове, но сте получили способност, когато Светият Дух е слязъл на вас. Именно това е казвал Иисус. Той казва Духът Господен е на Мен, защото Той ме помаза.
Галатяни  гл. 3, стих 23 - „ до пришествието на вярата бяхме ... всички сте едно в Иисус Христос”. Вие сте семе Авраамово. „ Христос е семе Авраамово и ако принадлежите към Христа, и вие принадлежите това семе - вие сте наследниците и семето, защото вашият живот е в Христос, вие сте в съюз с Христос.
стих 4, глава 1 - наследникът, докато е дете - вчера говорихме за младенци, мляко, месо - наследникът, докато е още младенец в Христа, не се различава по нищо от слугата и роба - на него му казват какво и кога да направи, защото е младенец. Макар той като наследник да е Бог на всичко. Не става дума за Иисус, а за това дете - семето, което е в Христа.
Вие сте сънаследници с Христос. Каквото има Иисус, го имате и вие. Ако той е властелин на всичко, значи и вие сте Властелин на всичко. Ако видите къде сте в Христос, каква привилегия и отговорност ви е дал Бог - казано е - „това дете, докато е дете, е като слуга, макар да е Владетел на всичко, то е ... до назначения срок - тоест до зрелостта”.
Така и ние, докато сме били в детство, сме били поробени от веществените начала на света ; когато сме били деца, плътски, младенци в Христа, те са поробени от веществените начала в света, но когато е дошла пълнотата на времето, Бог е изпратил своя Син, роден от жена, подчинил се на закона, за да изкупи подзаконните, за да можем да получим осиновяване; „..понеже сте синове” - значи преди да стане друго, първо е трябвало да станем синове, а понеже си син, Бог е изпратил Духа на своя Син; значи преди да получиш Божия Дух, преди Духът да може да слезе на теб, ти трябва да си син; преди Духът да слезе на теб, трябва да си помазан, поставен, назначен, отделèн за Бога, защото сте синове. Духът Божий е на мен, защото ме е помазал. Помазването е вашата позиция. Ето защо то пребивава във вас и Той живее във вас. И затова той изпраща Духа на мен. И това ти дава способност да действаш като син. А как действа един син? Единственият пример, който имаме, е Иисус. Ето какъв е проблема.
Когато хората четат Библията, те винаги поставят себе си някъде в историята, която четат. Ако си болен и четеш историята за жената страдала 12 години, ти мислиш, че някак трябва да се докоснеш до Неговата дреха, за да получиш изцеление. Ако имаш болен приятел, ти мислиш, че трябва да си като римския стотник, който идва в Иисус. Тоест ти винаги виждаш себе си някъде в тази история.
 
Но никой от тези в евангелията не са били тези, които сте вие. Нито един от тях не е бил роден свише. Това не е могло да стане ПРЕДИ Иисус да умре и възкръсне. Тогава Иисус никога не е имал работа с християни и никога не е изцелявал християнин. Той е изцелявал нормални хора, които не са били родени отново. Затова, когато четете тези истории и поставяте себе си в тези истории, единствения, с когото можете да се отъждествите, е единствено Иисус. Само Иисус там е бил Син Божий, който е имал Дух Божий и трябва да се отъждествява с него. Ти не си този, който се опитва да ПОЛУЧИ помощ, ти си този, който е изпратен от Бога, за да НОСИ помощ.
Ще кажете: „Но това е бил Иисус. Аз не бих могъл да изцелявам като Него.” Но Иисус също не е изцелявал болните. Ще кажете: „А аз мислех, че е изцелявал”. Иисус казва „Не аз правя това, а Духът на Моя Отец в Мен”. Вие казвате същото - „Не аз изцелявам, а Духът в мен” - Виждате ли, всичко, което Иисус е казвал за Себе си, го е казвал за вас. Във вас трябва да го има това разбиране за Иисус, че макар да е бил равен на Бога, Той е приел образа на роб - ето това е ключът на това да Бъдеш Син. Синът винаги е готов да помогне.
