Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 250 всичко

 8 посетители онлайн

Тайните на изцелението - Лекция 3 от 10

ТАЙНИТЕ НА ИЗЦЕЛЕНИЕТО
 
Къри Блейк
 
3 от 10
 
Повечето учения за изцелението казват, че трябва първо да се молиш за прощаване на греховете ти и преди да изцелиш някого, трябва да знаеш подробности за неговата болест и т.н. - това не е така. Няма нужда непременно да знаете подробности, трябва само да знаете кой живее във вас. Няма нужда да усвоявате ново учение за изцелението - вие сте слушали такива учения, знаете, че чрез Неговите рани сте изцелени. Трябва само да го повярвате.
След като се молели за хората, Джон Лейк казвал на своята група - а сега нека отделим пет минути, за да вярваме в Бога. Защото резултатите не се постигат в резултат от молитвата, а в резултат от вярването. Ако се молите с вяра, ще получите резултати, ако се молите без вяра - няма да получите резултати. Вярването е това, което има значение.
Аз отдавна не съм се молил за себе си, за финансите си или за каквото щете - от няколко години не съм се молил - но вярвам. И понеже вярвам - получавам. И Бог ми осигурява всичко преди да започна да се нуждая от него. Чудесата не са, за да ви извадят от проблемите. Чудесата никога не са били предназначени за вярващите - те са за невярващите, които са в беда. Вие не трябва да сте в проблеми, не трябва да имате нужда от изцеление, защото вие сте вярващи. Вие трябва да вярвате и всяко чудо, което видите, трябва да е за другите, защото вие трябва да ходите свободно и да сте изпълнени с Бога.
През 1904 имаше голямо пробуждане в Уелс. Един човек - Уилиям Буут, основа армията на спасението. Когато чули за пробуждането, всички негови хора били въодушевени. Мнозина отишли да видят какво става там. Те попитали Буут - ще отидеш ли на пробуждането? Той казал: Не, защото ако отида - ще го спра. Но ние мислехме, че си съгласен с пробуждането? Той казал - аз съм твърде известен и ако отида, вниманието ще падне върху мен, вместо върху пробуждането. При това аз не очаквам божието движение - аз съм това божие движение.” Вие трябва да имате това.
Трябва да спрете да чакате божието движение и да станете движението божие. следващото божие движение няма да дойде като облак, защото то не е за вас. Следващото божие движение ще бъде движението на божиите хора. - Когато този божий народ открие кой е Христос в тях и кои са самите те в Христа, когато започнат да си движат, говорят и действат като Христос там на улиците, на своите работни места, където и да отидат - това ще бъде движението на Бога.
На вас не ви е нужно такова движение, защото Той се движи, говори и действа във вас. Той е казал, че ще бъде вашият Бог, а вие - неговите хора. Той ще се движи и говори във вас. На Него не му е нужно да действа заради вас, а вие трябва да се движите и действате заради онези, които не знаят нищо за Него. Изцелението е просто нещо. Толкова е просто, че ние се спъваме в него. Това не е метод или формула. то е просто знаенето на това, че Бог спазва своите обещания и слово. И когато достатъчно силно вярвате в това, за да започнете да действате сякаш това е наистина така, то Бог ще започне да действа чрез вас така, както бихте желали. Единствено съжалявам, че сега, когато знам колко лесно е това, съм чакал толкова дълго, за да започна.
Трябва да разберете - не трябва да чакате Бога да направи нещо. Бог чака вас - чака кога ВИЕ ще започнете да действате. Той е бил тук преди вас - вие няма да го изпреварите, Той е започнал много преди вас и има огромно предимство - започнал е по-рано. Не вие го чакате, не вие чакате кога ще дойде Той - Той е дошъл когато вие сте дошли тук - Той живее във вас, независимо дали това Му харесва или не - Той е дал Думата си - „ако отворите сърцето си - аз ще вляза”. И когато сте отворили сърцето си - Той е влязъл. Проблемът е, че мнозина от вас така и не са го пуснали навън. Не трябва да получавате нищо повече, не ви е нужно нищо друго. Вие имате Бога във вас - той живее във вас, той иска да говори и да се движи чрез вас и иска отново да се докосва до този свят, както е правил това чрез Иисус.
