Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 242 всичко

 5 посетители онлайн

Здраве без лекарства - Извеждане на камъни и отлагания от тялото

ИЗВЕЖДАНЕ НА КАМЪНИ И ОТЛАГАНИЯ ОТ ТЯЛОТО
 
М.Я.Жолондз
 
                           (уникален учен, разработил много практически пособия
                                  за лечение на рак, диабет, атеросклерози и др.)

     Всеки десети от нас носи камъни. С различен състав, големи и малки, в отделителната система и жлъчния мехур, но винаги представляващи сериозна опасност. Въпреки че медицината отдавна търси как да се отърве от камъните по консервативен начин, досега реално помага само скалпела на хирурга. Но не може ли тези камъни просто да се разтворят? За уникалното си откритие разказва М. Я. Жолондз, автор на "частни разследвания", преразглеждащи общоприетите възгледи за много заболявания.
 
- Марк Яковлевич, какво ви доведе до изучаване на процеса на образуване на камъни и до търсене на начини за премахване на камъните без операция?

- Преди доста време на една позната й откриха бързо развиващ се бъбречен камък и се опитаха да го изтласкат навън чрез акупунктура. Но камъкът заседна в стеснението на пикочния мехур. Всичко приключи с операция, за щастие, успешна. Тогава се разбра причината за "упоритото" поведение на камъка: беше от типа коралов камък, камък-"паяк".

Няколко години по-късно към мен се обърна за помощ съквартирант, известен в пилот на хеликоптер, който страдаше от камъни в пикочните пътища. По това време той се бореше с трети бъбречен камък, а след това започна да се бори с четвърти. Заех се да му помогна и това  изискваше повече от две години интензивни изследвания.
 
- Каква е същността на образуването на камъни?

- В бъбреците и пикочните пътища се появяват твърди камъни, образувани от солите, които влизат в състава на урината. По състав камъните биват оксалати, фосфати, урати, тоест неразтворими соли на оксалова, фосфорна и пикочна киселина, а има и смесени. Докато камъни се държат тихо, особено ако те са се образували в бъбречното легенче или в бъбречните чашки, бъбречното заболяване може да бъде дълго време да не се забележи. Но с всеки ден те увеличават размера си. И когато камък започне да се движи по пикочните пътища, възникват бъбречни колики - остри  мъчителни болки в кръста, откъм страничната страна на корема. Болката може да ирадиира в слабините, гениталиите, на вътрешната повърхност на бедрото. Тя е просто непоносима. В допълнение, това е и много опасно и често се налага пациентът спешно да бъде положен на операционната маса.
 
- Но нали има и нехирургически методи за отстраняване накамъните!

- Често попадаме на несериозните твърдения, че може да се премахнат камъните с лекарства или чрез ултразвуково фрагментиране (литотрипсия). Но по-често тези методи не оправдават очакванията, поради което те се избягват не само от пациенти, но и от специалисти. Смята се, че билката Полпала бързо разтваря камъни в бъбреците, извежда пясък от бъбреците, жлъчния и пикочния мехур. Но тя не му помогна. Четвъртият камък му причини тежки пристъпи на бъбречни колики. Моят съсед беше хоспитализиран, след това - с камъка в пикочния мехур, беше изписан. Дълго време той се бори с камъка и един ден той все пак излезе. Това беше гладък, плосък камък, урината преминаваше край двете му плоски страни и да се "изтласка" такъв камък е много трудно.

- Нима всички народни средства не дават нищо?

- Аз също предполагах наличието на грешки в рецептите. В тях винаги има билки или лекарства, които съдържат големи количества калий. Защо отварата от Полпала се пие през сламка? Защото калият, който е част от билката, може да увреди емайла на зъбите, изваждайки от него калция. И това важи и завсички други лекарства, които съдържат калиеви соли или за богатите на калий билки. Идеята е абсолютно правилна: калият, най-активният метал, по своята химична природа измества от камъните в бъбреците (независимо от техния състав), калция и други метали, тоест, превръща техните соли в соли на калия, които са разтворими и трябва да бъдат безболезнено отделени с урината. Но именно това не ставаше.
 
- Как разбрахте защо не се разтварят камъните в бъбреците?
 
- Помолих един приятел хирург и уролог, да ми дава извадени по време на операция камъни в бъбреците и той ми даде един достатъчно голям камък. Разделих го на две и едната половина сложих в буркан с обичайни калиеви соли. А другата половина сложих в един буркан и го напълних с разтвор на препарата Блемарен, който съдържа калиева сол и въглена киселина. Блемаренът не даде никакви резултати и стана ясно, че не всяка калиева соле подходяща: тя трябва почти напълно да се разпада найони, тъй като именно калиевият йон измества другите метали от техните соли.

     В моя буркан бъбречните камъни се разтваряха по цялата повърхност. Около камъка се появяваше мътилка, която падаше от него при разклащане на буркана. Това бяха разтворими калиеви соли.
 
