Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 516 всичко

 5 посетители онлайн

Олга Бутакова - лекции за лекари - Компилация - Храносмилателна система
 

11. ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА

Възможни оплаквания : нарушение на апетита, сухота в устата, тежест в стомаха, киселини в стомаха, гадене, повръщане, диария, запек, подуване на корема, и т.н.
Диагностика на храносмилателните органи е много трудно да се направи. Когато правим фиброгастроскопия, виждаме повредена лигавица, хипертрофия, кървене, язвички - това е гастрит, дуоденит. Панкреаса изобщо не го виждаме. С ултразвук виждаме леко увеличение, мастната дегенерация. С фекален анализ може да се определи недостига на ензими. Жлъчния мехур може да бъде изменен по рождение, стените да са усукани, понякога се прегъва. Но това не трябва да безпокои човека. Какъвто и да е жлъчния мехур, ако в него има добра жлъчка и тя изтича добре, тогава той трябва да работи добре. Ако там живеят ламблии, описторхии или други паразити, всичко се влошава. Жлъчката започва да не изтича, или да изтича когато не трябва. Възниква изхвърляне на жлъчка в стомаха, киселини в стомаха. В червата може да има и паразити, гъбички, непреработена храна. В червата няма нервни окончания, те никога не болят. Може да боли на мястото на натрупване на газове, които оказват натиск върху черния дроб, панкреаса и бъбреците. Ако човека го болят червата, значи там има възпалено черво, там нещо гние, броди с освобождаване на газове. Това означава, че храната не се храносмила. За да се смила храната, трябват три компонента: вода, ензими и бактерии.

С храносмилателната система могат да възникнат проблеми или на етапа прием, или на етапа преработка на храната. На етапа прием на храната има проблем, свързан със зъбите и хранопровода. По принцип всички основни проблеми, възникват на етапа обработка. Процесът на преработката е свързан с освобождаване на солна киселина, наличие или отсъствие на бактерии, ензими, фибри и перисталтика на червата. За добра работа на храносмилателната система в организма трябва да отсъстват патологични форми на бактерии, вируси, гъбички и други паразити, глисти, а витамините - да присъстват.
В храносмилателния процес участват четири компонента : вода, храна, ензими, бактерии. Ако тези четири компонента ги има, ние ще бъдем здрави!

ВОДА. Трябва да бъде алкална, без хлор. Какво не трябва да правим по време на хранене? Не трябва да пием алкална вода, водата трябва да бъде кисела, можете с лимонов сок или някакви кисели билки, които поддържат киселинността на стомашния сок. Ако по време на хранене пиете алкална вода Корал-Майн, ще разредите стомашния сок, а това не трябва да се прави. Вода Корал-Майн трябва да се пие половин час преди хранене, когато в стомаха няма нищо. Стомашният сок започва да се произвежда 15 минути преди хранене, когато човека види храната или започва да мисли за нея. Също така е нежелателно да се пият течности веднага след хранене. Ако човек чувства, че трябва да пие през цялото време, значи той е силно обезводнен. Има две възможности: да се пие 2 часа, за да успее водата да премине в червата или да ядете течна храна.

ХРАНА. Тя трябва да бъде нормална : сурови и варени зеленчуци, пресни месни продукти, зърнени храни, пресни плодове, сушени плодове, сирена. Болният стомах не може да преработи парчета месо, риба, хляб. Той няма да ги смила, те ще отидат в дебелото черво и там гнилостните бактерии ще си ги поделят, а тялото няма да получи нищо. Стритата храна стимулира оздравяването на стомаха.

Огромна енергия се изразходва за разграждането на храната. Според йогите чаят трябва да се дъвче, а твърдата храна трябва да се пие. Сухата храна трябва да се дъвче много внимателно, за да стане на вода.

Обядът у нас е средство да пообщуваме, да се повеселим, да поразговаряме, т.е. средство за комуникация. Това е дълбока грешка. Приемът на храна трябва да става в пълно мълчание. Човекът трябва да мисли за храната, да я съзерцава. Само в този случай мозъкът отделя правилните ензими. Ако човек се разсейва от храната, мозъкът не може правилно да определи какво да направи. На всеки вид храна, на всяка молекула се отделят определени ензими. Например, сандвич с масло и мед. За хляба се отделят едни ензими, за маслото - други, за меда - трети. И ако човек гледа този сандвич, положително се отнася към него, дъвче го в устата си, опитвайки се да получите удоволствие от това - тогава всичко това ще се преработи. Ако гълтаме без да дъвчем, като кучета, то усвояването на храната при 80% от хората е нарушено.

 
ОЧИСТВАНЕ.

