Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 248 всичко

 7 посетители онлайн

Олга Бутакова - лекции за лекари - Компилация - Кожа
 
 
17. КОЖА
 
Здравето се ражда само вътре в организма - отвън няма как да го добавиш. Ако човек има суха кожа, ако не пие вода, може да се маже с всякакви овлажняващи кремове, но нито един няма да помогне. Ако в организма няма цинк, селен - никакви шампоани няма да помогнат. Ако в организма няма йод, за каква красота може да става въпрос?
Кожата не пропуска през себе си макромолекулярни мазнини. Ето защо 80% от кремовете не преминават през кожата. Ако този проблем беше решен, в медицината нямаше да има перорално и интравенозно приложение на лекарства. Всичко щеше да се втрива в кожата. Но няма нищо подобно. Кожата не пропуска нищо през себе си - тя има мощна бариера, която не пропуска нищо. Но, за съжаление, пропуска токсични вещества: ацетони, хлор. Срещу химическите токсини кожата не е адаптирана, а естествени токсини тя не пропуска. Ако кожата не е увредена, човекът няма да заболее от гъбички дори да е изцяло в гъбична атмосфера. Но ако има малки драскотини, петна, ерозии - тогава всичко прониква вътре.
Кожата е един от най-загадъчните органи. Добрите дерматолози твърдят, че кожни болести не съществуват. Всички болести, които виждаме, са свързани с вътрешните органи. Основното кожно заболяване е сърбеж и ухапване от акари. Всичко останало е свързано със заболявания на червата, лимфата и другите вътрешни органи. Кожа е най-мощният отделителен орган. Тя спасява организма от инфекции. Ако нямаше лезии по кожата, тогава всичко това щеше да влиза вътре.
Кожата се състои от междуклетъчно пространство, клетки, които се намират в свободен плаващ режим, и кръвоносни съдове, които преминават през междуклетъчното пространство. В друга посока преминава лимфната система. Лимфната система - това са каналите, които улавят междуклетъчната течност и я очистват.
На кожата, в същност, избива гной. Гнойта - това са мъртви бели кръвни клетки с лизирани бактерии. Тя е няколко вида. Вирусна (обриви при херпес) - такива обриви обикновено са много болезнени. Вирусът поразява нервните проводници, които стигат до местата на обрива. Ако при обрив нещо боли - това е вирус. Бактериите се държат по друг начин. Бактериите не са прозрачни. Ако това е бял кожен стафилокок, ще има бели обриви. Ако е златист стафилокок, ще има зелени обриви, които поразяват всичките пет слоя на кожата. Дори само по вида на обрива може да се каже каква бактерия го е причинила. В Рига имало една жена с кожен проблем, който не можела да реши 10 години. На лицето имала много силно акне. Опитвала се да го лекува всякак. Оказа се, че има златист стафилокок. На кожата нищо друго не се случва.
Ситуация : появил се е кожен стафилокок. Инфекцията влиза в лимфен възел. Стафилокок е много трудно да се унищожи. Лимфният възел започва да унищожава тези стафилококи, но не може да се справи. При рязко забавяне на потока на лимфата, нервната система ще реши въпроса като извежда гнойта през кожата. Ще възникнат подготвителни условия, ще се формира пътека. През тази пътека ще излиза левкоцитната маса. Ще възникне подутинка. Ако е бял стафилокок, тя ще е бяла, ако златист - ще е зелена. Ще се появи пъпка. Ако човек започне да я изстисква, ще разнесе инфекцията по междуклетъчното пространство. Ако е запушен възел от втори ред (лимфната система) - пъпката ще се увеличава. Ако има запушен лимфен възел и понататък, то повърхността ще се увеличи още повече.
Гъбичките никога няма да излязат през лимфната система, тъй като те са свързани с мицел и ако попаднат в лимфен възел той ще се запуши и ще се блокира работата на цялата лимфна система! В организма има закон : гъбична инфекция винаги се извежда през кожата. Следователно всичко, което се появява на кожата - лющене, напукване, сърбеж - по дланите, стъпалата, между пръстите - всичко това е гъбично. Защото лимфната система от гъбичките просто се задъхва, умира.
Забележете къде при детето има диатеза - в зоната на големите лимфни възли. Това са бузките, сгъвателните повърхности, дланите, китките, ингвиналните гънки или хълбоците, коремчето. Лимфата бива засегната в областта на големите лимфни възли. Диатезата - това не е заболяване, а гъбична инфекция, смесена с имунни нарушения и дисбактериоза. При диатеза на детето винаги присъстват гъбички. Ние неправилно наричаме това алергия. Алергията - това е неправилна реакция на организма спрямо чужди протеини. Но не е факт, че тези протеини ще минат през кожата. А гъбичките винаги минават през кожата. При деца с отслабен имунитет, с чревна дисбиоза, се развива дълбока гъбична инфекция. Гъбичките могат да бъдат различни - от кандида до аспергелиуси. Ако освен това е поразена и лимфната система, възникват бронхити. И ние наричаме това триада. Отначало аденоидите, т.е. лимфните възли на носа, след това сливиците - това са лимфните възли на гърлото. След това се присъединява хроничен обструктивен бронхит. И четвъртият етап е бронхиална астма, а детето бива инвалидизирано. А всичко започва с банална диатеза. Тъй като кожата не се справя, се присъединяват другите отделителни системи. Поради това да се лекуват кожни заболявания чрез кожата е безполезно. Всичко, което е свързано с мехлеми и козметика - не е ефикасно. Ефективни са вътрешното почистване и антибактериалните програми.
