Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 255 всичко

 5 посетители онлайн

Тайните на изцелението - Лекция 2 от 10
 
ТАЙНИТЕ НА ИЗЦЕЛЕНИЕТО
 
Къри Блейк
 
лекция 2 от 10
 
Ще продължим откъдето спряхме вчера.
В Божието слово се казва: „вярващите ще полагат ръце на болните и те ще се изцеляват”. Аз вярвам в това и продължавам да го вярвам (независимо от това дали тези, за които се моля, се изцеляват веднага или си тръгват привидно същите). Поради това моята вяра продължава да работи и хората получават изцеление.
Често хората имат структурна инвалидност - те се изцеляват докато спят. Една жена имаше сериозно структурни проблеми в тялото си. Помолихме се за нея и тя се изцели - виждаше се как си движи краката и първото, което каза, беше „Боже, не мога да повярвам!” И изцелението се прекрати. Върнахме се и отново се помолихме за нея, Бог започна отново да я лекува и щом този път тя отвори уста, за да каже нещо, аз й казах: Затваряй си устата и бъди изцелена”. :) И тя получи изцеление.
Мнозина се изцеляват докато спят. Аз мисля, че причината за това е, за да не вземате никакво участие в процеса. :) Амин? Даже Иисус е сложил кал на очите на слепия и го изпратил да отиде да си измие лицето. Когато човекът тръгнал да се отдалечава от присъствието на Иисус той все още не бил изцелен. Той не бил изцелен, докато не отишъл да се измие. Присъстващите при Иисус са можели да кажат: „Слепият дойде сляп и си отиде сляп”. Но те не знаели какво става. Обаче Иисус знаел, че всичко ще стане, както е казал. Вие трябва да решите дали всичко е така, както е казано. Не казвайте и не добавяйте нищо друго към казаното от Христос.
Църквата съществува от около 2 хил. години. На всеки 500 години има основни промени в църквата. Преди около 500 години е била последната сериозна промяна в църквата - свещеникът Мартин Лутър четял в писанията, че праведния ще бъде жив чрез вярата. Това сложило началото на протестантската реформа, а 500 години преди това имало друга основна промяна, 500 преди нея - друга и т.н. Придвижваме се към следващата промяна. Тя ще е промяна в тялото на Христос. В промеждутъците на тези 500 години има и по-малки промени. Преди около 100 години е имало друга промяна - тя сложила началото на движението на петдесятниците. В 100-годишните промеждутъци има промени на всеки 20 години - видяхме пророчески движения, апостолски движения, сега се придвижваме към поредните малки промени в църквите - виждаме цялото петикратно служене и виждаме нещо голямо в него, но трябва да помним, че неговото предназначение е да оборудва светите - виждаме петте му дара в действие, но това не е изпълнение на Божието предназначение. Петкратното служение е като обучаващото тяло христово - те са като треньори в тялото христово. Бог най-после в съвършенство възстановява Своя екип от треньори. Сега Той е събрал Своя екип и целта на екипа треньори е да тренират играчите на терена - да обучат светите.
Следващото движение, което ще видим, е движението на светите, където светците ще започнат да служат по улиците и по пазарите. Това е предназначението, целта, поради която Бог е създал това служение. Бог няма нужда от нови супер помазани апостоли, Той има нужда от мъже и жени божии, които ще обучат светите така, че те да могат да правят това. Затова сме тук.
Моята задача е да ви обуча. Имам помощник - Светия Дух. Той е добър помощник и върши работата си добре. Фактът, че използва мен, показва колко добър помощник е. Той може да ме използва, за да ви обуча. Ако се справя добре с работата си, то вие не се учите от човек, а именно помазването, което обитава в мен, което е Светия Дух, ще ви научи на всичко, което трябва да научите, за да си изпълните задачата.
Първо искам да отговоря на някои противоречия.
 