Паразити. На този етап трябва да се убедим, че в червата няма ламблии и други паразити. Наличието на паразити е огромнно натоварване на храносмилателната система. Необходимо е да се премине антипаразитна програма. Можете да започнете с облекчена антипаразитна програма ( Листа от черен орех - 21 дни). Листата от черен орех са универсално средство. Той се използва авитаминози, при възпаление на ларинкса, белите дробове, синузити, хайморити, бронхити. Той понижава холестерола, спира хемороидите, понижава кръвното налягане. Ако налягането е нормално, той няма да го понижи. Има тонизиращо, кръвотворно действие, дължащо се на бета - каротина. Също оказват противоглистно, противоязвено, противоламблиозно въздействие, потиска гъбичната флора. При вякакви стомашни патологии може да използвате листа от черен орех. Също при екзема, псориазис, диатеза, акне, алергични кожни заболявания. В китайската медицина се използва за увеличаване на потентността, ефективен при гинекологични заболявания, сифилис, понижава кръвната захар, укрепва щитовидната жлеза, съдържа много йод, полезна при хипофункция, заздравява зъбите, венците, ефективен при тонзилит, явява се имуностимулатор, антиоксидант, засилва противотуморната защита, съдържа витамин С 50 пъти повече, отколкото цитрусовите плодове.

Шлаки. Хората вече на 20 години може да носи около 15 кг шлаки ! Шлаките са токсини с различен произход, които със своето присъствие отравят нашия организъм и потискат работата на всички системи ! Включително храносмилателната ! Необходимо е да се отървете от тях ! Ако искате да се очистите от токсините и от паразитите - използвайте Лакс-макс. Ако искате да се очистите супербезопасно, вземайте билкови тинктури № 1, № 2. Искате да обърнете всичко ? Тогава - очистителната система за пречистване Коло-Вада.
Ензими и полезни бактерии. След като организирахме правилен режим за пиене и след като сме се избавили от паразитите, трябва да въведем ензими и полезни бактерии. Към ензимите се включват - Асимилатор, Папая, а към бактериите – Корал Пробиотик.

Какви изследвания трябва да си направи човек, който се безпокои за стомашно-чревния си тракт:

1. УЗИ на черния дроб и панкреаса.
2. Посявка за наличие на ламблии, описторхии и токсокари.
3. Имуноферментен анализ на кръвта.
4. Посявка на вирусите на хепатит А, В, С.

Тоест, ако ултразвука не намери нищо, значи имате ламблии или описторхии. Затова направете имуноферментен анализ на кръвта. Рентгенова снимка на стомаха безполезна. Тя не дава никаква информация, а барият замърсява организма и се извежда дълго време.

Добър резултат дава фиброгастроскопията. При това трябва да направите проверка за бактерията Хеликобактер, за язви, гастрити, ерозии. 95% от причините за развиването на стомашни язви е бактерията Хеликобактер.

Трябва да се провери задължително и нивото на кръвната захар. Това е нещото, което след 40 години трябва да прави всеки, за да няма след това някакви изненади. Ако захарта е повишена, ще трябва да се чисти черния дроб и всичко останало. Захарният диабет тип II е зашлаковъчен диабет при хората след 40-50 години. Това е изменение на черния дроб, панкреаса, на бактериалните свойства на стомаха.

Ако всички засегнати - на стомаха, панкреаса, дванадесетопръстника, има свръхрастеж, колит, хемороиди, е необходимо да се следват същия път - вода, храна, да се отървете от паразити и токсини, ензими и бактерии. Не може да се третира отделно панкреаса, жлъчния мехур отделно - те не работят.

ПРОБЛЕМИ :
Понижената стомашна киселинност. Гастрит с нулева секреция

(Понижена киселинност на стомашния сок), засяга 50% от хората ! A нулева секреция означава - нула храносмилане !

 
За да се избегне опасно понижаване на киселинността на стомашния сок, трябва да се придържате към следните правила :
1. Да не се пие алкална вода по време на хранене и веднага след това. Това дори не се обсъжда.
2. Да мълчите докато ядете.
3. Внимателно да дъвчете храната.
4. Да не използвате големи количества гореща храна, защото това води до унищожаване на клетките на стомашно-чревния тракт.
5. Ако ядете гореща храна, никакви хапчета за възстановяване на стомаха няма да ви помогнат. Ако три пъти на ден ядете гореща храна, клетките не успяват да се възстановят. А след това възникват рак, ерозии и т.н. Категорично не трябва да коссумирате храна с температура над 40 ° C. Ако пиете вода 60 ° C, незабавно се унищожават клетките на хранопровода и стомаха, които произвеждат солна киселина. За да проверите дали можете да пиете дадена течност, трябва да потопите пръст и да го подържите дълго. Чаят трябва да бъде с температурата, която издържа пръста ви. Разбира се, сред приятелите ви, има и такива, които пият преварена вода. Вземете и натопете пръста им в това, което пият. 100% пръста ще се оцвети в червено, и те ще закрещят ! Сам отака ще ги убедите !