    Само едно остана неясно: защо в буркана калиевите йони разтварят бъбречните камъни, а в живия организъм не го правят? Решението ми подсказа справочникът на М.Д. Машаковски "Лекарствени средства". Той казва, че калиевите соли се абсорбират бързо, когато се приемат през устата, но сравнително бързо се извеждат от бъбреците, затова, за да се поддържа желаната концентрация на калий в кръвта, той трябва да бъде вземан през относително неголеми интервали от време, 4-5 и повече пъти на ден.

- Какъв извод направихте от това?

- Калиевите соли се извеждат от бъбреците за около 40 минути. Да разтворят за това време бъбречните камъни, те просто не успяват! Защото обикновено се препоръча народните средства да се вземат по три пъти на ден. Как калиевите соли могат да взаимодействат с камъните в организма, ако след 40 минути там вече няма никакви калиеви йони? Значи, ако искаме да се разтварят камъните в бъбреците, като се превръщат в соли на калия и безболезнено да се извеждат с урината, е необходимо да се въвеждат в организма калиеви соли често, на малки интервали от време.

- Как да го направим?

- Като източник на калий, аз избрах едно разпространено лекарство за сърдечна аритмия аспаркам (Панангин). Една негова таблетка съответства на 40 мг калий. Предложих вариант на прием на Паналгин 8 пъти на ден, и то само през деня и вечерта: на всеки 1.5 часа, по 1 таблетка. Например, вземате първото хапче в 10:30 ч., осмото в 21.00 ч.. Обикновено 8 таблетки за един ден са достатъчни. В редки случаи се налага да се повтори приема на втория ден и изключително рядко - на третия. Повече от това време не бива да го вземате, защото ще започне разтваряне на нужните за организма соли.
Препоръчително е да стривате хапчето, и да го заливате с малко количество вода, да го разклащате и да пиете получената каша през сламка. След всеки прием трябва да изплаквате устата си, за да не навреди на емайла на зъбите. Този метод вече е проверен в течение на няколко години и дава превъзходни резултати.

- А не може ли Панангина да се замени с някои естествени средства?

- Възможно е, и резултатите ще бъдат не по-лоши. Резултат дават всички богати на калий и широко достъпни билки и зеленчуци под формата на отвари. Трябва ли да ги вземате по 8 пъти дневно в течение на един ден, в редки случаи - два дни. Важното е на всеки прием в организма да попада 40 мг калий, така че ще се нуждаете от информация за съдържанието на калий в 100 г от растението, което ще варите.
Например, в 100 г обикновен магданоз има 1000 мг калий, 523 мг в картофите, в зеленото зеле 490 mg, 336 мг в цвеклото, в морковите - 282 мг калий. Отварите от тези растения по-добре да се пият със сламка.

- Но защо се образуват тези камъни? Може би неправилно се храним?

- Да, има такава гледна точка. Твърди се, че за утаяването на уратни камъни допринасяла киселата среда и излишъка на пуринови съединения в храните, тоест голямото потребление на месо. Фосфатните камъни се появяли в алкална среда и се наблюдавали при прекомерна употреба на плодове и зеленчуци, и т.н. Всички тези аргументи не са верни, защото не отговарят на въпроса за причините за камъни в бъбреците. Смятам, че за единствена истинска причина за образуване на камъни в бъбреците в човешкото тяло трябва да бъде признато съществуващото в нашите бъбреци "автоматично устройство", което бързо премахва от тялото, постъпващия в него калий. От еволюционна гледна точка това е било важно за защита на други соли, необходими на организма, от разрушителното действие на калиевите йони, които са много в околната среда. За защита на организма от камъните в бъбреците природата ни е предоставила нас самите, защото не е трудно понякога увеличаваме количеството на йони на калия в собственото ни тяло. Ако това не бъде направено, то резултатите, в смисъл образуването на камъни, могат да бъдат зашеметяващи!

- Какво ще кажете за друго заболяване - камъни в жлъчката?

- Всичко казано за камъните в пикочните пътища еднакво важи и за камъните в жлъчката, и за варовиковите отлагания в ставите и кръвоносните съдове, включително за варовиковите атеросклеротични плаки, и дори за подаграта. Тялото трябва да бъде периодично очиствано от всички камъни и варовик. Никакво друго очистване на нашия организъм не е нужно.

- Как да се избегне повторната калцификация и да се предотвратят рецидиви? Може би трябва да променим своята диета?

- Промените в храната не дават резултат, тъй като преминаването от една диета към друга води до замяната, например, на уратните камъни с фосфати или обратното. Превенцията на рецидивите не зависи и от редовните посещения при лекар.

- А най-новите фармацевтични продукти?
- Няма по-достъпно и по-ефективно средство за лечението на камъни и за предотвратяване на повторно образуване на камъни в бъбреците от отвара от магданоз, вземана 8 пъти на ден през 1.5 час. Това е!

Интервю
Александър Херц

 
Въпроси на читатели и отговори от Марк Жолондз:

Кои моменти в техниката са най-важни? - Най-важното е пациентът да пие 8 пъти дневно на интервали от 1.5 часа по 40 мг калий под формата на отвара от зеленчуци или от билки, които съдържат много калий, или фармацевтични средства (Панангин, аспаркам). Обща продължителност на приемането - не повече от три дни (обикновено само един ден, по-рядко - два).
 