Всеки пети жител на планетата страда от кандидоза. За съжаление, левкоцитите нямат ензим, който да разтваря кандида и пред нея организмът е почти беззащитен. Ако имунната система се справя с вирусите, то с кандидa, той не може да се справи. Всичко, което при детето е на лигавицата - млечница, стоматит - всичко това е кандида. Бактериите и гъбичките са в различни отделения, и гъбичките се хранят с антибиотици. Ако човек взема антибиотик (с изключение кора от мравчено дърво), той размножава гъбичките в своя организъм.
Какво е кора от мравчено дърво? Това растение принадлежи към реликтовите. Най-реликтовото растение е гинко билоба, което живее 1 милион години. Това е най-първото растение на Земята. Следват иглолистните дървета: ела, бор, смърч и кедър. Всички те съдържат сок, горчива смола, голямо количество антиоксиданти, бета - каротини. Те са вечнозелени. Какво означава вечнозелени? Те са защитени от радиацията през цялата година. Бета-каротинът защитава дървото от радиация. Те са изработили природни фактори, които им помагат да се борят с бактерии, вируси, гъбички, бръмбари, дървояди. Те имат много горчива и мощна кора.
Мравченото дърво не се отнася към суперреликтовите, но то в процеса на жизнената си дейност се е защитило от всичко. То живее в много тежки условия в Мексико. Там има голям брой насекоми, включително гъбички. Почвата там е много влажна, но на дървото му е необходимарохкава почва под корените. Дървото е разработило съпротива, но тази съпротива е безопасна за мравките. Мравките, термитите, които се заселват под кората на това дърво, изпълняват симбиозна функция. Те разрохкват земята, дават на растението кислород, умират, а това са хранителни вещества за дървото. Но те са получили гаранция, че тази кора не живее никой друг.
Използвайки природни фитонциди от антибактериалната, противогъбична група, можем да се надяваме, че ще можем да защитим своя организъм от вируси, гъбички и бактерии.
Наследственост. При раждането майката предава някои видове вируси, бактерии, например папилома вирус. Ако човека има по кожата си много бенки, брадавици, това означава, че в организма му има вирусен агент. В такъв случай, при снижаване на имунитета възниква сериозен риск от проблеми с онкологична патология. Ако някой знае, че той има голямо количество бенки, тази склонност води до полипоза. Полипозата е опасна на шийката на матката, в матката, в стомаха. Затова полипите трябва да бъдат отстранявани с лазер, или да се провеждат антивирусни програми. Бенките не трябва да се облъчват, масажират, режат, откъсват. Те трябва да се коагулират. Има случаи, когато след вземане на сяра (MСM) с Микрохидрин в течение на шест месеца, се наблюдава масово опадане на бенките. Сярата (MСM) има мощно антивирусно действие. Трябва да се взема по една капсула три пъти на ден. Но все пак трябва да се стимулира и имунната система - с масло от черен дроб на акула и Активин. Взема се по същата схема. Бенките просто падат.
Псориазис - това е мощно интоксикиращо поражение на лимфната система, черния дроб и червата. Да се третира кожата е безполезно. Трябва внимателно да се изследват червата, черния дроб, за наличие на паразити. А ако се затворят изходните канали на кожата, възниква вътрешно обостряне - бронхит, пиелонефрит, срив в лимфната система. При пациенти с псориазис има или ламблии, или острици, или големи глисти. Винаги има гъбички. От кожата на пациента посяват Кандида и много други гъбички. Има дисбактериоза и един или два вируса. Често - цитомегаловирус или хепатитен вирус. Псориазисът поразява ставите. Ако си отидат по-големите паразити като тении, кожата се възстановява напълно. Колкото по мощен е псориазиса, толкова по- мощно се е установил паразита.
Как може да се въздейства на кожата?
1. Храна. Необходимо е първо да си оправите храненето. Храната трябва да бъде 80% вегетарианска и да съдържа фибри за поддържане чистотата на червата.
2. Вода. Дори при проста деска диатеза трябва да се пие само вода, за предпочитане не хлорирана. Сухата, напукана кожа показва, че не пиете достатъчно вода!
3. Противопаразитна програма. Направете си изследване: имуноферментен анализ на кръвта за ламблии, описторхии, за 6 типа канцерогенен папиломавирус, за токсокароза и Кандида. Гъбичката оспергилиус е сериозен проблем. Тя поразява бронхите.
4. Очистване на организма.
5. Ензими и микрофлора.
6. Хранене. Витамини и микроелементи.
 
