Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 821 всичко

 15 посетители онлайн

Калагия - Калагия - интервю с автора


Калагия
 
 
Наумкин А.П.
 
 
   „Калагия” е призив към Нас - и това е главното. Всичко, което идва от Пространството, се организира на земен план от онези хора, които са способни да влизат в съзвучие с определени сфери.
   Този, който е приел „Калагия”, е чист. Той в сърдечно напрежение е бил и си остава. Александър е удивителен човек, с огромно сърце и воля, той е направил твърде много, но още повече ще направи. Такива Войни са много малко на Земята, но ги има.
   ... Да, книгата е трудна, особено някои глави, но нейното разбиране ще се разкрие на нашите ученици на съвсем особен стадий на развитие. Това не е книга за масова консумация, макар да няма забрана да я чете който и да било. Тази книга е за точно определени хора, разчетена на определени дни, години, влияния на светилата, но днес тя също твори. Тази книга е ЗАВЕТ за този, който, справяйки се с прага на незрялост на духа, вече е разтворил крила за полет. Но там, в придвижването към Съзнанието Висше, те могат да изгубят тези крила, ако не се установи велика връзка и велика хармония с Пространството.
     По-просто да се каже е невъзможно, защото говорим за неща немислимо сложни за земляните, практически това е витка на извънземното съзнание...”
 
     (От урока за пространството, приет в Москва на 6 март 1993 година от ученик на Агни-Йога.)
   
"КАЛАГИЯ" - ПРОБИВ В ЕВОЛЮЦИЯТА
 
     В местата на Буда; в местата на Майтрея, е произнесено изображение: "КАЛАГИЯ" е произнесено.
„Сърцето на Азия” Н.К. Рьорих
 
     „Калагия” . Появата на това учение е било предсказано от Учителите. Книгата я очаквали - и ето, тя се появила, ознаменувайки със себе си началото на грандиозни, решаващи за цялото човечество събития, които трябва да започнат в най-близко бъдеще. Така казва човекът, който е приел „Калагия”.
 
Александър Наумкин е художник, понастоящем живее и работи в Горен Алтай.
 
- „Калагия”... какво е това?
- Това е зов на нашия Отец, зов да се издигнем към Него. Това е път към Еволюция, път към влизането в Шестата раса; ние сме хора от петата раса. Идва време и то е много близко - останаха буквално няколко години - и човечеството ще влезе в Шестата раса.
Еволюцията - доколкото разбирам, това е понятие протяжно. Това е процес продължителен, нали така?
- Вие бъркате две понятия: еволюция и развитие. Развитието продължава милиони години, а еволюцията се извършва мигновено. Еволюция - това е изменение в мисленето, това е преображение на материята чрез персмутация.
- Тази книга плод на ваши усилия ли е?
- Не, тази книга е приета и записана от мен.
- Доколкото разбирам, вие сте се явили посредник между Бога и хората. А самият вие разбирате ли в достатъчна степен за какво става дума в нея?
- Разбира се, иначе не бих могъл да я напиша.
- В какво се състои разликата на широко известните учения от това направление - ученията на Кришна, „Агни-Йога” и други, вземащи за основа религиозна и философска тенденция от учението „Калагия”?
- На този въпрос може да се отговори с друг въпрос: в какво е разликата между тухлата, която лежи в основата на зданието, от тухлата, положена при неговия завършек? Според мен няма никаква разлика: едното допълва другото, развива го, едното без другото не може да съществува. Всички предишни учения просто са подготвяли човечеството за приемането на „Калагия”.
- Но все пак някаква особена задача „Калагия” трябва да реши и с нещо принципно тя се отличава от другите учения?
- Всички съществуващи учения не предполагат Еволюция. Те говорят за нея, но не показват как се извършва тя. „Калагия” напълно обяснява това. С нейна помощ всеки желаещ може да извърши Еволюция.
- Какво понятие влагате вие в думата „Еволюция”?
- Преход на по-висока степен на развитие. Излизане в по-високи сфери на Битието. Човек се готви за Еволюцията дълго, но еволюира мигновено.
- Разпространяването на ученията, основани на индийската традиция, е затруднено от това, че тази традиция на нас, като общо, ни е чужда. Философските категории, непонятните термини, самата практика за подготовка за Еволюция: елементи на „Хатха-йога”, „медитации” и прочие... Не ви ли се струва, че именно това ще създаде трудност за разпространяването на „Калагия” в нашата страна?
- Мисля, че такава трудност няма да има. Руският народ е достатъчно подготвен да приеме „Калагия”. За „Калагия” е говорено отдавна. Рьорих добре са подготвили хората за нея. Движението на „рьориховците” е масово движение и всички те знаят за „Калагия”. Кришнарите знаят за „Калагия”, даже християните знаят за „Калагия”. Поради това въпросното учение ще бъде прието.
- В „Калагия” има „космически мит” утвърждаващ, че Луцифер е син на Бога и че към Светлината и към Бога може да се премине и през Ада. Няма ли подобно учение да отблъсне християните от учението „Калагия”?
 