Марк глава 7, стих 13.
Иисус дава две причини за неуспех - не казва „поради този минал грях, или защото не това е волята Му, не посочва оправдание за неуспеха, но дава две причини; първата причина е неверието - Той казва „поради вашето неверие”, ако във вас има неверие, ще имате неуспех, но вашият неуспех не диктува Божията воля. Ако сте вярващ, неверието не е ваш проблем. Няма такова нещо като невярващ вярващ. Има ли някой тук, който да не вярва в божественото изцеление? Не. И аз така мисля - ако не вярвате в божественото изцеление, не ходете на срещи, посветени на божественото изцеление. :)
Втората причина за неуспех е записана в гл.7 от Марк - стих 6: „Този народ ме почита с устните си, но сърцето им се намира далеч от мен, но напразно Ме почитат като учат за поучение човешки заповеди”. Обърнете внимание на думите „напразно Ме почитат” - само защото се покланяте на Бога не означава, че то стига до Него като поклонение - възможно е и да се покланяте напразно. Иисус казва, че Отецът търси онези, които ще Му се покланят в Дух и Истина - ако вашата доктрина е неправилна, значи не се покланяте в истина - доктрините са важни. Амин?
Той продължава:   
 
8. Вие оставяте Божията заповед, държите се за човешкото предание, миете стомни, чаши и вършите много други подобни неща.
9. И им рече: вие успешно отменяте заповедта Божия, за да спазите вашето предание.
13: като престъпвате словото Божие чрез преданието си, що сте вие предали,
 
