Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 692 всичко

 4 посетители онлайн

Д-р Питър Глидън - лекции за лекари - Повишена кръвна захар? Прочетете това.


Копнеете за захар? Ето защо.
 
           - Ако имаме твърде високи стойности на захар, защото консумираме твърде много сладки неща, вероятно трябва да консумираме храни, в които вместо захар има изкуствени подсладители?
 
           - Да, вие сте прав за това, че трябва да намалим количествата захар в храната си, но по-важното е, че ако в тялото ви има недостиг от минерали - а тялото на всеки е в това положение, защото никой не взема допълнително минерали, а вие си спомняте, че в почвата вече няма минерали [виж http://www.iskri.net/zefira/articles.php?lng=bg&pg=283 Б.пр.], в резултат на което всеки има недостиг на минерали.
Поради това, дори да ядете точното количество захар, само въпрос на време е тялото ви да престане да я оползотворява поради недостига на минерали, от които се нуждае, за да прави това. Затова вместо да регулирате количеството захар, което консумирате, по-важно е да регулирате какво количество минерали съдържа тялото ви.
Ние препоръчваме да правите и двете - да намалите количеството на захарта в консумираната храна или сложните въглехидрати, които вашето тяло превръща в захар, като същевременно осигурите на тялото си хранителните вещества, които са му необходими. Така се получава Параграф 22 - периодически изпитвате желание за нещо сладко.
Според нас има две основни причини за силното желание за консумиране на сладки неща:
 
1. недостиг на протеини
2. недостиг на минерали
 
Всеки път, когато изпитвате силно желание за сладко, то е като мигаща лампа на таблото на колата.
Ако някой изпитва силно и постоянно желание за сладки неща, по-добре е първо да изяде някакво количество протеини и обърне внимание на това дали желанието ще престане и/или да поеме минерали и да провери дали желанието за сладки неща ще спре, вместо да яде нещо, което е подсладено с изкуствени подсладители, защото подобни храни не вкарват в тялото нито протеини, нито минерали, а именно те са онова, от което тялото ви се нуждае.
Нямаме нищо против да вземете стевия, сукралоза, но когато ви се яде нещо сладко - проверете каква е причината за това? Първо нея определете - в повечето случаи, ако повишите количеството на протеини и възстановите недостигащите в тялото ви минерали, желанието да ядете сладки неща спира.
 
 
 
Повишена кръвна захар? Прочетете това.
 
 
- Говорихме за захарта - повечето хора знаят, че това е нещо лошо. Точно колко лошо всъщност е?
 
