Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 190 всичко

 6 посетители онлайн

Олга Бутакова - лекции за лекари - Компилация - Захарен диабет


20. ЗАХАРЕН ДИАБЕТ
 
Олга Бутакова
 
Симптоми на заболяването: обилно , често уриниране, жажда и пиене на много течности ( 4-6 литра на ден), загуба на тегло при повишен апетит.

 
Известни са следните видове диабет: захарен диабет тип 1 и тип 2. Симптомите на диабет тип 1 и 2 са много сходни. И при двата вида нивото на кръвната захар надминава нормата при намалено съдържание на глюкоза.
 
При диабет тип 1 организмът не произвежда инсулин, при диабет тип 2 тялото произвежда инсулин, но тъканите на тялото губят чувствителността си към него и не го усвояват!

 
Диабет тип 1 се развива в ранна възраст. Причините за неговата поява не са проучени, но достатъчно често той се развива на фона на травми, вирусни заболявания, паразитни инфекции (особено аскариди и ламблии). Ето защо е препоръчително да се направи антипаразитна профилактика.
 
Диабет тип 2 се развива след 30-40 години. Това е общо зашлаковане на тялото, когато черният дроб престава да възприема собствения си инсулин ! Трябва да се очиства редовно организма (Коло- Вада), за да се предотврати появата на този тип диабет. При наднормено тегло вероятността да се развие диабет тип 2 нараства, тъй като наднорменото тегло е голямо натоварване за черния дроб. Пълните хора боледуват 10-12 пъти по-често от диабет, отколкото техните връстници с нормално телесно тегло. Друг фактор - заседналият начин на живот. Ето защо физическото натоварване е неразделна част от лечението на диабета. Производство на инсулин намалява при повишаване на артериалното кръвно налягане - към диабет тип 2 са склонни болните от хипертония. Някои лекарства също намаляват активността на инсулина. Към тях се отнасят препаратите, съдържащи адреналин, пикочогонните от тиазидната серия, невролептиците, стероидните хормони. Дори особеностите на храненето могат да изменят активността на инсулина. Например, употребата на сладкиши или прекомерната консумация на мазни храни и липсата на протеин в диетата.

 
Диабет тип 2 е опасна болест. В случай на недостатъчен контрол тя повишава риска от инфаркт на миокарда, инсулт, бъбречна недостатъчност, импотентност, зрителни увреждания (включително слепота), гангрена, възниква бавно и практически незабележимо унищожаване на нервните окончания. Този синдром се нарича невропатия.
 
Какво се случва в организма на човека болен от диабет?
 
Всяка клетка в тялото ни се нуждае от енергия. Молекулите на захарта са енергия. Те постъпват в организма и трябва да бъдат доставени директно в клетката - там те са подложени на разграждане. Като транспортно средство за доставка на захарта в клетката е служи хормона инсулин. В панкреаса се произвежда хормона инсулин. Но ако едно лице има заболяване или наследственост, възниква нарушаване на това производство. Причината може да е вирус, някакви детски инфекциозни заболявания: морбили, рубеола, варицела, облъчване или нещо, което е въздействало на клетката. Той може да се развие от всичко и може да се предава по наследство.
 
Щом спре производството на хормона инсулин, доставката на захар към клетките спира. Той остава в кръвта. Молекулите на захарта са много тежки. Те започват да препречват на еритроцитите входовете и изходите в малките съдове, затова се развиват диабетно стъпало, гангрена, трофически язви. При диабетиците най-болните места са краката и очите. Тежката захар по механичен път се утаява в краката. А съдовете на очите са толкова малки, че когато захарта попадне от кръвта в очите, тя изглежда като айсберг редом с еритроцитите, препречва малките съдове на ретината на очите. Затова при диабетиците основният проблем е помощта. Ако започнете да давате инсулин веднъж, може да се наложи да го давате цял живот. За целта използват свински инсулин. Годишно биват убивани 1,5 милиарда свине за добиване на инсулин. Изкуственият инсулин не работи. В свинския инсулин се премахва една аминокиселина, която виси на инсулина. Получава се инсулин годен за нас, но той предизвиква алергия (така или иначе, това е свински белтък, хормон).

 
Какво прави организмът, когато в нас не се изработва инсулин? Той се стреми да разтвори, да разреди самостоятелно тази захар в кръвта. Поради това първият признак е жажда. Човекът започва да пие много вода. За съжаление, той започва да пие не това, което е необходимо. Той пие чай, напитки, сокове - това не бива да се прави! Той трябва да изключи всички течности и да пие само вода. Водата с добавен Корал-Майн или Хидросел притежава превъзходна усвояемост, потресаваща разтворимост. Диабетиците казват, че тази вода не могат да я изпият. От обикновената вода можеш да изпиеш три литра, а от тази - един. Правилно. Обикновената вода не се усвоява така добре и болният трябва да изпива 3 литра, тя преминава транзитно и товари бъбреците. А тази вода се усвоява и от нея не можеш да изпиеш много.
 
Важно е да се разбере, че ако в кръвта има повишено съдържание на захар, не можеш да го разредиш с нищо, освен с вода. Ако в чашата има сладък чай, с никакъв инсулин няма да го разнесеш и унищожиш. Добавете чаша вода, обаче, и чаят няма да е сладък. Именно водата е това, което е нужно на диабетика. Колкото е по-хубава водата, толкова по-добре ще се чувства той.
 
Второто, което е нужно на диабетика - това е енергия за мембрана на клетката, а това са мастни препарати. В мозъка се развива огромна жажда за захар. В кръвта е пълно със захар, а в клетките - не! В мозъка постоянно постъпва сигнал - дай сладко, дай енергия! На клетките не достига енергия, те искат от човека захар и молят: „яж захар”, нервната система моли: „яж захар”! Тя нищо не е получила. Човекът изяжда още, тогава тя казва: „Е, наяде се”! - и болният пада в несвяст. Затова по принцип енергията на сладкия въглеводород диабетикът може да замени с мастна енергия, например растително масло, масло от сметана - това са по-енергийни продукти. Или с мас от черен дроб на акула, или с Омега 3/60, или с Лецитин. Това са енергийни капсули.
 
Трето - това са вещества, напомнящи захар по структурата си, това е корен на женско биле - 50 пъти по-сладък от захарта или тревата Стевия, която влиза в коктейла „Фитоенергия”. Тревата Стевия се продава в аптеките и не е скъпа. И едното и другото може да замени захарта в кръвта и да възстанови енергийния баланс.
 
Диабетиците не бива да гладуват, особено при инсулиново зависимия диабет. В този случай Коло-Вада може да бъде противопоказна като общо очистване. В такъв случай може да се замени с противопаразитни програми и очистване на лимфата с настойки № 1, №2.
 
                                                                                                                                                                                       www.iskri.net/zefira
Създадено: 29/04/2014 : 00:47
Обновено : 10/06/2020 : 00:40
Категория : Олга Бутакова - лекции за лекари
Страницата е посетена 3162 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^