Единствената разлика между вас и мен е опита. Аз се преситих да бъда нормален. Може и никога да не съм бил нормален докрай. Но нормалният не е забавен и не дава радост. Ненормално е, когато разкажеш на някого какво си виждал да става изпод ръцете ти. Често съм в магазини, които продават офис принадлежности. Момчето на касата не харесваше работата си и не криеше това. Той беше нормален, беше нещастен. Заговорих с него и той ми каза колко мрази работата си, а аз му казах, че обичам моята и му казах - може би трябва да започнеш да правиш каквото аз правя. Той казва - „мразя шефа”, аз му казвам: „аз обичам моя шеф, защо не започнеш да работиш за Него”. Той пита: „дава ли премии”, казвам му: „И още как!” той пита: „С какво се занимаваш”. Не бях толкова глупав, за да кажа „Проповедник”. Ако го кажеш, веднага си слагат религиозна маска и започват да говорят по църковному - и гласа и думите им се променят, изведнъж бог става „Боог” - една дълга дума, и т.н. Та аз не му казах, че съм проповедник; ако кажеш някому тайна, винаги иска да я чуе, затова като ме попита се държах сякаш ще му кажа тайна - огледах се, наклоних се към него и му казах: „пътувам по света, слагам ръце на хората и Бог променя техните тела. Той се отдръпна и ме изгледа сякаш съм странен. Аз не съм странен - той е странен. Погледна ме и каза: „И как го правиш?” Аз казах: „В името на Иисус”. Той започна да схваща, че съм проповедник. И изведнъж стана много зает и се засуети. Шефът му би ме харесал. Започна да прави всичко, само и само да не ме погледне. Казах му - като станеш готов да говорим, дай ми знак. И просто започнах да му разказвам някакви свидетелства. Аз се обръщам към хората като към вече спасени и като ме питат какво правя, казвам - пътувам и изцелявам болни. А като ме погледнат странно, аз ги поглеждам странно и им казвам: „Ама вие какво - не правите ли това? Какво ви е? Та това е нормално!” Те питат как се прави това и аз им разказвам свидетелства и не ме интересува дали са вярващи или невярващи. Знаменията не са за вярващите, а за невярващите. Защо да крия свидетелства от невярващите - именно те трябва да ги чуят. И не трябва да украсявате свидетелствата или да ги преувеличавате. Можете да залеете хората със свидетелства.
Когато отивам да се моля за някого, аз съм човек, сърцето ми страда, често ми се иска да заплача, много пъти заплаквам, но след това Бог ми напомня защо съм там. Аз не съм там, за да се присъединявам към състраданието на семейството, аз съм там, за да донеса; аз съм там не за да представлявам хората - аз съм там, за да представлявам Бога и трябва да говоря това, което Бог би казал. Трябва да се вземам в ръце и често се боря, за да сдържа сълзите си, за да мога просто да погледна човека и това да не бъдат просто думи - аз не искам да давам никому фалшиви надежди - аз трябва да избера да повярвам в Словото Божие, аз трябва да избера и да си кажа: „ето как ще бъде”. Аз трябва да пренебрегна това, което виждам.
Трябва да стигнеш до такова положение в живота си, че каквото прочетеш на тези страници, да стане за теб по-реално, отколкото това, което човека в болницата има в своето тяло. Трябва да гледаш неговото тяло и да решиш да не зачиташ онова, което виждаш. Вместо това ти решаваш да вярваш на писанията - това трябва да е по-реално от рака или левкимията, защото каквото видиш - това ще бъде и ако ги видиш болни, те ще останат болни, а тази книга казва, че те ще се изцеляват. Трябва да видиш това. Когато погледнеш човека, не трябва да виждаш какъв е той сега - трябва да видиш какъв ще стане той на основание това Слово. И когато решиш да вярваш на това Слово, то даже проявлението на болестта в неговото тяло - Бог нарича това вяра, когато виждаш това над онова, което виждаш в болестта; тогава тялото му започва да се променя, за да постигне съответствие с това Слово.
Ако искате да си седите в къщи и да гледате тъпи телевизионни програми от връщането си от работа до лягането си вечер, то следващия път, когато заболеете, обадете се на Опра или някой друг, за да се моли за вас. Този боклук по телевизията няма какво да ви даде, защото там на всеки три минути има реклама, в която се казва „Вие сте болни. Ако не вземете това лекарство можете да умрете.” на лекарството пише - ако вземете това лекарство, може да се почувствате по-зле, може кръвотечението да се усили, може да ви се появят мисли за самоубийство - ако ви се случат такива неща, получете помощ бързо с това лекарство, но не карайте кола под влиянието на лекарството. Ето какво може да ви донесе телевизията.
Вижте - вярата не е магия, но на някои хора им изглежда като магия. Тази книга - Библията, е изумителна. Това е мастило и хартия, но когато вземете думите, които четете, и изпълните разума си с тях, внезапно тя започва да прави чудеса. Това е стойността на тази книга, защото тя разкрива Иисус, разкрива природата му и характера му. Каквото гледате - това ставате. За каквото постоянно размишлявате - това ставате.
Твърде много хора искат служения с чудеса като при Смит Уигълсуърт, но проблемът е в това, че те не искат да живеят като Смит Уигълсуърт, за да постигнат това. Искат да живеят както си щат, а като се разболеят, да намерят някого, който да се моли за тях, започват да изпращат пари, за да се изцелят, или включват телевизионни проповедници, които винаги ви казват да изпращате пари на Бога, но кой знае защо ви дават своя адрес. Амин?
Трябва да осъзнаете - не можете да купите нещо от Бога. За вашето изцеление вече е заплатено - това беше едно от най-трудните неща, които научих - да се науча да получавам от хората с благодарност и с открито сърце.  За мен това е трудно - да приемаш нещо, защото ако имаш достойнство, ти си научен да вярваш, че трябва да работиш, за да получиш каквото искаш, а не хората просто да ти дават нещо за нищо.