В Япония жените не се разболяват от рак на хранопровода. А при мъжете ракът на стомаха и хранопровода са на първо място. Причината - че жените не ядат гореща храна. Според японската традиция те биват допускани до масата, когато всичко е изстинало.

Същото се случва, когато използваме оцет. И също така много лошо влияе консумацията на студени храни. За детето няма нищо по-лошо от сладолед. За да се затопли храната, тялото изразходва огромно количество енергия. Ако пиете студена вода в студено време, вие губите огромни количества енергия. Ето защо на спортистите не им дават да пият. След като започнат да се движат, се отделя млечна киселина, иска им се да пият. И ако те пият студена вода, енергетиката незабавно ще си отиде. Студената вода не постъпва в клетката, защото в клетката температурата е 36,6 ° C. Водата трябва да се затопли до 40 ° C. За да стане това ще изразходвате много енергия. В жегата температурата на водата трябва да бъде 22-24 ° С, в студа - 35 ° С.

При гастрит с понижена киселинност е необходимо да се стимулира стомаха. Това става с черен пипер, хрян, стимулатори. А при ерозивен гастрит трябва да има щадяща диета. Но най- щадящият фактор е температурата.

 
ЖЛЪЧНОКАМЕННА БОЛЕСТ. Образуването на камъни е следствие от неправилно хранене. Много мазна храна, изкуствени храни, кисели напитки и наличие на бактерии, вируси, гъбички, паразити подкиселяват жлъчката. Жлъчните камъни основно са прерогатив на жените поради начина на дишане. Мъжете дишат с корема си, масажират жлъчния мехур и жлъчта се оттича. Ако жената започне да си движи корема и да прави упражнения, жлъчката няма да се отлага под формата на камъни.

Необходимо е да се проверява черния дроб, за да няма ламблии и описторхии. За проверка на черния дроб трябва да се направи Имуноферментен кръвен анализ за ламблии и описторхии. Анализът е по-добре да се прави с две, в идеалния случай - с три кръстосани метода. Необходимо е да се борите с тях дълго - от шест месеца до една година. Анализът трябва да бъде потвърден.

Камъните могат да се разтворят с лецитин и гореща вода Корал -Майн. Трябва да се алкализира и да се даде възможност на камъните да се стопят. Водата трябва да се пие на малки глътки и да се вземат 4 капсули Лецитин дневно. Можете да добавите Асимилатор, Папая, Артишок (на гладно ). Продължителност - 1 до 3 месеца.

Алгоритъм за поддръжка на храносмилателната система
1. Вода - 1,5 литра на ден.
2. Храна - да се нормализира.
3. Премахнете паразитите.
4. Очистване с Коло- Вада (освен когато има противопоказания ).
5. Ензими и полезни бактерии.
6. Хранене. Витамини и микроелементи.Очистителна програма.
(Използва се в случаите, когато е невъзможно да се взема Коло-Вада!)

Симптоми: болки около стомаха - гастрит, холецистит, панкреатит, дискинезия на жлъчните пътища - използвайте тази програма вместо Коло- Вада.
1. Алоеманан - Той възстановява чревната лигавица. Това е меко слабително, противовъзпалително и противоглистно средство, жлъчегонно, мек антибиотик, извежда радионуклидите и остатъците от химическите лекарства. Него не го обичат гъбичките, вирусите и бактериите. Алоето действа на бактерията Хеликобактер. От него язвата може да образува ръбцова тъкан за 10 дни. С алоето няма противопоказания за стомашно-чревния тракт. Но ако има онкология на матката (фибромиома) или мастопатия, то в този случай не се препоръчва, тъй като Алоето е биогенен стимулатор.
2. Листа от черен орех - противоязвено, противоламблиозно, противоглистно, противогъбично, премахва кървенето на лигавицата, понижава кръвното налягане, в него има витамин C, много йод.
3. Корал-Пробиотик
4. Вода Корал-Майн.
5. Настойка от билки номер 1

 
Хранене за храносмилателната система

Витамини
Комплекс витамини от група Б, необходими за производството на солна киселина, за регулиране на дейността на жлъчния мехур, функцията на черния дроб, за нормалния процес на храносмилането и др.
Минерали
Чесън           
Калций Меджик
Корал-Майн
Аминокиселини
Биошейп - влизат в състава на ферментите, неутрализират токсините и т.н..
Противити  
Минамин     
 
 
 

Създадено: 01/01/2014 : 13:30
Обновено : 10/06/2020 : 00:35
Категория : Олга Бутакова - лекции за лекари
Страницата е посетена 3886 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^