Но щом се опиташ да бъдеш някого, щом започнеш да наблягаш на моя дар, моето помазване, или започнеш да господстваш над някого, то ти излизаш от синовството, защото излизаш в ролята на слуга.
Защото помните глава 4-та, стих 7, защото ти вече не си работник, а син - ти си част от семейството - ние сме семейство от синове и дъщери, които служат - щом престанеш да служиш, ти излизаш от синовството пред Бога; не казвам, че губиш спасение, а че спираш да бъдеш син като Иисус в примера, който Той е показал; виждате колко просто е това;
Марк гл.16:15 „вървете по света и проповядвайте Евангелието на всички - който вярва и се кръсти, ще бъде спасен, който не вярва - ще бъде осъден, повярвалите ще се съпровождат с всички знамения - „и тези синове ще съпровождат повярвалите” - не се казва, че тези синове ще съпровождат онези, които се съмняват. „Ама аз нищо не виждам” - спри да се съмняваш, вярвай, избери да вярваш, по-лесно е да вярваш на Бога, отколкото на когото и да е друг.
Когато се опитваш да кажеш, че е трудно да вярваш на Бога, с това ти казваш „Боже, ти си такъв лъжец - аз се опитвам да вярвам, но не мога, трудно е, защото Ти си недостоен за доверие”.
Вие знаете, че Бог е достоен да му се доверите, затова спрете да казвате, че да се повярва е трудно. Лесно е да се повярва. Ако ви е трудно да повярвате на Бога, то е, защото вие не напълвате своето сърце с това Слово /т.е. Библията/ - вие го напълвате с телевизия, вестници или други неща. Но колкото повече изпълвате сърцето си с това Слово, толкова по-лесно е да вярвате в Бога. Живейте в това Слово. Говорете това Слово, размишлявайте над това Слово и не говорете това, което говори света. Ако светът казва „Сега е сезонът на грипа”, не се съгласявайте. Кажете „Не, не е. Това е сезонът на изцелението.
Те ще ви помислят за ненормални, но те така и така ще ви мислят за ненормални, само дето не ви го казват в лицето. Но има и полза от това да бъдеш ненормален. Никой не иска да си има работа с ненормален, всички го заобикалят. Никога няма да искаш да ядосваш ненормалния.
Хората ме питат - каква е ползата да се говори на езици. Казвам им - много просто. Отиваш някъде и намираш най-дългата опашка пред някоя каса и заставаш. След това започваш да говориш на езици - наистина високо, и става като червено море - те се разделят и те пускат да минеш - това е ползата. :) Нека си мислят, че съм ненормален.
Като малък ме блъснала кола. О, виждам вече по лицата ви - някои си казват: „О, вече ни става ясен случая с теб”. :)
И така, ухото ми било откъснато, кожата - разкъсана от едното ухо до другото над челото и предната й част паднала над очите ми; бил съм на 17 месеца. Дядо ми бил там - взел ме, взел ухото ми и ме занесъл в болница. Увреждането било толкова сериозно, че лекарят решил, че няма да оживея, майка ми била в ужас - тогава тя била на 16 години.
Тя започнала да се моли „Господи, позволи му да живее! Ако му позволиш да оживее, ще го посветя на Теб! „ Лекарите направили операцията, след 1-2 часа лекарят излязъл, за да поговори с родителите ми. Казал им - „Май ще оживее, но и да оживее, ще бъде с ментални увреждания, като растение, няма да може да прави нищо сам.”   И лекарят се върнал, за да продължи операцията, а майка ми продължила да се моли. Казала - „Господи, това няма да е достатъчно. Ако му позволиш да живее, направи го нормален”. Е, има много съмнения за това дали съм нормален или не, :), но след това лекарят казал: „Досега не открихме никакво увреждане на мозъка, но и да оживее, няма да е нормален. С дясното ухо няма да чува и няма да има коса.” Майка ми продължила да се моли и казала: „Господи, това не е достатъчно”.