Когато започнах, хората ми предлагаха някакви неща, канеха ме на обяд или вечеря, предлагаха ми да ме настанят в хубав хотел, а аз не исках хората толкова много да се стараят за мен. Казвах им - не трябва хотела да е особено хубав, не исках да обременявам църквата и много пъти, когато ме канеха, за да ме черпят един обяд, аз отказвах и си плащах сам.
Веднъж при мен дойде един възрастен служител, прегърна ме и ми каза: хората искат да те благословят. Ти им помагаш и те искат да те благословят. Когато им отказваш да ти платят обяда и настояваш да си го платиш сам, ти ги обиждаш - все едно да кажеш: „твоите пари не са достатъчно добри за мен”. Затова позволявай винаги на хората да те благославят, но никога не свиквай с това и не го очаквай. И аз осъзнах, че ние правим същото с Бога. Бог ни предлага изцеление, той е платил за него, но мнозина не го приемат като благословия. Те искат да платят за него сами, защото не искат да бъдат длъжници на Бога. Обаче е твърде късно - вие вече сте му задължени; длъжници сте откакто сте се родили;
Бог казва - изцелението е дар. Ако видя нов кадилак и искам да го придобия, а човекът каже - аз ще ти го подаря, а аз кажа: „Не, не, колко искаш за него?”, а той каже: „добре, един долар”, си мислиш - това е добра сделка - и му давам долара, но като видя приятелите си, какво бих им казал - мога ли да им кажа, че това е подарък? Не. Винаги мога да кажа, че това е добра сделка. Разбирате ли, аз съм откраднал от човека благословението, което е искал да ми даде. Ако платиш нещо за подаръка, това вече не е подарък - платил си за него и можеш да се хвалиш - „аз не ти дължа нищо; ако не ти харесва моята сделка, не трябваше да вземаш парите - аз си платих за това”.  Разбирате ли, вие се хвалите - ако сте платили един долар за нещо добро, това вече не е дар; дарът е дар само, когато е безплатен; изцелението е дар - безплатен, не може да се купи, за него вече е платено.
Когато се опитвате да постите и да се молите дълго, за да получите изцеление, вие установявате собствената си праведност и това вече не е дар - вие го купувате от Бога. Това не е пътят, по който да получавате изцеление. Спрете да се опитвате да помагате на Бога - ако погледнете пророк Илия. Събрали се всички пророци и се опитвали да призоват огън от небето - по цял ден викали, танцували и се молили, покланяли се - нещо както в църквата днес, но нищо не станало. Илия направил нещо, за което ние бихме си помислили, че е много вредно - докато те призовавали Бога, Илия започнал да им се подиграва. Представяте ли си - стотици лъжепророци вдигат много шум, а Илия седи отстрани, почива си и ги наблюдава и започва да им говори - може би трябва да викате по-силно, може вашия Бог да е в отпуска, или да спи, или да е в тоалетната, може би трябва да направите нещо друго, за да Му привлечете вниманието. Все едно християнин да отиде в църква на Свидетелите на Йехова и да се шегува с това, което правят. Това не е хубаво - тогава няма да получите помазването, което така желаете.
Едно нещо видях в хората на Бога и хората на вярата - не са ги обичали, докато не умрат. А след като умрат, започвали да ги харесват. Знаете ли защо? Защото тогава можеш да контролираш онова, което те са казали. Можете да цитирате от това, което са казвали само каквото ви харесва и да пренебрегнете онова, което не ви харесва.
Най-великият човек Божий, до когото съм бил, беше доктор Лестър Съмрал.  Служих с него няколко години и веднъж казвах на един познат: Доктор Съмрал беше толкова велик човек, че ако можех да бъда някога поне наполовина колкото него (той беше два пъти по-висок от мен), щях да бъда щастлив. А той ми казва - ама ти сега си точно наполовина на него. :) Някой говорел за височината на Лестър Съмрал и Уигълсуърт казал - ти гледаш само отвън - отвътре съм хиляди пъти по-голям. Ето за какво трябва да се захванете - вие вече не сте вие, а нас. Защото Отец, Син Свети Дух живеят в теб. И Този, който е в теб, е по-голям от този, който е в света - повече от рака в света, повече от левкимията в света, от бедността в света, повече от икономическата криза в света.
Мога да ви кажа като Божий свидетел - въпреки всичко, което става с финансите в света, нашите финанси не са се намалили - те остават същите или дори се увеличават; ние не просим, в нашите финанси няма намаляване. Библията казва: откривайте вашите искания и нужди пред Бога, а не пред хората. Аз казвам на Бога своите нужди и когато те се изпълнят, знам че Бог ги е изпълнил. Бог не ме призовава да му се моля, той ме призовава да обикалям по цял свят, казал ми е да изпълнявам Неговото дело - това е неговото дело и Той плаща, ако вършиш Неговото дело и ме осигурява, за да пътувам по света. Никога не си проверявам банковата сметка - каквото ми трябва е там, когато ми трябва. Ние нямаме купища пари, но на мен не ми трябват купища пари. На мен ми трябва само това, което ми трябва и то тогава, когато ми трябва. И когато ми е нужно - то е там. Аз не живея по естествените закони - естествените закони гласят: сей и жъни. Това е добър закон, той работи, но той действа за всеки - светец, грешник - това е естествен закон. Но аз не живея по естествените закони - аз живея по законите на царството. А законът на царството е - това, което има Иисус - аз съм сънаследник. Каквото има Той - и аз го имам. Той е благоволил да ми даде царството - Ефесяни 3 казва - „Бог ме е благословил (минало време) с всяко духовно благословение на небесата”. Той вече е извършил това - защо да Го моля за същото? Аз просто трябва да вярвам в това - и ако вярвам, аз си оставам благословен.