Обърнете внимание - не кой да е, а самият Иисус казва: „вие можете да направите Божието Слово неефективно, защото поставяте ученията на човека над тези на Бога”.
Ако сте християнин и се молите за болните или гоните бесове, или друго, което ви е заповядано да направите и не получите резултатите, които Библията казва, че ще получите, проблемът е, че имате традиции, които правят Божието Слово неефективно.
Нека изясним нещо - няма дявол, няма болест по-силни от Бога. Нищо не може да противостои на Бога. Вие сте вярващ, войник на Христос, пратеник на Христос - този, който носи послание от Него, в негово Име - това е Неговото послание, Неговото Име, Неговото Слово, Неговата Сила, Неговия Дух, така че няма дявол, който да може да противостои на Неговите думи чрез вашата уста.
Може да попитате - ако това е така, защо не успявам - защото не вярвате, че в това има истина и защото дяволът е могъл да ви заблуди. Повечето християни имат навика да правят същото, което са правели учениците на Иисус.
Един мъж довел своя син при Иисус, докато Него го нямало, затова той отвел сина си при учениците на Иисус и те се опитали да изгонят бесовете от него, но не могли - претърпели неуспех. И там повечето християни биха посочили момчето и биха казали „Какво не е наред с твоята вяра? Ако вярваше, щеше да бъдеш изцелен.” Или биха се обърнали към бащата и биха казали: „В какъв грях си ти?” Защото трябва да има скрит грях и практически те почти така и постъпили. Но този човек бил достатъчно мъдър, за да разбере, че неуспеха на учениците не диктува Божията воля и настоял да види Иисус и Иисус освободил момчето с което доказал, че Божият воля била да се освободи сина въпреки, че учениците не се справили с това.
След това те питали Иисус защо не са успели и Той казал - „поради неверието ви”. Те все още не били родени свише и затова Той им казал - „поради вашето неверие”. Това не се отнася за вас - вие сте вярващи, вие сте родени свише и Духът Божий живее във вас. Затова вие просто трябва да решите - всичко, което стои между мен и резултата, който Библията казва, че трябва да получа, е от дявола и вие трябва да решите да не позволите нищо да стои между вас и че ще разрушите тези неща, защото Божията воля е всеки човек да бъде свободен. Амин?
Традициите на хората правят Божието Слово недействено. Моята работа е просто да разрушавам традициите на хората като възвисявам Словото Божие. Ако премахнем човешките традиции, Божието Слово работи в съвършенство.  
Марк Глава 6 ст. 1 - моята работа е само да ви чета Библията и да ви казвам, че тя означава точно каквото е написано - това е лесно. И вие можете да го правите.
Ако можете да четете, вие можете да правите това, което правя аз - защото сте вярващ. На мен ми е позволено да говоря така, както Иисус е говорил.
Чували сте как е казано в писанията, но всеки път казва - но „Аз ви казвам” - всеки път, когато Той казва това, след това казва: „написано е”. Именно това правя аз. Казвам ви: Чували сте да казват, че за да се изцели човек, трябва да се избави от греховете си, но аз ви казвам, че е написано „греховете ви са простени”. Иисус е умрял за нашите грехове и те са простени в очите на Бога. Както можете да кажете това, така можете да кажете и „аз съм изцелен”, защото за тези две неща е било заплатено едновременно.
Нямате проблем да кажете на някой грешник: „Ако склониш глава пред Иисус, Той ще те спаси веднага.” Има ли съмнение, че Иисус би спасил грешник, който е коленичил пред Него? Няма проблем. Чували сте това дълго. Сега трябва да вземете решение да вярвате в Божието Слово.
Няма нещо, което да може да спре Бога да спаси грешник обърнал се към Него. Няма дявол или болест толкова големи, че да спрат Бога да спаси или изцели някого - бил той грешник или светец. Ако сте грешник, може по своята вяра да не получите изцеление, но красотата е в това, че можете да бъдете изцелени поради моята вяра или поради вярата на друг християнин, защото факта, че имате проблем, не се отразява на факта, че имам обещание от Бога - „на когото положа ръце ще бъде изцелен”. Твоето неверие не може да спре моята вяра и вашия проблем няма нищо общо с това обещание. Когато осъзнаете това, всичко се променя - започвате да говорите като Иисус, ставате смели и вече не се боите от нищо. Вече няма нужда да се боите от болести или неразположения, защото знаете, че щом духът на живота живее във вас, няма толкова глупав дявол, че да се занимава с вас. Амин?
Законът на Духа на живота, живеещ в Иисус Христос, ме е освободил от Закона за Духа и Смъртта. Микробите не могат да живеят в мен - животът в мен ги убива в мен. Аз прочетох това в Писанията и реших, че вече никога няма да бъда болен, защото тялото ми е било купено с кръвта на Иисус и дяволът няма право над моето тяло. А ако съгрешите и му дадете това право - аз не мога да му дам право да живее в тялото ми, защото не принадлежа на себе си - аз съм бил закупен от Христос - Той ме притежава - аз не притежавам себе си, затова нямам правото да отдавам своето тяло на дявола. Ако направя грешка, аз я признавам пред Иисус още преди дяволът да успее да ме обвини и вървя в божествено здраве - ако сте болни и сте достатъчно дълго край мен, аз даже няма да се моля за вас, но въпреки това вие ще бъдете изцелен, защото духът на живота се излъчва от мен, както при Петър, и Той по същия начин иска да се излъчва и от вас - вие трябва само да решите да пуснете този дух на свобода. С вяра Мойсей решил, избрал - вярата е избор, вярата е решение - вие трябва да вземете това решение и ще бъдете изпитани - дяволът ще провери дали това е истинско решение или само си говорите, но ако вземете това решение и сте твърди, ще победите. Амин?
 
Марк гл.6, ст.1:  
 
1. Оттам Той излезе и дойде в Своето родно място; а учениците Му Го следваха.
2. Като дойде съботата, Той започна да поучава в синагогата; и мнозина, като Го слушаха, с учудване говореха: откъде у Него всичко това? Каква е тая мъдрост, която Му е дадена, какви са тези чудеса извършени чрез ръцете Му?
3. Не е ли Той дърводелецът, синът на Мария, брат на Яков, Йосия, Юда и Симон? И не са ли тук между нас сестрите Му? И те се отвърнаха от Него.
 
Обърнете внимание - те не можели да понесат факта, че той е израсъл сред тях - те го познавали в плътта, а не в Духа. Апостол Павел казва: „ние не познаваме нито един човек по плът, а в духа”.
 
4. А Иисус им казваше: пророк не бива без почит, освен в отечеството си, между сродници и у дома си.
 