 
                   ХРАНЕНЕ, КОЕТО ПОДОБРЯВА СЪСТОЯНИЕТО НА КОЖАТА
 
ВИТАМИНИ - за възстановяване на кожата 
Фикотен (вит. А)
Витамин E
 
МИНЕРАЛИ 
Селен
Цинк - минерал отговарящ за красотата на кожата
 
АМИНОКИСЕЛИНИ 
Сяра (MСM) - влиза в протеина, който поддържа еластичността на кожата (този протеин влиза в състава на колагена, който отговаря за еластичността на кожата). Сяра получаваме много малко. Тя е в зеления грах, в соево-бобовата група. Мнозина не харесват тези продукти. Ето защо ние не получаваме достатъчно сяра от храната, което води до ускорено стареене, до провисване на кожата. Тургорът на кожата зависи от качеството на колагеновите влакна, а те зависят от сярата.
 
КАКТО И
 
Артишок - поддържа отличното състояние на кожата, осигурявайки на организма важни хранителни вещества. Препоръчва се за всеки, който има проблеми с кожата, който пуши, консумира алкохол, или живее в замърсена околна среда.
Люцерна
Очанка
Диатеза, детски екземи
Не можете да възстановите кожата за месец или два. Трябва да преминете най-малко 2-3 антипаразитни програми. 1 месец - антипаразитна програма, през следващия месец - прием на витамини и микроелементи. И така три пъти.
 
www.iskri.net/zefira


Създадено: 27/01/2014 : 00:08
Обновено : 10/06/2020 : 00:37
Категория : Олга Бутакова - лекции за лекари
Страницата е посетена 5661 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^