-   Християните знаят, че Луцифер е син на Бога. „Космическият мит” е не истина, а ръководство за действие и човекът, обръщайки се към този мит, се обръща към себе си. До Бога може да се достигне през Рая, може да се достигне и през Ада. През Ада е по-бързо, през Рая е по-прекрасно. Този, който търси Красотата, който търси развитие на Битието - той минава през Рая, а който търси по-бързия път - минава през Ада: изгаряйки в Ада, той, като Идея, се връща при Бога чист.
     И тук няма противоречия - кой каквото избере - там и отива. Ние не можем да забраним на човека да върви през Рая или през Ада. Това е негов проблем - и той го решава сам. Има призив, призив да се върви към Бога чрез развитие. „Калагия” призовава да се влезе в Шести кръг и той да бъде преминат, след това ще има Седми кръг.
- Какъв ще бъде Шестия кръг, на прага на който стоим?
- Той ще бъде прекрасен. Всички мечти на човечеството ще се сбъднат. Оръжието ще изчезне.
- Ами Апокалипсиса, идването на който сега мнозина предричат?
- Да, Апокалипсис ще има. Той е необходимост, резултат от развитието на Света - ще започне през тази година и ще завърши през 1996.
- А какво ще стане с децата? Как децата ще могат да направят избор? Нима те отново ще се разплащат за греховете на бащите?
- Не, това не е вярно. Всички хора са свързани помежду си и със Света със своите квантови полета, които излъчват. От гледна точка на физиката, това са психокорелативни квантови полета. Човекът, който се стреми към определени цели, започва да генерира определен род енергия, определено квантово поле, което въздейства на цялото човечество, притегляйки към себе си това, което изпраща. Така човекът, стремейки се към по-съвършено Битие, с това въздейства и на детето. Родителите са напълно отговорни за своите деца. Съдът ще бъде над възрастните, а децата остават деца Божии.
- Каква е функцията на Апокалипсиса?
- Това е пресяване: едни хора - за Шестия кръг, за Еволюция, а други хора - за хвърляне в Ада. Трето не е дадено, трето не съществува.
- А как ще изглежда това в реалния живот?
- Хората познават Хаоса. Към каквото се стремят, до това и ще достигнат.
- Според мен, хаосът и сега е достатъчен, особено в нашата страна.
- Не, това все още не е Хаос. Това, може да се каже, е фундаментален порядък. От тази година започва движение на масите, преместване на народите - и трябва да се успее да се организират хората, да бъдат подготвени те за това време.
- Не е ли приета твърде късно „Калагия”?
- Всичко е разчетено до секунди.
- Изглежда ,че „Калагия”, като ръководство за действие, бързо може да даде резултати?
- Да, в самоорганизацията, в саморазвитието - безусловно.
- В какво е същността на това ръководство?
- Същността е в това, че човекът е като холограма - човекът е холограма, всяка елементарна частица е холограма - та ето, включването на холограмата на човека, на неговата плът, към космическото Съзнание и към Пространството - е главната задача, която решава „Калагия”. Единственото нещо, което е безсмъртно, е Пространството. За да се достигне безсмъртие, трябва да се включиш към Пространството и към енергиите на Пространството. „Калагия” напълно обяснява как да се постигне това.
- Ще обясните ли накратко как става това?
- Съзнанието на човека се организира по определен начин. Създава се Център за организиране на съзнанието. Този център се явява център за производство и за произвеждане на гравитационни вълни, които влизат в Пространството, организират неговите кристали в „енергийни блокове”. Така достигаме целта: приток на космическа енергия към центъра за управляване на тази енергия. Човекът, грубо казано, става помпа, всмукваща в себе си енергия*.
- С какво хората от шестата раса ще се отличават от нас?
- С красотата на тялото си, с красота на духа, с красота на мисленето си. Те ще имат по-разширено съзнание, по-разширено разбиране на природата на нещата. В тях няма да има агресия. Те ще познаят какво е истинска любов, какво е истинска Красота на Битието. Силите на Злото, които няма да изчезнат напълно, повече няма да действат открито, с агресия, те ще действат с очарование, с любов, като скриват под нея своите цели.
- Като гледаме днешното състояние на човечеството, на вашите думи е невъзможно да се повярва...
- Ние можем и да не предполагаме много от нещата, но Божието съществува и проявява себе си.
- Значи ли това, че тези, които не смогнат, или не успеят, да „присъединят своето съзнание към Пространството” - всички те няма да могат да влязат в Шестата раса?
- Не, всички хора, чиято душата е чиста, или в които, така да се каже, Чистото превишава Тъмното - всички те ще влязат в Шестата раса. „Калагия” ни е изпратена, за да ни помогне да направим това. Христос идва не, за да унищожава, а за да спаси - да спаси човечеството от гибел.
   „Калагия” е предтеча на пророците и на самия Христос, който ще се яви на хората в земно въплъщение и ще се обърне към тях със своето Слово. Това ще стане много скоро, в близките години.  
Март, 1991г.
 