Когато говорим за божествено изцеление, именно християните са тези, които ви създават проблеми. Именно християните знаят всяка причина, поради която човек не бива да бъде изцелен, знаят всички места от писанията, които са им били преподавани погрешно; ако става дума за изцеление, християните ще ви напомнят болестта на стомаха на Тимотей, ще ви кажат „апостолът не е изцелявал всички - някои са си оставали болни” - те не знаят кои са били тези хора, не знаят каква е била болестта, но ако проверите ще видите, че човека, когото Павел оставил болен, е бил болен, защото бил изтощен до краен предел; това не била болест, той просто бил изморен и изтощен и ако прочетем Деяния, ще видим, че след като той си починал - той продължил да работи като здрав, но за това обикновено не се говори. След това споменават Иисус и ви казват как даже Иисус не можел да изцели някои хора в родния си град поради тяхното неверие.
 
5. И не можеше да извърши там никакво чудо;
 
Хората обикновено спират да четат след първото изречение: И не можеше да извърши там никакво чудо; - но има още - казва се „само” тоест „с изключение на”, което означава, че е вършил чудеса - не знаем какво не е направил, но да видим какво е направил: „само малцина болни изцери, като възложи ръце върху им.” - именно това място, което християните използват за да докажат, че не е можел да прави чудеса в родния си град, всъщност доказва, че е правил изцеления сред невярващите там. Удивително е какво може да направи мъртвата религия.
 
6. И се чудеше на неверието им. И ходеше по околните села и поучаваше.
 
Значи въпреки неверието им той изцелил някои болни. Ако четете първата част от дадена история, хората стават болни, умират, имат бесове, но не бива да спирате дотам - ако дочетете стиха до края - виждате, че Иисус се прославя - тогава ще видите как те се изцеляват, освобождават и възкръсват. Винаги продължавайте да четете докато стигнете до мястото, на което Иисус се прославя.
 
Галатяни гл. 6 стих 14
14. а мене да ми не дава Господ да се хваля, освен с кръста на Господа нашего Иисуса Христа, чрез който за мене светът е разпнат, и аз - за света.
               15. Защото в Христос Иисус нито обрязването има някаква сила, нито необрязването, а новото създание.
 
Апостол Павел казва: „нищо няма значение, освен новото творение” - ето защо вие можете да изцелявате болните - защото вече не сте нормални. Защото „нормално” е да наблюдавате как любимите ви хора умират; за хората „нормално” е болните да продължават да боледуват, но вие не сте нормални, не сте като всички - вие сте християни christian - Christ-in - това означава, че Христос е вътре във вас - вие сте нови творения -
 
Коринтяни 2, гл 5, ст. 17
17. И тъй, който е в Христа, той е ново творение; древното премина; ето, всичко стана ново.
18. А всичко е от Бога, Който ни примири със Себе Си чрез Иисус Христос и ни даде служението на това примирение,
    „всичко- кое всичко - новото, всичко, което е ново във вас.
Всичко е от Бога. Когато се родите свише, не сте отделили греховете си от себе си сами - не сте били на изпитателен срок - били сте напълно новосътворени, Неговият Дух е влязъл във вас и ви е направил ново същество. В един от преводите се казва - „ако във вас е Христос, вие сте нов вид същество, което не е съществувало никога преди”.  Ако сте нов вид творение, което преди това не е съществувало, значи дяволът, болестите и неразположенията нямат никаква власт над вас.
Когато сте били в първия Адам, той е паднал и вие сте паднали, но сега сте в последния Адам и получавате кредит за това, което Той е направил. И понеже сте в Него, трябва да разберете това. Христос е във вас и вие - в Христос; вече не вие живеете, а Христос живее във вас, а дяволът няма достъп до Христос, затова няма достъп и до вас, но той ще ви лъже и ще се опитва да ви убеди, че вие сте същия.
Когато сте се родили свише каква промяна е настъпила - тялото измени ли се - не; разума измени ли се? - не особено, но това, което се е изменило, е вашият дух - той е оживял и е станал ново творение.
При нас всичко е обратно - хората казват - имам интелектуално знание, което трябва да премине в знание на сърцето, но Библията казва обратното: когато сте се родили свише, сте имали знание в сърцето си и понеже духът ви е създаден отново, а кой го е възсъздал? - не вие сте позволили на Бога да го направи, а Той го е направил, а когато Той прави нещо, го прави съвършено.
В Колосяни ни се казва, че сте съвършени в Христа. Не се казва, че сте изцяло в Христос, а казва, че сте съвършени - какво означава това? - че нищо не трябва да ви се добавя.
Когато внучката ми се роди, първо я прегледахме и всички преброихме по нея - пръстите, ушите и когато изследвахме целия инвентар, казахме - „тя е съвършена, нищо не липсва, само дето още не е пораснала - трябва само да порасне и да се научи как да използва този инвентар”.
Когато сте се родили свише, сте се родили съвършени, цялостни, всичко е било вложено във вас - няма нужда нищо да ви се добавя - трябва само да се научите как да го използвате; Това е моята задача - да ви науча как да използвате това, което вече имате.
Цитирам ви Библията - там се казва „Бог ви е създал отново” В Коринтяни Първо 2:16 е казано, че „ние имаме ум Христов” - не се казва, че ще имате Неговия ум, а че „сега ние имаме ум Христов”. Когато сте се родили свише, сте приели ума Христов - разума на Духа. Ето какво е направил Бог.
Следва вашата част - в Римляни 12:1-2 се казва:
 
