Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 257 всичко

 5 посетители онлайн

Олга Бутакова - лекции за лекари - Проф. Огулов - Проблеми с бъбреците

ПРОБЛЕМИ С БЪБРЕЦИТЕ
ДИАГНОЗА
 
Проф. Огулов
 
 
1.
Ако има патология на стомаха - на устните на човека задължително се получава нещо (цепване и т.н).
При болни бъбреци - винаги има отоци или кръгове под очите, отичане на краката, вътрешни страхове,
При болен черен дроб - гняв
При болен жлъчен мехур - жлъч 
При болен далак - плачливост
При болно сърце - тъга
Ако при изследване с ръце в стомаха болния всичко го боли - той има и неадекватно поведение с окръжаващите
Коремът е нашият втори мозък - над 100 милиона неврона се намират в корема
 
В основата на патологиите стои: застой, спазъм, нарушаване на кръвообръщението, на микроциркулацията
 
Ако постоянно ви тече носа - това е признак за оток на сигмовидното черво (colon sigmoideum)
Човек киха, когато отича - неудържимите кихавици често се съпровождат с такава патология. При проверка с ръце се открива оток, твърдост, болезненост на пипане; задачата е да се снеме болковото напрежение около органа
 
Никой не чувства как се формира камък или киста в бъбрека, но има външни признаци:
Ако в окото има варикозна вена - трябва да се изследвате с ултразвук - това обикновено става при кисти в бъбрека - ако около окото има съдов рисунък - синьо очертание (при затворено око) - ако се премахне лимфатичния застой, този рисунък изчезва
Бъбреците управляват косата - при интоксикация - когато организмът не се справя с очистването, тоест ако бъбреците не се справят с интоксикацията, ние губим коса - при патология на бъбреците често в хората се появява различни видове плешивост.
 
Ако се появи миризма на урина в човека - значи бъбрека не се справя с патологията, затова кожата изпълнява отделителната функция на бъбреците.
 
Бъбреците са свързани и със слуха - при снижаване функцията на бъбреците - започваме да губим слух
Ако има патология на бъбрека, възниква непроизволен мускулен тонус на шията и се притискат нервните влакна, които управляват кръвоснабдяването на венците, на щитовидната жлеза, на раменете, очите, челните области, асоциативната памет, кръвоснабдяването на ухото и очите - на практика бъбреците регулират процесите в нашата глава; От 10 инсулта 8 са исхемични - тоест свързани с налягането, а в това най-често участват и бъбреците.
Кръвното налягане най-често е свързано с това че са притиснати нервните коренчета, сринали са се съдовете и организмът започва да вдига налягането, за да пробие тези провалили се съдове - ако започнем да работим с корема, напрежението от мускула изчезва, коренчетата се отпускат, подобрява се микроциркулацията.
 
Много хора отиват на баня и след това се потопяват с студена вода за кръщение - ако човек се напари в банята, а след това се потопи в студена вода, ако по тялото му тръгнат червени петна, значи има исхемия на шийния отдел - трябва да се прави профилактика на бъбреците и на шията - не само на шията, за да не се върне проблема, а да се премахне причината.
Стоматологията не казва защо падат зъбите - всички с болни бъбреци са с пародонтоза - най-често от страната на патологичния бъбрек окото лошо вижда, ухото лошо чува, от същата страна и кожата се променя - старее по-рано, защото кожата се управлява от шията - ако се подобри микроциркулацията - човекът се подмладява.
 
Ако имате сухи лакти
при сух ляв лакът - има проблем в опашната част на подстомашната жлеза
при сух десен лакът - има проблем в главната част на подстомашната жлеза
Ако се възстанови микроциркулацията - след ден-два кожата на лактите става нормална.
 
Ако е напрегната стената на стомаха - тъй като през нея минават съдове, нерви, тяхната работа се нарушава
При проблеми с простатата - работи се с бъбрека, с пикочния канал и след това - с малкия таз - използват се и пиявици, и свещички, и фитотерапия, и хомеопатия - прилага се многопланов подход - основната цел е да се възстановят микроциркулацията и кръвоснабдяването; след това трябва да се прави профилактика.
 
При отпускане на бъбреците се повлиява тонуса на Musculus iliopsoas и мускулите на коремната кухина, които поддържат натиска и поддържането на бъбреците в правилно положение, за да не се отпускат - може да се получи спускане или ротация на бъбреците; тогава гледаме разположението на костите на таза - при изместване костите на таза се влияят бъбреците - когато човек се изкривява на една страна, се повишава натоварването на гръбнака и на бъбрека - изкривява се гръбначния стълб, изместват се леко органите; нарушаването на работата на бъбреците дава радикулит или ишиас, поради притискане на нервните коренчета; ние, лекарите, изправяме костите на таза - изравняваме ги; сколиозата също може да се дължи на бъбрека; по правило човек се накланя на тази страна, откъдето го боли.
 