[Пояснение: ...”в бъдеще, което вече започва в нашата епоха, човек, в резултат на своето придвижване по пътя за вътрешно развитие, който науката за Посвещението му дава днес, може постепенно да изработи в себе си способността в пълно съзнание да вдишва в себе си въглероден двуокис, а да издишва кислород. В най-начална степен, засега едва забележимо това става при интензивна медитация. А в Шестата културна епоха този процес на одухотворяване на дишането ще се засили толкова, че в определена степен ще може да се говори за най-първоначалното преодоляване на силите на смъртта в човешкото развитие.
     ...човек ще може в бъдеще да развие в себе си и една друга, по-вътрешна способност, а именно способността за „морално дишане". То ще се състои в това, че човек ще може да „вдишва" в себе си злото, а после да издишва „добро", както днес в медитацията се учи да преработва в себе си въглеродния двуокис обратно в кислород. Този процес на вътрешно преобразяване на злото в добро чрез „морално дишане", чийто праобраз се съдържа в „Повторната Мистерия на Голгота", ще се развива в човечеството в продължение на цялата Шеста културна епоха, а в Седмата, в разгара на „войната на всички против всички", той ще положи началото на постепенното преодоляване на злото, което по-късно ще стане изцяло задача вече на следващия Шести голям период на земното развитие”
                                                  Сергей Прокофиев, „Окултното значение на прошката”.]
 


[1]    На началото на постепенното преодоляване на смъртта в човечеството, поне в нейната съвременна форма, ще съответства и съвсем различен процес на раждане. Рудолф Щайнер го посочва в лекцията от 28. Х.1917 (Събр. Съч. №177), отнасяйки времето на неговото разпространение на Земята към седмата културна епоха.


                                                                                                                                          www.iskri.net/zefira
Създадено: 24/02/2015 : 02:58
Обновено : 10/06/2020 : 01:13
Категория : Калагия
Страницата е посетена 3222 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^