1. И тъй, в името на милосърдието Божие ви моля, братя, да представите телата си в жертва жива, свята и благоугодна Богу, и това ще бъде вашето духовно богослужение,
               2. и недейте се съобразява с тоя век, а се преобразявайте чрез обновения ваш ум, та да познавате от опит, коя е благата, угодна и съвършена воля Божия.
 
Единственият начин, по който е казано да се преобразите, е като обновите своя ум; не се казва да се обновявате като някой положи на вас ръце, не се казва, че трябва да бъде предадено помазване за вашето преображение; не се казва молете се, докато бъдете трансформирани, не се казва „постете, докато не се преобразите”, а казва „ще бъдете преобразени чрез обновяване на вашия ум”, но вместо да направим това, което Той е казал, ние искаме да установяваме свои собствени правила, да вървим по свой път; аз ще бъда обновен, преобразен, когато застана на опашката, за да се молят за мен. Но не вие определяте правилата - Бог е установил правилата, а ние трябва да им се подчиним. Вашият живот е преобразен. За да приличаме на Иисус до такава степен, че нашият ум е обновен, повечето християни имат проблеми в живота си и те знаят, че техният живот не прилича на този на Иисус, затова се молят и постят, умоляват и плачат, но днес аз ви казвам: степента, до която вашият живот е бил променен, за да прилича на този на Иисус, е степента, до която вашият ум е бил обновен; да е в синхрон със Словото Божие означава, че ако се натъкнете на проблем, няма нужда да крещите и плачете, да кършите ръце, да ридаете. Когато вашият ум е обновен, поглеждате на ситуацията така, както Бог я гледа, а хората край вас ще ви гледат сякаш сте луд, но аз имам добра новина за вас - вие не сте луди - те са; когато вашия ум е обновен, вие мислите така, както мисли Бог и Той казва - „нека този ум бъде във вас”. Повелено ни е да мислим като Иисус. Хората, които не мислят като Иисус са лудите, не вие. Вие ставате противоположност на лудостта - колкото повече се обновява вашия ум, толкова повече ще се отличавате от другите и ще се отделяте от тях. Те ще говорят за вас какво ли не, ще ви наричат с всякакви прякори, но когато заболеят - ще се обаждат на вас. Това е вашата съдба. Това не е нещо възвишено, което трябва да се постига, не е нещо, което да ви направи специален - никой тук не е специален, всички сме еднакви - само един е специален - това е Иисус. Амин? И точно това ни отличава - Този специален, Който живее в нас. И ако този специален живее във вас и ако Той живее живот чрез вас такъв, какъвто е живял, докато е бил в плът. Ако имате същия Дух, който е бил в Него, трябва да постъпвате и говорите и живеете така, както е правел Той. Ако не се държите и не говорите като Него, как да познаем, че имате Неговия Дух? Това е нашата съдба!
 
