Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 243 всичко

 6 посетители онлайн

Съвременна метаистория - Егрегорите на църквите

 
 
СВИДЕТЕЛСТВА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО
НА ЕГРЕГОРИТЕ НА ЦЪРКВИТЕ
 
 
05.10.2007
 
Значението на непознатите окултни термини е достъпно на: http://rodon-bg.org/?p=767
 
Наталия Холмогорова публикува своето възприятие на тази трансфизическа същност, която Даниил Андреев, в трактата „Розата на света”, обозначава като егрегор на руското православие;
„...тук под егрегори се разбират другоматериални образувания, възникнали от някои присихичски излъчвания от човечеството над големи колективи. Егрегорите са лишени от духовни монади, но притежават временно концентриран волеви заряд и еквивалент на съзнателност.”
„Егрегорите на църквите [...] се образуват от тези тъмноетерни излъчвания на причастното към църквите хорско множество, каквито се внасят от всяка недостигнала праведност душа, смесвайки се с нейните религиозни състояния: от мирски помисли, материални интереси, корист, страстни състояния - изобщо от това, което отците на църквата наричали „житейско попечение”. Често тези егрегори се превръщат в голяма спирачка, в товар по възходящия път на църквите”.
„Тъмноетерният егрегор укрепва над руското православие на почвата на този психологически климат, който се е формирал в страната в резултат от борбата с татарите и установяването на национално-войнстващото самодържавие. Егрегорът се е образувал от тези излъчвания на причастното към църквата хорско множество, каквито се внасяли от всяка душа не достигнала праведност и се смесвали с излъчванията на благоговение, умиление и любов от излъчванията на така наричаното „житейско попечение”.
По съдбовен начин за растежа на егрегора спомагали и особеностите на средновековното полумагическо благочестие, заставящо вярващите да правят огромни вноски в манастирите за помен на душите, князете - да даряват на манастирите колосални имоти, а на самите монаси - да приемат всичко това като дължимо. Прекомерното обогатяване на манастирите, отдаването на скверност не само на монашеството, но и на цялото духовенството, било крайно благодатна почва за появата на тъмноетерен тумор в организма на църквата. В подножието на нейния колективен метаетерен връх се сгъстяваше това мъглисто кълбо, тази вълнуваща се мъгла, със своя сляп еквивалент на съзнание отъждествявайки себе си, очевидно, със самата църква. Заплахата от неговото раздуване изглеждала като невидима преграда между душата на вярващия и трансфизическата същност на църквата, към която тази душа се устремявала.”„В сравнение с егрегорите на исляма или калвинизма, а още повече - с чудовищата, възникнали зад гърба на юдаизма и папството, егрегорът на руското православие бил ленив, аморфен, неагресивен, слаб. Църквата отдавна заела позицията на духовна съюзница на държавата, по-късно от съюзница се превърнала в помощничка, след това в слуга, [...] и само веднъж опитала да изяви претенции за върховна общодържавна роля. Колкото и печално да е от религиозно-културна, а още повече - от конфесионално-православна гледна точка това низхождане на църквата по стъпалата на подчинението на държавата, все пак това е по-малката от двете злини, ако го съпоставим с противоположната крайност”.
Ето откъс от повествуванието на Наталия Холмогорова:
„Видях (не с очите си, но съвсем ясно), че под тавана на църквата, над нашите глави, виси някакъв черен маслен облак - жив, разумен и много неприятен. На нас, молещите се, гледа като на храна. Храни се с нашата енергия. Ние се обръщаме към Бога, нашите молитви отиват нагоре - и попадат на него. Ние мислим, че се молим на Бога, а всъщност храним със себе си това чудовище. Ние се разкриваме пред него, а то отхапва от нас и ни яде на късчета. Не знам какво беше това.” 
 
(Бел.прев. : Виж също така и http://www.iskri.net/zefira/articles.php?lng=bg&pg=384)
 
                                                                                                                                                                     www.iskri.net/zefira 

Създадено: 17/04/2015 : 12:42
Обновено : 10/06/2020 : 01:18
Категория : Съвременна метаистория
Страницата е посетена 2624 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^