 
 
 
 
Има две неща, за които никога не бива да молите Бога:
 
 
1. никога не моли Бога да направи това, което е казал на теб да направиш.  
 
2. никога не моли Бога да направи това, което Той вече е направил.
 
Затова аз никога не моля Бога да изцели някого. За вашето изцеление вече е заплатено преди 2000 години, когато на Иисус са били причинени рани - чрез раните му вие сте били изцелени, затова няма нужда да Го моля да направи това. Сега той ми е казал да отида сред хората и да доставям това изцеление. Аз не моля Бога да изцели някого - аз просто налагам волята Му. Казвам „Бъди изцелен”, а не „Боже, моля те, изцели го”. Ако молите Бога да изцели, Той може да ви каже само едно: „Ами аз вече съм го направил”. Той не може да пристъпи словото си - не може да каже, че се кани да направи това, защото вече е казал, че вие вече сте били изцелени. Тоест вие трябва да вярвате, че това вече е направено. Ето защо се изцелявате, когато положа ръце на вас - защото вече е направено. Вие вече сте провъзгласени за изцелени.
Но дяволът не е добра личност. Той не се подчинява на правилата- това го прави дявол. Думата дявол означава „противник”. Той работи против Бога. Бог казва: „Ти си изцелен”, дяволът казва - „Не, аз ще ги разболявам” - и вие трябва да решите на кого да вярвате. На чия вест ще повярвате - на тази на Бога или на дявола. И когато решите да вярвате на вестта Божия - дяволът ще трябва да си отиде, болестта - също - всичко трябва да му се подчини. Вземеш ли това решение - всичко е направено. Вие нямате нужда от моите ръце - аз не съм ваш спасител, аз не съм висял на кръста за вас, аз съм просто вярващ, решил да повярва на това Слово и аз правя това, което Той ми е казал да правя. Отивам и освобождавам пленниците.
Словото Божие казва, че ние трябва да провъзгласяваме освобождението. Но вие никога не чувате да се провъзгласява освобождение. Вие чувате как освобождението се предлага, вие чувате - ако искаш да бъдеш освободен, ела да се молим за теб и да видим какво ще направи Бог. Това не е провъзгласяване на освобождение - това е предлагане на освобождението. Аз не ви предлагам освобождение. Имам добра новина за вас - вие сте освободени, вие сте свободни, вие сте изцелени - ето какво правя аз. Казвам, че Иисус е платил за това, откупил ни е и е направил това факт.
Ако имате 10 хиляди долара в банката и жената в магазина ви каже : „ето сметката, дължите 100 долара”, трябва ли вяра, за да напишете чек за 100 долара? Не. Защото тези десет хиляди са факт. Изцелението е факт. Не ви е нужна вяра за това. Това е просто избор - направете този избор: „това е мое, аз го имам, не ми предстои да го имам, аз съм вече изцелен.
Когато се раждате свише, твоят Дух се е родил - ти си дух, имаш душа и живееш в тяло. Тялото ти не е твоя дух, нали? Вие сте дух. Ако си дух и живееш в тяло, твоето тяло не си ти. Тялото ви не сте вие, а ваше владение, а самите вие сте духа, който живее в тялото.
Ако отидете на лекар какво ще гледа той - вас или тялото ви? Тялото ви, нали? Може ли докторът да види вашия дух - излиза, че той не може да ви види - той вижда само вашето тяло. Все едно да си сваля сакото - то е мое, но това не съм аз, защото мога да го сваля и окача на закачалката - то виси там, но аз не вися там, нали? Когато заболеете какво боледува? Тялото ви. Ако си роден свише, никога не можеш да бъдеш болен - тялото ти може да се разболее, но ти не можеш, защото духът на живота живее в теб. Когато си се родил свише, не си бил изцелен - твоят дух няма нужда от изцеление. Твоят дух е бил мъртъв в греха. Не ти е било нужно изцеление, нито възкресение. Ако кашляш, имаш хрема, температура и те попитат „болен ли си?”, какво ще кажеш - „Не, не съм”. И те ще те гледат сякаш си луд. Кажи: „Благодаря”. Библията казва, че те не Го разбират. И ако не разбират Него, а ти си в Него и ходиш като Него, те няма да разбират и теб. Затова кажете: „Благодаря, вие не ме разбирате.” 
Вие толкова се страхувате, че хората няма да ви харесат. От вас никога няма да има полза за Бога или света, докато не умрете за оценката на хората. Защото, ако искам да ме харесате, аз ще трябва да проповядвам това, което искате да чуете, но аз съм умрял за това - аз живея за Бога. Важно е Той да хареса това, което правя и говоря. Моето здраве не зависи от вас, вие даже не ми плащате сметките - Бог го прави. Той може да използва вас за целта, но всичко идва от Бога. Затова трябва да угаждам на Него - иначе ще ме уволнят, а аз не искам да бъда уволнен.