 
Ефесяни 4:20             
20. Но вие не тъй познахте Христа,
21. щом наистина сте чули за Него и в Него сте се научили (както е истината в Иисуса)
22. да отхвърлите от себе си ветхия според предишното ви живеене човек, който изтлява в прелъстителни похоти,
23. да се обновите с духа на своя ум
24. и да се облечете в новия човек, създаден по Бога в правда и светост на истината.
 
 
Казва, че сте родени свише, имате Неговия дух - престанете да се държите както когато сте били във вехтия човек. Позволете на вашата същност да излезе навън.
Ето защо изцелението на болните е толкова лесно. Човекът не може да изцелява - Божият Дух го прави.
Даже Иисус казва - не аз правя това - духът на Моя Отец прави това. Не ние изцеляваме - духът на нашия Баща, който живее в нас, прави това. Затова Иисус е умрял - за да ни даде това. Има два завета - стар и нов. Когато пристъпваме към новия завет, старият става излязъл от употреба. Казвам това, което е написано в „Евреи". Проблемът в църквата е, че се опитваме да смесваме двата завета.  Все едно да отидете да си купите най-бързия компютър и като се върнете в къщи му слагате стар диск с Windows 3.1 и се радвате, че имате нов компютър, но като се опитате да го включите - нищо не става, защото се опитвате да подкарате нов компютър със стар метод. Ето защо мнозина се молят за болните и се опитват да получат отговор на молитвите си, но нищо не сработва. Вие се опитвате да приведете в действие принципите на Стария завет към новото творение - ние имаме нова операционна система - нов, по-добър завет, основан на по-добри обещания.
Преди години четях Библията и научих, че няма да разбера всичко, което чета, но само защото не го разбирам, не означава, че не е вярно. Затова реших, че всичко, което тази книга казва, е истина дори и да не го разбирам и аз трябва да се съглася, че то е истина. Ако започна от тази позиция, Бог ще ме научи какво означава това.
Четях Библията и думите на Иисус: „от всички пророци родени от жена, не е имало по-велик от Йоан Кръстител”. Казвам си: „как така - знам, че това е вярно, защото го е казал Иисус, но не го разбирам; Библията казва, че Йоан Кръстител не е правил чудеса, нито изцеления, бил е пророк. Затова попитах Бога - „как това може да е истина? Мойсей е бил пророк, Илия е бил пророк - Мойсей разделил морето, Илия призовал огън от небето - как Йоан Кръстител може да е по-велик от тях? И Той ми отговори.
Забелязали ли сте, че Иисус винаги отговаря на въпроса с въпрос. И Той каза: „Какво е пророк?” Обърнете внимание - ако Бог ви задава въпрос, това не е защото Той не знае отговора, а за да ви накара да се замислите. И аз отговарям - „Пророк е, който има послание от Бога.” Следователно, за да бъде Йоан Кръстител най-великият пророк, не трябва да направи най-голямото чудо, а да носи най-великото послание. И си помислих - какво послание са имали всички пророци? Много просто. Всички са казвали едно и същи: „Той идва. Месията ще дойде.” А Йоан бил първият, който казал: „Той е тук! Ето го - агнецът божий.” Така разбрах защо той е бил най-великият пророк. Така се реши проблема с първата част на казаното от Иисус.
Но по-нататък имаше нещо още по-трудно. Той казва: „Въпреки, че Йоан беше най-великият пророк, най-малкият в царството Божие ще е по-велик от Йоан Кръстител”. Аз съм в царството Божие и ако съм най-малкият в царството, Иисус казва, че съм по-велик от Йоан. Имах проблем с разбирането на това, но го приех, защото го е казал Иисус. Попитах - как това може да е истина? И Той ми показа: Всички пророци казвали, че той идва, Йоан казал, че той е дошъл, но Йоан казва - „ето го, агнецът божий” и аз разбрах защо прави всеки човек най-великия в царството божие - защото никой християнин не може да каже „ето го Иисус Христос”, защото Той е казал - „аз ще живея в теб, ще вървя в теб, ще говоря в теб и никога няма да те напусна - ето защо най-малкият в царството е по-велик от великите пророци - защото духът не е живеел в тях - Той е слизал на тях от време на време, но в новото творение Той живее в нас и никога не си тръгва - същият Дух, който е възкресил Иисус от мъртвите обитава в теб и мен.
