Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 800 всичко

 12 посетители онлайн

Олга Бутакова - лекции за лекари - Компилация - Мускулно-скелетна система
 
15. Mускулно-скелетна система

Възможни оплаквания : болка и затруднения при движение в гръбначния стълб, сколиоза, болки в ставите, намалена мускулна сила, и др.
Често се случва човек да лекува нервната си система при невропатолог, хипертонията - при терапевт, а да получи инсулт поради нарушения в опорно-двигателния апарат. Ако някъде нещо боли, ако е изместено, ако дърпа, ако е имало травми, нервен тик - това е заболяване на гръбначния стълб с прищипване на нерви. Необходимо е да се изправят прешлените, да се поставят на място. Хранителните добавки в този случай няма да помогнат.

Проблеми на опорно-двигателния апарат :

Сколиоза - това не е състояние на гръбначния стълб, а състояние на костите на таза, като основа. А основата трябва да бъде равна. Ако има проблеми с костите на таза, това причинява промени в целия гръбначен стълб. Ако детето има плоски стъпала - при него са изместени костите на таза. Ако си подпетва обувките, ако стои на на пръсти, ако с десния крак пристъпва нормално, а с левия загребва, ако ходи тромаво и т.н. - във всички тези случаи трябва да се гледа основата на костите на таза, която трябва да е разположена в хоризонтална равнина. Да се изравняват костите на таза може само с гимнастика и мануална терапия. Костите на таза не трябва да болят, кръстът не трябва да боли, опашната кост трябва да бъде правилно поставена.

С какво е опасна сколиозата ? Първо, жената ще роди дете с нарушено мозъчно кръвоснабдяване, защото детето излиза „на винт”. Второ, гръбначните дискове се износват. Ако те се износят, да ги възстановите ще е много трудно, защото хрущяла не е много здрав и при отсъствие на сяра се унищожава. Ако имате проблеми с хрущялната тъкан, можете да вземате : Противити - по 5-7 таблетки дневно в течение на шест месеца, Спирулина - по 4-5-6 таблетки - това е протеин. Задължително е нужен Лецитин - 3-4 капсули. Препоръчително е да се смуче.

Изместване на шийните прешлени. При изместване на шийния отдел на гръбначния стълб (ако е имало травма), резултатът е крива шия. Главата е наклонена настрани, нарушено е излизането на кръвта от едното или другото полукълбо. Същото става, когато човек спи по корем или настрани. Често поради това възникват инсулти. Шията е изместена, кръвта по сънната артерия влиза нормално, добре, а изтича през притисната вена - лошо.

Болки в областта на тила, в косата - са резултат от изместване на прешлените с прищипване на нерви. Необходимо е да се оправят костите на черепа и шийните прешлени с помощта на масаж.

Силен шум в ушите - резултат от прищипване на гръбначната артерия, преминаваща под ушите с високо налягане и шум. И се чува, тъй като кръвта се удря при тези завои. Някои хора имат звънене в ушите, или ушите им се запушват.

Хипертония - повишено вътречерепно налягане. Това е състояние, при което се пукат съдовете в очите, получава се кървене от носа. А причината за всичко е шийната сколиоза, когато няма оттичане на кръв от вените на гръбначния стълб.

За да се изправи шията, трябва да се изправят отначало костите на таза, а след това - гръдния отдел, след това да се извърши корекция на шийния отдел и след това да се тренират и напомпват мускулите.

Криви кости на черепа. Имаме 8 черепни кости свързани по двойки. Костите на черепа се движат от раждането до последните дни от живота. Те трябва да бъдат напълно симетрични. Костите на черепа се изправят от първия до последния ден от живота ви. Има народни лечители, лекари, които умеят да изправят черепните кости.

Ако майката има крив таз, при детето се изместват костите на черепа, тилното отверстие се измества и може да възникне детски церебрален паралич. Може да има късогледство, загуба на слуха. Търсете специалисти, защото, ако костите на черепа са криви, постепенно се влошава зрението, загубва се слуха. Човекът не гледа с очите, а с тилните хълмове. Много важно е кръвоснабдяването в тилната част да е много добро. Всичко, свързано с шум в ушите, виене на свят, кръвотечение от носа, - всичко това твърде често идва от сублуксация на шийните прешлени, от изместване на костите на черепа.

Възпалителни заболявания на ставите. Артрит, артроза (втори стадий на артрита).

Ставата - това са две кости, там няма нищо друго. В ставите няма какво да се възпали. Всички ставни заболявания - това са заболявания на лимфната система, защото от другата страна на коляното има лимфен възел. Ако в организма има инфекция, например стрептококи, хламидия, кандида, уреаплазма - след това този възел е ТРОМБИРАН и течността престава да се оттича и натрупва в ставите, повишава се температурата. Поради това ставните заболявания са заболяване на лимфата. Всички ставни заболявания (освен травмите) - представляват наличие в тях на бактерии или други паразити.
 

Проблеми с ноктите

- Гъбички по ноктите. В действителност, не на ноктите, а вътре в ставната течност. Трябва да се лекуват не ноктите, защото новите нокти ще бъдат същите като предишните. За лечение на това заболяване трябва половин годишна противогъбична програма. Гъбичките по ноктите не са кандида. Затова, противогъбичния продукт
Си-фри не върши работа - той работи само при кандидоза.

Ако ноктите се разслояват, това е дълбоко нарушаване на минералния обмен плюс останки от гъбичките. За възстановяване на минералния обмен трябва да се запълнят запасите на сяра, йод, цинк, селен, лецитин и биотин, калций и фосфор.