След 6-часова операция, 172 шева, лекарят излязъл - главата ми била подута като баскетболна топка. Тъй като на пътеката на мястото на удара имало чакъл, първо трябвало да изчистят чакъла от скалпа ми, затова не били сигурни дали скалпа ми ще зарасне успешно за главата ми.
До 27 годишна възраст понякога чувствах бодежи по челото и като се чешех на тези места, излизаше нещо през скалпа ми - нещо като ситни частици от камъчета. Жена ми все казваше „Абе знаех си аз, че имаш камъни в главата”. :)  Жена ми все казваше - „когато докторът те е шил, когато Бог те е изцелил, той не е върнал там здравия смисъл”. А аз казвах: „Щом Бог не го е върнал, навярно е решил, че не е задължително здравия смисъл да е там”. :) Имаме 4 деца - тя казва, че аз съм й петото дете. :) Тя казва, че се държа като дете, а аз й казвам, че просто се подчинявам на Иисус - той казва, че трябва да станем като деца, а тя казва: „Е, това точно си го усвоил”.
И така - Марк 16: „тези знамения ще придружават повярвалите.”   Какво ще правят - ще ви следват - няма да вървят преди вас, а ще ви следват.
Отиваме на стих 20. „Учениците проповядваха навсякъде, Господ работеше с тях и потвърждаваше словото със знаменията, които ги придружаваха.” Ние си мислим, че Бог прави знамения, за да потвърди човека, но Той не потвърждава човека, а потвърждава Своето Слово. Ако искаш повече чудеса и знамения, проповядвай по-точно Словото, защото ако знаменията не следват, значи там не е имало достатъчно Слово, което Бог да потвърждава. Тоест ти трябва да го носиш точно и Бог ще го поддържа.
Искам да наблегна на две неща - стих 17: „тези знамения ще следват или съпровождат” и стих 20. „потвърждаваше словото със знаменията, които ги придружаваха/следваха/”. Знаменията не водят, не са преди мен, а ме следват, защото кой извършва изцеление? - Светия Дух. Аз не изцелявам - аз се покорявам на Словото. Библията казва да бъдем изпълнители на Словото. Не просто слушатели, а изпълнители. Какво казва Словото, че трябва да се прави - да се полагат ръце на болните. Аз съм изпълнител на Словото - правя каквото Словото казва, а Светият Дух ме следва и той прави изцелението. Аз изпълнявам Словото, а той върши работата. Аз не изцелявам болните - аз изпълнявам Словото, а той потвърждава Словото - с последващите знамения. Светият Дух ме следва, но ако Светият Дух ме следва - то кой води?
 
Ние знаем, че Духът Божий е в нас /Филипяни 2:13/ какво дава искането и действието по Божията воля. Бог е във вас, за да ви дава желанието да искате да направите това. Именно това желание е ръководството, което търсиш, но когато вървиш и правиш, то Светият Дух е като свързан с теб и ако знаменията следват, а Светият Дух прави знаменията, то значи Духът те следва - ти трябва да полагаш ръце, за да бъдат те изцелени. НЕ ТИ СЛЕДВАШ СВЕТИЯ ДУХ, А ТОЙ - ТЕБ. Ти работиш заедно с него - първо вършиш работата си, а след това той върши своята работа. Той не може да свърши своята работа докато ти не свършиш твоята. Ние чакаме кога Той ще направи нещо, но не трябва да го чакаме - ние вършим волята Божия. Когато ти изпълняваш волята Божия, Той потвърждава това със знамения.