- Това е една от най-погрешните концепции. Проблемът със захарта не е в самата захар, а в това какво количество захар е способно да преработи вашето тяло.
Захарта е бензинът за вашето тяло - не бихте могли дори да мигнете без нея - тялото ви има нужда от захар - вашата ДНК - дезоксирибонуклеинова киселина - вашата ДНК е направена от захар - при това положение, колко лоша може да е захарта? Вашето физическо тяло не може да съществува без захарта - то я обича и има нужда от нея. За него тя е толкова важна, че черният ви дроб я произвежда посредством процеса глюконеогенеза - както произвежда холестерола.
Не самата захар е антихриста - вие бихте умрели без нея. Проблемът е в това какви количества захар въвеждате в тялото си във всеки момент и доколко то е способно да го преработи.
Ако видите колко захар е била консумирана през 80-те години и колко - сега, не бихте повярвали, бихте останали изумени от това какви огромни количества захар се консумират сега - една от основните причини е, че храната вече е толкова безвкусна поради това, че се отглежда в лишена от минерали почва, че слагат в нея захар, за да заприлича на нещо, за да има по-добър вкус.
Така че:
              първо: ние консумираме твърде много захар и
              второ: тялото трябва да може да обработи захарта, която е гориво за тялото.
Всички клетки в тялото са като малки автомобили и имат нужда от гориво - захарта трябва да навлезе във всички клетки от тялото ви - тя прави това посредством инсулина. Изяждате нещо, което има захар и тя навлиза захар в кръвта ви - няма значение дали това е фруктоза или глюкоза и т.н. Глюкозата е предпочитаната форма на захар, но тялото ви взема захар откъдето намери. Когато има захар в кръвта ви, тялото отделя инсулин и в кръвта вече има и инсулин и захар. Инсулинът протича чрез кръвта, или чрез някакво последничество, за което медицината няма идея; инсулинът се залепва и свързва с рецепторите за инсулин, разположени от външната страна на стената на всяка клетка - сякаш някой се е приближил до външната ви врата и звънва на звънеца. Когато се звънне на звънеца, вратата на кухнята се отваря автоматично и това дава възможност на хранителния продукт да влезе.
И така, инсулинът се свързва с рецептора за инсулин на стената на клетката, изпраща сигнал до вътрешността на клетката да отвори вратата за захарта, за да позволи на захарта да проникне в клетката - за да може горивото за клетката да проникне в нея. Инсулинът звънва на звънеца, вратата на кухнята се отваря и хранителният продукт дава команда за захарта и всичко е чудесно, животът е хубав. За да може този сигнал от предната врата да стигне до кухненската врата, да я отвори, обаче, вътре в клетката трябва да има микроелементите Ванадий и Хром, както и някои други хранителни вещества. Ако те не са там, инсулинът звъни на звънеца, сигналът се прекъсва, вратата на кухнята остава затворена - именно поради това захарта се натрупва в кръвта. Какво прави тялото в такъв случай? - Ами произвежда по-голямо количество инсулин. И така, захарта се натрупва в кръвта - какво прави тялото? - произвежда още повече инсулин. Това се нарича синдром на инсулинорезистентност.
Всичко това - метаболитен синдром,  инсулинорезистентност, пред-диабет 2, диабет тип 2, от наша гледна точка са една и съща болест. Какво предизвиква тази болест - недостигът на минерали.
През 1957 доктор Уолтър Мъркс доказва (посредством изпитания с мишки), че при премахване на хрома от храната им, те развиват диабет тип 2, а когато им се дава хром - диабетът им се излекува. След това са правени проучвания с микроелемента Ванадий - резултатите са същите.
Не забравяйте, че вашият лекар не се интересува от това какво е причинило болестта - той не уважава, не цени и не е обучен в областта на медицинското хранене, затова, когато захарта в кръвта ви се повиши, единственото, което вашият лекар ще ви посъветва, е да изчакате докато положението стане наистина зле и тогава той ще ви даде метформин.
Между другото, вие нямате представа как работи метформина - молекулното му действие е противопоказно - той намалява производството на глюкоза от черния ви дроб, както и поглъщането на глюкозата от чревния тракт. Това решава ли проблема с отварянето на вратата? Не! И когато положението стане наистина зле, какво прави лекарят? - Ами дава ви повече инсулин. Когато инсулинът се натрупа в в огромни количества в кръвния поток, посредством налягането, упражнявано от този обем, той пробива дупка в стената на клетката и тя умира. Това добре ли е или зле?
Ето защо, според нас, хората с повишена захар получават невропатия, гангрена, губят пръстите на краката си, губят пръстите на ръцете си, губят ръцете си, губят краката си. Според нас причината е в инсулина и в повишените нива на захар, но така или иначе медиците нямат представа как да се справят с това - тях дори не ги е грижа как да решат този проблем.
Ние съветваме хората с повишена захар да се постараят да подобрят метаболизма си по отношение на преработката на захарта като си набавят минерали.
 
                                                                                                                                                                  www.iskri.net/zefira


Създадено: 24/12/2014 : 11:15
Обновено : 10/06/2020 : 01:09
Категория : Д-р Питър Глидън - лекции за лекари
Страницата е посетена 3551 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^