- Бели точки по ноктите - това са снежинки от непреработени протеини. Това означава нарушаване на протеиновия обмен, тъй като протеините не се усвояват и протеиновите молекули са вътре в ставната течност. След това могат да възникнат заболявания на ставите с обменен характер.

- Грапавини по ноктите - показател за шийна остеохондроза. Течността преминава равномерно и на нокътя излиза равномерно. Ако човек спи, и ръцете му изтръпват, в този момент течността не тече. Получава се така - ту тече, ту не тече, и нокътят става вълнист.

Алгоритъм за поддръжка на - костно-мускулната система:

1. Храна. Подходящ хранителен режим.

2. Вода Корал-майн. Пийте много. Два литра и повече - пийте я постоянно.

3. Антипаразитна програма. 3 курсаa.Един месец - програма, един месец - почивка.

4. Очистване на лимфата (виж раздела лимфна система ). Добавете сяра (MСM) - тя лежи в основата на синтеза на колаген.

5. Ензими и микрофлора.

6. Хранене. Витамини, микроелементи

 
Примери за ХРАНЕНЕ в зависимост от проблема.

Артрит, артроза.

- Комфорт за ставите - укрепва хрущялите и съединителната тъкан на ставите и забавя процеса на тяхната дегенерация. Обединява всички компоненти, необходими за нормалното функциониране на ставите. Всеки от тези компоненти спомага за поддържане здравето на костите и ставите. Най-добрият продукт за възстановяване на ставите - трябва да изпиете две кутийки подред.

- Активин. Помага за възстановяване на увредената тъкан. Подобрява капилярния кръвоток в засегнатите стави.

- Омега 3/60 или масло от черен дроб на акула.

- Лецитин. Намалява възприемчивостта към ревматизъм.

- Масло от Ему - нанася се върху кожата над засегнатата става. Облекчава болката и възпалението, спомага за възстановяването на тъканите.

Хранене за хрущялите и сухожилията :

1. Вода Корал-майн. - 1,5 литра или повече ( за възстановяване на минералния обмен )

2. Сяра ( MСM )

3. Спирулина ( попълване на аминокиселини ). Продължителност на приема - шест месеца.

4. Цилиндърче под главата нощем, гимнастика, движение, масаж.

Остеохондроза.

Остеохондроза. Остео - кост хондр - хрущял, оз - разрушение. Дегенеративно деструктивни изменения.
1. Вода Корал-майн. - 1,5 литра на ден

2. Калций Меджик. Съдържа компоненти, които подобряват функцията на съединителната тъкан и запазват ставната течност.

3. MСM или Комфорт за ставите. Възстановява вътрешната колагенова структура на костта, на която кристализира калция.

Витамини ( участват в образуването на костите, зъбите )
4. Екста-Си (витамин С)
5. Фикотен ( витамин A)
6. Витамин E

 
Подагра.

Отлагането в ставите на соли на пикочна киселина. Болки в малките стави на ръцете и краката възникват от преяждане с месо, когато не достигат ензими за преработка на протеините. Непреработените протеини започват да проникват на групи вместо аминокиселини в кръвта, появяват се парцали. Междуставната течност става
слузеста, с примеси, бактерии, започва да се отлага сол в малките стави, а това се отразява на състоянието на ноктите. Възниква деформация на ставите и болки при допир. Кристалите на пикочната киселина, като малки кинжалчета, режат ставите. При запуснато състояние ставите се отварят, късат и от тях се излива подобна на извара маса, като прах. Ако се откажете от месото, солта може да се измие за две години.

1. Вода Корал-Майн от 1,5 литра и повече.

2.
Люцерна - алкализираща трева

3. Асимилатор - ензим

4. Сорбент - 10 до 14 дни.

5. Сяра MСM - 2 капсули дневно, максимум.

Водата и Люцерната алкализират. Асимилаторът може да се използва до 10 капсули дневно. При очистване на ставите слуз ще се отделя от устата и носа. Ще започнат да се
разлагат туморите, мъртвите белтъци, може да ви изглежда, че това е алергия, бронхит. Този процес плаши повечето хора. Необходимо е през това време да се добавя вода повече от 2 литра, за да се измие цялата слуз.

Възстановяване на нервното влакно ( при радикулити, неврити и т.н.)

1. Лецитин

2. Фолиева киселина

3. Витамин B комплекс

4. Противити

Радикулити, неврити на лицевите нерви, неврити на троичните нерви - препоръчва се носене на опъващи пояси, корсети, шийни яки, специална възглавница, дрехи - мобилизиращи,
пристягащи средства. При неврити на лицевите и троични нерви трябва да се гледа за кисти на зъбите и метални коронки, щифтове. Металът трябва да бъде подбран един и същ, иначе възниква напрежение и започва въздействие на нервите на лицето, изкривяване.

Фрактури.

1.
Вода Корал-майн - 1,5 литра на ден
2. Калций меджик - Възстановява загубите на калций, които при травма могат да бъдат до 5%.
3.
Сяра МСМ - Лежи в основата на синтеза на колаген.
4. Женско биле корен - 2-4 капсули сутрин на празен стомах. Намалява възпалението и болката.
5. Коктейл Фито енергия - богат източник на минерали, необходими за хранене на костите и ставите. Или люцерна - Големите количества витамин К помагат за запазване на минералите в костната матрица.
 
www.iskri.net/zefira


Създадено: 23/01/2014 : 17:19
Обновено : 10/06/2020 : 00:36
Категория : Олга Бутакова - лекции за лекари
Страницата е посетена 4154 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^