Веднъж бях в един автомобилен завод в техния център за управление - там един човек седеше пред лостовете за управление и натискаше някое копче или някой лост, а в завода имаше един огромен кран - щом човекът натискаше бутон, кранът се задействаше, вземаше кола и я поставяше на една лента; човекът го управляваше толкова лесно;
Докато гледах, Светият Дух ми каза - „това е Светия Дух”. Ето какво трябва да разберете - без този човек кранът би стоял неподвижно - кранът не се движи докато човекът не направи движение.
Ако човекът се спуснеше долу, за да повдига сам колите, той не би могъл, затова тази компания му беше дала инструмент, който беше между неговата ръка и колата - и този инструмент, по волята на тази компания и в съгласие с волята на човека - волята на човека и волята на компанията бяха станали едно, имаха една и съща задача и компанията беше дала инструмент на човека, за да свърши работата. Без този инструмент човекът не би могъл да я свърши. Този човек даже не се стараеше особено - това не беше тежка работа. Инструментът вършеше работата.
Бог иска хората да са добре. Неговият Дух в теб те е научил да искаш да видиш хората здрави - сега Божията и твоята воля са едно. След това Той ти е дал Светия Дух като инструмент, който да усили твоята воля, за да изпълниш Божията воля. И Бог изпълнява Своята воля чрез теб - ние сме сътрудници на Бога, ние сме сънаследници с Бога. Затова Библията казва, че сме едно с Него и трябва да изпълняваме Неговата воля.
Така е и в Отче Наш - Да бъде волята ти на Земята, както е на Небето. Та това не е молитва, а повеля! Той казва: „Казвайте повели, а не „Господи, нека волята Ти се сбъдне, помогни със своята воля” - казано е: „Волята ти да бъде изпълнена на Земята - неговата Воля за теб е добра - това е живот, здраве, преуспяване. Иисус не е дошъл да ти даде изобилен живот, защото Той ни е дал живот с изобилие.
Наркодилърът може да има шикозен, изобилен живот - пари, коли - това е изобилен живот. Иисус е дошъл, за да ни даде живот с изобилие - толкова много живот, че да може и аз да съм здрав и ти да си здрав. Това е просто живот - живот в изобилие. Живот, в който има достатъчно за мен и достатъчно, за да ти дам и на теб - това е живот с изобилие - никой наркотърговец няма това. Аз мога да ти давам живот.
Библията казва, че ако имаме Иисус - имаме живот. Иисус казва - „моите думи са и дух и живот”. Неговите слова в Неговите уста са дух и живот. Моите уста не правят думите му по-слабо ефективни. Аз мога да ви дам живот като полагам ръце.  Аз мога да ви дам живот посредством думи.
Много хора искат за тях да има дълги, силни молитви, но Иисус никога не е правил така. Той казва: „Какво искаш да направя за теб?” „Ами искам да прозра” - Цялата Му молитва е „Прозри!”
Причината, поради която хората правят дълги молитви е, защото те не мислят, че нещо ще се промени, докато свършат. Затова се молят дълго, за да дадат време да се случи нещо. Твоите думи са дух и живот. Те променят нещо, когато твоите думи са Негови думи. Амин? Това е просто. Това е живот. Не е трудно.
 
Библията казва: ако вярваме, вярата е покой. Вярата не е борба. Ако се бориш, значи не си във вярата. Хората, които вярват, не преживяват, не се притесняват, те просто казват: „Всичко ще бъде наред”.  Те очакват нещата да са наред.
В Портланд един човек живееше на улицата и умираше от рак - беше вече изоставен напълно от лекарите. Беше чул за нашата среща и дойде - не беше на обучение, просто дойде за изцеление. Разделихме хората на редове по 50 човека и минавах край редовете - човекът ми каза - имам рак и ми казаха, че до два месеца вероятно ще умра. Посочих го с пръст и му казах - не се безпокой, всичко ще е наред. Не се молих на Бога да го изцели, не обяснявах колко е сериозно положението на човека - просто му казах всичко ще е наред”. 