Никога не можеш да бъдеш болен, но ако врагът се опитва да разболее тялото ти, ти можеш да противостоиш на това. Ти се сражаваш с врага и полето на битката е твоето тяло.
Когато си счупих крака, жена ми ме попита : „Какво ще правиш - отиди на лекар” Казах й - не мога да бъда лицемер. Ако утре при мен дойде някой със счупен крак, няма да мога да му кажа „Вярвай в Бога”, ще трябва да му кажа „Иди на лекар да ти сложат гипс”. Не можеш да си лицемер. Трябва да живееш съгласно това, което проповядваш. Молих се за крака си, слагах ръце на него, не видях никакви резултати отначало. Придвижвах се из къщата на един стол на колелца. След около два дни жена ми каза: „Трябва да направиш нещо - иди на лекар, или се изцели”. Имахме на пода линолеум. Тя казва: „Не можеш да продължаваш да търкаляш този стол по линолеума ми, оставяш следи по пода.” Затова реших наистина да настоявам на изцеление.
В един филм имаше диалог, в който един гангстер казва, че иска да отмъсти на друг и да се добере до него, а другият му казва: „Какво си готов да направиш?”. Моят въпрос сега е: Какво сте готови а направите, колко далеч сте готови да стигнете? Готови ли сте да изгубите репутацията си, готов ли си да отидеш по-далеч от човека до теб? Отговорът е много прост. Трябва да отидете толкова далеч, колкото трябва да отидете. Да правите всичко необходимо, за да свършите работата.
Всички обещания са в Христа Иисуса са „Да!” И в името на Христос, така да бъде! Амин! Ако Библията казва: „Полагай ръце на болните, те ще се изцеляват и вие не виждате резултати, това не означава, че Бог казва „Не”. Бог не може да каже „не” на това, което вече е казал. Обещанието е „Да” и „Амин”. Чуете ли „Не”, вие чувате гласа на дявола, ако не видите резултати, значи дяволът ви казва „Не”. Тогава какво правиш? Решаваш да се оттеглиш ли? Да се предадеш? Да си кажеш: „Е, може би не е такава волята Божия”. Ти трябва да решиш това предварително, преди да започнеш и да си кажеш: „Волята Божия е да полагам ръце на болните и те да се изцеляват. Затова, ако не стане нищо, аз не се опечалявам, не се оклюмвам, не обвинявам човека и не се отказвам, аз правя каквото Библията казва. Правя крачка назад, разпалвам (вж. 2 Тимотей 1:6) дадения ми дар на Светия Дух, след това пристъпвам и го правя отново - по-силно”; когато се молиш за някого и нищо не виждаш, и се молиш за втори път, вторият път се молиш с повече вяра, отколкото първия. Сега доказвате, че вярвате на словото Божие, защото пренебрегвате доказателствата, игнорирате това, което изглежда като провал и доказвате, че вярвате в това,което е написано. И трябва да решите: „Какво сте готови да направите?”
Кракът ми беше счупен и аз реших: „Няма да отида на лекар”. Бог е моят изцелител. Трябва да мога да кажа на хората, че Бог ще изцели и техните крака. Затова си дадох сметка, че не аз - кракът ми беше разбит. Ако кракът ми не искаше да се съобрази с Божието Слово и да бъде изцелен, това е като дете, което не се подчинява. Затова плеснах крака си и казах: „В името на Иисус, крак, подчини се на Божието Слово”. И го ударих. И почти изгубих съзнание. :) Първият път беше лесно. :) Трудното беше втория път, защото знаех какво ще последва. :) Стегнах се и лекичко го плеснах, но знаех, че това не е достатъчно. Стегнах се, хванах се здраво за стола и го плеснах отново и вторият път беше по-зле от първия. :) Но след три дни кракът ми беше изцелен и така и не отидох на лекар.  
Кракът ми се оправи и три месеца всичко беше наред. Тогава една сутрин станах и кракът ми беше напълно безчувствен и не функционираше. Разбрах, че дяволът ми даваше свидетелство, че може да остана сакат и ми създаваше тази безчувственост. Той се опитваше да ми даде доказателства, че кракът ми нищо не чувства и няма да функционира. Но вместо да се съглася с него, аз започнах да тропам с крак и да казвам „В името на Иисус Христос крак, ти ще работиш, ще се възстановиш, ще си вършиш работата, дявол, ти си лъжец. Бог е истинен. Неговото Слово е истинно. Чрез раните Му аз съм изцелен. Тяло, съгласи се със Словото Божие”. Правих това 10 минути и цялата чувствителност на крака ми се възстанови.