Един ден стояхме с жена ми на една опашка - аз бях недоволен, не исках да съм там, мърморех и роптаех, не бях духовен и не исках да се моля за никого. Както стояхме, усетих нещо като вода, което се излива от мен и се обърнах в тази посока, за да разбера къде отива - там стоеше болно момиче. Изчаках и се съгласих с изцелението и си казах „в името на Иисус Христос, бъди изцелена”. След малко момичето каза „Мамо, чувствам се добре.” И получи изцеление. То беше силно удивено. Аз бях просто шокиран.
Прибрах се и имах касета със служба свързана с изцеление - пуснах я и не й обръщах особено внимание, но внезапно почувствах нещо - същото, което на опашката, но сега то отиваше към телевизора. В този момент там имаше момче с напреднал стадий на рак и той се спука - почистиха след момчето и туморът му се махна. При момичето се получи изцеление веднага, но тази касета беше на една година - момчето беше изцелено от около година - преди да видя записа, но аз почувствах тази сила, която отиде до телевизора. Спрях и попитах „Господи, какво става тук?” Знам, че момчето е изцелено от година. Бог каза: „Всеки път, когато си в животозастрашаващи ситуации, какво става? Какво става, когато мислиш и говориш за това? Казах - колкото по-подробно мисля за това, толкова повече се вживявам в него - при това сърцето ми започва да бие различно, кръвното ми се повишава, дишането ми се ускорява. И Духът Божий каза: „Точно това става - Духът, изцелил това момче, помни кога е изцелил това момче. За мен това не правеше смисъл - аз не съм бил там, когато момчето е било изцелено.
Духът започна да цитира Писанието: Римляни 8:19;
Същият Дух, който е възкресил Иисус от мъртвите, обитава във вас. Той не спря, а продължи: ако същият Дух, който е възкресил Иисус е във вас - и аз разбрах. Същият този Дух, който е възкресил Иисус - живее в мен. Същият този Дух изцелява чрез всички изцелители. Това промени всичко. Нямаше нужда да съм готов или съвършен, защото така или иначе не аз правех изцелението.  Духът правеше всичко.
Хората казват: „Аз никога не съм бил в това положение - не знам какво да правя. Няма значение. Духът във вас не само е бил в тази ситуация преди, а е бил във всякакви ситуации преди.  Ако някога някъде е имало някой изцелен, мъртвец - възкресен, изгонен бяс, същият този Дух, възкресил Иисус от мъртвите - именно Той го е направил - той е бил във всяка ситуация, никоя от тях не го сварва неподготвен или неготов. Именно ТОЗИ дух е във вас.
Казвате: „Не съм готов” Няма значение. Той е готов. Единственото, което се иска от вас, е да решите да му позволите да бъде себе си. Когато полагате ръце на някого, Духът Божий полага ръце на него заедно с вас и чрез вас. Ето какъв е духът в нас. Вие нямате различен Дух, нито имате само малка част от Духа - вие имате в себе си пълнотата на Бога. Пълнотата Божия обитава в тялото на Иисус и Иисус обитава във вас. „Ама аз искам повече от Бога” - Не можете да имате повече от Него. Вие вече имате всичко, което е възможно. Не ви трябва повече от Него - трябва ви по-малко от вас! Когато започнете да умирате, Той започва да живее чрез вас - вие сте като луковица - като я сложите на масата, не мирише, не ви безпокои, но тя има слоеве и ако започнете да ги белите, колкото повече от тях сваляте, толкова по-силно се проявява тази миризма. Дали тази миризма става повече? - Не, тя е колкото е; разликата е в това, че ви е я освобождавате - колкото повече пластове сваляте, толкова повече се приближавате до сърцевината на луковицата и толкова по-силно се проявява тя и вие разбирате какво има там.