След година-две отново бях в града - един човек дойде и започна да се здрависва усърдно с мен и ми припомни кой е и каза, че след това е отишъл при лекаря и наистина всичко било чисто. Но аз не знаех какво е станало - просто очаквах, че всичко ще е наред с него. Четях Словото Божие. Разбирате ли - вие ще изричате слова и те ще се изпълняват, но не трябва по цял ден да излиза боклук от устата ти, а след това да се обърнеш и да кажеш: „Бъди изцелен”. За да работи това, ти трябва да вярваш в своите думи. Не можеш през половината време да лъжеш, а през останалата част от времето да казваш истината. Трябва да живееш така, сякаш тези думи излизат от твоята уста и да вярваш на това. Това е Божието Слово.
Бог ще те използва, за да прави невероятни изцеления. Но ще кажеш: „Но ти не ме познаваш”. „Не ми трябва да те познавам. Аз познавам Него.” И ако Той използва мен, значи ще използва и теб. Той използва мен, за да прави невероятни неща. Той не иска аз да съм специален, той иска и ти да направиш същото. Защото това е славата Божия. Той може да взема хора като нас и да прави най-доброто, което би направил чрез своя съвършен Син. Защото нека го кажем направо: Той трябва да ни използва - ние сме всичко, което Той има.
В края на втората световна война Хитлер бил принуден да използва много 15-16-годишни младежи, защото само те били останали. Те много се стараели, но не можели да свършат работата. Защото тяхната работа не била по волята Божия, те нямали помощта на Духа Божий. Нашата работа е воля Божия. Той ни помага. Престани да се фокусираш на себе си. Престани да бъдеш толкова скромен „О, не аз”. Ако наистина вярваш на това, спри да говориш за себе си - започни да говориш за Него, защото с него всичко е възможно. Аз съм с Него и с Него всичко е възможно, защото аз вярвам в Него. Мога да му се доверя - той е толкова велик. Амин? Бог да ви благослови.
Кажете заедно с мен от цялото си сърце:
Аз съм Син Божий,
Аз съм Господар на Дявола,
Аз съм Слуга за хората.  
Иисус живее в мен.
И вече не аз живея - ние сме едно с Него.
Неговият Дух живее в мен, Неговото Слово е в мен,
аз говоря Неговото Слово и то се изпълнява.
Аз изпълнявам неговите Слова и те се изпълняват,
Аз полагам ръце на болните - и те се изцеляват, защото аз съм вярващ.
В Негово име стават тези неща.
Аз говоря на езици, аз гоня бесове, аз изговарям името на Иисус. Аз казвам на дяволите да си отидат и те наистина си отиват. Те бягат. Те не ми противостоят. Аз противостоя на тях и те бягат, те треперят от Неговото име. Аз им казвам да си вървят и те си отиват. Няма нито един бяс, нито една болест, никакво неразположение, която да остане против Словото Божие, изречено от моята уста, която да може да устои против мен, която да може да противостои на Неговия дух. Аз имам неговата сила, Неговото Слово, Неговото име, Неговия Дух, имам дарове, имам вяра, използвам вярата си, за да угаждам на Бога и да благославям хората. Аз вървя напред и побеждавам в Негово име и дяволът е под моите крака, аз съм здрав, силен, болестите и неразположенията трябва да си отидат, моето семейство е защитено, аз съм благословен, аз съм благоденстващ, аз помагам за финансирането на църкви, аз помагам да се основат библейски училища, аз поддържам мисионери, аз благославям нуждаещите се, аз давам на всеки, който ми иска, в името на Иисус. Да бъде така. Амин. Алелуя. Бог да ви благослови. 

                                                                                                                                                                          www.iskri.net/zefira


 
 
 

Създадено: 18/04/2015 : 21:59
Обновено : 10/06/2020 : 01:19
Категория : Тайните на изцелението
Страницата е посетена 2437 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^