Дяволът се опита да ме накара да повярвам в лъжа - ако се бях съгласил с него, щях моментално да осакатея. Често хората се изцеляват, но симптома се връща обратно при тях и първото, което те правят, е да повярват в лъжата и тичат при мен и казват: „Какво не направих, както трябва, защо изгубих своето изцеление?” Казвам: „Не си изгубил твоето изцеление, просто отново преживяваш атака. Не си изгубил твоето изцеление, това е нова атака. Не си направил нещо нередно, просто врагът си върши работата. Той е противник, дявол, той е против теб. Той е добър дявол и си върши работата добре, а ти - като добър християнин, трябва да противостоиш на дявола и той ще избяга от теб. Трябва да противостоиш. Не се казва „молете се на Бога и дяволът ще си отиде” - казва се: „трябва да противостоите - ти стой на Словото Божие и ако ти стоиш - той ще избяга. Той трябва да избяга преди теб. Вие се гледате и гледате кой ще избяга пръв. Трябва само да надделеете над него. Той ще избяга. Вашият проблем е в това, че бягате преди той да го направи. Вие не претърпявате провал, не правите нещо погрешно, просто твърде бързо решавате да побегнете и да се предадете. Ти трябва да решиш, че ще стоиш. Амин? Трябва да решите, че Бог във вас е по-силен от всичко друго, пред което можете да се изправите.
Когато Мойсей бил роден, дяволът искал той да бъде убит и направил така, че всички деца да бъдат избити. Ирод слушал дявола и затова също искал всички младенци да бъдат избити. Мъдреци отишли при Ирод и казали: „Видяхме по звездите, че се е родил цар и искаме да го видим”. Ирод се съгласил. След това дяволът започнал да му говори и му казал: „А, значи се е родил цар, той ще ти вземе короната, избий всички деца”. Запомнете: дяволът е глупав. Той не е дори наполовина толкова умен, колкото ви казва, че е. Той се опитал да направи това с Мойсей и претърпял неуспех. И сега отново повторил този номер. Удивителното е, че Бог предупредил Йосиф и Йосиф взел Иисус и той не бил убит, но мъдреците отишли при Иисус намерили го, дали дарове и си отишли. Ако дяволът е толкова умен, защо умните хора могли да намерят Иисус, а дяволът не могъл. Значи той не е толкова умен, колкото изглежда. Хората били по-умни от дявола. Това даже на били благочестиви хора, а езичници. Те го намерили, а дяволът не могъл.
Библията казва, че вашият живот е скрит в Христа - щом дяволът не е могъл да намери Иисус, как би могъл да намери вас скрит в Иисус? Знаете ли как ви намира? Защото не оставате скрити в Иисуса, а си подавате главата навън, защото сте горди и започвате да говорите всякакви неща: моето служение, моят дар, моето помазване, защото искате хората да знаят, че това си ти.  Оставайте скрити. Оставете своята светлина така да свети пред хората, твоите добри дела, и да прославя твоя Баща, който е на небето - нека не прославят теб - оставай скрит в Христос. Върши добрите дела, карай ги да виждат делата ти, но ги карай да виждат Христос, - да възвеличават Него, а не теб!  
Хората ме питат: „Имаш ли дар? Помазан ли си? Апостол ли си? Какво е призванието ти? ” Казвам им: има само едно служение, според Библията - това служение се нарича примирение. Юда е участвал в служението на Иисус. Когато умрял, трябвало да го заменят с някого. И те казали: трябва да заменим Юда, който участваше в това служение. Има само едно служение. Това е служението на Иисус.  Разбирате ли? - това служение е примирение.
Затова ви казвам: не се безпокойте за даровете. Те са ви на разположение, когато не знаете какво да правите или как да го направите. Тогава Бог е там, за да прояви дар, за да помогне на хората. Това не е ваш дар - той е за хората. Те се нуждаят от помощ, а Бог се проявява, за да им помогне. Той проявява дар, защото те се нуждаят от него, а не за се изтъкваш ти.
Щом осъзнаете това, хората питат за дара, аз им казвам: не знам за дар и не ме е грижа. Бог казва да помагам на хората и аз правя каквото ми е казал - Неговата задача е да ми дава каквото ми трябва. Това не е моя работа - моята работа е да се покорявам. Разказвах ви за Илия - той казал на пророците: „Жертвеникът е готов, нека ви покажа - залейте с вода жертвеника докато всичко подгизне”. Направил нещата възможно най-трудни за Бога. Не казал - „дайте сухи дърва, за да помогне на Бога”. Бог няма нужда да го улеснявате. Направете нещата толкова трудни, колкото можете. Тогава, ако оставате във вяра и всичко се случи, това означава толкова повече слава за Бога. Нашият проблем е, че мислим Бога за толкова слаб, че трябва да Му помагаме, да Го улесним, та да може бедничкият Бог да се прояви. Но когато правиш това, Бог казва: това не е вяра. Ти не вярваш, че мога да направя това. Ти се опитваш да Ми помогнеш. Нямам нужда от помощта ти - направи нещата по-трудни и Ми дай шанс да се проявя.
И така, след това Илия отстъпил назад и казал: „Вижте сега”: и призовал огъня. И огънят не само изгорил жертвите, но и дървата, подгизнали от вода, и дори камъните изгорели. Повечето хора искат да се молят докато нещо стане - това е нещо обичайно. Религиозна тактика. „Ще се молим и молим, защото молитвата е свята, на Бог му харесва, когато се молим, ще продължаваме да Му се молим, докато му досадим толкова, че Той да се предаде и направи това, за което Го молим. Той не иска да прави това, но ние така ще му досадим”. Не знам за вас, но когато моите деца правят така, то те със сигурност не получават това, за което досаждат по такъв начин. Значи ли това, че което не работи при нас, ще сработи при Бога?