Ние изравняваме костите на таза, укрепваме мускулите и снемаме напрежението, така бъбреците се възстановяват.
 
Напълняването също се дължи на бъбреците - ако сте на белтъчна диета, товарите бъбреците - трябва да се възстанови кисело-алкалното равновесие; когато ядете много белтъчна храна, се повишава киселинността - организмът се запасява с вода, стават отоци; окислители са - туршиите, алкохола, соленото, захарта и червеното месо; при вегетарианците водата в отоците не достига
Зеленчуците и плодовете алкализират и то в този ред - първо зеленчуците, после - плодовете; колкото е по-близо зеленчука до земята - толкова по-силна е алкализиращата реакция - това го правят не самите зеленчуци, а техният висок алкализиращ показател.
 
2.
По принцип камъните в бъбреците и жлъчния мехур се образуват, когато има застой. Това застойно явление формира този проблем, плюс гъстата кръв. Основната маса храна, която ядем, окислява, освен това действат и алкохолизацията, пушенето, окръжаващата среда, стреса. Всеки стрес предизвиква сгъстяване на кръвта. На фона на стреса често възниква захарния диабет. Кръвта и така е гъста, а при стрес подстомашната жлеза буксува (или буксуват малките съдове на окото) и по време на стреса човекът е загубил зрението си, загубил е слуха си, по време на стреса е станал инсулт, инфаркт - защо - защото кръвта е станала още по-гъста. Кръвта трябва да бъде малко по-разредена;
Често пациентите питат: колко вода трябва да се пие? Критерият е урината - не трябва да има цвят, тя трябва да е прозрачна - ето такова количество вода трябва да пиете. Ако ви стига един литър - това е нормално, ако е половин литър - това е нормално - в такъв случай кръвта е идеална в смисъл, че еритроцитите плават, не пречат на левкоцитите да събират бактериалния фон.
Осигурете си лакмусова хартийка и проверявайте своята урина: сутрешната урина трябва да бъде кисела, защото през нощта човек се възстановява. Цялото възстановяване става нощем. Ако не сте спали добре, значи не сте се възстановили и сутринта урината ви е алкална - значи трябва да се научите да се отпускате, а през деня рН на урината трябва да бъде 7,5-7. така можете да разберете колко сода бикарбонат угасена с вряла вода ви трябва да изпивате през деня, за да поддържате баланса в равновесие. Сълзата също трябва да бъде алкална, също така и издишваният въздух трябва да бъде алкален.
 
Една от функциите на жлъчния мехур е перисталтическата вълна - той усилва перисталтиката и ако е отделен жлъчния мехур имаме стоящи черва, атонизация
При стрес сфинктерът остава в отворено или в затворено положение, в резултат - у един се получава разстройство, при друг - запек; но природата е предвидила и в двата случая, когато натиснем в областта на жлъчния мехур - да има болка.
Ако разглеждаме стомах с повишена секреция или понижена секреция, и в двата случая е еднакво болезнено. Когато премахнем това болезнено усещане, изпълняваме регулираща функция и когато помасажираме, премахваме спастиката, жлъчта тръгва, започва да се отделя, сфинктерът става отново управляван от нашия мозък.
При човек с отделèн жлъчен мехур първо спират червата, след това се развалят ставите, но: ако отстраненият жлъчен мехур е компенсиран, което е възможно, но на десет пациента се среща един, при когото се компенсира - тоест отсъствието на жлъчен мехур се поема от черния дроб. Но това зависи какъв тип е човека - когато черният дроб е огромен, тази компенсираща функция се поема от него.
Затова нашата задача е да компенсираме неговото отсъствие ; затова когато пред нас има пациант, трябва да гледаме - дали има мазол отстрани на палеца на крака - това е представителство на жлъчепроводящите пътища - ако тези жлъчепроводящи пътища са напрегнати, спазмирани, или се нарушава оттокът на жлъч, на това място намираме вроговена кожа - това е един от признаците - когато решим проблема - тази вроговена кожа спира да се образува на този палец. Когато започне да вроговява, това означава, че пътищата склерозират и ако не вземаш мерки, това ще стане трайно и ще се образува същото и на другия крак и ще загубиш и жлъчния мехур и функцията на подстомашната жлеза ще даде патология като при захарен диабет или захар в кръвта.
 