Ето какви християни сме. Помазаният живее във вас. Иисус Христос живее във вас. Когато е преминал във вас, той не е преминал като Иисус, когато е преминал във вас Той не е спрял да бъде Христос. Помазаният живее във вас. Помазването живее във вас. Колкото повече умирате за себе си и белите своите пластове, колкото повече се очиствате от тези слоеве, колкото повече освобождаваме този опит за света, толкова повече светът преживява този опит на Бога. Отговорът е прост - просто умри! Но Благата вест е, че когато Той е умрял - и ние сме умрели, когато Той е бил погребан, вие сте били погребани с Него. И когато Той е бил възкресен, вие сте възкръснали за новия живот в Христа. Не за да бъдете добър човек - да, трябва да сте добри, но не затова сте били възкресени, били сме възкресени, за да се движим в обновения живот - живот, в който никога преди не сте живели - това е животът на Иисус. Възкръснали сте, за да ходите като Него, да творите като него и да действате като Него; най-голямото освобождение, което някога ще получите, е да бъдете освободени от себе си, защото самите вие сте най-големият си проблем. Вие спорите със самия себе си, защото старият ви разум помни старото, но вехтият човек вече не съществува- вашият разум ви показва стари снимки, но тези неща вече не са истински и реални, вие сте ново същество, старото премина, изхвърлете старите фото-албуми, вземете нови фотографии. Ето кои сте вие сега - в Христос Иисус. Амин? Трябва да разберете, че вие сте ново творение.
Отче, в името на Иисус, аз ти благодаря за тази вечер. Благодаря ти за привилегията да служа на Твоите деца и аз ти благодаря, Господи, че Ти наблюдаваш моите уста и че това, което казах тази вечер, е абсолютното чисто Слово Божие.
Аз ти благодаря, Господи, че аз нямам свое мнение, аз нямам своя интерпретация, аз имам това, което е написано и аз ти благодаря за това, Татко. И аз ти благодаря, че думите, които изрекох, помага за обновяване умовете на Твоите деца. Нека тези думи тръгнат напред, за да обитават в техните умове и души като остра стрела, която не може да бъде извадена и премахната, която ще остане, докато напълно не завладее техния разум, докато те не започнат да мислят, говорят и действат както Твоя Син Иисус.  
Татко, вярвам, че това е истина и че това е волята ти, затова сега ние се съгласяваме с волята Божия и казваме в името на Иисус „Да бъде волята Ти на Земята и в Твоите хора, както е на небето”. Да бъде така. В името на Иисус.
Точно сега аз говоря на всяко тяло, което е тук. Всеки, който чува моя глас лично, по Интернет, по видео или аудио - във всяка форма - аз ви казвам сега, че с властта на Името на Иисус, че с Неговите рани вие сте били изцелени преди 2000 години и вие сте изцелени сега - в името на Иисус. Бъди изцелен. Бъди цялостен и в името на Иисус всяка болест, бъди освободен от всяко неразположение, от всеки демон, и от всяко изкривено мислене. Аз ви повелявам сега - напуснете тези хора, вие нямате никакво право над тези хора, вие не сте умрели за тях, вие не сте ги откупили - Иисус ги е откупил. Те принадлежат на Него, затова вие трябва да престанете да нарушавате неговата територия - вие нямате право да пребивавате на Неговата територия. Напуснете ги сега! Веднага! В името на Иисус! Бъдете свободни. Така да бъде! Амин.
Започнете да правите това, което досега не сте могли - движете се, раздвижете неподвижната част от тялото си. Виждам, че вече сте свободни. Бог да ви благослови. Бъдете благословени. Амин.
       
 
www.iskri.net/zefira

Създадено: 04/03/2015 : 16:10
Обновено : 10/06/2020 : 01:13
Категория : Тайните на изцелението
Страницата е посетена 3167 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^