Какво казва Бог на молбите на Мойсей пред Червено море? Той го укорява, че се моли! Какво правим ние - щом се окажем пред някакви проблеми, казваме: „О, Господи! Спомни си за мен! От месец не сме разговаряли, обаче сега разговаряме. Господи, имам проблем! Тоест ние имаме проблем. Господи - ТИ имаш проблем! Направи нещо!” Изведнъж се сещаш, че Бог ти е най-добрия приятел. От месец не си разговарял с Него, но сега се сещаш. Нали?
И така, Бог казва на Мойсей - „В ръката си държиш символа на твоята власт - простри ръка и раздели морето”. Той не му казва - „простри ръка и Аз ще разделя морето”. Още преди това, когато му казал изведи моя народ от Египет, Той не му казал: „Отведи ги до Червено море и там всички умрете”.  Той му казва - „отведи ги до земята, която съм им приготвил” - говорел му за място от другата страна на Червено море. Разбирате ли? Бог, казвайки „води ги”, казал на Мойсей: „Ти ще бъдеш като Бог за този народ”.  Бог казал на Мойсей: „Върви и прави това, което ти казвам да направиш, изведи моя народ от Египет, постъпвай все едно си на мое място и прави това, което щях да правя самият Аз, ако бях там”.
Мойсей трябвало да стигне до Червено море и когато хората там крещели, трябвало да им каже: „Замълчете”, да вземе жезъла и да каже: „Червено море, Бог ми каза да преведа тези хора от другата страна, но някои от тях не могат да плуват и днес няма да ходим по водата - ще го направим друг път. Затова днес, Червено море, ти ще се разделиш, а ние ще преминем от другата страна”. Бог укорил Мойсей за това, че се моли; много пъти няма нужда да се молите - трябва да вярвате на Бога, да говорите от името на Бога и да повелите на обстоятелствата да се приведат в съответствие с Божието Слово. Вие използвате молитвата, за да се скриете от отговорност. И се опитвате да накарате Бог да направи това, което е възложил на вас да направите.
Запомнете - ако кажете на дявола: „Забранявам ти”, все едно не му казвате нищо. Когато Иисус и апостолите били в лодката и се разразила буря и те му казали: „На теб все едно ли ти е, че ще потънем, та спиш?” Той не казал на ветровете „забранявам ви да веете”, а има казал „Смирете се”. Забраната не се състои в това да кажеш „забранявам”, а в това да заявиш какво искаш да стане.
Защо като забраниш на дявола нищо не става? Защото като му кажеш: „Дявол, забранявам ти”, той ти казва - „Добре, давай нататък”. Казваш му: „Забранявам ти в името на Иисус”. Той казва: „Добре, продължавай”. Казваш му : „Ама защо не си отиваш?” Той ти казва: „Ами ти не си ми казал: „Махай се”.  Ти ми казваш: „Забранявам ти”. За мен това не е повеля и не съм длъжен да се подчиня, но ако ми беше казал да се махна, щях да се махна. Ако искате да го изгоните, казвате „Махай се”, а не „забранявам ти”, както Иисус.
Не можете да се карате на човека за това, че не е направил нещо, което е можел да направи, но което е трябвало да стане, докато Иисус е спял. Ако Петър беше направил това, което е направил Иисус, резултатът щеше да е същия. Разберете - Бог е вложил това във вашите ръце. Вие не сте същия тип хора, които са следвали Мойсей. Вие сте ново творение. Христос не е живеел в хората, които следвали Мойсей. Той не е живял в тях.
В Библията се казва, че една скала следвала Мойсей и хората му в пустинята в течение на 40 години. Как си го представяте това - аз бих си помислил, че не напредвам, щом тази скала е всеки ден зад мен. Какво ли са си мислели? Какво всъщност е ставало? Не знам. Нямам представа. Но прекрасно е, че не съм длъжен да знам. Аз и електричеството не знам как точно работи. Но знам как да включа копчето. И очаквам то да заработи. Не знам как точно действа силата Божия. Е, имам някаква идея, но знам как да я заставя да работи. Знам как да я включвам. Силата следва вярата. Между силата и вярата, избирайте вярата, защото именно тя насочва силата.
Казано е : „Полагайте ръце на болните и те ще се изцеляват”. Как работи тази сила? Кого го е грижа как работи? Важното е, че действа.
Ще кажете: „Ти не разбираш. Аз съм никой, нищо не зная, никога не съм бил в библейско училище.”   И аз не съм бил. Проповядвал съм в много от тях, но не ми е оставало време да ходя там. Прекарвах времето си в къщи изучавайки това слово и вярвайки му. Но през цялото това време аз трябваше да решавам в началото, че това е истина. И щом реших, че това е истина, аз му се подчиних, а силата следва вярата.
