Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Контакти
Брояч

 2 153 745 всичко

 2 посетители онлайн

Избрани цитати - За музиката и музикалните инструменти


ЗА МУЗИКАТА И МУЗИКАЛНИТЕ
ИНСТРУМЕНТИ
 
Тибетеца
 
Във всички времена музиката и музикалните направления не са случайни. Така произведенията на Дворжак и Глинка, например, биха изглеждали съвсем по друг начин във времената на хард-рока. Понякога творците изпреварват своето време и често приживе остават неразбрани.
В Лемурийската епоха са се появили първите музикални инструменти – ударните. В онези времена пред човека е стояла задачата да усвои плътните физически тела. Барабанните ритми прекрасно хармонизират етерните и плътните физически тела. С помощта на ударните инструменти човечеството е изследвало вибрациите на Духа на Земята, различните стихии и царства на природата. Африканските племена и досега пазят тези знания и ги използват в магическите обреди: за успешен лов, за да предизвикат дъжд и т.н. С помощта на барабанните ритми човекът е хармонизирал своята форма на проявление с природата. И до днес музиката от такъв род не е изгубила своето значение. Немного оркестри минават без ударни инструменти. Появиха се даже желаещи да хармонизират човека не с екосферата, а с техносферата. Тези ентусиасти, последователи на „съвременната” технократическа музика, не разбират, че са попаднали в задънена улица. Прекаляването на цивилизацията в посока откъсване от природата, урбанизацията и усилването на техносферата, е временно явление и скоро ще бъде поправено. Няма смисъл да се създава музика, която отразява тези деструктивни вибрации. В резултат от възприемането на такива ритми възниква цала поредица от заболявания на червата, пикочно-половата сфера, неврози и много други, а да не говорим за това, че дисонансът с висшите вибрации се отразява пагубно върху развитието на личността.
С излизането на масовото съзнание на астрален план и изфинването на етерните тела човечеството изчерпа възможността на ударните инструменти. Беше необходимо нещо ново, способно да въплъти фините вибрации на висшия етерен подплан. Появиха се флейтите и пищялките. При всеки народ, на определен етап от неговото развитие, се появяват такива инструменти.
Флейтата е свещена в ръцете на майстора. Музиката на Орфей влезе в легендата. Флейтата е „небе и душа”. Не е ли това причината подобни инструменти да се появят сред пастирите високо в планините. Звуците на флейтата откъсват погледа от външната форма и те карат да се загледаш по-дълбоко, в самата душа на явленията. Източните философски школи единодушно признаваха този инструмент като средство за опознаване на хармонията на света.
Излизането на съзнанието на човечеството на фините астрални подпланове постави нови задачи. Сега стана необходимо да бъдат уловени вибрациите на абстрактните идеи на висшия астрал и да се донесат до физическия план, като при това се хармонизират едновременно трите тела: астрално, етерно и плътно физическо. Появиха се струнните инструменти. Лютня, арфа, китара – инструменти, разпространени в Испания, Италия в епохата на Възраждането.
До излизането на съзнанието на нацията на менталния план музиката лесно може да се различи по национален признак. В различните народи тя се определя от лъчевия тип на нацията, от нивото на тяхното развитие, от ключовата нота на националните егрегори, задавана от Колективните Души на нациите.
Клавишните инструменти ознаменуваха контакта на човечеството с менталния план. От тази граница различията постепенно изчезват и музиката става интернационална. Музикантите, които черпят вдъхновение от менталния план, създават необичайни и прекрасни произведения независимо от своята национална принадлежност. Тяхната музика служи на велико дело – на обединяването на народите на Земята.
В днешния ден на човечеството му е необходима синтетична музика, по-точно синтез от вибрациите на всички музикални инструменти. Необходими са ментаните вибрации на клавишните инструменти, преход към фините астрални сфери, осъществяван от лъкови инструменти, от астралните вибрации на щипковите инструменти (китара, арфа и др. Бел.прев.), разнообразните етерни вибрации на духовите инструменти и най-накрая, „физическия” ритъм на ударните инструменти. Ето защо са толкова популярни оркестрите, където са представени инструменти от всички видове.
Музикалният инструмент и музикантът по време на концерт стават като едно цяло, като единен организъм. И този единен организъм провежда Божествената вибрация, записана в нотите на композитора, пропусната през душата на изпълнителя и въплъщавана от музикалния инструмент в музика. От състоянието на душата на композитора зависи каква именно идея той ще улови и как ще може да я отрази в ноти. От изпълнителя зависи доколко пълно той ще се проникне от идеята, какво ще привнесе в нея и как ще поднесе това на слушателите. От вида на музикалния инструмент зависи каква част от идеята на музикалното произведение на него може да се възпроизведе, а от качеството на изготвяне и настройката му – чистотата и достоверността на творението.
 
Седем плана, седем подплана, седем субплана, а всеки субплан може да бъде разделен на още седем ноти и тогава ще се получи октава. Всеки план е 49 октави, преминаващи една в друга. Целият Свят е една голяма октава, която на свой ред преминава във висша. Идеята на Логоса, спускайки се на Земята, върви по различните ноти в различните октави – получава се музикална тема, а историята на Света е симфония. И когато Божествената музика зазвучи без фалш на всички нива – на Земята ще се установи Царството Божие.

 

 


                                                                                                     „Ключовете от Русия лежат на дъното на бездната”

                                                                                                                                      Ю. Я. Артюхов; Н. В. Малярчук

                                                                                                                                                                                                  www.iskri.net/zefira

 

 


Създадено: 28/12/2014 : 13:05
Обновено : 10/06/2020 : 01:10
Категория : Избрани цитати
Страницата е посетена 2582 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^