3.
Кръвта на лявото око се отличава от кръвта на дясното, кръвта в левия бъбрек се отличава от кръвта в десния бъбрек, явлението кавитация присъства; кръвта на мозъка по величина, по характеристики, се отличава от кръвта на бъбреците; получава се така, че мускулът дава команда и за него се изготвя кръв и тя постъпва само към него - затова колкото повече са задействани мускулите, толкова е по-голяма скоростта на кипене и на движение на кръвта. С това може да се обясни треперенето, когато замръзваме - с треперенето се усилва количеството кръв и скоростта на движение на кръвта.
Обърнете внимание на явление, което преди не можеше да се обясни - ако е станало скъсване на бедрената артерия, а импулсът върви по обвивката на съдовете, по съдовата стена, това винаги е водило до инфаркт на сърцето и никой не е разбирал как кракът е свързан със сърцето - просто е загивала част от тези вибратори, които са имали отношение към мускулите на крака.
Колкото повече мускули са задействани, толкова е по-голямо кипенето.
Една жена имала счупен гръбначен стълб - тя приложила древните практики на бързо вибриране с раменете (в легнало положение) и от него станало по-бързо срастване и възстановяване на гръбначни ястълб. Тя е лекар травматолог и отишла в болницата и започнала да обучава всички с счупване на гръбначния стълб - процентът на оздравяване рязко се повишил. Ако има счупване в петата и не минава 1-2 години, и човек бъде обучен да трепери, се усилва вътрешната циркулация и петата бързо оздравява и тъканите бързо се срастват. Когато тя започнала да се тресе, огромно количество кръв започнало да се прехвърля из организма - тогава кръвта сама решава периферните проблеми. Така, с това треперене, тя усилила кръвоснабдяването, а кръвта сама решила тези проблеми.
Сега се знае, че 60% от случаите на мастопатия на млечната жлеза са свързани със сутиените - при японките нямало мастопатия, докато американците не занесли там сутиените - след това японките също започнали да боледуват от мастопатия и проблеми с млечните жлези. Защо - защото се получава лимфен застой. Ако си сложите гума на ръката, тя притиска съдовете - притиска лимфния поток и на края на деня пръстите стават като кренвирши, защото лимфата не се движи. Същото е и със сутиена. Къде основно са плесенните гъбички - където има застой.
От 10 отделени млечни жлези в осем от тях има черна плесен. Възниква въпроса - с какво да се лекува тогава - имало интересен препарат открит емпирично по време на войната. На фронта, където нямало лекарства, какво правели войниците когато заболявали - стържели тротилова шашка в спирт и го пиели, при рана - същото и раната бързо заздравявала, също при гнойни рани - тротилова шашка в спирт. Впоследствие изследали това и се оказало че там има вещества, които действат на плесенните гъбички - нарекли ги прокартиациди - в тротиловата шашка съществува прокартиацид - провитамини, които гъбичките възприемат като витаминна група, започват да я консумират и се разрушават - престават да съществува, активната им форма се прекратява - въз основа на това, в началото на 70те години създали редица препарати - те влизали в справочника за лекарствените препарати, но понеже препаратът се правел от взривни вещества, бил забранен при все, че от нитроглицерина също се получават взривни вещества. В началото на 80те години се появил препарати като лимфоцит, тринол - с това се занимавал Можаровски, но за съжаление през 90те години той умира без да доведе своето дело до край, но е получил препарат, който сега се нарича лимфоцитотринол, но той не минал сертификация, защото трябвало да се вложи някаква сума пари - аз бих добавил не димексид, а женско биле - то е отличен транспорт; основната маса китайски препарати съдържат женско биле - защо - женското биле е добър транспорт, спомага за проникване в тъканите на всеки лекарствен препарат. За да усилите действието на пелина, трябва да добавите мъничко женско биле, за да усилите действието на змийското мляко - добавете мъничко женско биле - за вътрешно приложение; 
Чували ли сте за стимулин? - това е бръмбарче, с което правели спиртна настойка - работело не бръмбарчето, а тези паразити, които се намирали на тялото му - този “Стимулин” притежава интересни свойства.
 
                                                                                                                                                                                                       www.iskri.net.zefiraСъздадено: 10/05/2014 : 17:36
Обновено : 10/06/2020 : 00:41
Категория : Олга Бутакова - лекции за лекари
Страницата е посетена 4273 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^