Ще кажете: „Аз не съм подготвен, не знам какво да правя, напълно безполезен съм за Божието Царство”. Чудесно! Знаете ли какво означава това? Ако оставите себе си на разположение да бъдете използван и Бог ви използва, това ще му донесе още повече слава. Ако смятате, че нищо не можете и не знаете, вие смятате, че това ще ви намали шансовете да бъдете избран, че така ще имате извинение да не помагате на хората. А аз ви казвам: „Бог търси точно такива хора”. Защото когато използва вас, за да победи дявола, всеки ще се изуми и ще каже: „Уау, това наистина е Бог”. Защото ние познаваме теб. :) И знаем със сигурност, че това не си го направил ти. Затова не си мислете, че като сте нищо, значи не можете да направите нищо. Амин?
Бог избрал Давид, защото бил пастир. Той го използвал, за да победи войн - Голиат. Давид отишъл да погледа битката и питал: „Какво ще стане с този, който победи в битката?” Казали му, че ще бъде свободен и ще се ожени за дъщерята на царя. Той питал: „А как изглежда тя?” Той не се интересувал от данъците, защото бащата щял да ги плаща.
Казали му: „Ти не можеш да се справиш с великана”. Той казал: „Бог беше с мен при лъва, ще бъде с мен и сега. Забрави ли - филистимянинът няма завет с Бога - той не е обрязан, а ние имаме завет с Бога. Завет - липса на завет. Победител - губещ.
Давид не се съгласил да използва чуждото оръжие в битката. Не е желателно да влизате в битка с оръжие, което не сте използвали никога. Трябва да използвате каквото знаете и да вървите в това, което знаете, а не в това, което някой ви е казал. Еди-кой-си направил това и то подействало. Не, дяволът не слуша това. „Дявол, върви си, защото брат Къри каза, че ще се махнеш”. Не, трябва да кажете: „Дявол, върви си, защото е написано”. Трябва да знаеш своето оръжие - това е Библията.  
Какво направил Давид? Той хукнал към Голиат. Единствената част от тялото, която не е защитена, е гърбът. Никога не се обръщаш с гръб към врага, затова бягай към него и викай колкото силно можеш. И Давид взел прашката, уцелил Голиат в челото и той паднал по очи. По принцип, когато те уцелят в главата, ти не падаш напред, а назад. Ако бъдеш уцелен с оръжие с малък калибър, куршумът от което се движи със свръхзвукова скорост, то би пробило главата и вакуумът зад куршума и самият куршум, ще тласнат човека напред. Това означава, че е невъзможно да пуснеш камък със скорост достатъчно висока, че да достигне свръхзвукова скорост и великанът да падне напред. Това е по човешки невъзможно. Но станало точно това - това означава, че вярата на Давид, когато пуснал този камък, силата на Светия Дух го е запратил със свръхзвукова скорост - взел е от Давид началната скорост, усилил я е и ударил великана като куршум и го накарал да падне по очи.
Ти правиш каквото трябва да правиш. Бог ще умножи каквото правиш ти, за да се свърши работата.
Когато казали на Иисус да нахрани хората, които били гладни, Той казал на апостолите: „Вие ги нахранете” - това бил тест и те се провалили. Той им казал - донесете каквото имате - благословил го и то било умножено не когато Иисус го благословил, а когато започнали да го раздават - кошниците им така и не се изпразнили. Всеки път, когато бъркали в кошницата, вземали последната риба и следващия път отново имало риба. Бог използвал Иисус и това, което дал и на Иисус, за да го умножи. Той не го направил от нищото, а от това, което имало.
Затова и най-малкото, което имате, е достатъчно, за да бъде умножено. Вие трябва само да протегнете ръка и да вземете наличното и Той ще умножи това малко количество. Имам малко сила - нищо, Той ще я умножи. Не знам дали имам достатъчно вяра. Ако си роден свише, ти имаш мярка за вярата. Не част от мярката, а цялата мярка.  
Няма значение колко вяра имате - Иисус е казал - даже вяра колкото синапено зърно - най-малкото семе, тоест ако имаш дори най-малкото количество вяра, можеш да повелиш на планината и тя ще ти се подчини. Така че невъзможно е да имате твърде малко вяра. Колкото вяра имате - тя е достатъчна. А църквата твърди обратното: ако имаш вяра с размерите на планина, можеш да заповядаш на тумор с размерите на синапено зърно и той ще изчезне. Но аз ви казвам, Бог не се интересува какво количество е вярата ви" - Бог не може да е заинтересован от количеството, след като е казал: „дори най-малкото количество може да реши задачата”. Затова Иисус не се интересува от размера, а от качеството на вярата. Вярата, от която Той се интересува е вярата, която никога не спира и не се отказва, това е вярата, която няма да приеме „не” за отговор.  Това е вярата, която се захваща и не пуска, докато не постигне това, заради което е дошла. Вие можете да направите това, което трябва да се направи, защото вие можете всичко чрез Иисус Христос, който ви укрепва. Нямате извинение. Амин?  
 
                                                                                                                                                                              www.iskri.net/zefira


 

Създадено: 18/03/2015 : 13:53
Обновено : 10/06/2020 : 01:14
Категория : Тайните на изцелението
Страницата е посетена 2753 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^