А при дългосрочни отлагания и в бъбреците, и в пикочния мехур, и в жлъчката и в ставите? - В повечето случаи, включително при многогодишни отлагания, двудневн курс на очистване с калиеви йони е достатъчен. Но ако ултразвуковото изследване потвърди, че след първия курс камъните не са излезли, то след две седмици или един месец можете да повторите процеса на очистване.
 
 
Възможно ли е да се надвишава дозата от 8 таблетки на ден? Не се ли разтварят необходими на тялото соли? - Дневната доза на лекарствата не трябва да се увеличава, тъй като има риск от разтваряне на нужни на тялото соли. Освен това Панангинът и аспаркамът може да имат страничните ефекти, описани в листовката на лекарството. Затова, преди да започнете да приемате лекарството, обърнете се към лекуващия си лекар. По-безопасно е да ползвате отвари от зеленчуци съдържащи калий.
 
Вземах два дни по 8 таблетки аспаркам на всеки 1.5 часа, но камъка не се разтваря. Какво да направя? - Опитайте след месец да повторите курса с отвара от магданоз.
 
Имам последствия от инсулт, атеросклероза, деформираща артроза, депозити в сънните артерии, отлагания съдържащи калций, и 3 камъка в бъбречната чашка. Един ден вземах панангин по схемата, а когато си погледнах урината, бях изумена от утайката на дъното на кутията. Методът е много ефективен и прост. Аз имам един въпрос: колко често трябва да се провежда курс на очистване с калиеви йони: веднъж на месец, тримесечие, шест месеца? - Вашият опит потвърждава ефективността на метода. Но повтарям: пречистване с калиеви йони се извършва веднъж. Ако ултразвук потвърди, че камъка не е излязъл, след две седмици или един месец, повторете лечението. Пациентките с остеопороза може да направят втори курс не по-рано от шест месеца. Това не е профилактика, а лечение и самодейност не е необходима. По-добре правете очистването с отвара от магданоз.
 
На какво трябва да се обърне внимание при лечението с калий? - Досегашният ми опит показва, че няма никакъв дискомфорт по време на лечението с калиеви йони. При разтваряне на отлаганията в урината се появява утайка от соли. Ако по време на курса имате някакви проблеми, трябва незабавно да се направи ултразвуково изследване.
 
Какъв магданоз за вземем за отварата: пресен, сух, семена, корени, стебла или цялото растение? - Вземете магданоз от градината си, или си го купете. Може да се използва и сух, и корените, ако знаете колко калий се съдържа в единица тегло. На един прием са необходими 40 мг калий.
 
Колко магданоз в колко вода? Колко дълго трябва да го варя? - Количеството магданоз се определя чрез изчисляване: 100 грама магданоз - 1000 мг калий. На ден трябва 40x8 = 320 мг калий, значи100 г магданоз ще стигне за 3 дни. 100 г магданоз можете да разделите на три части, всяка сварявайки за 1 ден, ако смятате да вземате отвара 3 дни. Може да се свари наведнъж за 3-те дни и да се съхранява в хладилник. Количеството вода (0.5 L, 1 L, или повече) не е от значение, важно е само да изпиете дневната доза на 8 приема. Можете да се вари 5-10 минути, или просто да се залее с вряща вода в термоса с магданоза и да престои в продължение на няколко часа (една нощ).
 
Трябва ли да се реже на ситно магданоза? - Това няма значение. Ако вместо магданоз използвате други зеленчуци, разбира се, те трябва да се режат на по-ситно, а преди това - да се измият и почистят.
 
Какво количество отвара да вземам на един прием (40 мг) калий? - Една осма от дозата, която сте подготвили за деня. Важен е само калия, количеството на водата не играе роля.
 
Трябва ли да се въздържам от храна по време на очистването с калий? - Не.  
 
В каква форма да пия отварата, топла или охладена? - Няма значение.
 
Правилно ли ще бъде, при подготвяне на лекарството за деня, да се залеят 33 грама магданоз с 800 мл вода, да се подготви отвара и на всеки 1.5 часа да се консумира по 100 г отвара? - Да. Но е възможно и по-малко вода, ако искате.
 
Помага ли метода при атеросклероза? Казват, че много калий се съдържа в сушените кайсии, дори повече, отколкото в магданоза. Мога ли да се очистя със сушени кайсии? - Помага само ако атеросклерозата се усложнява от варовикови отлагания в съдовете. Това трябва да го установи лекар. За очистването със сушени кайсии: може, при спазване на същите принципи. Ако изчислите колко сушени кайсии съдържат 320 мг калий (намерите състава на сушените кайсии), сварете от това количество компот и го изпийте в продължение на 8 приема. Можете да направите същото и с всеки друг продукт, съдържащ достатъчно калий.

 
                                                                                                                                                                                  www.iskri.net/zefira
                                                                                                         

Създадено: 24/07/2014 : 12:51
Обновено : 25/07/2014 : 10:45
Категория : Здраве без лекарства
Страницата е посетена 8762 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^