Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Контакти
Брояч

 672360 всичко

 8 посетители онлайн

От тук от там - Скритите опасности при готвене с микровълнова печка

Скритите опасности при готвене в микровълнова печка

 

Най-новите проучвания показват, че сготвената в микровълнова печка храна претърпява сериозно увреждане на молекулите – изядена, тя предизвиква патологични промени в човешките кръвоносна и имунна системи.

Нищо чудно, че на обществеността се отказват подробности за тези сериозни с оглед на здравето опасности.

През месец май 1989, по радиото бива излъчено следното съобщение, спонсорирано от Университета на Минесота:

 

“Макар, че микровълновите печки готвят храната бързо, те не се препоръчват при затопляне на бебешки шишета”. Шишето може да изглежда хладно на пипане, но течността вътре да е изключително гореща и да изгорите устата и гърлото на бебето. Освен това, вследствие натрупването на пара в затворен съд, какъвто е бебешкото шише, то може да експлодира. “Нагряването на шишето в микровълнова печка може да предизвика известни промени в млякото и загуба на някои витамини. Загряването на бутилката чрез потапяне в гореща вода, или на водна баня и пробването на течността върху китката може и да отнема няколко допълнителни минути, но е много по-безопасно.” 

Значителни промени са били регистрирани в кръвта на доброволци, консумирали храни, сготвени в микровълнова печка. Налице е значително количество научна литература, посветена на опасните ефекти от прякото микровълново облъчване на живи системи.

Технически погледнато, микровълновите печки работят на принципа на променливия ток. Атомите, молекулите, и клетките, върху които въздейства това мощно електромагнитно излъчване, биват подлагани на смяна на поляритета от порядъка на 1 до 100 милиарда пъти в секунда. Не съществуват атоми, молекули, или клетки на някаква органична система, способни да издържат на подобна страхотна разрушаваща сила за продължителен период от време, дори и в ниския обхват на миливатове.

“От всички естествени субстанции, които са полярни, най-чувствително реагира кислородът във водните молекули. Това е начинът, по който се получава топлината при готвенето с тази печка – създава се триене във водните молекули. Структурите на молекулите се разкъсват, молекулите насилствено се деформират (това се нарича структурна изомерия), а това повлиява и на качеството.

 

 

Загряване на храната

Отслабването на клетъчните мембрани чрез микровълни се използва в областта на генното инженерство. Поради използваната при процеса сила, клетките всъщност се разрушават и така се неутрализират електрическите потенциали – самия живот на клетките – между външната и вътрешната страни на клетъчните мембрани. Увредените клетки стават лесна плячка на вируси, гъбички и други микроорганизми. Естествените механизми за възстановяване биват подтиснати, а клетките – принудени насила да се адаптират към състоянието на енергиен дефицит: те превключват от аеробна към анаеробна респирация; вместо вода и въглероден двуокис, се произвеждат водороден прекис и въглероден моноокис.

Излъчването води до разрушаване и деформиране на молекулите на храната и до образуването на нови съединения (наречени радиолитни), които са непознати и на човека и на природата.

 

от NEXUS Magazine, Volume 2, #25 (April-May '95)

http://www.nexusmagazine.com


Създадено: 20/09/2011 : 11:23
Обновено : 20/09/2011 : 11:23
Категория : От тук от там
Страницата е посетена 4542 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 
Здравейте приятели,
 
От 15 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу са проектите, които биха донесли огромна полза на всеки. Ако резонирате с някой от тях, ако имате материални възможности и желание да ми съдействате, можете да се свържете с мен за повече подробности:
 
1. „Лечение на рака със сода бикарбонат” - на адрес http://www.curenaturalicancro.com/bg/ можете да видите безплатно вече преведените от мен начини за лечение при различните видове рак и да се възползвате от тях. Моето огромно желание е час по-скоро да се закупят правата над книгата и тя да се издаде на български, макар и в малък тираж.
 
2. Къщи от сламени бали - превела съм книга-практическо ръководство за строителство на къщи от сламени бали www.iskri.net/zefira, но нямам възможност да закупя правата за нея и да финансирам отпечатването й на български.
 
3. Ведически лекции - изключително ценна информация от ведическите писания за семейството, формирането на определени качества на характера, духовното развитие и др. Някои от вече свалените и преведени лекции можете да видите на www.iskri.net/zefira - можем да ги издадем като книга или поредица от брошури.
 
4. Ииссиидиология - „Безсмъртието е достъпно всекиму” - поредица от 7 книги със свалена от будхичния план конкретна информация за паралелните реалности, дава се за пръв път на човечеството - много ценна и за сериозните учени по света и за всеки, който желае да постигне съзнателно префокусиране в желаните от него реалности, тоест реално безсмъртие. Трябва да бъдат издадени, макар и отначало в неголям тираж поради високата честота на вложената в тях информация. Дори прочитането на няколко страници променя цвета на аурата на четящия. Първите 3 книги от поредицата вече съм превела, но поради липса на средства все още не са издадени. www.iskri.net/zefira
  
Ако желаете да помогнете със средства за някой от горните проекти, можете да използвате следните банкови сметки:
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса (03.06.2017)
^ Нагоре ^